pieczarki - 22920 przepisów (strona:737/1528)

Kurczak w Sosie Pieczarkowym z Plackami Ziemniaczanymi 124

zdrowy obiad. Jeśli macie ochotę spróbować takiego połączenia, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Składniki na sos: 500g kurczaka, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 papryki, marchewka, cebula, kilka pieczarek, 100 g jogurtu naturalnego, łyżka sosu sojowego, sos pieczarkowy winiary. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kurczaka oraz cebule kroimy w kostkę i dusimy na patelni. W między czasie ścieramy na tarce(...)marchewkę, kroimy paprykę i pieczarki. Sos pieczarkowy Winiary rozrabiamy z 300 ml wody, następnie wlewamy do patelni z kurczakiem i cebulką. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Całość dusimy około 20-30 minut. Placki ziemniaczane przygotowujemy zgodnie z przepisem, który znajdziecie na naszej stronie: Zapiekane Placki Ziemniaczane . Podczas podawania dania placki ziemniaczane warto posmarować odrobiną jogurtu naturalnego z solą. .handg460 { width: 300px

Przepiski.pl
Kasza z mięsem i warzywami czyli danie jednogarnkowe z piekarnika 167

porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 300 g kaszy jęczmiennej perłowej 700 g szynki wieprzowej 1 cebula 4 ogórki kwaszone 200 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 marchew 2 ząbki czosnku ½ pęczka natki pietruszki 400 ml wody 300 g przecieru pomidorowego 80 g śmietany 18% 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki ziół prowansalskich(...)prowansalskich. Całość mieszamy i odstawiamy na bok. 2. Do naczynia żaroodpornego (u mnie 5.8 litra) przesypujemy raz wypłukaną kaszę i rozprowadzamy. Kroimy w kostkę warzywa: cebulę, marchew, ogórki, paprykę, pieczarki, natkę pietruszki siekamy a ząbki czosnku zgniatamy. Dodajemy na wysypaną kaszę w naczyniu. 3. Na warzywach kładziemy przyprawione mięso i zabieramy się za sos. Sos składa się z wody, przecieru

karolgotuje
Schab w lekkim sosie pieczarkowo-cebulowym 164

Pyszne mięsko w pysznym sosie - idealne na niedzielny obiad. Składniki: 1 kg schabu 1 cebula 3-4 pieczarki olej do obsmażenia mięsa mąka krupczatka do obtoczenia mięsa 1 suszony grzybek listek laurowy ziele angielskie 1 łyżka śmietany 12-18% woda sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy mielona wędzona papryka natka pietruszki Sposób wykonania: 1. Mięso pokroić na plastry. Oprószyć pieprzem(...)mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron. 2. W międzyczasie posiekać cebulkę, zeszklić na oleju w rondlu, w którym będzie się robić sos. Po chwili dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej, chwilkę poddusić. Na koniec dodać wędzoną paprykę i wlać gorącą wodę. Mięso przełożyć do rondelka, dorzucić jeszcze liść laurowy, suszony grzybek oraz ziele angielskie. Uzupełnić wodę

Kuchnia domowa Ani
Pietruszkowe kluski z kaszy jaglanej 134

wyciągnąć jedną i spróbować czy jest miękka). Powtarzamy czynność z resztą klusek. Sprawdź również te przepisy: Kopytka ze szpinakiem Lekki pulpety drobiowe z brokułem Lekki gulasz z mięsem i pieczarkami Idealnie kremowe risotto z pieczarkami Zupa krem z białych warzyw Tarta cebulowa

Czarnawisienka
Bałagan z oscypkiem – danie z patelni 184

wracając do mojego bałaganu z oscypkiem… Wyszło tak pysznie, że naprawdę polecam Wam to połączenie. Miłego dnia moi drodzy. Składniki: 1 kiełbasa grillowa 4 jajka 1 pieczarka 2-3 łyżki kukurydzy 1 łyżka masła kawałek oscypka – tzw. kukurydza Ser-Mar mała garść sałaty (u mnie miks) pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w kostkę, pieczarkę obieramy

Słodkie okruszki
Schab faszerowany warzywami 163

jednogarnkowe - schab pieczony z warzywami. Duże danie dla całej rodziny - na co dzień i od święta. Składniki: ok 1,3 kg schabu bez kości, pół dużej cukinii, 3 duże pieczarki, średniej wielkości cebula, pół papryki żółtej, pół papryki czerwonej, kilka obranych ząbków czosnku, sól, pieprz majeranek Przygotowanie: Schab oczyszczamy z błon i nadmiaru tłuszczu. Nacinamy, ale nie do końca(...)plastry około 2 cm. Dokładnie solimy i pieprzymy, również w nacięciach. Pieczarki, cebulę, cukinię, paprykę kroimy w plastry  - około 1 cm grubości, czosnek jeśli są większe ząbki kroimy na pół. Do nacięć wkładamy warzywa - tak jak na zdjęciu. Całość posypujemy majerankiem. Wszystkie warzywa mogą nam się nie zmieścić do schabu - wtedy wkładamy je razem z mięsem do naczynia żaroodpornego

Lena Gotuje
Serusie pod pierzynką 144

łyżki mąki ziemniaczanej ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        15 dag pieczarek ·        Papryka czerwona ·        2 ogórki konserwowe ·        ½ puszki kukurydzy(...)Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 6.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 7.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą 8.   Następnie paprykę kroimy w paseczki, łączymy z warzywami, dodajemy kukurydzę oraz ogórki drobno pokrojone, chwilę prużymy 9.   2 łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami ketchupu

Kulinarna Chwila
Pasztet warzywny z kaszą jaglaną (wegański i bezglutenowy) 129

width="1200"] Pasztet warzywny z kaszą jaglaną (wegański i bezglutenowy)[/caption] Zobacz inne przepisy na pasztety bez mięsa: Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Najlepszy Pasztet Z Cukinii Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
Chrupiące chlebki PIDE z mięsnym farszem-idealne na każdą okazję+FILM 146

tortowej -łyżeczka soli -4 łyżki jogurtu naturalnego -około 5 łyżek oleju FARSZ -1 kg mięsa mielonego np łopatka lub szynka wieprzowa -2 średnie cebule -1 papryka czerwona -około 200g pieczarek -słoiczek koncentratu pomidorowego około 190g -sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka czerwona w proszku słodka DODATKOWO -oregano do posypania chlebków Do miski dajemy drożdże, cukier oraz ciepłą wodę. Wszystko mieszamy(...)miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia na około 30 minut. W tym czasie robimy farsz. Cebule kroimy i podsmażamy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy mięso mielone oraz pokrojoną paprykę. Wszystko mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości papryki. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, ziołami prowansalskimi. Dodajemy też koncentrat

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pizza na cienkim cieście 133

sosu. Resztę można zamrozić w mniejszych porcjach. Przy kolejnej próbie będzie jak znalazł. Dodatki: 1 kulka mozzarelli  2 plasterki żółtego sera np. gouda 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 2 pieczarki 10 pomidorków koktajlowych lub kilka plasterków klasycznych 12 liści bazylii  Takie dodatki wybrałam tym razem dla siebie, ale tutaj ogranicza nas tylko wyobraźnia. Można dodać suszone pomidory, kurczaka, cukinię(...)wprawy. Przekładamy ciasto na deskę lub płaski duży talerz. Smarujemy ciasto sosem - ok 2 łyżki. Wykładamy połowę mozzarelli pokrojonej na plasterki oraz połowę żółtego sera i pokrojoną na plasterki pieczarkę. Wkładamy pizzę do piekarnika szybkim ruchem ściągając ją z talerza/deski za skrawek papieru do pieczenia. Pizzę pieczemy 4-5 minut. Następnie mając przygotowane dodatki otwieramy piekarnik i szybko rozkładamy

Emskie Smaki
Pizza III 137

Pizza.. Ile ludzi tyle sposobów przygotowania, ba, powiem więcej każdy człowiek ma ich po kilka : ) U mnie dzisiaj pizza z suszonymi pomidorami i … marynowanymi pieczarkami. Megapikantna- bo tylko taką lubię. Myślę, że warto spróbować mojego sposobu na ciasto na pizzę: zawsze się udaje i jest naprawdę smaczne ( z tej pizzy nikt rantów ciasta nie pozostawi ; ) ) Składniki na ciasto średnicy(...)łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki chili ( będzie ostra) szczypta soli czosnkowej szczypta bazylii łyżka oliwy z oliwek Dodatki: 100 g kiełbasy lub salami 100 g marynowanych pieczarek pokrojonych 1 cebula pokrojona w piórka 4 suszone pomidory w oleju 100 g sera żółtego gouda startego na tarce + sól, pieprz Na przygotowane ciasto wykładamy sos  oraz pozostałe składniki.   Pieczemy

Domowe ciasta
Młoda kapusta z frankfurterkami 217

bardzo lubię młodą kapustę i w sezonie przygotowuję z nią najróżniejsze potrawy. Polecam Wam również gołąbki z młodą kapustą (wersja bez zawijania) . Składniki: 1 młoda kapusta (większa główka) 4 pieczarki 1 opakowanie frankfurterek delikatesowych Duda 2 dymki 1-2 łyżki oleju około 3-4 szczypty słodkiej czerwonej papryki (dodajemy do smaku) pieprz i sól do smaku szczypta majeranku 3 łyżki(...)wodą do wysokości kapusty. Solimy i gotujemy około 8-10 minut na małym ogniu. W głębokiej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną dymkę. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w półplasterki pieczarki i pokrojone frankfurterki. Mieszając smażymy kilka minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy naszą młodą kapustę. Mieszamy kapustę z resztą składników. Dodajemy 3  łyżki miękkiego masła, doprawiamy

Słodkie okruszki
Zupa Magisterska 177

listki laurowe ·        Olej do smażenia ·        3 ziarna ziela angielskiego ·        ½ kg pieczarek ·        200 ml przecieru pomidorowego ·        2 łyżki maki pszennej ·        Sól(...)pokrojoną w paski cukinie, solimy 5.   Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso 6.   Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą 7.   Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości

Kulinarna Chwila
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 200

pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka pół pęczka zielonej pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry olej     *** Udka z kurczaka(...)łyżeczce pieprzu, ostrej papryki i curry). Taką marynatą nacieramy mięso z kurczaka i odkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin lub nawet całą noc *** *** Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki. Wszystko razem chwile podsmażamy na rozgrzanym oleju *** *** Papryki kroimy w kosteczkę *** *** Z patelni odlewamy wodę, która się wydzieliła podczas smażenia i dodajemy paprykę. Wszystko razem smażymy jeszcze przez

Blog z Apetytem
Zupa (na winie) paprykowo-brukselkowa 121

przeglądać zawartość lodówki, a to co znajdziemy może być bazą do ciekawych dań. Przepis na zupę paprykowo-brukselkową SKŁADNIKI: - 2 czerwone papryki - 450g brukselki (mrożonej) - 2 cebule - 8 sztuk pieczarek - 1,5l bulionu warzywnego - 1 łyżka oleju - przyprawy (kminek, ostra papryka, czosnek granulowany, pieprz, sól) Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy będą

Związek na patelni