pieczarki - 22920 przepisów (strona:757/1528)

Łosoś z brokułami w śmietankowym sosie 165

pomysł na błyskawiczny obiad. Przygotowanie go zajmuje dosłownie 20 minut. Sos śmietankowo koperkowy znakomicie pasuje z wędzonym smakiem łososia! 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła 10 pieczarek 200 g łososia wędzonego na zimno 1 szklanka wody 4 łyżki śmietany 18% (gęstej) 1 łyżeczka mąki orkiszowej 2 łyżki koperku Sól Pieprz 2 garści brokułów Makaron nitki lub dowolny(...)ulubiony Cebulkę kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki. Gdy wszystko zmięknie dodajemy pokrojonego w paski łososie. Dokładnie mieszamy i przesmażamy kilka minut.  Śmietanę mieszamy z wodą, mąką orkiszową i koperkiem). Całość wlewamy na patelnię. Dodajemy wcześniej ugotowane i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

VioletoweKucharzenie
Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej 138

masła klarowanego/oleju kokosowego 1 szklanka kaszy jaglanej ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki przyprawy curry 4 jajka (można zastąpić 4 łyżkami mielonego siemienia lnianego rozrobionego w niewielkiej ilości ciepłej wody) 200 g pieczarek duży pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób wykonania: Piekarnik nagrzej do 180-200C. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Cebulę i pieczarki podduś na maśle

Strefa Zdrowego Żywienia
Stromboli z trzema serami i wędzonym kurczakiem 189

Farsz: 1 czerwona cebula 1 szklanka startego żółtego sera 2 plastry sera feta 50 g sera camembert z ziołami 150 g wędzonego fileta z kurczaka 10 zielonych oliwek 10 pieczarek 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem 3 łyżki keczupu Farsz: Cebulę, wędzony filet, ser feta i camembert  kroimy w kosteczkę. Pieczarki oraz zielone oliwki kroimy

VioletoweKucharzenie
Zupa neapolitańska z kurczakiem / Chicken neapolitan soup 194

Dziś przedstawiam Wam jedną z najsmaczniejszych zup jaką kiedykolwiek przygotowałam. Serio, zachwyciłam się jej smakiem. Przepyszna zupa neapolitańska z kurczakiem, papryką i pieczarkami z pewnością zachwyci całą rodzinę. Dodatek żółtek i sera dodaje jej głębi i wyjątkowego smaku. Standardowo dodaje się do niej ser żółty, jednak jeśli masz pod ręką topiony to też się świetnie sprawdzi. Zapraszam po przepis, zupa(...)kurczakiem (4-5 porcji) Składniki: 50 g masła 1 marchewka, obrana i pokrojona w plasterki 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 4-5 pieczarek pokrojonych w plasterki 1 l bulionu drobiowego 1 pierś kurczaka, ugotowana/upieczona i pokrojona w kostkę 100 g startego sera żółtego (dobrze rozpuszczającego się) sól i pieprz 2 żółtka 200 ml śmietanki

karmelowy
Kotlety jaglane 104

prosty przepis, a kotlety są naprawdę smaczne. Polecam serdecznie POTRZEBUJEMY 1 kubek kaszy jaglanej 1 cebula 1 marchew 1 jajko 2 łyżki masła (można zastąpić olejem lub oliwą) Kilka pieczarek 1 łyżeczka papryki słodkiej Bułka tarta do posypki Pieprz i sól Szczypiorek Olej lub oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE W garnku gotuje kasze. Kiedy już będzie gotowa dodajemy łyżkę masła. Pozostałe(...)masło roztapiamy na patelni i wrzucamy drobno posiekane cebulę i pieczarki oraz starta na małych oczkach marchewkę. Podlewamy wodą, by udusić całość do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Czekamy aż całość ostygnie i mieszkamy kaszę z tym co usmażyliśmy rozbijając do środka jajko. Wrzucamy też posiekany szczypiorek. Bułkę tartą dodajemy do masy lub też obtaczamy gotowe kotlety. Po uformowaniu

Fleksitarianizm.pl
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 158

mnie filet z indyka, ale śmiało można zastąpić to innym mięsem mielonym) 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 mała cukinia (u mnie zielona) 5 pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych z puszki kilka pomidorów koktajlowych 200 g sera mozzarella sól, pieprz oregano Przygotowujemy osoloną wodę, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy makaron. Gotujemy zgodnie z informacją podaną(...)Doprawiamy solą, pieprzem, a także wsypujemy oregano (według uznania) W czasie, gdy mięso dusi się z cebulą, możemy przygotować resztę składników do zapiekanki. Kroimy paprykę w kostkę, obieramy (myjemy) pieczarki, a następnie je kroimy. Oczyszczamy z pestek cukinię i kroimy ją na plasterki.  Wrzucamy to wszystko na drugą patelnię, na której roztopiliśmy masło.  Dusimy

Kuchnia moimi oczami
Lemonato - ragout z warzyw 138

wytwarzanie nitrozoaminy, substancji, która wydziela się w trakcie gotowania zawierających związki azotu warzyw, np. szpinaku.  Składniki:  200 g pietruszki 800 g marchewki 200 g szpinaku 400 g pieczarek 4 dymki ze szczypiorem 2 szalotki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 liść laurowy 500 ml bulionu warzywnego (gorącego) 4 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej 1 łyżka(...)słupki. Szalotki i cebule drobno pokroiłem. W garnku rozgrzałem oliwę, dodałem cebulę i rozdrobnione warzywa. Dusiłem wszystko na średnim ogniu przez 4 minuty, potem do warzyw dodałem listek laurowy. Pieczarki oczyściłem, pokroiłem w dość grube płatki. Szpinak również pokroiłem na paski. Oba składniki dodałem do warzyw i razem z nimi dusiłem 5 minut. Następnie podlałem wszystko bulionem, posoliłem, dodałem pieprz

R'n'G Kitchen
Makaron z wołowiną w sosie śmietanowym 128

Połączenie wołowiny z sosem śmietanowym ? Czemu nie. Zwłaszcza, że dostaliśmy wiejską, przepyszną śmietanę.  Składniki:  300 g wołowiny 300 g makaronu penne 125g pieczarek 1 cebula 200 ml kwaśnej śmietany 150 ml mleka 50 g startego parmezanu oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie:   Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni natartej czosnkiem rozgrzałem oliwę, smażyłem, aż było(...)brązowe. Pokroiłem cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry, dodałem do mięsa na patelni. Smażyłem, aż zmiękły. Wymieszałem kwaśną wiejską śmietanę z mlekiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Rozgrzałem na wolnym ogniu. Dodałem sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotowałem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem sola i pieprzem. Połączyłem sos z ugotowanym makaronem, posypałem startym parmezanem

R'n'G Kitchen
Pasztet jaglany z pieczonymi warzywami (150 kcal) 135

nagrzanym do 180 C przez około 45 minut. [caption id="attachment_8259" align="aligncenter" width="685"] Pasztet jaglany[/caption] Zobacz inne przepisy na wegetariańskie pasztety: Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami Pyszny Pasztet Pieczarkowy (71 Kcal) Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Pasztet Z Cukinii Artykuł Pasztet jaglany z pieczonymi warzywami

e-PrzepisyKulinarne
Bigos cygański z klopsikami 576

wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżka kaszy manny Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka mielona ok 1/2 szklanki mąki do obtoczenia klopsików olej do smażenia Sos warzywny: 2 cebule 30dkg pieczarek 2 papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 cukinia 4-5 pomidorów 50g bulionu 200g pikantnego ketchupu sól i pieprz – do smaku 1 łyżka posiekanej pietruszki(...)kuleczki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano *** *** Klopsiki zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę *** *** Dodajemy pokrojoną w średniej wielkości kawałki paprykę i chwilę podsmażamy *** *** Następnie dokładamy pokrojoną w dużą kostkę cukinie, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy *** *** Pomidory obieramy ze skórki, kroimy

Blog z Apetytem
Faszerowane łódeczki z cukinii 209

łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa  bądź solo  jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka oleju, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz, do smaku, natka pietruszki do ozdoby. Cukinię przekroić wzdłuż, łyżeczką usunąć(...)pestki (wyrzucić) oraz miąższ (pozostawić). Połówki cukinii mają utworzyć łódeczki. Cebulę, paprykę, pieczarki oraz miąższ z cukinii pokroić w kosteczkę,  Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, chwilę razem smażyć, do zeszklenia cebuli. Dodać pozostałe warzywa, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.   Smażyć przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia, dodać rozdrobnioną

Moja kraina smaków
KLOPSIKI Z INDYKA W AROMATYCZNYM SOSIE PIECZARKOWYM 175

podałam dla odmiany z ryżem 😉 Składniki na klopsiki: 400g mięsa z indyka 1 jajko 1 cebula 2 łyżki bułki tartej majeranek koperek sól, pieprz olej Na sos: 200 g pieczarek ziele angielskie liść laurowy 2 łyżki śmietany 12% sól pieprz koperek olej cebula Wykonanie: Mięso z indyka mielimy razem z cebulą, przekładamy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy 2 łyżki bułki(...)masa się połączyła. Formujemy niezbyt duże klopsiki. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przekładamy na talerz.  Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną drobno cebulę, podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i dusimy wszystko około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy z sosu liść laurowy, ziele angielskie, a sos blendujemy.    Na koniec zabielamy

Walijskie Pichcenie
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 134

twardo i 2 surowe) 1 cebula 1 łyżeczka chrzanu 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki mąki pszennej  sól, pieprz bułka tarta na panierkę Sos pieczarkowy: ok. 400 g pieczarek 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 duża śmietana 18% 0,5 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa uwaga, jeśli ktoś lubi rzadsze sosy: 1 szklanka bulionu   Kotlety(...)pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć aż cebula się zeszkli. Wtedy wrzucić pokrojone w plasterki lub półplasterki pieczarki, posolić je i smażyć aż odparuje płyn. Wlać śmietanę (i ewentualnie bulion). Po chwili dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy, wymieszać i podawać na ciepło z kotletami

Simply Food