Składniki : pól szklanki kaszy jaglanej szklanka fasoli czarnej 20 dag pieczarek 2 jajka 2 łyżki mielonego siemienia lnianego cebula, sól pieprz, papryka mielona czerwona, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Czarną fasolę namoczyć w wodzie i pozostawić na co najmniej noc, później ugotować do miękkości Umyte pieczarki pokroić drobno wraz z cebulą i przesmażyć Kaszę jaglaną ugotować wg tego przepisu Zmielone siemię
Proste Potrawyulubione danie, które na stale zagości na Waszym stole Stir fry z kurczakiem Quesadilla z kurczakiem Kurczak z tofu i warzywami Kurczak w sosie śmietanowym Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką Miodowy kurczak ze szpinakiem i pomidorkami Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Makaron Pad Thai z kurczakiem i tofu Sałatka z cykorią, kurczakiem(...)Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym Makaron z pieczarkami i kurczakiem Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Sałatka Gyros Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Artykuł Przepisy
Kuchnia Bazyliizupie, ale w sałatce już nie jest ona akceptowalna. Nafaszerowałam więc pomidora w klimacie włoskim czyli prosto i smacznie. Co w nim więc jest? Sos pomidorowy z pieczarkami, mozarella, bazylia i makaron... 2 rodzaje makaronu... spaghetti i małe muszelki. Taką wariację mogłam przygotować dzięki Arc Pol. Najpierw chciałam użyć tylko małych muszelek ale usłyszałam, że co to za makaron(...)ochotę na spaghetti to to może w wersji klasycznej. Poszłam więc na kompromis i wymieszałam te 2 rodzaje makaronu. Pomysł był rewelacyjny. Składniki: 125 g sosu pomidorowego z pieczarkami 6 sztuk pomidorów 1 kulka mozarelli 6 listków bazylii 1 ząbek czosnku 1 cebula sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek 70 g makaronu spaghetti Arc Pol 30 g makaronu
Kuchnia w oparachśliwki, gruszki, jabłka... Tyle do przerobienia! :) Dziś rozgrzewające curry na śniadanie, bo dłonie zimne, a niedziela leniwa. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie! Składniki: 500g dyni / 150 g ziemniaków / 100g pieczarek 2 ząbki czosnku / 3 szalotki 200g krojonych pomidorów z puszki / ćwiartka czerwonej papryka świeża kolendra / sól i pieprz pół łyżeczki pasty z tamaryndowca pół łyżeczki czerwonej pasty curry - jest pikantna(...)się zeszkli, dodajemy dynię i ziemniaki, doprawiamy solą i smażymy ok. 5 min. często mieszając. Krok 3. Następnie wlewamy gorący bilion, dodajemy krojone pomidory, obrane i grubo krojone pieczarki, dalej pastę curry i z tamaryndowca i zagotowujemy wszystko pod przykryciem, gotując na średnim ogniu przez ok. 10-15 min. Krok 4. Kiedy warzywa będą już miękkie odpalamy blender
Spektrum Smakukomponuje się nie tylko w słodkich wypiekach , ale również w daniach wytrawnych. Poniżej prezentuję przepisy na dania główne z dynią - dania mięsne i wegeteriańskie. Zapraszam! Dyniowe curry z dynią, pieczarkami i białą kaszą gryczaną http://frosch.blogspot.com/2017/11/dyniowe-curry-z-pieczarkami-i-biaa.html Jesienne ragout z dynii, podgrzybków i żurawiny https://frosch.blogspot.com/2017/10/jesienne-ragout-z-dynii-podgrzybkow-i.html Curry z batatem, dynią, anansem i czerwonym ryżem https://frosch.blogspot.com(...)/2015/03/zimowy-flammkuchen-z-dynia-i-miesem.html Schab duszony w sosie dyniowo- jabłkowym z majerankiem https://frosch.blogspot.com/2014/10/schab-duszony-w-sosie-dyniowo-jabkowym.html Makaron z dynią w sosie z gorgonzoli https://frosch.blogspot.com/2014/09/kurbis-gorgonzola-pasta-makaron-z-dynia.html Dynia faszerowana kszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorow - kokosowym https://frosch.blogspot.com/2013/11/dynia-faszerowana-kasza-gryczana-i.html Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem https://frosch.blogspot.com/2013/11/nalesniki-gryczane-z-dyniowym-nadzieniem.html Dyniowe frytki https://frosch.blogspot.com/2013/09/dyniowe-frytkiz-filetem-z-indyka-w.htm
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pszennej niepełna szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka oliwy 2 małe szczypty soli ziołowej 7 i 1/2 g droższy instant (1 paczuszka) Dodatki: 1 żółtka papryka 1/2 czerwonej papryki kilka pieczarek 1 czerwona cebula kilka plasterków kiełbasy żywieckiej do posmarowania spodu pizzy – u mnie dziś Sos Kielecki Meksykański (można też użyć passaty pomidorowej, ketchupu itd) starty żółty(...)minut pod ściereczką. Następnie dziurkujemy ciasto widelcem i smarujemy sosem (u mnie meksykański, nadał wspaniałego smaku). Przygotowujemy farsz. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy delikatnie. Dodajemy obrane i pokrojone w półplasterki pieczarki, pokrojone w kostkę papryki. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Chwilę podsmażamy.Tak przygotowany farsz wykładamy na pizze. Na wierzch układamy plasterki kiełbasy. Całość posypujemy startym żółtym serem (polecam użyć mozzarelli
Słodkie okruszkiwymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej. Wykładać łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Tu znajdziecie inne przepisy na kotlety siekane: KOTLETY SIEKANE Z PIECZARKAMI I KUKURYDZĄ KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM
Zrób to smaczniekuchni i przyznam, że quiche wychodzi przepyszne. Zapraszam was na inne moje propozycje na quiche: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z boczkiem i cebulą Quiche z pora z pieczarkami Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami Quiche ze szpinakiem i mozzarellą Quiche Lorraine Składniki Ciasto: jajko łyżka mleka 150g masła 250g mąki łyżeczka soli(...)łyżeczka cukru Nadzienie: 1/2 pęczka natki pietruszki 150 g pieczarek 2 czerwone cebule 1 duży por (biała część) 720 ml śmietany 30% 5 jajek Quiche z pietruszką i czerwoną cebulą wykonanie: Masło posiekać razem z mąką w misce dodać cukier i sól. W osobnej miseczce rozbić jajko z mlekiem, dodać do mąki. Wszystko razem zagnieść, ale nie traktować ciasta
Delusional TrineSkładniki: 1 duża cebula, np. czerwona 3 ząbki czosnku 2 papryki (czerwona i pomarańczowa) 500 g pieczarek 1 średni bakłażan 1 puszka białej fasoli 1 średnia cukinia 4 średnie pomidory malinowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ostrego Ajvaru 2 łyżki wędzonej papryki w proszku łyżka ziół śródziemnomorskich mały pęczek natki pietruszki olej do smażenia sól i pieprz Pokrojoną(...)cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Przełożyć do garnka. Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plastry i obsmażyć krótko na dużym ogniu. Przełożyć do cebuli i czosnku. Zalać 2 szklankami wrzątku, i gotować pod przykryciem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, dodać do wywaru, następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię (ze skórką) oraz pokrojonego w grubą kostkę bakłażana. Pomidory
Czerwień i błękitchudej wieprzowiny) 3-4 duże ziemniaki 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 obrane i pokrojone w kostkę pomidory 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera 100g pieczarek pół szklanki kukurydzy konserwowej 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1,5 litra bulionu lub wody 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 czerwona(...)smażenia *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do dużego garnka *** *** Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso, podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy bulionem lub wodą. Dodajemy ziele angielskie
Blog z ApetytemWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 1 większa pierś kurczaka, większa marchewka, mała cebula, duża pieczarka (opcjonalnie), 150 ml śmietanki 30%, 80 ml bulionu, sól, pieprz, mąka ziemniaczana do obtoczenia mięsa, curry, ostra papryka, 1/2 pęczka posiekanego koperku, 2 łyżki oleju, łyżka masła. Przygotowanie: Marchewkę i pieczarkę ścieram na tarce
JejKuchniaangielskiego olej rzepakowy musztarda 200 gram kaszy pęczak 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka orzeszków piniowych ( opcjonalnie) łyżka masła cebula i ząbek czosnku 200 gram pieczarek lub innych grzybów natka Rozbij plastry mięsa z dwóch stron. Oprósz solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę mięsa posmaruj musztardą i połóż listek szałwii. Zwiń i zepnij wykałaczką.Obsmaż z dwóch(...)wraz z posiekanym czosnkiem. Dodaj wypłukaną kaszą. Wlej 2 i 1/2 szklanki wody i gotuj 20 minut. Orzechy posiekaj i zrumień na suchej patelni wraz pestkami słonecznika. Odstaw. Umyj pieczarki ( lub inne grzyby) i na dobrze rozgrzanej patelni obsmaż na złoto z ząbkiem czosnku. Kiedy kasza się ugotuje, wsyp orzechy i pestki słonecznika. Dodaj łyżkę masła i wymieszaj. Danie wyłóż
AZgotuj!mielonym: (brytfanka o wymiarach 34 cm x 24 cm x 8 cm) 1,5 kg mięsa mielonego np. z łopatki wieprzowej 12 sztuk średnich ziemniaków 2 marchewki 300 g pieczarek średni brokuł 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) 400 - 500 g żółtej mozzarelli 2 łyżki majeranku łyżeczka tymianku łyżeczka pieprzu 2 - 2,5 łyżeczki soli(...)włożyć do wrzącej lekko osolonej wody i gotować nie więcej niż 5 minut. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć, dodając pod koniec drobno pokrojone pieczarki. Po usmażeniu dodać wszystko do mięsa mielonego. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i również dodać do mięsa mielonego. Do mięsa dodać majeranek, tymianek, pieprz, sól
Kuchcik gotujeDziś prezentuję doskonały pomysł na śniadanie, lunch a nawet kolację. Pyszna i sycąca kanapka z soczystym stekiem, cudownymi balsamicznymi pieczarkami, serem żółtym Maasdamer od Hochland i sosem miodowo-musztardowym z pewnością zachwycą każdego. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu i wbrew pozorom też szybka. Polecam gorąco! W tym przepisie użyłam sera żółtego Hochland Maasdamer, który umiejscowiony na gorącym steku delikatnie(...)olej 4 wybrane bułki, przekrojone wzdłuż na pół ulubiony mix sałatowy 4 plasterki sera Hochland Maasdamer Składniki na balsamiczne grzyby: 1 duża cebula, pokrojona w cienkie plasterki 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 2 łyżki octu balsamicznego Składniki na sos miodowo-musztardowy: 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka miodu 1 łyżka
karmelowy