pieczarki - 22920 przepisów (strona:751/1528)

Kurczak coq au vin na jesienny obiad 135

całego kurczaka. Ja wolę same udka.  7 pałek z kurczaka 7 udzików z kurczaka 1 łyżka musztardy Dijon olej 2-3 łyżki 50 ml wódki dębowej 300 gram pieczarek 100 gram boczku wędzonego pokrojonego w kostkę cebula 500 ml wina czerwonego 2 ząbki czosnku marchewka duża 1 łyżka koncentratu pomidorowego tymianek liść laurowy ziele angielskie gałązka rozmaryny pieprz(...)minut. Następnie obsmażamy na złoto każdą część mięsa. Przekładamy do rondla lub naczynia żeliwnego. Wlewamy wino i dodajemy przyprawy. Na tej samej patelni na której smażył się kurczak przesmażamy pieczarki pokrojone na ćwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Marchewkę kroimy na kawałki. Wkładamy wszystko do kurczaka, przykrywamy pokrywką i dusimy do godziny. 10 minut przed końcem dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego

AZgotuj!
Roladki z filetów kurczaka 118

Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna. Składniki: 4 filety z kurczaka po 200 g 4 łyżki pasty z karczochów 250 g brązowych pieczarek  1 cebula 4 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek bułka tarta 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy. Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz

R'n'G Kitchen
"Swojska patelnia" 226

Swojska patelnia" Potrzebne będą : 5 średnich ziemniaków 2 kiełbasy zwyczajne 1 cebula szczypior oregano, suszony czosnek, pieprz kilka pieczarek (opcjonalnie) ser do posypania  Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości, odlewamy, studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki, przesmazamy na maśle, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, jak cebula się zeszkli dokładamy kiełbasę pokrojoną w cwierćtalarki, przesmazamy, później ściągamy

Pelusiowa Kuchnia
Środa: Risotto z kaszy orkiszowej z boczniakami i orzechami 175

szynki, która w daniu odgrywa rolę raczej słonej przyprawy niż istotnego składnika. Pierwsze skrzypce grają grzyby, dlatego dobrze, żeby to były grzyby charakterne, mięsiste, jak np. boczniaki. Choć pieczarki, szczególnie małe, przyrządzone w całości, też dadzą radę. Składniki: Kilka plastrów szynki parmeńskiej (4-6) 1 szklanka kaszy orkiszowej 400 g boczniaków lub pieczarek, albo prawdziwków (np. mrożonych)\ Garść orzechów włoskich

Niedzielny kucharz
PASZTECIKI DO BARSZCZU 151

nich Świąt Bożego Narodzenia. SKŁADNIKI Ciasto: 1/2 szkl. kwaśnej śmietany 2 dag drożdży 2 szkl. mąki 1 jajko 1/2 kostki masła sól Farsz: 25 dag kiszonej kapusty, 25 dag pieczarek, 1 cebula, sól, pieprz, kminek, 2 łyżki masła Dodatkowo: 1 jajko, sól gruboziarnista WYKONANIE Ciasto: Śmietanę mieszamy z drożdżami i solą. Dodajemy mąkę i masło- wyrabiamy. Na godzinę wkładamy(...)lodówki. Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości. Studzimy, a następnie drobno kroimy. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy kapustę, doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części, cienko rozwałkowujemy w kształt prostokąta. Smarujemy farszem, zwijamy jak roladę, tniemy na 2 cm paski. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy solą. Układamy w brytfannie wyłożonej pergaminem i pieczemy

słodki bratek
Dania jednogarnkowe - 3 przepisy na prosty jesienny obiad 167

Składniki / na 2 porcje: 3 łyżki oliwy Monini Biała Trufla 1 cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych na plasterki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku  500 ml bulionu warzywnego 200 g spaghetti, przełamanego na pół (można zastąpić drobnym makaronem) 3 czubate łyżki śmietany 18% tłuszczu 30 g startego żółtego sera posiekana natka(...)pietruszki do posypania  Przygotowanie jednogarnkowego makaronu: W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę. Wrzuć na nią cebulę, czosnek i pieczarki, dopraw pieprzem ziołowym oraz solą i smaż mieszając przez 5 minut.  Wlej bulion, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Wrzuć makaron, wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 10-12 minut. Pilnuj i mieszaj makaron

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza na cieście francuskim 140

mini pizza –  pizza na tortilli –  pad thai z kurczakiem –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto –  pizzę z szynką i pieczarkami –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki z pieczarkami –  pikantne frytki z batatów PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji : 1-2 porcje Składniki

nietylkopasta.pl
Zrazy zanurzone w sosie grzybowym 138

Mąka do panierki ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Sos grzybowy Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki(...)mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5.   Układamy roladki w naczyniu. 6.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 7.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.   Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i hartując wlewamy do grzybów. 9.   Sosem grzybowym polewamy roladki

Kulinarna Chwila
Roladki Suprajski 148

schabu ·        Cebula ·        Olej do smażenia ·        Pieczarki ·        Papryka ·        Pieprz ·        Sól ·        Bułka tarta do panierki(...)Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.   Z papryki usuwamy nasiona, drobno kroimy łączymy z grzybami, prużymy aż warzywa będą miękkie. 5.   Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko ketchupem i układamy po kawałku

Kulinarna Chwila
Karkówka po cygańsku 210

enable_page_level_ads: true }); Karkówka po cygańsku składniki: 5 dużych plastrów karkówki (około 800 g) 4 zielone papryki spiczaste 4 małe ogórki kiszone 150 g pieczarek 3 duże cebule 2 średniej wielkości marchewki szklanka sosu pomidorowego z cukinii  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Karkówka po cygańsku wykonanie: Karkówkę solimy(...)pieprzymy i zostawiamy na 2 - 3 godziny w lodówce. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Papryki kroimy w drobne paseczki, ogórki w drobną kostkę, pieczarki i marchewkę w pół plasterki, a cebulę w piórka. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie warzywa, następnie plastry karkówki, poprzekładane warzywami. Wierzch ma być nakryty w całości warzywami

Delusional Trine
Łazanki 1238

Zapraszam po moje najpyszniejsze łazanki, czyli sprawdzony przepis na łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami. To danie, które idealnie sprawdza się jesienią i na Święta. Są cudownie pyszne - polecam! - tradycyjny, stary przepis na łazanki - można je zrobić z pieczarkami lub grzybami leśnymi - w przepisie bardzo dużo porad i zamienników do składników

AniaGotuje.pl
Zupa forszmak na wieprzowinie 126

kiszonych ogórków- zupełnie inna. Dodałam do niej ziemniaki,marchew,por i seler-na bogato. SKŁADNIKI: 6 szt. żeberek wieprzowych 2 kotlety schabowe bez kości 4 ogórki kiszone 30 dag. pieczarek 1 czerwona papryka puszka krojonych pomidorów 1 marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera biały kawałek pora 1 cebula 3 ziemniaki 1 łyżka majeranku 6 ziarenek ziela angielskiego 1 liść laurowy(...)ugotowanym schabem, do wywaru włożyć pokrojone w słupki: marchew,pietruszkę,seler oraz ziemniaki w dużych kostkach, grzyby, obrać  ogórki i dodać do zupy,  dołożyć pomidory, pokrojone pieczarki smażyć około 10 min. z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i papryką, dodać do zupy, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, mąkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło i zagęścić zupę, dodać

Kuchnia Beaty
Kotlety siekane z gotowanego mięsa 169

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok 20 sztuk: 400g gotowanego mięsa (rosołowego) 1 mielona pierś z kurczaka 200g pieczarek 1 papryka 150g sera mozzarella 2 jajka Sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso rosołowe drobno siekamy, ale nie mielimy(...)maśle podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek z pokrojonymi pieczarkami. Rumienimy i zestawiamy z ognia. Przestudzone dodajemy do posiekanego mięsa. Dodajemy także pozostałe składniki: mieloną pierś, pokrojoną w kostkę paprykę, starty ser mozzarella oraz jajka i przyprawy. Mieszamy całość, a następnie formujemy kotlety o grubości ok 1-1,5cm. Do tego celu wykorzystałam mały, okrągły ring wraz z praską do wygładzania

Kuchnia w czekoladzie