pieczarki - 22978 przepisów (strona:758/1532)

Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 147

Brokuł 4 zł Ziemniaki 1 kg 6,9 zł Bataty 1 szt 500 g 4,5 zł Ogórek 1 szt 2,4 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 5 zł Pieczarki 250 g 3,5 zł Mix sałat 6 zł Bazylia 6,5 zł Orzechy włoskie 50 g 4 zł Cytryna 1 szt 1,4 zł Sery/jaja/nabiał Ser grana padano(...)Olej Oliwa Sól Pieprz Razem: 147 zł Ostateczna cena ma charakter orientacyjny, gdyż niektóre produkty wykorzystaliśmy tylko częściowo, np. zużyliśmy połowę brokuła, podobnie rzecz się ma z groszkiem, fetą, pieczarkami i szparagami. To co nam zostało albo zamroziliśmy (brokuł) lub zjemy na kolacje i śniadania. Artykuł Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 123

pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać – użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone(...)mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo 2 duże boczniaki lub pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 154

pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać – użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone(...)mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo 2 duże boczniaki lub pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu

Niedzielny kucharz
Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami – bez tłuszczu 668

łopatki wieprzowej ok 1 kg ziemniaków 1/3 główki kapusty 1-2 marchewki opcjonalnie 2-3 gałązki selera naciowego 1 papryka papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka pieczarek pół cukinii pół pęczka natki pietruszki Przyprawy: 2-3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżka mieszanki suszonych ziół (np. oregano, bazylia, majeranek, zioła prowansalskie itp) 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)pozostać w całości *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę *** *** Marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Nać selera również kroimy w kawałki jeżeli go używamy *** *** Paprykę kroimy w dużą kostkę *** *** Pieczarki kroimy w plasterki, a cukinię w grube plastry *** *** Wszystkie składniki przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia i dodajemy natkę pietruszki. Zawiązujemy końce worka i całość mieszamy. W worku robimy

Blog z Apetytem
Szybki gulasz warzywny 177

problemu można kupić w niemal każdym spożywczaku, a jak ktoś chce pójść na łatwiznę to zamówić przez Internet gotową mieszankę tandoori masala. Szybki gulasz warzywny - składniki 250 g pieczarek pół kalafiora lub brokuła podzielonego na różyczki 200 g fasolki szparagowej 1 cukinia 2 marchewki 1 por, tylko biała część 2 duże papryki -  czerwona i zielona opcjonalnie 1 papryczka chili(...)oleju i podsmażyć cebulę, aż zacznie zmieniać kolor na jasno złoty. Dodać pokrojone w paski papryki, drobno posiekane chili, fasolkę szparagową, różyczki kalafiora, przekrojone na połówki lub na ćwiartki pieczarki, pokrojoną w grube plastry marchewkę i cienkie plasterki pora i smażyć około 10 minut. Dodać czosnek, imbir i przyprawy i smażyć jeszcze około 1 minuty. Na patelnię włożyć pokrojoną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa ramen 210

łyżek sosu sojowego ziele angielskie liść laurowy + makaron (można użyć gotowego makaronu) 1 szkl mąki pszennej 1/3 szklanki wody niepełna łyżeczka sody oczyszczonej DODATKI : np.: grillowany boczek grillowane pieczarki jajko gotowane kiełki rzodkiewki szczypiorek glony (nori) PRZYGOTOWANIE: Z mąki, wody i sody zagniatamy ciasto i odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na całą noc). Przygotowane tak ciasto wałkujemy(...)środku talerza, zalewamy zupą a na brzegach układamy dodatki. Ugotowane na pół-miękko jest podstawą. Kolejnym obowiązkowym dodatkiem jest mięso z podsmażonego wcześniej udka. Ja podałam dodatkowo grillowane pieczarki - a następnego dnia grillowany na chrupko bekon i kiełki rzodkiewki.  Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami 112

Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami – krótko mówiąc, są takie dni, że człowiekowi nic się nie chce i szuka pomysłu na szybki obiad. Ten właśnie taki jest. Minimum wysiłku, krótki czas przygotowania, a do tego jest The post Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 294

kotletów schabowych – rozbić i doprawić 2 papryki 7-8 pieczarek trochę startego sera przyprawy dowolny sos Papryki pokroić w kostkę, pieczarki obrać i również porkoić. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystko razem, można podsmażyć lub podpiec. Do naczynia żaroodpornego wylewamy część sosu, a na to układamy kotlety. Na mięso wykładamy warzywa i zalewamy sosem. Zapiekamy i podajemy z ziemniakami

Moje Wyroby
Strombolli z kurczakiem, cukinią i papryką 175

drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ małej cukini, 5 pieczarek, ½ czerwonej papryki kulka mozarelli Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia Dodatkowo: jajko WYKONANIE: Cukinię, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju aż zmiękną

słodki bratek
Kurczak z farszem i dodatkami 171

czegoś większego. Kurczak z farszem i dodatkami SKŁADNIKI: - kurczak w całości (średniej wielkości) - 2 cebule - 1 woreczek Malvit, Trendy Lunch Greece: Pęczak, papryka, oliwki, bakłażan - 1/2 marchewki - 150g mini pieczarek - szczypiorek - oliwa z oliwek (z chilli) - przyprawy (kminek, pierz ziarnisty, czarnuszka, oregano, suszone piri-piri, rozmaryn, sól) - pół szklanki bulionu drobiowego Cebule siekamy na drobno, pieczarki kroimy na ćwiartki

Związek na patelni
Sałatka Leśna polana 127

Sałatka Leśna polana lub jak kto woli sałatka Grzybowa polana to świetna propozycja na danie, które na pewno zrobi wrażenie na gościach :) Jednym z jej głównych składników są marynowane pieczarki, które pięknie się prezentują na trawce ze szczypiorku The post Sałatka Leśna polana appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bitki schabowe w sosie pieczarkowym 293

Składniki na 2 duże lub 3 mniejsze porcje: ok. 400 g schabu sól, pieprz, słodka czerwona papryka mielona  mąka do obtoczenia 1 duża cebula ok. 300 g pieczarek 550-600 ml bulionu warzywnego (można użyć wody, tylko wtedy sos trzeba będzie bardziej doprawić na koniec duszenia)   Schab umyć, osuszyć i pokroić w nie za grube plastry. Rozbić(...)patelni dobrze rozgrzać olej, położyć na nim mięso i smażyć z obu stron aż zacznie się rumienić. Wtedy dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, przesmażyć kilka minut. Pieczarki pokroić w półplasterki i dodać na patelnię. Delikatnie posolić. Gdy zaczną się kurczyć całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem, aż mięso zacznie mięknąć (u mnie dusiło się ok. godziny

Simply Food
Kurczak w passacie pomidorowej z czerwoną fasolką 171

mieć na kilka obiadów. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki orkiszowej 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 100 g pieczarek Pęczek natki pietruszki 300 g passaty pomidorowej z ziołami Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy delikatnie mąką(...)orkiszową.  Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na oleju rzepakowym w garnku. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki oraz plastry pieczarek. Gdy warzywa zmiękną dokładamy kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor wlewamy passatę pomidorową. Fasolkę płuczemy na sitku, również wsypujemy do garnka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy – sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę oraz czosnek

VioletoweKucharzenie
SAJGONKI 161

kiszonej kapusty z dużą ilością dodatków.   Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego 0,5 pęczka szczypiorku 200g szpinaku 2 ząbki czosnku 1 niewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek 3 pomidory 1 torebka ryżu basmati sos sojowy pieprz, sól papier ryżowy Surówka: 400g kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka 0,5 puszki fasoli czerwonej  2 łyzki pestek słonecznika(...)Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem podsmażyć w niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Na oddzielnej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory.  Wszystkie składniki razem połączyć i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Dodać posiekany szczypiorek. Jak zwijamy sajgonki? Makaron ryżowy delikatnie

Słodki Zakątek
Pyszne naleśniki zapiekane z mozzarellą i warzywami 418

szczypta soli 100g szpinaku (świeży lub mrożony) + olej do smażenia FARSZ: ok 200g mozzarelli w kulce (w zalewie) pół czerwonej papryki pół młodej cukinii ok 10dkg podsmażonych na maśle pieczarek – w plasterkach DODATKOWO: 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanego szczypiorku sos czosnkowy – do podania PRZEPIS TUTAJ     *** Szpinak myjemy, osuszamy(...)pomocą obieraczki do warzyw kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek cukinii *** *** Następnie wykładamy kilka pasków czerwonej papryki *** *** Na paprykę wykładamy kilka plasterków podsmażonych wcześniej pieczarek *** *** Następnie układamy 2-3 cienkie plasterki mozzarelli *** *** Naleśniki z farszem składamy na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniki polewamy z wierzchu przecierem pomidorowym *** *** Całość posypujemy z wierzchu startym na tarce

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania