pieczarki - 22435 przepisów (strona:767/1496)

Krokiety z pieczarkami 94

najczęściej spotyka się na stołach w Święta Bożego Narodzenia. Krokiety są to naleśniki zawijane z farszem, później panierowane i smażone. Najczęściej przygotowywanymi rodzajami krokietów są krokiety z mięsem, z pieczarkami oraz z kapustą i grzybami. Krokiety doskonale sprawdzą się jako samodzielne danie lub jako... Tryb czytania Artykuł Krokiety z pieczarkami pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
PULPETY W SOSIE POMIDOROWO-OGÓRKOWYM (Z MIĘSA MIESZANEGO) 140

mące, bułce tartej lub kaszy manny, chociaż to nie jest konieczne.  Smazżmy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Na sos: 2 cebule 1 papryka czerwona 150 g pieczarek puszka pomidorów w sosie własnym 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego (do smaku) sól pieprz ziołowy słodka papryka olej śmietana 18% 2 ogórki kiszone 2 łyżeczki mąki  natka lub koperek(...)rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojoną paprykę oraz pokrojone pieczarki. Dusimy całośc 10-15 minut. Następnie dodajemy zblendowane pomidory w sosie własnym, starte na drobnych oczkach ogórki  oraz sól, pieprz ziołowy , słodką paprykę i koncentrat pomidorowy. Całość zagotowujemy i zaciągamy mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Na koniec dodajemy dla smaku 1-2  łyżki zahartowanej śmietany. Mieszamy

Walijskie Pichcenie
3 przekąski na imprezę – szybkie i smaczne 2223

Twoi goście zjedzą je ze smakiem. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta do pizzy, 1 koncentrat pomidorowy, 4 łyżki ketchupu, 10 plastrów szynki, 20 dag sera tartego żółtego, kilka pieczarek, 1 papryka żółta, 1 cebula, 2 łyżeczki majonezu, 5 łyżeczek jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, koperek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól i pieprz. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Najpierw zrób(...)cały koncentrat pomidorowy, dodaj ketchup i odrobinę wody. Podgrzej sos do momentu, aż zacznie się gotować. Przypraw go ziołami prowansalskimi, bazylią, oregano, solą oraz pieprzem i odstaw. Pokrój szynkę, pieczarki i cebulę w kostkę. Wyłóż sos pomidorowy na gotowy spód do pizzy, a następnie ułóż składniki. Wierzch posyp serem i ziołami prowansalskimi. Piecz około 30 minut do momentu, aż zarumienią

Rozdomowiona
Pierogi po lwowsku 95

attachment_7884" align="aligncenter" width="685"] Pierogi po lwowsku[/caption] Zobacz inne przepisy na pierogi: Pierogi Z Boczkiem I Twarogiem Pierogi Zapiekane W Sosie Pomidorowym Pierogi Z Kapustą I Pieczarkami Pieczone W Piekarniku Pierogi Z Wątróbką Pierogi Z Mięsem I Pieczarkami – Pyszne! Pierogi Ze Śliwkami Pierogi Ruskie Artykuł Pierogi po lwowsku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Paszteciki z farszem z pieczarek i sera 105

minuty, obroty 1 mąkę, drożdże, żółtko. Naczynie zamknięte, interwał, czas 3,5 minuty zostawić do wyrośnięcia Wykonanie farszu – na paleni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę. Smażyć aż zmięknie. pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Wrzucić pieczarki do podsmażonej cebulki. Smażyć aż cała woda z patelni wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jak już wszystko jest podsmażone dodać potarty

Kuchnia Pokoleń
Rolada serowa z mięsem i pieczarkami 1664

tego pięknie się prezentuje ....kto się skusi???polecam gorąco Składniki: Pieczony ser: 600 g sera żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu Nadzienie: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć

Swojskie jedzonko
INDYK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 105

Doskonały pomysł na uroczysty obiad.       SKŁADNIKI 4 plastry indyka, 2 łyżki oleju,, 2 łyżki masła, kawałek czerwonej papryki, ser żółty, garść szpinaku, kilka pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, słodka papryka, pieprz, sól 1 op.ciasta francuskiego, 1 białko WYKONANIE Indyka lekko rozklepujemy, wkładamy do marynaty przygotowanej z oleju, przyprawy do drobiu, soli, pieprzu(...)słodkiej papryki, odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę, dusimy. Następnie dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy do smaku. Ciasto dzielimy na 4 części, układamy filety, a na nich szpinak, kilka pasków papryki i starty ser żółty, Zawijamy w ciasto, smarujemy białkiem. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. http://ambition.pl

słodki bratek
Makaron z klopsikami w sosie szpinakowo – serowym 135

majonezu 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 płaskiej łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 4 łyżki wody sól , pieprz do smaku olej do smażenia mąka do obtoczenia klopsików dodatkowo : 5-6 pieczarek 1 cebula garść świeżego szpinaku 3 czubate ,łyżki tartego parmezanu 4 łyżki tartego żółtego sera cheddar lub innego 3 ząbki czosnku 1 szklanka mleka 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1 łyżeczka(...)złociste . Odkładamy na bok . Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu . Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Podsmażamy na nim cebulę z wyciśniętym praską czosnkiem. Jak zmięknie dodajemy pieczarki i smażymy aż się zrumienią . Następnie dodajemy szpinak ,wlewamy mleko i śmietanę , doprawiamy gałką muszkatołową cukrem , solą i pieprzem . Doprowadzamy do wrzenia . Dodajemy ser i gotujemy na małym ogniu ciągle

Ogrodnik w podróży
Placki ziemniaczane z gulaszem z pieczarek 137

oknem deszcz i słota a na talerzu złociste placki. Z czym jadacie placki ziemniaczane? najczęściej? bo my różnie, z cukrem, ze śmietaną. Dziś podałam je z gulaszem z pieczarek, wyszło bardzo smakowicie. Gulasz z pieczarek i chrupiące placki ziemniaczane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza familijna – pizza na dużą blachę 136

pół papryki kilka plasterków kiełbasy żywieckiej Henryk Kania mozzarella wiórki (około 250-300 g) lub inny starty żółty ser (polecam mozzarelle, ja dziś niestety jej nie miałam) 6 większych pieczarek 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju świeżo mielony czarny pieprz 2 szczypty suszonej bazylii Dodatkowo: duża blacha z piekarnika papier do pieczenia odrobina oleju Przygotowanie(...)pomidorowy ze startym ząbkiem czosnku, szczyptą suszonej bazylii, łyżeczką oleju, całość doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Na nasz pomidorowy sos sypiemy mozzarelle lub inny starty żółty ser, następnie nakładamy półplasterki pieczarek, pokrojoną w paseczki lub drobniej czerwoną paprykę i plasterki kiełbasy. Całość znów obsypujemy serem. A na koniec całą pizze obsypujemy delikatnie suszoną bazylią. Pizze wkładamy do nagrzanego do 240 stopni

Słodkie okruszki
Pieczonki z piekarnika 108

ogniska ale to nie znaczy, że nie smakują wyjątkowo. Potrzebujemy jedynie kamionkowego garnka, może być tez zwykły szklany, żaroodporny. Składniki 1/2 kg ziemniaków kilka liści kapusty 2 marchewki kilka pieczarek papryka zielona papryka czerwona papryka żółta garść fasolki szparagowej mała cukinia 2 cebule 2 ząbki czosnku sól- plaska łyżeczka pieprz- pól łyżeczki papryka wędzona- pół łyżeczki 2 łyżki smalcu Rolnik(...)boczku wędzonego pokrojonego w kosteczkę 1 laska kiełbasy pokrojonej w plasterki Wykonanie Ziemniaki, cebule, cukinie ,marchewkę i pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę i czosnek kroimy w kosteczkę, a fasolkę na pół. Na dnie naczynia do zapiekania układamy liście kapusty. Wszystkie warzywa wrzucamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy wędzony boczek oraz kiełbasę, lekko mieszamy i wykładamy na liście

Kasia i jej kobiecy świat
DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ KUSKUS 156

www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło  SKŁADNIKI NA OK 4 PORCJI: 3 filety z kurczaka pojedyncze 20 dag pieczarek 1 papryka żółta 1 pęczek pietruszki 500 ml passaty pomidorowej 1/2 szklanki kaszy kuskus Sól pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 2 łyżki przyprawy do kurczaka(...)łyżkę masła następnie dodaję umytego i pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawiam solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Smażę ok 5 minut. Następnie dodaję umyte i drobno posiekane pieczarki i paprykę. Następnie dodaję drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz natkę duszę ok 5-8 min co jakiś czas mieszając. Wlewam ok 1/2 szklanki wody i passate pomidorową. Na koniec dodaję

Gotowanie Patki
Makaron sojowy po chińsku z warzywami 138

makaronu sojowego nitki Vermicelli Kuchnie Świata 1 podwójna pierś z kurczaka ½ papryki   żółtej ½ papryki czerwonej 2 szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej 1 duża marchewka ½ cukinii 6 świeżych pieczarek 1 mała puszka kukurydzy 2 cm świeżego imbiru 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego lub sojowego 100 ml sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 2 łyżki sosu(...)kurczaka, wymieszać, smażyć przez około 6 minut, po tym czasie dodać startą na grubych oczkach obraną marchew i smażyć minutę, dodać pokrojoną na kawałki paprykę, cukinię   oraz pieczarki, smażyć 2 minuty, dodać pokrojoną pekinkę oraz osączoną z zalewy kukurydzę , doprawić   sosem sojowym wymieszanym z octem ryżowym i cukrem, wsypać mielony biały pieprz. Całość smażyć 3 minuty. Makaron zalać

Wanilia i Kardamon
Kurczak z kaszą pęczak i warzywami 144

jest właśnie dla Was. Zrobi się praktycznie sam! Składniki dla 4 osób:   2 woreczki kaszy pęczak 8 dramstików 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 30dkg pieczarek 1 mała puszka kukurydzy Sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła Marynata mięsa: 4 łyżki oleju   2 ząbki czosnku(...)odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Wysypujemy równomiernie kaszę pęczak, układamy warstwę papryki, na niej układamy zamarynowane mięso, pokrojone pieczarki oraz odcedzoną kukurydzę. Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i tymianku, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na ok 90 minut. Podajemy na ciepło. Czas pieczenia można skrócić

Kuchnia w czekoladzie
Zupa a la chili con carne 295

rozgrzewa jak gorąca, pikantna zupa meksykańska.  Składniki: 0,5 mięsa mielonego 2 L soku pomidorowego 3 średnie cebule 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 0,5 kg pieczarek 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku olej przyprawa do potraw meksykańskich Wykonanie: Cebulę wraz z przeciśniętym czosnkiem smażymy na oleju, dodajemy mięso i wszystko razem podsmażamy dodając(...)razu wszystko podsmażać w garnku, jeżeli nie to właśnie teraz wszystko przekładamy do wysokiego garnka. Na patelni, może być tej samej podsmażamy obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki, podsmażone dodajemy do naszego garnka gdzie zalewamy składniki sokiem pomidorowym i dodajemy pozostałe składniki: odsączone warzywa z puszki: fasolę i kukurydzę, pokrojone w plastry ogórki. Wszystko zagotowujemy i doprawiamy jeszcze wedle

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania