pieczarki - 22435 przepisów (strona:772/1496)

Kotlety wołowe z pure ziemniaczanym ze szpinakiem i pieczrakami 133

czasu za wiele, powstają takie oto pyszne i szybkie dania. Kotleciki szybko się smaży, pure to tylko obranie ziemniaków a szpinak smaży się błyskawicznie. Do tego chrupiące pieczarki i danie prawie gotowe, zapraszam serdecznie. Kotlety wołowe z pure ziemniaczanym ze szpinakiem i pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ekspresowe pikle w 48 godz. 189

różnych rodzajów warzyw,latem  i jesienią jednak jest największy wybór.Mona użyć jakich tylko chcemy i co mamy akurat pod ręką,u mnie cukinia,ogórki gruntowe,papryka,pieczarki,czerwona cebula,ale można dać również,kalafior ,brokuły,patisony,dynie itp.polecam bo taki słoik zawsze warto mieć w lodówce-można go przetrzymywać do 3 miesięcy  i używać na kanapki(...)obiadu -polecam Składniki na 1 litrowy słoik: 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i  cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek cukrowy, drobne pieczarki, różyczki brokułu lub kalafiora, młoda marchew Na zalewę: 1 łyżka soli (15g) 350ml  wody 150ml octu spirytusowego o kwasowości 5% (ocet 10% rozcieńczony wodą w stosunku  1:1 – 75ml

Swojskie jedzonko
papryki faszerowane 125

pikantnym wypełnieniem i sosem czosnkowym. Takie danie choć jest sycące nie jest ciężkie.  Składniki: 4 papryki cebula filet z kurczaka 3/4 szklanki ryżu kilka różyczek kalafiora kilka pieczarek lub kurek łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju sól, pieprz słodka i ostra papryka łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 4 plasterki mozzarelli Papryki umyć, odciąć czapeczki, środki wydrążyć(...)Nasmarować papryki olejem w środku i z zewnątrz.  Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kalafiora również ugotować.  Cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać ryż, pokrojony kalafior, koncentrat, starty czosnek i przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut. Podawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety z marchewki – wegańskie kotlety marchewkowe z pieczarkami i porem 118

pomysł na bardzo szybki dodatek do obiadu, świetnie smakują z każdym sosem! //   Składniki: 2 marchewki (250 g) 1 mały por (ok, 50 g po obraniu) 3 – 4 pieczarki 1 cebula 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 1 łyżka gorącej wody oliwa, olej sól, pieprz, natka pietruszki, curry bułka tarta Sposób przygotowania: Warzywa obierz, marchewkę i pieczarki

Via Gusto
Uszka z pieczarkami 133

uszka – od kapusty z grzybami, przez szpinak aż po same grzyby. Z racji, iż nie wszyscy w mojej rodzinie przepadają za grzybami leśnymi, farsz do uszek zrobiłam z pieczarek. W tym artykule znajduje się... Tryb czytania Artykuł Uszka z pieczarkami pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Makaron w sosie pieczarkowym 168

Składniki filet z kurczaka 1 średni por kilka pieczarek sól, pieprz 2 ząbki czosnku kilka różyczek brokuła 2 szklanki bulionu Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki i podsmażyć na łyżce oleju. Obrane pieczarki posiekać w plasterki i dodać razem z porem do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Smażyć ok 5 min.  Wlać bulion i dusić

Gaździnka warzy
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z SERCAMI w sosie z pieczarkami 157

Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną wątróbkę z sercami w sosie z pieczarkami. SKŁADNIKI: 👌1 cebula 👌1 duża puszka pieczarek 👌mąka do obtaczania 👌1 ząbek czosnku 👌sól wg.uznania 👌1/4 łyzeczki pieprzu 👌1 kostka bulionowa 👌750 gr. drobiowej wątróbki z sercami 👌2 łyzki smietanykremówki 30% WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny

RITA food channel
Pieczarki portobello faszerowane quinoą 128

gotuj komosę przez 15 minut, aż wchłonie całą wodę. Następnie wyłóż do większej miski. Oczyść kapelusze portobello i odetnij nóżki (nie wyrzucaj). Łyżeczką wydrąż ciemne blaszki z kapeluszy. Nóżki pieczarek pokrój drobniutko, zrób to również z papryką i cebulą. Na patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę i nóżki z portobello. Smaż aż trochę zmiękną, dodaj do nich paprykę i podduś jeszcze(...)komosy ryżowej.  Połowę sera koziego zetrzyj na dużych oczkach i dodaj do farszu, dopraw solą, pieprzem i dodaj natkę pietruszki. Wymieszaj.  Piekarnik nagrzej do 200°C. Kapelusze pieczarek nadziej farszem i ułóż na natłuszczonej blaszce lub papierze do pieczenia. Piecz przez 10 minut. Następnie wyjmij i powciskaj w farsz pozostały ser pokrojony w większą kostkę. Zapiekaj jeszcze przez

Delicious Place
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym 105

zamiast spaghetti fasolka. Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej 150 g wędzonego boczku 1 duża słodka cebula 2 ząbki czosnku 500 g pomidorów 1 duża marchewka 200 g małych pieczarek 2 łodygi selera naciowego 250 ml bulionu warzywnego sól pieprz cukier suszona bazylia, oregano, tymianek parmezan świeże oregano Przygotowanie W garnku z grubym dnem wytopiłem drobno pokrojony boczek. Wrzuciłem posiekaną(...)cebulę, zeszkliłem, dodałem posiekany czosnek. Po minucie startą na średnich oczkach marchewkę. Jak marchewka zmiękła dodałem pokrojone w ćwiartki pieczarki i drobno pokrojony seler naciowy.. Dusiłem ok. 5 minut, dodałem pokrojone pomidory bez skórki i pestek, oprószyłem cukrem. Dusiłem, aż pomidory się rozpadły. Wlałem bulion, doprawiłem przyprawami i dalej dusiłem bez przykrycia, aż sos zgęstniał. Ugotowałem fasolkę w lekko

R'n'G Kitchen
Mintaj i pieczarki na pure z manioku 89

się danie pyszne i pożywne, ale lekkie i odżywcze. Maniok już sporo czasu gości w mojej kuchni, warto go zajadać, do zajadania ryb chyba nikogo zaganiać nie trzeba a pieczarki znalazły się o właściwym czasie, we właściwym miejscu. Danie smakuje wybornie. Mintaj i pieczarki na pure z manioku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Warzywny gulasz z ciecierzycą 92

temperatury oraz timer, dzięki któremu możemy określić czas na przygotowanie potrawy, Wystarczy, że na wczasach będziemy mieć dostęp do prądu i szybko możemy wyczarować pyszne danie :) cebula 2 szklanki pieczarek 2 papryki 2 duże marchewki kartonik przecieru pomidorowego (500 g) puszka ciecierzycy (400 g) łyżka oleju lub masła sól, pieprz, mielona papryka do smaku natka pietruszki kolorowy pieprz w ziarenkach(...)pieczywo do podania Do garnka z grubym dnem nalewamy olej. Kuchenkę indukcyjną MKE- 06 ustawiamy na temperaturę 140. Posiekaną cebulę szklimy, po czym dodajemy obrane i przekrojone na pół pieczarki. Podsmażamy je, aż się zrumienią. Dodajemy pokrojone papryki i marchewki i chwilkę mieszamy. Zalewamy wodą tak, aby wszystkie warzywa były przykryte. Ustawiamy timer na 15 minut i gotujemy, w razie

Mienta blog
Szaszłyki z kiełbasą 176

Składniki: 1 pęto kiełbasy 1 papryka 1 cebula 4-5 pieczarek 1/2 bakłażana 1/2 cukinii przyprawa do szaszłyków Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe krążki. Paprykę w kostkę, cukinię, bakłażana i pieczarki … Czytaj dalej Szaszłyki z kiełbasą

czarrna od kuchni
Mini pizza 138

dosłownie kilkanaście minut! Polecam Wam także: – pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – pizzę z szynką i pieczarkami – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami MINI PIZZA Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 2-4 gotowych chlebków pita

nietylkopasta.pl
Przepis #158 Włoski bigos 143

koniecznie podzielić. Podane proporcje są na około 4 porcje jednak możecie je dobrowolnie zwiększyć w zależności od potrzeb. Składniki - 200 g kapusty kiszonej - 350 g  makaronu - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 100 g czerwonej świeżej papryki - 150 g ogórka konserwowego - 150 g wędzonej kiełbasy - 1  łyżka oleju - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, wędzona(...)następnie kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w odrobinie wody (tak by się nie przypaliła) przez około 20 minut ( do miękkości). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Pieczarki oraz paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy. Następnie dodajemy do kapusty. Kiełbasę oraz ogórki kroimy w pół plasterki i dorzucamy do reszty składników. Na koniec

Health-Fit-Life
Wątróbka wieprzowa z cebulką 181

twarda, smażyć do zrumienienia na jednej stronie, a następnie na drugiej, bez zbędnego przewracania, a także podczas smażenia nie nakłuwać jej widelcem, aby nie pryskała. Zobacz też: Karkówka z pieczarkami Polędwiczki w kremowym sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki

Kuchnia Bazylii