pieczarki - 22435 przepisów (strona:758/1496)

Gulasz z szynki z ogórkiem kiszonym 133

różnych dodatków. Tym razem w ruch poszły ogórki kiszone. Połączenie jak najbardziej udane. Bardzo wam polecam! Składniki: 800 g szynki bez kości 1 duża cebula 2 marchewki kilka dużych pieczarek 2 duże ogórki kiszone czosnek granulowany i świeży przyprawa do mięsa (kebab-gyros, a u mnie do grilla) sól, pieprz kminek ziele angielskie liść laurowy kilka suszonych grzybków 1 łyżka(...)laurowy, ziele angielskie i dusić ok 45 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodę. 4. Marchewki obrać, pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju i dodać do mięsa. Podobnie postąpić z pieczarkami. Dusić, aż mięso i warzywa będą miękkie. 5. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę rozmieszaną z mąką i wodą, zagotować. Dorzucić dowolnie pokrojone ogórki kiszone, posiekany ząbek czosnku oraz trochę

Kuchnia domowa Ani
PIKNIKOWE KULEBIAKI Z ŁOSOSIEM 92

łyżeczka cukru 200 g masła 1 1/3 łyżeczki soli 1 jajko 3 żółtka FARSZ: 500 g łososia MOWI 1 szklanka ryżu 2 cebule 250 g krewetek 200 g pieczarek 3 łyżki posiekanego koperku 4 jaka 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Przygotowujemy ciasto: drożdże wymieszać ze śmietaną i cukrem. Odstawić na 20 minut. Masło z solą posiekać z masłem(...)solą. Łososia MOWI zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C. 3 jajka ugotować na twardo. Na maśle zeszklić cebulę. Dodać pokrojone pieczarki oraz krewetki. Smażymy 2 minuty. Ryż wymieszać z cebulą i krewetkami oraz posiekanym koperkiem. Przyprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Jajka ugotowane na twardo pokroić w drobną kostkę

Kuchnia w oparach
Burger z kurczakiem i sosem czosnkowym 154

kurczaka (ok. 100 g) kilka plasterków pomidora kilka plasterków ogórka kilka pasków papryki czerwonej  1 liść sałaty 2 łyżeczki pasty słonecznikowej ( użyłam z żurawiną od Primavika ) 3 pieczarki  1/4 cebuli  1 ząbek czosnku  1 łyżeczka oliwy  marynata do kurczaka: sól, papryka słodka, papryka ostra, curry, mieszanka ziół greckich, czosnek granulowany, 1 łyżeczka sosu sojowego(...)najlepiej na całą noc. Jeżeli nie masz czasu nie musisz marynować mięsa. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Po chwili dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, podsmaż krótko, a następnie duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie warzywa przesuń na boki patelni, a na środek połóż pierś z kurczaka. Smaż na wolnym ogniu

Zdrowie na języku :P
Gulasz z kaczych serc 107

Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania gulaszu. 50 dkg kaczych serc 1 duża papryka czerwona 1 duża cebula 1 łyżka oleju słonecznikowego 25 dkg pieczarek 150 ml wody 2 łyżeczki świeżego estragonu odrobina skórki z cytryny 1 łyżeczka soli pieprz 150 ml śmietanki (30%) 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Jak przygotować gulasz z kaczych serc(...)Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i dodać olej. Smażyć 5 minut na małym ogniu. Po podsmażeniu dodać pokrojone w plastry pieczarki. Zwiększyć ogień na średni i smażyć przez 4 do 5 minut. Następnie dodać oczyszczone kacze serca. Dodać 100 ml wody, zmniejszyć ogień na mały, przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Po 20-u minutach dodać pokrojoną

mecooks
Gnocchi zapiekane w sosie śmietanowym z cukinią i pieczarkami 181

można jeść np. jako samodzielny dodatek do mięsa. Ja miałam na nie inny pomysł, zapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie. 500g gotowego gnochhi (1 op.) 2 cebule 500g pieczarek 2 spore cukinie 4 ząbki czosnku 250ml śmietany 18% 200g tartego sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Gnocchi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę, pieczarki i cukinię

Szefowa kuchni
Szaszłyki z marynatą na ostro 144

chili mielone (ilość wedle uznania, im więcej tym ostrzej) - odrobina czosnku granulowanego (można go zastąpić 1 ząbkiem czosnku) - 2 suszone papryczki piri-piri POZOSTAŁE SKŁADNIKI: - 0,5 kg karkówki - pieczarki - cebula - papryka Składniki z marynaty wrzucamy do miski i mieszamy. Mięso i pieczarki dokładnie myjemy, cebulę i paprykę kroimy na dość duże kawałki. Całość wrzucamy do marynaty najlepiej na kilka

Związek na patelni
Pieczone mielone z serowym środkiem z sosem pieczarkowym 124

pietruszki 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g żółtego sera Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 2 cebule 1 szklanka śmietanki 36% Sól Pieprz Ser żółty kroimy w słupki. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz świeżą natkę pietruszki. Wbijamy jajka oraz wsypujemy(...)skrapiamy olejem rzepakowym, pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50-60 minut. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zmięknie dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Wlewamy słodką śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy w upieczonymi kotlecikami

VioletoweKucharzenie
Szaszłyki po hiszpańsku 165

Składniki: - 2 filety z kurczaka - 40 dag dobrego chorizo w kawałku, u mnie dodatkowo z orzechami - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 4 średnie cebule - 25 dag pieczarek - 1/2 szklanki oleju najlepiej smakowego, ja dałam czosnkowo - bazyliowy - 3 łyżeczki carry - sól 1. Mięso kroimy na małe kawałki zalewamy olejem, dodajemy carry i pół łyżeczki soli, dokładnie mieszamy i odstawiamy(...)lodówki aby mięso się macerowało. 2. Paprykę kroimy w dość grube plastry, pieczarki w zależności od wielkości przecinamy na 2 lub trzy części. Chorizo kroimy w grubsze plastry, a paprykę w kostkę.  3. Szaszłyki nabijamy na przemian tak aby wszystkiego było po równo. Gotowe szaszłyki można oprószyć solą. Czas pieczenia w zamkniętym grillu na tacce aluminiowej

Apetyczna babeczka
Jednogarnkowy kociołek a’la pizza 147

Koncentrat pomidorowy Pudliszki jest niezastąpionym składnikiem wielu sosów i zup. Ja go uwielbiam a Ty ? Składniki na 5-6 porcji: 1 podwójny filet z kurczaka 40 dag małych świeżych pieczarek ¾ szklanki drobnego makaronu-u mnie mini piórka 6 plasterków salami z pieprzem 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 1,5  litra domowego rosołu lub bulionu(...)szczyptą soli, wlać oliwę i podsmażyć pod przykryciem kilka minut  aż mięso i cebulka się zrumieni. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę paprykę, salami  i pokrojone na kawałki pieczarki, dusić 5 minut, po tym czasie wsypać osaczoną z zalewy kukurydzę i suchy makaron zalać gorącym rosołem, dodać  koncentrat pomidorowy Pudliszki, wsypać zioła prowansalskie i gotować razem około

Wanilia i Kardamon
Młoda kapusta zapiekana w śmietanie / Creamy young cabbage bake 168

korzystam ile się tylko da. Na moim blogu znajdziecie już wiele pomysłów na wykorzystanie młodej kapust y, polecam gorąco! Dziś proponuję młodą kapustę zapiekaną w sosie śmietanowym z pieczarkami i mozzarellą. Doskonała jako danie w samo w sobie, lub jako dodatek do każdego dania głównego, przepyszna! Scroll down for recipe in English Młoda kapusta zapiekana w śmietanie (4 porcje) Składniki(...)marchewka, obrana i starta na grubych oczkach 3 ząbki czosnku, posiekane 200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 2 łyżki oleju roślinnego 250 ml śmietanki 36% 1 główka młodej kapusty, obrana z zewnętrznych liści i pokrojona na ćwiartki 100 g startej mozzarelli sól i pieprz Przygotowanie: W większym rondlu umieść kapustę, zalej wodą tak by ją przykrywała i dobrze posól. Doprowadź

karmelowy
Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem 156

Składniki 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1/2 puszki groszku 3 ogórki kiszone 1 puszka tuńczyka 2 łyżki majonezu sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Polecane: Sposób przygotowania przepisu: Pieczarki … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Kurczak z Langwedocji 103

smaku , a więc doskonała potrawa . Składniki na 3 osoby : 3 duże udka z kurczaka bez kości , ze skórą ( mogą być z kością , najlepiej z kurczaka własnego chowu ) 10 malutkich pieczarek 4 szalotki 1 średniej wielkości marchewka 4 ząbki czosnku 3 szklanki czerwonego ,półwytrawnego wina 1 łyżka , dość pełna , brązowego cukru 1 łodyga selera naciowego kawałek dyni , taka sama ilość(...)Mięso jeśli jest bez kości , spinamy wykałaczkami ,żeby się nie rozchodziło , jeśli z kością , nic nie robimy Obsmażamy na złoty kolor z obu stron . Przekładamy do garnka do zapiekania . Pieczarki również podsmażamy na patelni , razem z odłowioną z zalewy szalotką i czosnkiem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dokładamy do mięsa i zalewamy zalewą pozostałą po marynowaniu udek . Dokładamy pokrojoną w plasterki marchew

Ogrodnik w podróży
Mięso z indyka, które oczaruje Twoich bliskich – przepisy 112

danie obiadowe na pewno przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznego sosu pieczarkowego. Gotowa potrawa świetnie komponuje się z ryżem, kaszami, makaronami czy ziemniakami. Składniki: 1 pierś z indyka 500 g pieczarek 3 średnie cebule 2 szklanki śmietanki 30% kilka łyżek masła niewielka ilość oleju przyprawy – sól, pieprz, czosnek granulowany, posiekana natka pietruszki Pierś z indyka kroimy na mniejsze filety, a następnie(...)doprawiamy solą i pieprzem. Żeby był bardziej aromatyczny i kruchy, warto włożyć go do lodówki na kilka godzin. Podsmażamy indyka na oleju na złocisty kolor. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do indyka i dusimy przez około 10 minut. Następnie dodajemy śmietankę, masło doprawiamy i dusimy, aż sos zgęstnieje. Indyk zapiekany z warzywami Świetny sposób na szybki

Kuchcik gotuje
Krokiety w sosie pomidorowym 78

zachciało się! Do tego barszczyk i stan błogi ;) No, może troszkę pracochłonne danie, jednak na szczęści codziennie go nie robimy ;) Składniki: Farsz: 1 cebula 250 g brązowych pieczarek 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 500 g białej kapusty 200 g mielonego mięsa z łopatki wp 200 g sera żółtego sól, pieprz Naleśniki: 2 jajka szczypta soli 375 ml mleka(...)szklanki mąki pęczek natki pietruszki Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu warzywnego Przygotowanie: Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach, pieczarki wraz z posiekanym czosnkiem, dusimy na wolnym ogniu (plus masło). Po kwadransie, dorzucamy startą na dużych oczkach, kapustę, mięso mielone. Smażymy do miękkości kapusty, nadmiar płynu odparowujemy. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania