Bigos z kiszonych ogórków... jakie czasy taki bigos. Pomysł z kanału na YT pod linkiem https://www.youtube.com/watch?v=b1eltBjU9Ks -- Skład: 500 g ogórków kiszonych, 500 g pieczarek, 500 g cebuli, 500 g boczku wędzonego, 2 łyżki smalcu lub łyżka i trochę słoniny, koncentrat pomidorowy, ziele ang., liść laurowy, pieprz. *** oczywiście można dodać 4-6szt. kiełbas śląskich(...)boczek... Pokrojone produkty...wkładamy kolejno do rozgrzanego garnka( z tłuszczem) na małym ogniu. Na początek wkładamy pokrojony boczek, następnie do podsmażonego boczku dodajemy cebulę. -- Jak cebula się zeszkli, wkładamy pieczarki, dodajemy też ziele i liść... -- Na końcu tj. po około 20 min. wrzucamy pokrojone ogórki i dusimy na małym ogniu 10-15 min., potem dodajemy koncentrat i dobrze mieszamy
chleba naszegoTradycyjne spaghetti Składniki: - przecier pomidorowy 500 ml - mięso wołowe mielone 300g - cebula - 250g pieczarek - oregano - sól i pieprz - papryka mielona słodka - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - chili pieprz cayenne Sposób przygotowania: - przecier pomidorowy zagotuj tak, aby odparował jak najwięcej zawartej w sobie wody i dopraw - mięso wołowe usmaż na 1 łyżce oleju i spraw słodką papryką, solą morską(...)oraz pieprzem - usmażone mięso dodaj do przecieru pomidorowego i następnie usmaż na tej samej patelni pokrojone pieczarki na łyżce masła doprawiając solą i pieprzem ziołowym - usmażone dodaj do przecieru pomidorowego i na tej samej patelni podsmaż pokrojoną cebulkę - cebulkę również dodaj do przecieru - wszystko dopraw oregano i chili, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze całość przez ok. 30 minut lub dłużej
MintTastezdrowy, bo jest w nim bardzo dużo przemyconych warzyw :). Przepis pochodzi ze strony link , który nieco zmodyfikowałam. Składniki: por 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 marchewki 10 szt. pieczarek ½ papryki 1 szkl. soczewicy zielonej 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku 2 szkl. bulionu lub wody 1,5 łyżeczki estragonu po 1 łyżeczce bazylii, papryki(...)Czosnek drobno posiekać. W garnku podgrzać ok 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, por oraz czosnek, chwilkę podsmażyć. Następnie dodać startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojone w plastry pieczarki, a także paprykę pokrojoną w kostkę. Do garnka dodać estragon, bazylię, paprykę słodką, tymianek oraz oregano, oprócz majeranku. Całość dusić przez 10 min pod przykryciem. Po tym czasie
Gotuj z Agneszostają z wiadrem kaszy. Na szczęście jestem ja i ja Wam powiem co z tego zrobić. W zasadzie jest to rozwinięcie mojego poprzedniego przepisu :) Składniki: - kasza gryczana niepalona - pieczarki - kapusta włoska, bo to włoskie danie Wykonanie: Kaszę gryczaną zalewamy wodą tak, żeby była ledwo przykryta i odstawiamy w ciepłe miejsce na 24 godziny. Miksujemy na gładką masę i znów(...)odstawiamy na kolejne 24 godziny. Powinno nam to spuchnąć. Kapustę szatkujemy i podsmażamy z pokrojonymi pieczarkami. Dodajemy trochę oleju wylewamy na blachę tak, żeby miało wysokość ok 1 - 1,5 cm. Kładziemy delikatnie farsz i nalewamy kolejną warstwę masy z kaszy. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika na jakieś 15-20 minut
Kryzysowa Książka KucharskaGrzanki posypujemy posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. [caption id="attachment_8814" align="aligncenter" width="1024"] Bagietki zapiekane z mięsem mielonym[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki: Zapiekanki Z Pieczarkami Zapiekanka Tostowa Z Szynką I Sosem Pomidorowym Bułki Faszerowane Mięsem I Pieczarkami Zapiekany Chleb W Kratkę Zapiekanka Z Chleba Tostowego Artykuł Bagietki zapiekane z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnefareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Szukacie mięsnych dań z piekarnika na jednorazowe szamanie?!? Wbijajcie i delektujcie się! Składniki: 4 łyżki ketchupu 4 grube plastry karkówki wieprzowej 4 pieczarki 1 mała czerwona cebula 100 g startej mozzarelli 1 łyżeczka tymianku Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Plastry karkówki nakłuwamy, smarujemy ketchupem. Układamy pieczarki pokrojone w plasterki, pokrojoną w piórka cebulę, oprószamy startą mozzarellą i suszonym tymiankiem. Zapiekamy 30 minut
R'n'G Kitchendrożdży 1/4 szkl. mleka 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 50 g masła Sól Farsz : 400/500 g kapusty kiszonej (najlepiej sprawdzi się domowa kapusta kiszona) 200 g pieczarek 2 małe cebule 1 łyżka oleju Sól, pieprz, papryka czerwona, papryka ostra, majeranek, kminek, ziele angielskie, liść laurowy Przygotowanie: Drożdże kruszymy do miski. Dodajemy 4 łyżki ciepłego mleka, cukier(...)Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Odcedzamy i kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Podsmażamy z odrobiną soli aż odparują. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy resztą przypraw. Studzimy. Ciasto dzielimy na 2 części, wałkujemy placki (takie bardziej prostokątne). Nakładamy na farsz na jeden brzeg (zostawiając trochę ciasta do zlepienia
CzarnawisienkaSkładniki: parówki cienkie dobrej jakości 8 sztuk, masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka mniejsza, pieczarki 4 sztuki średnie, papryka czerwona 1 sztuka mniejsza, sól - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, jajka 8 sztuk "L", pieczywo - ile potrzeba Parówki zagotować i wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym, na maśle klarowanym podsmażyć cienkie parówki przekrojone na połowę na rumiano z każdej(...)strony, odłożyć na talerz. Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku. Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę. Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem - smaczne, sycące śniadanie z parówkami i jajecznicą, takie śniadanie jest bardzo sycące
W Mojej Kuchni Lubięschabu które zasmakują każdemu. Składniki: · 1 kg schabu · Cebula · 25 dag pieczarek · 15 dag sera żółtego w plasterkach · 5 łyżek ketchupu pikantnego · Bułka tarta(...)Mięso kroimy plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek sera, smarujemy cienko ketchupem i nakładamy łyżkę farszu z grzybów. 5. Zawijamy brzegi mięsa i składamy tak żeby
Kulinarna Chwilapotrawy ... Jeśli lubicie bardzo ostre potrawy proponuję dorzucić jedną małą papryczkę chili (bez pestek). Składniki: 3 papryki czerwone 1 papryka zielona 2 papryki żółte 600 g małych pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów w sosie własnym (wcześniej zblendowanych) sól pieprz ziele angielskie liść laurowy ketchup pikantny ostra i słodka papryka koncentrat pomidorowy Na pulpeciki(...)Wilgotnymi dłońmi formujemy małe pulpeciki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, paprykę, czosnek, podsmażyć całość mieszając. Następnie dodać pieczarki, pomidory z puszki, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dusić całość do miękkości wszystkich składników. Na koniec do garnka przełożyć usmażone wcześniej pulpeciki, wymieszać, ew. doprawić do smaku. Przed podaniem posypać
Walijskie PichcenieGrzybowy Strogonow. 250 gram pieczarek brunatnych 250 gram boczniaków 2 łyżki oleju cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól i pieprz do smaku 2 kiszone ogórki szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego natka pietruszki kasza gryczana Obrać cebulę, pokroić w piórka. Grzyby pokroić w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić(...)potem dodać pieczarki a następnie boczniaki. Poddusić. Wlać wino, odparować. Wlać bulion, przyprawy i dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i przykryć pokrywką. Dusić kilka minut. Na koniec dodać pokrojone w dużą kostkę ogórki kiszone i wymieszać. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną. Całość posypać natką
AZgotuj!Przepis na 4 porcje: Pyzy: 1 kg mączystych ziemniaków 1 jajko 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soli Grzyby: 200 g pieczarek 150 g kurek 100 g boczniaków 1 mała cebula 1 łyżeczka masła 2-4 łyżki stałej części mleka kokosowego 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki soli szczypta kurkumy Ziemniaki obieramy. Połowę gotujemy w lekko osolonej(...)wrzątek i zmniejszamy temperaturę gotowania. Mieszamy delikatni, aby nie przywarły do dna. Gdy wypłyną na wierzch gotujemy je ok. 2-3 minuty. Wyławiamy łyżką cedzakową. Grzyby: Grzyby oczyszczamy. Pieczarki kroimy w plasterki. Kurki, jeśli są duże, kroimy na mniejsze części, boczniaki w paski. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Szklimy cebulę, a następnie dodajemy grzyby. Smażymy przez
Kucharzycaleśne grzyby z makaronem, więc dzisiaj wykorzystałam zamrożone pieprzniki , które tak namiętnie zbierałam podczas ostatniej jesieni. Oczywiście do tego dania można wykorzystać dowolne grzyby. Polecam jednak zamienić tradycyjne białe pieczarki na shiitaki czy kasztanowe pieczarki, które są ogólnie dostępne w większych sklepach i przypominają leśne grzyby…Chyba, że tak jak ja macie zamrożone grzyby z lasu. Nie znam osoby
codojedzeniaSpaghetti w delikatnym pomidorowym sosie to propozycja na szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny. Kluczem tego dnia jest odpowiednie przyprawienie sosu pomidorowego. Tym razem makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!samo wyszło. Wzięliśmy kapustę…no i co z niej zrobić? Wiadomo, jakiś dodatek do mięsa. Kociołek pyszności sam wyszedł na światło dzienne. Składniki: 150 g boczku wędzonego 100 g pieczarek 1 łyżka smalcu 400 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka mąki kukurydzianej 100 ml bulionu warzywnego 4 łyżki sosu czosnkowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Dodajemy smalec i pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę. Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy. Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min. Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą
R'n'G Kitchen