się je”. Jednak wyszło całkiem nieźle. Efekt proszę Was był zadowalający. Składniki: * 50 dkg mięsa wołowego * 1 duża cebula * papryka nie za duża * 5 – 6 pieczarek * 3 średniej wielkości ogórki kiszone * 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego * 1 łyżka mąki * 1/3 szklanki śmietany 18% lub 30% * przyprawy: sól, papryka słodka i ostra * liść laurowy * ziele angielskie * olej(...)ogórkami kiszonymi – pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle. Dołączyłam to do gotującego się mięsa. Wrzuciłam 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego i dusiłam dalej. Paprykę i pieczarki pokroiłam w kostkę dołączyłam do gulaszu. W między czasie posoliłam. Kiedy już całość była miękka dodałam koncentrat pomidorowy i zagęściłam mąką rozrobioną w odrobinie wody. Jak już gulasz się zagotował
Pieprzyć z Fantazjąsię sprawdzają. Nie prosiłam o żadne pochwały, ale domownikom bardzo smakowało Składniki (porcja dla 3 osób): * 1/2 piersi kurczaka * 1/2 małej papryki czerwonej * 1 marchew średniej wielkości * 2 -3 pieczarki * 1 cebula * 1 gałązka selera naciowego * 1-2 liście kapusty pekińskiej * dowolny makaron chiński * 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego * przyprawa chińska 5 smaków * sól * łyżka masła albo oleju(...)Masło rozgrzałam w garnku i podsmażyłam na nim pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Kolejno dodawałam marchew pokrojoną w pół talarki, pokrojonego w cienkie paseczki selera, pieczarki, cebulę. Wszystko razem chwilę podsmażyłam Podlałam wodą tak do ok. 2 litrów w garnku. Posoliłam i zagotowałam. Wrzuciłam makaron MIE i pokrojoną w paski paprykę. Przyznam się, że paprykę obierałam ze skórki. Gotowałam
Pieprzyć z Fantazjąpółki z marketu Składniki: * 1 laska kiełbasy * 1 mała cukinia * 2 papryki ( miałam pomidorową) * 1 cebula czerwona * 1/2 puszki czerwonej fasoli * 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego * 1 pomidor * 6 pieczarek * 2 łyżki kukurydzy * 1 łyżka oleju * sól, papryka ostra i słodka Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w krążki. Podsmażyłam na patelni z odrobiną oleju. Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki
Pieprzyć z Fantazjąłyżki stopionego * 1/2 łyżeczki soli * 1 jajko Dodatkowo: * jajko * 3 łyżki mleka * oregano i bazylia do posypania Na farsz: * 1 połówka piersi kurczaka * 6 pieczarek * 1 cebula * 10 dkg żółtego sera * 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, bazylia i oregano, szczypta ostrej i słodkiej papryki * 1 łyżeczka masła * 3 łyżki kukurydzy * oliwki jeśli ktoś lubi Drożdże rozpuściłam w kubeczku(...)ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia. W tym czasie zrobiłam farsz do bułeczek. Pierś z kurczaka i cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na patelni a następnie dodałam pokrojone drobno pieczarki. Podsmażyłam i dodałam koncentrat pomidorowy. Dodałam kukurydzę i przyprawiłam do smaku solą, papryką oraz dodałam zioła po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano. Zestawiłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy farsz już
Pieprzyć z Fantazjątakie wydanie ryżu bardzo wszystkim posmakowało. Składniki: * 30 dkg ryżu * 25 – 30 dkg piersi kurczaka * 1 papryka czerwona albo żółta * 40 g grzybów suszonych * 4-6 pieczarek * 1/2 szklanki wina białego wytrawnego * 2 ząbki czosnku * 400 ml bulionu * masło * natka pietruszki * sól, pieprz Suszone grzyby opłukałam, namoczyłam w wodzie i pokroiłam na drobniejsze kawałki. Pierś z kurczaka pokroiłam(...)kostkę i podsmażyłam na maśle. Posoliłam odrobinę. Dodałam ryż, grzyby i wymieszałam. Dolałam bulion. Gotowałam ok. 10 minut. Pieczarki i paprykę pokroiłam drobno i dodałam do risotto. Przecisnęłam czosnek przez praskę i dolałam wino. Cały czas gotowałam bez pokrywki i mieszałam co chwilę. Wyłączyłam ogień pod patelnią kiedy ryż wchłonął wszystkie płyny. Dosoliłam do smaku
Pieprzyć z Fantazjącaption id="attachment_8642" align="aligncenter" width="1024"] Pasztet drobiowy z żurawiną[/caption] Zobacz przepisy na pasztety wegetariańskie: Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Najlepszy Pasztet Z Cukinii Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Artykuł Pasztet drobiowy z żurawiną pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneświątecznym stole nie może zabraknąć dobrej sałatki. Moja propozycja na te święta to sałatka brokułowo - jajeczna. Składniki: - 2 brokuły - 10 pieczarek marynowanych - 6 jajek ugotowanych na twardo - 200 g szynki konserwowej - 1 puszka kukurydzy - 4 ogórki konserwowe sos - 6 łyżki majonezu - 6 łyżki jogurtu naturalnego - 5 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie(...)Pieczarki, jajka, szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Ugotowane brokuły dzielimy na małe różyczki, dodajemy wcześniej pokrojone składniki oraz kukurydzę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie wszystko mieszamy
Zainspirowana w kuchniprzepisowo i to kolejny jej popisowy przepis. Wege uszka, mocno grzybowe z ciastem na mące pszennej lub orkiszowej. PYCHOTA. Składniki na 40 uszek: Farsz grzybowy do uszek: 350 g pieczarek (super będzie jak dodamy również inne grzyby) Sól, pieprz Pieczarki kroimy na duże kawałki i smażymy. Następnie je miksujemy lub bardzo drobno siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz ma być
Czarnawisienkakażdej domowej imprezie. Są wyśmienite na ciepło jak i na zimno. Polecam! 1 filet z piersi kurczaka 4 łyżki kukurydzy ½ pęczka szczypiorku 200 g żółtego sera 10 pieczarek 1 łyżka musztardy sarepskiej 4-5 jajek 1 biała cebula 1, łyżki mąki pszennej lub ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany Suszony liść lubczyku Filet z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę(...)Dodajemy starte na tarce o średnich oczkach żółty ser oraz pieczarki. Wsypujemy kukurydzę oraz posiekany drobno szczypiorek. Wbijamy jajka, dodajemy musztardę i mąkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszonym lubczykiem. Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni (na rumiano z każdej strony
VioletoweKucharzeniełyżeczka soku z cytryny – 1 łyżeczka cukru – 1/2 – 3/4 łyżeczki majeranku – 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: domowe uszka z pieczarkami i cebulką lub paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Buraki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki lub ćwiartki jeżeli są duże. Każdą część pojedynczo zawijamy w folię aluminiową, matową stroną(...)zagotowania zakwasu!). Na koniec dodajemy pieprz, majeranek, cukier i sok z cytryny. Najlepiej smakuje na następny dzień. Podajemy z pasztecikami z kapustą i grzybami lub z domowymi uszkami z pieczarkami i cebulką. Jeżeli pasteryzujemy: Gorącą zupę przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, studzimy. Smacznego! Artykuł Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami pochodzi
Be Fit Be StrongBułka tarta do panierki · Olej do smażenia · Cebula · 1 kg pieczarek · ½ szklanki śmietany 18 % · Kluski śląskie Sposób przygotowania: 1. Mięso mielimy, solimy i wbijamy jajko. 2. Z papryki(...)oleju z obu stron. 7. W tym czasie, co smażą nam się kotlety, obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni. 8. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Łyżkę mąki pszennej wsypujemy do naczynia i mieszamy ze śmietaną, łączymy z grzybami. 10. Kluseczki gotujemy w osolonej wodzie
Kulinarna Chwilakażdym rodzajem farszu. Oczywiście nie zostawię Was z samym ciastem – w tym przepisie podpowiadam, jak zrobić pierogi ruskie, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi z kapustą i pieczarkami. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów): 1 kg mąki pszennej 500 ml zimnej wody 1 łyżka oleju Farsz – pierogi ruskie Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów. Uwaga(...)pierogi są niemal synonimem bożonarodzeniowego posiłku. Po drugie: można je robić z dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna
Proste-przepisy.plbidi-language:#0400;} Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie smakuje bez żadnych mięs itp. Składniki: 150 g kaszy gryczanej niepalonej 150 g pieczarek 1 por (biała część) 1 łyżka masła ghee 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kaszę gotujemy na sypko. Pieczarki (pokrojone w kostkę) smażymy na rozgrzanym maśle, razem z porem pokrojonym w piórka, oprószając solą. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Mieszamy razem z kaszą, doprawiając do smaku solą i pieprzem
R'n'G Kitchenkonkretnie grudzień, ma dodatkowe znaczenie, gdyż wybuchł wtedy stan wojenny, a wtedy przedstawienie tej daty w kodzie literowym ACAB (All Cops Are Bastards), nabiera dodatkowego znaczenia :) Składniki: - mąka - margaryna - pieczarki Wykonanie: Margarynę ugniatamy z mąką w stosunku szklanka mąki na łyżkę margaryny. Żeby nam się dobrze gniotło dodajemy trochę wody, ale naprawdę niewiele. Formujemy kółka i pieczemy je jakieś(...)nastawionym do 180 stopni piekarniku. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy. Zasypujemy odrobiną mąki i trochę podsmażamy. Dolewamy cały czas wody, cały czas mieszając, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję
Kryzysowa Książka Kucharskapysznym borowikowym sosie. Składniki: · 1 polędwiczka wieprzowa · Cebula · 20 dag pieczarek · 20 dag kapusty kiszonej · Pieprz · Sól · Olej(...)końca i rozbijamy. 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 3. Obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką. 6. Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut. 7. Tak przygotowanym farsz rozkładamy na środku
Kulinarna Chwila