pieczarki - 22435 przepisów (strona:747/1496)

Gołąbki panierowane 88

bidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki:  1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz   300 g mąki(...)pomidorków koktajlowych 1 pęczek szczypiorku 100 ml sosu pomidorowego     Przygotowanie:   Ryż gotujemy kilka minut krócej, niż na opakowaniu. Odcedzamy, studzimy. Posiekaną cebulę i stare pieczarki smażymy na maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy

R'n'G Kitchen
Kotlety Mexico 126

zaskoczyć gości inną odmianą kotleta. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Serek hochland ·        Sos meksykański w słoiczku ·        15 dag sera żółtego(...)kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Pod koniec prużenia dodajemy serek hochland i prużymy aż się rozpuści. 5.    Gotowy farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy

Kulinarna Chwila
Sałatka warzywna z kurczakiem 71

podkreślony pyłkiem kwiatowym. Składniki: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 2 sałaty rzymskie 15 szt pomidorków koktajlowych 2 szalotki 5 rzodkiewek 6 pieczarek 125 g mini mozzarelli Sos: 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu z amfory krzewiastej 1 łyżka musztardy sarepskiej  1 łyżka octu ryżowego sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki(...)Smażymy na rumiano, studzimy i kroimy na kawałki. Sałatę szatkujemy. Pomidorki kroimy. Rzodkiewkę kroimy w talarki, podobnie oliwki i szalotki. Mozzarellę przekrawamy na pół. Ogórki kroimy na kawałki. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle. Sos: Oliwę łączymy z musztardą, miodem, octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem, oprószamy pyłkiem kwiatowym

R'n'G Kitchen
Gulasz z ciecierzycą 78

potrzeby jego zagęszczania.   Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 80 minut Składniki na gulasz z ciecierzycą: 1 kg łopatki wieprzowej 300 g ciecierzycy 300 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 dużego korzenia selera 1 papryka czerwona natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego(...)dusić pod przykryciem do miękkości. Do gotującego się mięsa dodać pokrojoną cebulę i czosnek. W międzyczasie do garnka wrzucić również pokrojoną marchewkę i seler. Razem z warzywami dodać pokrojone pieczarki, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Pokrojoną w mniejsze kawałki paprykę dodać, gdy ciecierzyca i mięso będą już miękkie i gotować około 5 - 7 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki

Kuchcik gotuje
Zimowy kociołek głodomora 116

smacznego obiadu nie będzie dużo do zmywania. Polecam.  SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 40 dag cienkiej morlińskiej kiełbasy z piersi  kurczaka 1 szklanka drobnej czerwonej soczewicy 30 dag pieczarek ½ żółtej papryki ½ czerwonej papryki 1 marchewka 1 mała cukinia 1 duża cebula mały kawałek pora 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 szklanki domowego bulionu lub rosołu ½ szklanki pomidorowej passaty(...)Natka pietruszki do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cienką kiełbasę pokroić na grubsze kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Obraną marchewkę i wydrążoną z nasion paprykę , umytą cukinię i pieczarki pokroić w kostkę. Por pokroić w pół krążki. W garnku rozgrzać  dwie łyżki oleju dodać cebulę z czosnkiem, zeszklić pod przykryciem 2-3 minuty, dodać  kiełbasę i pokrojoną

Wanilia i Kardamon
Świąteczne udka 6431

Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Pieprz ·        Sól ·        Olej do smażenia(...)pomysłem na soczystego kurczaka, pozostawiamy na 20 minut. 2.   W tym czasie obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.   Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką. 5.   Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut. 6.   Tak przygotowanym farszem nadziewamy

Kulinarna Chwila
Śledzie po cygańsku 2482

kontrastują ale i dopełniają smak śledzi. Jeśli za nimi przepadacie, koniecznie przygotujcie sobie porcję takiego śledzika :) Składniki: 4 duże filety śledziowe solone średni słoik ogórków konserwowych mały słoik marynowanych pieczarek  1 czerwona cebula 1/4 szklanki oleju 1 szklanka pikantnego keczupu 2 łyżeczki ostrej musztardy 3 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier mleko  Śledzie zalać mlekiem na 1 godzinę. Cebulę(...)obrać i pokroić w piórka. Oprószyć ją solą i odstawić na 20 minut aby zmiękła, często ugniatając ją łyżką. Śledzie pokroić w paski, ogórki na plasterki a pieczarki na połówki. Włożyć wszystkie składniki do miski; dodać cebulę. W osobnej misce wymieszać na gładki sos keczup, musztardę, olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem i cukrem (sos powinien być słodkawy

My simple kitchen
Śledzie w sosie tatarskim 3276

świętami będę miała więcej czasu na inne "przyjemności". Na pierwszy bożonarodzeniowy strzał lecą śledzie w sosie tatarskim. Oczywiście w sosie domowej roboty.  Składniki: 5 filetów śledziowych 8 marynowanych pieczarek 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Śledzie moczymy godzinę(...)czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy  i kroimy w grubsze kawałki.  Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, słoik zamykamy i mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy

Kardamonovy
Gołąbki z pieczarkami i serem 92

Kochamy tradycyjne dania kuchni polskiej. Jednak nadszedł ten czas, by trochę poeksperymentować.  Składniki: 1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ryż gotujemy kilka minut krócej, niż na opakowaniu. Odcedzamy, studzimy. Posiekaną cebulę i stare pieczarki smażymy na maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Drobiowe roladki zapieczone w grzybowym sosie 140

roladek: 500 g fileta z piersi kurczaka (2 piersi) 6 plastrów sera radamer 6 łyżeczek świeżej natki pietruszki Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Sos: 1 duża cebula 200 g pieczarek ¾ szklanki suszonych grzybów leśnych 1 ząbek czosnku 300 ml wody 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka mąki ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany 2 łyżki natki pietruszki Leśne grzyby zalewamy wrzątkiem(...)przesmażamy na rumiano na patelni, układamy w naczyniu żaroodpornym. Na osobnej patelni szklimy do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz odsączone i posiekane leśne grzyby. Całość dusimy do miękkości, następnie podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na końcu wlewamy rozmieszaną w wywarze z patelni śmietanę i mąkę

VioletoweKucharzenie
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami 115

łyżka czosnku grys Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka cebuli suszonej Skworcu  4 łyżki płatków owsianych Skworcu  1 duża marchewka Sos: 5 pieczarek  500 ml przecieru pomidorowego  3 łyżki warzyw suszonych Skworcu  Sól i pieprz do smaku  2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej  Dodatkowo: 1 łyżka oleju rzepakowego(...)Pulpety obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju . Smażę pulpety na rumiano ok 2 -3 minut. Do dużego garnka wlewam ok 2 szklanki wody . Dodaję przyprawy . Gotuję .  Pieczarki myję i kroję w kostkę . Dodaję do bulionu. Zmniejszamy ogień dodaję pulpeciki. Gotuję ok 15 minut. Dodaję przecier i gotuję jeszcze ok 5 minut . Posypuję natką pietruszki .  Podaję

Gotowanie Patki
Pizzerinki -tartaletki 103

szkl. mąki 0,5 szkl. ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczka soli 150 g kiełbasy 100 g mozzarelli kilka pieczarek kawałek papryki  przyprawa do pizzy sos curry lub ketchup Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku .Mąkę wymieszać z cukrem i solą.Do miski z mąką wlać olej i drożdże(...)mlekiem.Wyrobić gładkie ciasto, po dzielić na 8-9 części. Każdą z nich rozwałkować na kształt koła .[ u mnie koła przełożone do foremek do tartaletek. Kiełbasę, paprykę, pieczarki i mozzarellę pokroić lub tak ja zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Pizzerinki posmarować koncentratem,ketchupem lub sosem curry , wyłożyć starte dodatki. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 10 minut

Moje domowe kucharzenie
Ratatouille z kopytkami z semoliną 146

semoliną. Teraz wiem, że tylko tą mąkę będę używać do kopytek. Kopytka są miękkie i smaczne. Kopytka 1 kg ziemniaków 1 szklanka semolina jajo sól Ratatouille bakłażan 300 g pieczarek cukinia papryka 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki oregano 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki sól i pieprz do smaku papryczka(...)Kiedy ziemniaki się studzą zacząć przygotowywać ratatouille. Bakłażany, cukinię i paprykę pokroić w dość dużą kostkę. Rozgrzać oliwę, wrzucić bakłażana i obsmażyć na złoto. Przełożyć na talerz. Następnie obsmażyć pieczarki pokrojone na ćwiartki, dodać paprykę a na końcu cukinię i czosnek. Dodać bakłażany, dodać pomidory, zioła prowansalskie i oregano. Doprawić solą , pieprzem i chili. Dusić 25 minut. Następnie dodać

AZgotuj!
Śledzie po węgiersku 129

Cześć! Propozycja na przekąskę na każdą okazję a  na święta Bożego Narodzenia czy Sylwestra smaczna odmiana podania śledzi.  Składniki: * 3 płaty śledziowe a'la matias * 4 pieczarki średniej wielkości * 1 cebula * 1 papryka średniej wielkości * 1/5 łyżeczki papryki słodkiej * 1/5 łyżeczki papryki ostrej * 1/5 szklanki octu * 1/5 szklanki oleju * 2 łyżki oleju do smażenia * sól * 1 -2 łyżki(...)koncentratu pomidorowego Płaty śledziowe namoczyłam w zimnej wodzie na 3 godziny, podmieniłam w międzyczasie wodę. Na 2 łyżkach oleju usmażyłam cebulę i pieczarki. Dołożyłam paprykę pokrojoną w paski, ale w połowie czasu smażenia. Posoliłam odrobinę. Dodałam koncentrat pomidorowy, wymieszałam i trzymałam na ogniu aż zacznie wrzeć. Zdjęłam z palnika i ostudziłam. Jak warzywa były już zimne dolałam ocet i pozostałą

Pieprzyć z Fantazją
szaszłyki drobiowe z piekarnika... 120

Składniki: pierś kurczaka podwójna 1 porcja duża, olej rzepakowy 1 szklanka, przyprawa do grilla karkówka 1 opakowanie, pieczarki 12 sztuk, papryka 2 sztuki, boczek wędzony 35 dag, cukinia 1 sztuka większa, cebula 5 sztuk mniejsze ryż 2 szklanki ogórki zielone 2 sztuki większe, jogurt gęsty 400 ml, cukier 2 łyżki, sól czosnkowa 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet jabłkowy(...)papierowym, pokroić w kostkę 2,5 cm, olej wymieszać z przyprawą karkówka grill, włożyć kostki piersi i dobrze wymieszać, do lodówki na 2-3 godziny. W tym czasie przygotować pieczarki, cebule, papryki, cukinię, pokroić na kawałki, talarki. Na patyczki nadziewać na przemian mięsko, warzywa, układać na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować szaszłyki mocno resztą marynaty. Piekarnik nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania