pieczarki - 22920 przepisów (strona:770/1528)

Pizza familijna – pizza na dużą blachę 184

pół papryki kilka plasterków kiełbasy żywieckiej Henryk Kania mozzarella wiórki (około 250-300 g) lub inny starty żółty ser (polecam mozzarelle, ja dziś niestety jej nie miałam) 6 większych pieczarek 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju świeżo mielony czarny pieprz 2 szczypty suszonej bazylii Dodatkowo: duża blacha z piekarnika papier do pieczenia odrobina oleju Przygotowanie(...)pomidorowy ze startym ząbkiem czosnku, szczyptą suszonej bazylii, łyżeczką oleju, całość doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Na nasz pomidorowy sos sypiemy mozzarelle lub inny starty żółty ser, następnie nakładamy półplasterki pieczarek, pokrojoną w paseczki lub drobniej czerwoną paprykę i plasterki kiełbasy. Całość znów obsypujemy serem. A na koniec całą pizze obsypujemy delikatnie suszoną bazylią. Pizze wkładamy do nagrzanego do 240 stopni

Słodkie okruszki
DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ KUSKUS 196

www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło  SKŁADNIKI NA OK 4 PORCJI: 3 filety z kurczaka pojedyncze 20 dag pieczarek 1 papryka żółta 1 pęczek pietruszki 500 ml passaty pomidorowej 1/2 szklanki kaszy kuskus Sól pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 2 łyżki przyprawy do kurczaka(...)łyżkę masła następnie dodaję umytego i pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawiam solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażę ok 5 minut. Następnie dodaję umyte i drobno posiekane pieczarki i paprykę. Następnie dodaję drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz natkę duszę ok 5-8 min co jakiś czas mieszając. Wlewam ok 1/2 szklanki wody i passate pomidorową. Na koniec dodaję

Gotowanie Patki
Makaron sojowy po chińsku z warzywami 179

makaronu sojowego nitki Vermicelli Kuchnie Świata 1 podwójna pierś z kurczaka ½ papryki   żółtej ½ papryki czerwonej 2 szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej 1 duża marchewka ½ cukinii 6 świeżych pieczarek 1 mała puszka kukurydzy 2 cm świeżego imbiru 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego lub sojowego 100 ml sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 2 łyżki sosu(...)kurczaka, wymieszać, smażyć przez około 6 minut, po tym czasie dodać startą na grubych oczkach obraną marchew i smażyć minutę, dodać pokrojoną na kawałki paprykę, cukinię   oraz pieczarki, smażyć 2 minuty, dodać pokrojoną pekinkę oraz osączoną z zalewy kukurydzę , doprawić   sosem sojowym wymieszanym z octem ryżowym i cukrem, wsypać mielony biały pieprz. Całość smażyć 3 minuty. Makaron zalać

Wanilia i Kardamon
Kurczak z kaszą pęczak i warzywami 180

jest właśnie dla Was. Zrobi się praktycznie sam! Składniki dla 4 osób:   2 woreczki kaszy pęczak 8 dramstików 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 30dkg pieczarek 1 mała puszka kukurydzy Sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła Marynata mięsa: 4 łyżki oleju   2 ząbki czosnku(...)odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Wysypujemy równomiernie kaszę pęczak, układamy warstwę papryki, na niej układamy zamarynowane mięso, pokrojone pieczarki oraz odcedzoną kukurydzę. Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i tymianku, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na ok 90 minut. Podajemy na ciepło. Czas pieczenia można skrócić

Kuchnia w czekoladzie
Zupa a la chili con carne 336

rozgrzewa jak gorąca, pikantna zupa meksykańska.  Składniki: 0,5 mięsa mielonego 2 L soku pomidorowego 3 średnie cebule 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 0,5 kg pieczarek 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku olej przyprawa do potraw meksykańskich Wykonanie: Cebulę wraz z przeciśniętym czosnkiem smażymy na oleju, dodajemy mięso i wszystko razem podsmażamy dodając(...)razu wszystko podsmażać w garnku, jeżeli nie to właśnie teraz wszystko przekładamy do wysokiego garnka. Na patelni, może być tej samej podsmażamy obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki, podsmażone dodajemy do naszego garnka gdzie zalewamy składniki sokiem pomidorowym i dodajemy pozostałe składniki: odsączone warzywa z puszki: fasolę i kukurydzę, pokrojone w plastry ogórki. Wszystko zagotowujemy i doprawiamy jeszcze wedle

W Moim Magicznym Domu
Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera 156

mleko. W efekcie danie jest lekkie o ciekawej teksturze, gdyż miękki filet łączy się z chrupiącym ogórkiem i cebulą.   Składniki: 500 g polędwiczek z indyka 300 g grzybów (pieczarka, ciemna pieczarka, boczniaki) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu Kilka ogórków kiszonych lub konserwowych 1 duża czerwona cebula Zest z jednej cytryn

Niedzielny kucharz
Proste obiady na 7 dni 244

Przedstawiam Wam moje propozycje na szybkie i proste obiady na 7 dni . Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami Makaron

Moja smaczna kuchnia
Pieczona karkówka z kremowym sosem pieczarkowym 158

każdą okazję , nawet na tą uroczystą Mięsko jest delikatne a sos…po prostu pyszny Składniki 0,5 kg karkówki wieprzowej 2 cebule sól , pieprz do smaku sos : 10 pieczarek 1 cebula 200 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki , mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku 2 łyżki masła dodatkowo : woreczek do pieczenia Mięso z karkówki, kroimy(...)termoobiegiem około 30-40 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na drugiej patelni podsmażamy siekaną drobno cebulkę z wyciśniętym praską czosnkiem , jak już się zrumieni przekładamy ją do rondelka . Pieczarki kroimy w plasterki i rumienimy na maśle . Ładnie podsmażone, dodajemy do rondelka z cebulą . Zalewamy śmietaną , doprawiamy gałką , solą do smaku i dusimy na wolnym ogniu , co jakiś czas mieszając . Gotujemy

Ogrodnik w podróży
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 646

opakowanie mrożonych paluszków krabowych, surimi 1 jajko + bułka tarta olej do smażenia          ślimaczki francuskie ; 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g pieczarek 1 mała cebula 1/2 część czerwonej papryki sól, pieprz, oregano do smaku 150 g sera żółtego tartego          koszyczki z tortilli ; 4 - 5 placków(...)obtoczyć w  rozmąconym jajku i bułce tartej. Paluszki smażymy z jednej i drugiej strony na złoto. Wykładamy na talerz, przecinamy na pół i układamy na paterze. Ślimaczki francuskie - pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie

Kulinarne Fantazje Marioli
Schabowy według Magdy Gessler 246

W wielu materiałach internetowych możemy znaleźć przepis na schabowy według Magdy Gessler. Postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobry jak pojawiające się opinie. Kotlet schabowy podamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem 209

skrzeli. Wystarczy je doprawić i wsadzić do piekarnika. Nawet dziecko sobie poradzi! Zobacz inne, łatwe przepisy na przygotowanie pstrąga: - Pstrąg pieczony z boczkiem i miętą - Pstrąg pieczony z pieczarkami, tymiankiem i ziemniakami - Chrupiący pstrąg smażony z migdałami - Pstrąg z pieca - Roladki z pstrąga z marchewką - Pstrąg z kurkami Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem czas przygotowania: 45 minut składniki(...)świeże pstrągi patroszone Marinero - ok. 300 g każdy 1 duża cebula kilka gałązek świeżego koperku  300 g świeżych grzybów - u mnie podgrzybki, ale mogą być pieczarki 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego lub oleju roślinnego 1-2 nieduże jabłka    do smaku: sól, świeżo mielony pieprz czarny, świeży tymianek  Jak przygotować pstrąga pieczonego z grzybami

Smaczna Pyza
Pizza chłopska 122

wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Sos: 100 g ketchupu 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Dodatki: 3 ugotowane ziemniaki 2 pomidory malinowe 100 g pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 300 g mięsa mielonego 100 g startej mozzarelli Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże(...)resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu. W tym czasie ketchup mieszamy z oliwą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Ogórki, pieczarki, pomidory i ziemniaki kroimy na plasterki. Paprykę na paski. Cebulę kroimy w piórka. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, układamy w blasze do pieczenia lub jak u nas na kamieniu do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy sosem

R'n'G Kitchen
Kaszotto z warzywami i parmezanem 163

Składniki (na 1 porcję) - mała cebula (ok. 70 g), - łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5 g), - 5 pieczarek (ok. 100 g), - marchew (ok. 105 g), - pół woreczka kaszy gryczanej (ok. 50 g), - pół mniejszej cukinii (ok. 112 g), - 4 łyżki płatków parmezanu (ok . 40 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - przyprawy: domowa kostka warzywna, sól i pieprz. Sposób przygotowania(...)Szklimy drobno pokrojoną cebulę na łyżeczce oliwy. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, marchewkę i smażymy ok. 1-2 minuty. 3. Do warzyw dodajemy kaszę, 1/2 szklanki wody, domową kostkę warzywną i dusimy ok. 10 min. (najlepiej pod przykryciem). 4. Do kaszy dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, parmezan, posiekaną natkę pietruszki i całość dusimy jeszcze

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka ziemniaczana z sosem musztardowym 164

create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -3 ziemniaki ( 50 dag ) -1 mała puszka groszku -1  marynowana papryka -1 por ( biała część ) -1 mały słoik marynowanych pieczarek - garść posiekanego koperku - sos musztardowy Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, przelać na sitku wrzątkiem, wystudzić. Paprykę pokroić w drobne paski,  małe pieczarki

Kulinarne przemyslenia
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 155

wcześniej ugotowanego rosołu i nie ma na nie już amatorów, to proponuję mięso wykorzystać do farszu. S kładniki : ok. 20 - 30 dag mięsa z rosołu ok. 25 dag pieczarek, a jeszcze lepsze świeże  lub mrożone grzyby cebula jajko, bułka tarta pieprz, sól, majeranek olej do smażenia Przygotowanie: Mięso zmielić, umyte grzyby b.drobno pokroić, cebulę również Jeśli mamy pieczarki

Proste Potrawy