pieczarki - 22435 przepisów (strona:772/1496)

PIERŚ KURCZAKA W SOSIE Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM 561

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 1 większa pierś kurczaka, większa marchewka, mała cebula, duża pieczarka (opcjonalnie), 150 ml śmietanki 30%, 80 ml bulionu, sól, pieprz, mąka ziemniaczana do obtoczenia mięsa, curry, ostra papryka, 1/2 pęczka posiekanego koperku, 2 łyżki oleju, łyżka masła. Przygotowanie: Marchewkę i pieczarkę ścieram na tarce

JejKuchnia
Zrazy z cielęciny z kremową kaszą pęczak i grzybami 137

angielskiego olej rzepakowy musztarda 200 gram kaszy pęczak 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka orzeszków piniowych ( opcjonalnie) łyżka masła cebula i ząbek czosnku 200 gram pieczarek lub innych grzybów natka Rozbij plastry mięsa z dwóch stron. Oprósz solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę mięsa posmaruj musztardą i połóż listek szałwii. Zwiń i zepnij wykałaczką.Obsmaż z dwóch(...)wraz z posiekanym czosnkiem. Dodaj wypłukaną kaszą. Wlej 2 i 1/2 szklanki wody i gotuj 20 minut. Orzechy posiekaj i zrumień na suchej patelni wraz pestkami słonecznika. Odstaw. Umyj pieczarki ( lub inne grzyby) i na dobrze rozgrzanej patelni obsmaż na złoto z ząbkiem czosnku. Kiedy kasza się ugotuje, wsyp orzechy i pestki słonecznika. Dodaj łyżkę masła i wymieszaj. Danie wyłóż

AZgotuj!
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 127

mielonym: (brytfanka o wymiarach 34 cm x 24 cm x 8 cm) 1,5 kg mięsa mielonego np. z łopatki wieprzowej 12 sztuk średnich ziemniaków 2 marchewki 300 g pieczarek średni brokuł 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) 400 - 500 g żółtej mozzarelli 2 łyżki majeranku łyżeczka tymianku łyżeczka pieprzu 2 - 2,5 łyżeczki soli(...)włożyć do wrzącej lekko osolonej wody i gotować nie więcej niż 5 minut.  Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć, dodając pod koniec drobno pokrojone pieczarki. Po usmażeniu dodać wszystko do mięsa mielonego. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i również dodać do mięsa mielonego. Do mięsa dodać majeranek, tymianek, pieprz, sól

Kuchcik gotuje
Kanapka ze stekiem, balsamicznymi grzybami i serem żółtym / Cheesy steak sandwich with mushrooms 145

Dziś prezentuję doskonały pomysł na śniadanie, lunch a nawet kolację. Pyszna i sycąca kanapka z soczystym stekiem, cudownymi balsamicznymi pieczarkami, serem żółtym Maasdamer od Hochland i sosem miodowo-musztardowym z pewnością zachwycą każdego. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu i wbrew pozorom też szybka. Polecam gorąco! W tym przepisie użyłam sera żółtego Hochland Maasdamer, który umiejscowiony na gorącym steku delikatnie(...)olej 4 wybrane bułki, przekrojone wzdłuż na pół ulubiony mix sałatowy 4 plasterki sera Hochland Maasdamer Składniki na balsamiczne grzyby: 1 duża cebula, pokrojona w cienkie plasterki 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 2 łyżki octu balsamicznego Składniki na sos miodowo-musztardowy: 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka miodu 1 łyżka

karmelowy
OMLET Z PIECZARKAMI I JARUŻEM 59

Składniki: - jajo 2 szt. - cebula ½ szt. (50 g) - pieczarki 3 szt. (60 g) - mąka żytnia lub orkiszowa – 2 łyżki (20 g) - jarmuż (20 g) - serek wiejski (100 g) - masło klarowane– 1 łyżeczka - szczypta proszku dopieczenia Wykonanie:   Cebulę i pieczarki i jarmuż drobno posiekać, podsmażyć. Jaja zmiksować z mąka i opcjonalnie proszkiem, przyprawić, połączyć z podsmażonym farszem. Wymieszkać i wylać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
RYŻ CZERWONY Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 62

Składniki: (na 2 porcje) - ryż czerwony – 1 woreczek (100 g) -pieczarki – 8 szt. (160 g) - cebula czerwona – (100 g) - filet z kurczaka (300 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Kurczaka pokroić w paseczki, przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem (nie musisz dodawać oleju, wystarczy odrobina wody), do gotowego kurczaka dodać pokrojoną w plasterki cebulę, poddusić jeszcze chwilę. Następnie dodać pokrojone(...)pieczarki, zalać odrobiną wody z gotującego się ryżu, poddusić. Następnie dodać ugotowany ryż. Całość poddusić jeszcze chwilę. Na sam koniec można dodać sałatę roszponkę, i wymieszać. Posypać ulubionymi ziołami :). Całość: 748 kcal (B: 76 g W: 84 g T: 12 g) 1 porcja: 374 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM, JARMUŻEM I PIECZARKAMI 55

Składniki: - makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (60 g) - cebula ½ szt. (50 g) - pieczarki 3 szt. (60 g) - tuńczyk w sosie własnym – ½ puszki (60 g) - jarmuż – 1 garść - masło klarowane– ½ łyżeczki (4 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Cebulę, pieczarki i jarmuż drobno posiekać, podsmażyć na maśle klarowanym. Do tego dodać tuńczyka i ugotowany makaron. Podsmażać jeszcze chwilę. W razie potrzeby podlewać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Sos do makaronu z porem, grzybami i boczkiem 84

jest po prostu niezastąpiony. Jak zrobić domowy sos do makaronu? Nic prostszego. Wystarczy pomysł, a mi się taki nasunął jak otworzyłam lodówkę i zobaczyłam, że mam sporo pora, brązowe pieczarki i szpinak, który muszę wykorzystać jak najszybciej. Sos na bazie serowej z takimi dodatkami jest naprawdę idealny do makaronu. Poza tym wystarczy 30 minut aby go przyrządzić. Sos do makaronu(...)Składniki: na 4 porcje 1 mały por 250 g brązowych pieczarek 300 ml warzywnego bulionu 200 g serka philadephia 250 ml śmietanki 3 łyżki utartego parmezanu 150 g żółtego sera 200 g świeżego szpinaku 200 g wędzonego boczku 1 łyżeczka czarnego pieprzu sól do smaku 2 łyżki masła parmezanowe wióry do posypania 250 g makaronu, waga sucha Rozpuść masło

codojedzenia
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 121

Dzięki zastawieniu mięsa i warzyw oraz dodatkowi orzechów takie danie jest pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny.   Składniki: 6 czerwonych papryk szklanka kaszy bulgur łyżka oliwy łyżka masła 10 pieczarek biała cebula 2-3 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 gałązki selera naciowego garść orzechów włoskich łuskanych 2 marchewki 100ml śmietanki słodkiej sól, pieprz czarny, słodka papryka, zioła(...)solimy i gotujemy z w niej kaszę do miękkości. Odcedzamy. Marchew i seler myjemy. Marchew obieramy. Oba warzywa kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oliwy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i przesmażamy aż odparują większość wody. Doprawiamy sola, czarnym pieprzem, słodka papryka oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz roztarty czosnek i przesmażamy

Pyry na Gaz
PROSTA SAŁATKA Z KURCZAKIEM I FETĄ 109

deszczowa pogoda dlatego zdecydowałam się zrobić sałatkę :) o tak :) Szybka i prosta w wykonaniu - Sałatka z kurczakiem i fetą :) Polecam zabieganym i nie tylko :) 6 wrz 2018 PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I KURCZAKIEM Pyszne jednogarnkowe danie- jogurtowo- serowe  pęczootto z kurczakiem i pieczarkami. Idealne danie obiadowe. Robi się je szybko , łatwo i nie jest  to drogie danie więc idealne

Gotowanie Patki
Kotlety z soczewicy czerwonej i pieczarek 95

szukasz pomysłu na święta to możesz zajrzeć tutaj. Jeśli zaś jesteś ciekawa, co tym razem wykombinowałam to zostań na dłużej. Podrzucę przepis na dobre kotlety wegetariańskie z soczewicy i pieczarek. Planowanie posiłków z wyprzedzeniem Ogólnie zaczęłam się mocno […] Artykuł Kotlety z soczewicy czerwonej i pieczarek pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
PULPETY W SOSIE Z WARZYWAMI I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 123

pulpety: około 50 dag mięsa mielonego, jajko, wcześniej namoczona i odciśnięta kajzerka, sól, pieprz, majeranek, bazylia, słodka papryka, bułka tarta. Składniki na sos: większa marchewka, nieduża pietruszka, 2 duże pieczarki, 300 ml bulionu, 50 ml śmietanki 30%, łyżka posiekanego koperku, sól i pieprz do smaku, łyżka oleju, łyżeczka mąki ziemniaczanej + odrobina wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę(...)jajkiem, odciśniętą bułką, odrobiną bułki tartej i przyprawami, formuję pulpeciki. Marchewkę i pietruszkę kroję w drobną kostkę, pieczarki w półplastry. Mięso podsmażam na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia. Do garnka z mięsem wrzucam warzywa, całość zalewam bulionem, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu około 25 minut. Po tym czasie dodaję słodką śmietankę, gotuję razem jeszcze przez chwilę. W razie potrzeby doprawiam

JejKuchnia
Zupa pieczarkowo-czosnkowa 129

miałam ochotę na coś rozgrzewającego.  Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk. Zupa pieczarkowo-czosnkowa  marchewka korzeń pietruszki 0,25 kg pieczarek 4 ząbki czosnku 1 cebula bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty) liść selera pieprz, sól łyżka mąki łyżka jogurtu naturalnego liść laurowy ziele angielskie natka pietruszki Gotujemy(...)bulionu, wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę oraz pietruszkę. Kroimy w kostkę cebulę - dodajemy do bulionu razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Teraz możemy przejść do przygotowania pieczarek - myjemy, kroimy na plasterki a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy. Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku

Kuchnia moimi oczami
Puree ziemniaczane z mięsem -zapiekanka 105

bardzo dziękuję. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 łyżki płaskie śmietany (dałam 18%) 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki bulionu mięsnego 6 pieczarek 2 łyżki ketchupu pikantnego szczypta gałki muszkatołowej 3 łyzki oleju koperek 1 łyzeczka słodkiej papryki sól pieprz Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę(...)pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć chwilę mieszając, a następnie dodać mięso mielone i smażyć przez około 5-6  minut. Dodać ketchup, bulion, paprykę słodką, doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć mieszając. Gotowe mięso wyłożyć naczynia żaroodpornego. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub skręcić przez maszynkę. Dodać, śmietanę, gałkę muszkatołową i wymieszać. Całość wyłożyć na mięso. Łyżką można zrobić dekoracje

O kuchni z uczuciem
Sos pieczarkowy - pyszny i szybki w przygotowaniu 147

Polub mnie na Facebooku Składniki: Pieczarki 500 g Cebula mała Koperek pęczek łyżka masła Śmietana 30 % 200 ml  Liść laurowy Ziele angielskie Sól 1/2 łyżeczki Pieprz ziołowy łyżeczka Przygotowanie: Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle do miękkości. Pieczarki pokroić w plasterki i dorzucić do cebuli. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Wszystko razem dusić przez 10 minut

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania