pieczarki - 22435 przepisów (strona:751/1496)

Rożek Piz Za 139

pszennej ·        1 szklanki mleka ciepłego Składniki na farsz: ·        Cebula ·        15 dag pieczarek ·        ½ papryki żółtej ·        ½ papryki czerwonej ·        Pieprz ·        Sól(...)Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. 6.    W tym czasie robimy farsz: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 7.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8.    Następnie pokrojone papryki. 9.    Doprawiamy pieprzem oraz solą

Kulinarna Chwila
Błyskawiczna zapiekanka z sosem Duńskim 221

pieprz ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        Kukurydza ·        Makaron Tortellini(...)Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 4.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.        Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki oraz kukurydzę. 8.    Na makaron wykładamy mięso

Kulinarna Chwila
.Rewelacyjny Gulasz 156

szynki wieprzowej ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        30 dag pieczarek ·        2 papryki czerwone ·        5 ogórków konserwowych ·        Chili ·        Przyprawa Gulasz(...)Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą. 2.    Kiedy mięso jest już prawię miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki. 3.    Podlewamy wodą i dodajemy pokrojoną w paseczki papryki. 4.    Ogórki kroimy drobno, przekładamy do mięsa. 5.    Doprawiamy chili. 6.    Sos rozrabiamy w ½ szklance wody

Kulinarna Chwila
Pizzowe bułeczki 119

masła ok. 2 - 3 łyżki stopionego * 1/2 łyżeczki soli * 1 jajko Dodatkowo: * jajko  * 3 łyżki mleka * oregano i bazylia do posypania Na farsz: * 1 połówka piersi kurczaka * 6 pieczarek * 1 cebula * 10 dkg żółtego sera * 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, bazylia i oregano, szczypta ostrej i słodkiej papryki * 1 łyżeczka masła * 3 łyżki kukurydzy * oliwki jeśli ktoś lubi Drożdże(...)ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia.  W tym czasie zrobiłam farsz do bułeczek. Pierś z kurczaka i cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na patelni a następnie dodałam pokrojone drobno pieczarki. Podsmażyłam i dodałam koncentrat pomidorowy. Dodałam kukurydzę i przyprawiłam do smaku solą, papryką oraz dodałam zioła po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano. Zestawiłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy farsz już

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety warzywno-drobiowe 112

Składniki: (2-3 porcje) ▪ 400 g mięsa mielonego ▪ 2 papryki ▪ 100 g sera żółtego ▪ 2 jaja ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ 3 łyżki koperku ▪ 400 g pieczarek ▪ sól, pieprz ▪ tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Paprykę, pieczarki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce, jajka roztrzepujemy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i formujemy kotleciki. Smażymy na patelni z obu stron

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety warzywno-drobiowe 88

Składniki: (2-3 porcje) ▪ 400 g mięsa mielonego ▪ 2 papryki ▪ 100 g sera żółtego ▪ 2 jaja ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ 3 łyżki koperku ▪ 400 g pieczarek ▪ sól, pieprz ▪ tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Paprykę, pieczarki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce, jajka roztrzepujemy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i formujemy kotleciki. Smażymy na patelni z obu stron

zdrowo i aktywnie
Pęczak z kiełbasą i warzywami 102

pęczak  kiełbasą :) Zwykły a taki niezwykły w smaku. Składniki: * 20 dkg kaszy pęczak * 1 laska długa kiełbasy np. podwawelskiej * kilka papryk z zalewy octowej * 1 marchew * 6-8 pieczarek * 1 cebula * natka pietruszki * sól * pieprz * opcjonalnie papryka ostra Ugotowałam 2 torebki kaszy pęczak. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kostkę i przesmażyłam na suchej patelni. Starłam marchew na tarce(...)dużych oczkach, pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na patelni.  Wsypałam kaszę pęczak, wymieszałam i wszystko razem smażyłam jeszcze chwilkę.  Paprykę wyciągnęłam z zalewy. Potrzebowałam ok. 7 kawałków. Pokroiłam w kostkę i dodałam do potrawy.  Na koniec przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Przykryłam pokrywką i odstawiłam na 10 - 15 minut.  Przed podaniem oprószyłam natką pietruszki

Pieprzyć z Fantazją
Zupa krem z pieczarek 93

język. Lubię to ciepło spływające po gardle i rozpływające się po żołądku. A już zupy-kremy do darzę miłością nieskończoną. Dlatego też dzisiaj mamy dla Was zupę-krem z pieczarek. Skondensowany, płynny i gorący smak pieczarek. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Drożdżowe bułeczki odrywane z pieczarkami 131

Ulubione ciasto, ulubiony farsz z pieczarkami i cebulką, ale tym razem nie w formie pasztecików , tylko w formie puszystych bułeczek do odrywania. Paluszki lizać :) Składniki: Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki 30 g drożdży świeżych 3 łyżki stopionego masła (45 g) 2 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Farsz grzybowy/pieczarkowy: 500 g grzybów (pieczarek, mrożonych lub świeżych

Kocham..lubię..gotuję..
Zapiekane mini tortille 71

przygotowałam to z naleśnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: naleśniki -140 g mąki gryczanej -1 jajo -1 łyżka oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek -1 cebulka -170 g mięsa gotowanego -50 g sera żółtego startego -przyprawy -1 łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: 1. Smażymy naleśniki, polecam swój przepis- link . 2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce(...)grubych oczkach lub rwiemy ręcznie. 3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch. 5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy

zdrowo i aktywnie
Naleśniki z twarogiem, papryką i pieczarkami 72

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: naleśniki: -140 g mąki orkiszowej -1 jajo -1 łyżka oleju  -woda  farsz: -200 g twarogu chudego -1 papryka -200 g pieczarek -łyżka tłuszczu do duszenia warzyw (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Składniki na naleśniki mieszamy ze sobą i dolewamy stopniowo wody do powstania lejącej konsystencji. Odstawiamy na 10 min i smażymy(...)naleśniki.  2. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie dusimy pod przykryciem.  3. Ostudzone warzywa wrzucamy do blendera razem z twarogiem, dodajemy przyprawy wedle uznania i rozdrabniamy do konsystencji pasty. Wypełniamy naleśniki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 956 kcal

zdrowo i aktywnie
Zapiekanka gryczana z mięsem, mozzarellą i warzywami 84

prawda? :) Wartość odżywcza: 906 kcal B 60 g W 95 g T 31 Składniki na 2 porcje: ▸ 140 g kaszy gryczanej ▸ 1 duża cukinia ▸ 1 papryka czerwona  ▸ parę pieczarek ▸ 100 g mozzarelli ▸ 100 g mięsa mielonego  ▸ przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól) ▸ 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy. 2. Cukinie trzemy(...)tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę. 3. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce. 4. Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut

zdrowo i aktywnie
Risotto z kurczakiem i kurkami 133

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz cielęcy 94

language:#0400;} Fakt, troszkę przy nim roboty. Fakt, nie jest tani. Fakt, jest przesmaczny. Składniki: 500 g łopatki cielęcej 300 ml soku pomarańczowego 300 ml cydru wytrawnego 300 g pieczarek 1 cebula 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła ghee 700 ml bulionu cielęcego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)oprószamy solą, mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Odcedzamy z zalewy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Odkrywamy dodajemy posiekany czosnek, oprószamy mąką i chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy bez przykrycia przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania