pieczarki - 22920 przepisów (strona:762/1528)

Inspiracje na Wielkanoc 2019 192

żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak

karmelowy
Środa: Błyskawiczne burgery wegetariańskie 158

jest zjeść w domowych bułeczkach z ciemnego pieczywa, np. według tego przepisu na bułki gotowe w 30 minut. Przepis pochodzi z serwisu Besthealthmag.ca Składniki: ½ szklanki soczewicy 250 g grzybów: pieczarek, ciemnych pieczarek, boczniaków 1 starty ząbek czosnku 1 mała szalotka lub mała cebula drobno posiekana 1 łyżeczka suszonego oregano 1 jajko 4-6 listków mięty 1 szklanka bułki tartej Płaska

Niedzielny kucharz
Jajka podane na sałatce z marynowanych warzyw 144

smakować całej rodzinie. Potrawa doskonale komponuje się z napojem pomarańcza- brzoskwinia Hortex.  SKŁADNIKI: 4 jajka, 4 ogórki konserwowe, po 2 strąki papryki marynowanej żółtej i czerwonej, 10 sztuk pieczarek marynowanych, 1 cebula, 2 łyżki majonezu, koperek, sól, pieprz, Dodatkowo: napój pomarańcza- brzoskwinia Hortex PRZYGOTOWANIE: 1. Ogórki, paprykę oraz pieczarki odsączam z zalewy i kroję w małą kosteczkę. Cebulę obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
IMPREZOWY WIENIEC Z SALAMI 132

drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki, 1, szkl. ciepłej wody, 1 łyżeczka ziół prowansalskich Nadzienie: 10 plastrów salami, 5 pieczarek, 3 łyżki kukurydzy, pół czerwonej papryki, 1 cebula dymka 5-6 łyżek startego żółtego sera Sos: 2 łyżki ketchupu,  2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki(...)blacha w której ułożymy pizzę, kroimy na 15-16 trójkątów. Gotowe trójkąty układamy na blasze, tak aby podstawa zachodziła na siebie.  Smarujemy sosem.  Układamy pokrojone składniki: salami, pieczarki, paprykę, cebulę oraz kukurydzę i ser żółty.  Końce trójkątów zawijamy do środka. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 -25 minut. Podajemy z ulubionym

słodki bratek
Gulasz wołowy z zieloną soczewicą 139

podać z dodatkiem kaszy gryczanej czy razowego makaronu, które dopełnią smak posiłku :) Składniki na 4-5 porcji: 400 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula ok. 300 g pieczarek 3-4 łodygi selera naciowego ok. 100 g zielonej soczewicy 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka mielona, wędzona papryka mielona, curry posiekana natka pietruszki   Wołowinę umyć, osuszyć(...)smażyć aż płyn odparuje, a mięso zacznie się złocić. Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę, dodać do mięsa, wymieszać i podsmażać przez chwilę. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posolić je i wszystko razem dusić przez kilka minut. Seler pokroić w dość dużą kostkę lub plasterki, dorzucić do garnka. Wszystko razem wymieszać, dodać soczewicę,wlać wodę tak aby przykryła

Simply Food
Gulasz meksykański 203

jutrzejszy obiad polecam pyszny gulasz mięso- warzywny. Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje z kromką świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 800g karkówki wieprzowej, 1 cebula, 200g pieczarek, 1 czerwona papryka, 300g mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex, 1,5 litra wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego(...)małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Dodaję mąkę i papryki mielone. Mieszam. Mięso zalewam wodą. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję około godziny. 2. Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie. Dodaję do gulaszu. Paprykę kroję w kostkę. Dodaję do mięsa razem z mieszanką meksykańską. Gotuję około 20 minut. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy. Razem

Tradycyjna kuchnia Kasi
pieczarkowo-ziemniaczano-jajeczne kotlety... 158

Składniki: jajka na twardo 10 sztuk, ziemniaki ugotowane 50 dag, pieczarki 10 sztuk, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1 litr, natka pietruszki 1 pęczek, jajka surowe 1 sztuka, tarta bułka 1 szklanka, pieprz mielony 1 łyżeczka, sól czosnkowa 3/4 łyżeczki Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, opłukać pod zimną wodą i obrać z łupinki, pokroić na kawałki do miski(...)Dodać ugotowane ziemniaki np. dzień wcześniej z obiadu, usmażone na 6 łyżkach oleju pieczarki z cebulą, całe surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować. Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać. Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano - kotlety jarskie pieczarkowo- jajeczne ze szczypiorkiem są bardzo smaczne nie tylko na obiad np. w sosie

W Mojej Kuchni Lubię
Zawijana pizza z warzywami i kurczakiem 129

cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ opakowania mieszanki warzyw na patelnię Hortex, 3 pieczarki, 100 g fety, 5 łyżek startego żółtego sera Sos: 2 łyżki ketchupu,        2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej(...)ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na okrągłą blachę, smarujemy ketchupem wymieszanym z koncentratem. Ciasto przecinamy na środku na 8 części (jak na zdj).  Układamy pokrojonego kurczaka, warzywa, cienko pokrojone pieczarki i pokruszoną fetę.  Posypujemy żółtym serem.  Trójkąty pociętego ciasta zakładamy pod brzeg ciasta. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15-20 minut

słodki bratek
Pasztet z dyni piżmowej 137

mięsem, czas zmienić skojarzenia. Pasztet z dyni piżmowej Pasztet z dyni piżmowej to drugi typ warzywnego pasztetu, który przygotowałam w swoim życiu. Pierwszy był z fasoli czerwonej i pieczarek i okazał się strzałem w dziesiątkę. Smakował wszystkim w rodzinie . Po fasoli czas na dynię piżmową. Dynia piżmowa to dynia w kształcie dużej gruszki o łososiowym kolorze skórki(...)Jeśli nie znajdziecie lekko pikantnej papryki dodajcie paprykę standardową np. Robertinę plus kilka płatków papryczki chili. Lubisz pasztety warzywne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet warzywny z pieczarek i czerwonej fasoli . The post Pasztet z dyni piżmowej appeared first on MeCooks

mecooks
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 192

jednym słowem, każdy może przystosować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym do swoich upodobań. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym około 1 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 250 g pieczarek& 1 mała marchewka opcjonalnie 2 średniej wielkości ziemniaki pokrojone w kostkę 1 średniej wielkości cebula drobno posiekana 100-150 g śmietankowego lub grzybowego serka topionego 1 łyżka masła natka(...)pietruszki lub koperek do dekoracji sól i pieprz do smaku Przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie półplasterki lub drobną kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy, aż odparuje nadmiar wody. Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i podsmażamy jeszcze około 2 minut. Podsmażone warzywa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karkówka pieczona w rękawie wraz z ziemniakami, marchewką i pieczarkami 341

przygotować poniższe danie, do którego przyrządzenia możecie wykorzystać resztki warzyw 😊 Składniki na 4 porcje: 1 kg karkówki 1 duża marchewka 2 małe cebule 2-3 ząbki czosnku kilka sztuk pieczarek 5-6 ziemniaków  sól, pieprz 2-3 łyżki musztardy sarepskiej przyprawa do ziemniaków Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki (plasterki nie mogą być za cienkie!). Następnie przyprawić(...)przyprawione mięso. Następnie na kawałki karkówki ułożyć ziemniaki oraz marchewkę. Rękaw do pieczenia odwrócić (ziemniaki z marchewką mają być na spodzie folii) i na karkówce ułożyć cebulę, czosnek oraz pieczarki. Rękaw do pieczenia zawinąć/zawiązać boki.   Przygotowany rękaw przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę do pieczenia. Piec w 180ºC przez około 85-100 minut (do zarumienienia mięsa

Ugotować
Mój sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa czyli zapiekane bułeczki z nadzieniem 189

każdej bułki wydrążyć środek, porobić takie male otworki żeby było można włożyć nadzienie i zapiec .Nadzienie zrobiłam z tego co miałam w domu ale tutaj można wymyślać użyłam pieczarek marynowanych 1/2 słoika pokroić ,mogą być smażone pieczarki troszkę wędliny pokrojonej ok 20 dag rzodkiewki troszkę starłam na tarce szczypiorek pokrojony żółty ser ok 15 dag Na dno każdej bułki położyć

Moje Wyroby
Roladki schabowe z pieczarkami na parze 202

Składniki ok. 1 kg schabu wieprzowego ok. 1/2 kg pieczarek 1/2 pora 1 opakowanie mrożonych brokułów 1/2 opakowanie mrożonej fasolki 1 jogurt naturalny pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe z pieczarkami na parze

czarrna od kuchni
Gulasz z klopsikami w stylu azjatyckim 160

papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, szczypta soli, szczypta pieprzu, łyżeczka suszonej lub świeżej kolendry 1 l bulionu 1 duża czerwona papryka, pokrojona w cienkiesłupki 200g mrożonego groszku 4 duże pieczarki,obrane i pokrojone w plastry 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka oleju sezamowego mąka do zagęszczenia sosu Przygotowanie: Przygotowujemy klopsiki. Do miski przekładamy mięso(...)maleńkie klopsiki – takie „na raz”. Podsmażamy je na patelni by zrobiła się na nich chrupiąca skórka. Do garnka wlewamy bulion. Wrzucamy do niego groszek, paprykę oraz pieczarki i gotujemy aż będą w pół miękkie. Następnie dodajemy klopsiki i gotujemy około 15 minut aby mięso nie było surowe. Do sosu wlewamy oba sosy sojowe oraz olej sezamowy, mieszamy

Życie ze smakiem