pieczarki - 22920 przepisów (strona:741/1528)

kapusta z grzybami - jak paszteciki 121

szklanki kwaśnej gęstej śmietany 2 żółtka 1/2 jajka (pozostałe pół zostawić do posmarowania pasztecików) sezam do posypania (u mnie czarny) Farsz: około 250-300 gr. grzyby lesne ,lub pieczarki 2 średnie cebule sól i pieprz do smaku olej do smażenia  Wykonanie    farsz : Umyte grzyby,lub pieczarki ugotować,drobno posiekać .  Cebule drobno posiekaną  zeszklić na oleju

w mojej kuchni
Sos tatarski 77

tatarski to popularny sos przygotowywany na bazie majonezu. Idealny jako dodatek do kanapek i zimnych mięs oraz wędlin. Składniki: majonez słoik marynowanych pieczarek ogórki kiszone 5 całych jaj sól pieprz Sposób przygotowania: Pieczarki oraz korniszony pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i także pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem połączyć, dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie

Wasze Przepisy
Gulasz wołowy z Guinnessem 82

takimi dodatkami. Niebo! Składniki: 1 kg wołowiny gulaszowej (ja użyłam łopatki) 1 puszka piwa Guinness 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 250 g pieczarek 2 łyżki sosu Worcester pół litra bulionu wołowego 2 liście laurowe 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz (przepis na 6 porcji) Mięso(...)Dolewamy piwo i sos Worcester. Gulasz przelewamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2,5 godziny w 180 stopniach. 30 min przed końcem pieczenia wrzucamy do gulaszu obsmażone plasterki pieczarek i całość doprawiamy solą. W czasie pieczenia kontrolujcie ilość sosu, jeżeli jest potrzeba dolejcie trochę wody. Artykuł Gulasz wołowy z Guinnessem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym 82

zupa wyszła nieco tłusta. Nic to, jest zima czy coś, więc można przymknąć na to oko. Mona, dzięki za michę.  Składniki: 2 litry bulionu warzywnego 500 g pieczarek 1 mała cebula 100 g sera z niebieską pleśnią szczypta suszonego rozmarynu 2 gałązki koperku 2 gałązki natki pietruszki 100 g drobnego makaronu liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego mały kubek(...)jogurtu naturalnego (opcjonalnie) olej rzepakowy sól pieprz (przepis na 4 porcje)   Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, smażymy 3 minuty. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn, sól i świeżo mielony pieprz, gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Makaron gotujemy al dente

Kardamonovy
Śledzie w sosie tatarskim 91

miała więcej czasu na inne „przyjemności”. Na pierwszy bożonarodzeniowy strzał lecą śledzie w sosie tatarskim. Oczywiście w sosie domowej roboty.  Składniki: 5 filetów śledziowych 8 marynowanych pieczarek 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Śledzie moczymy godzinę(...)jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze kawałki. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, słoik zamykamy i mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy wrzątkiem

Kardamonovy
Zupa krem z suszonych grzybów 118

średniej główki selera 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka tymianku 250 ml śmietany kremówki 1 świeży grzyb (może być pieczarka) do ozdoby około pół szklanki zimnego mleka masło klarowane sól oraz pieprz do smaku Zupa krem z suszonych grzybów – przepis Suszone grzyby płuczemy, następnie zalewamy mlekiem i uzupełniamy zimną(...)przykryciem około 20 minut. Odstawiamy z kuchenki do przestudzenia, po czym miksujemy na jednolity krem wraz ze śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem zupy na stół kroimy jedną pieczarkę w plasterki i smażymy ją na maśle na złocisty kolor. Na wierzch zupy kładziemy też listki pietruszki lub innych świeżych ziół. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego! Artykuł

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 100

kapustą i grzybami lub rogaliki , które się przygotowuje z mąki, masła, śmietany i odrobiny soli, są tak samo smaczne, a pracy przy nich niewiele Grzyby leśne można zastąpić pieczarkami, ale dodatek grzybów leśnych z pewnością podniosą walory smakowe farszu. Ciasto drożdżowe jest miękkie, bardzo delikatne i świetnie się wyrabia. Po upieczeniu paszteciki są lekkie i puszyste. Najbardziej mi smakują podane(...)mnie 1 2-żółtkowe 100 g miękkiego masła 25 g świeżych drożdży 1 czubata łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli Farsz do pasztecików: 300 g kiszonej kapusty 200 g pieczarek lub duża garść grzybów suszonych 1 cebula 1 liść laurowy szczypta kminku i kilka ziaren ziela angielskiego (roztarte w moździerzu) sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko lub kilka łyżek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka Ala Gyros 1365

łyżki przyprawy Gyros ·        Sól ·        1 cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        1 zielona papryka ·        1 czerwona papryka(...)upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3.   Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola. 4.   Papryki kroimy w paseczki, ogórki w półplasterki przekładamy do grzybów. 5.   Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym

Kulinarna Chwila
Mini schabowe w pysznym sosie 110

czas przygotowania Składniki: ·         ½ kg schabu ·         1 cebula ·         ½ kg pieczarek ·         4 łyżki musztardy sarepskiej ·         5 łyżek ketchupu pikantnego ·         Bułka(...)stron na rozgrzanym oleju. Kotlety odkładamy na bok. 3.     Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy musztardę, ketchup oraz śmietanę. Chwilę gotujemy i łączymy z mięsem. 4.     Danie gotowe. 5.     Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka pieczarkowa 83

Szukasz pomysłu na szybką i smaczną sałatkę? Sałatka pieczarkowa jest odpowiedzią na Twoje potrzeby! Składniki: 1kg pieczarek 4 jajka 1 cebula 5 ogórków kiszonych kukurydza koperek majonez musztarda sól pieprz Sposób przygotowania: Pieczarki udusiłam z cebulą (odsączyłam i ostudziłam), ugotowane jajka na twardo pokroiłam w kostkę. Ogórki kiszone pokroiłam w kostkę, dodałam koperek, kukurydzę i majonez wymieszany z odrobiną musztardy

Wasze Przepisy
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami do barszczu 92

barszcz. A jak barszcz, to i paszteciki. Te paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami, możecie zrobić również z nadzieniem mięsnym, cebulowym lub samymi grzybami. Zamiast grzybów suszonych, możecie użyć pieczarek i tak wyjdą bardzo aromatyczne. My lubimy kminek, więc ja często posypuję wierzch pasztecików właśnie kminkiem ale również i czarnuszką. Można użyć sezamu, maku albo zostawić takie w wersji naturalnej(...)łyżki cukru 150 g jogurtu greckiego 2 szt jajka (1 do ciasta + jedno na wierzch pasztecików) 40 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 30 g miękkiego masła Nadzienie 500 g pieczarek lub 100 g suszonych grzybów 500 g kapusty kiszonej 2 szt. dużej cebuli sól, pieprz, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie 2 łyżki masła Artykuł Paszteciki drożdżowe z kapustą

Mieszam w Garnku
Pizzerinki z ciasta francuskiego 87

francuskiego to idealna przekąska na imprezę. Są szybkie i proste w wykonaniu, a zarazem bardzo smaczne i i dobrze prezentują się na stole. Składniki: ciasto francuskie boczek czerwona papryka pieczarki cebula pomidory pelati mozzarella jajko Sposób przygotowania: Na patelni podsmażam cebulę, dodaję boczek, następnie po chwili pieczarki i czerwoną paprykę. Smażę razem, przyprawiam i dodaję zblendowane pomidory. Dusze razem przez

Wasze Przepisy
Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach 98

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach to smaczna przekąska na wigilię, moje dzieciaki uwielbiają tak przygotowanego śledzika. Artykuł Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Śledziki w sosie tatarskim z grzybkami i korniszonem 105

Śledziki na kanapkę lub przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 filety śledziowe à la matjas 200 ml mleka 1 niewielka cebulka 2 ogórki konserwowe 10 sztuk marynowanych grzybków lub pieczarek 2 łyżki majonezu 2 g gęstego jogurtu greckiego lub naturalnego 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 cytryny mielony pieprz (i opcjonalnie sól) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Śledzie przełóż do naczynia(...)nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"130 cal"},"recipeIngredient":["4 filety \u015bledziowe \u00e0 la matjas","200 ml mleka","1 niewielka cebulka","2 og\u00f3rki konserwowe","10 sztuk marynowanych grzybk\u00f3w lub pieczarek","2 \u0142y\u017cki majonezu","2 g g\u0119stego jogurtu greckiego lub naturalnego","1 \u0142y\u017ceczka cukru pudru","1\/2 cytryny","mielony pieprz (i opcjonalnie s\u00f3l)"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name

ProstePesto.pl
KIEŁBASKI Z SZYNKI W SOSIE POMIDOROWYM 123

lubimy. Serwowania takiego dania to kolejna dowolność 😎 My jedliśmy z bagietką, ale jeśli lubicie makaron, ryż czy ziemniaki - też będzie pasować 😉 Składniki: 300 g kiełbasek z szynki 200 g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy olej passata pomidorowa (u mnie ok 600 ml) sól pieprz słodka i ostra papryka koperek Wykonanie: Na rozgrzanym oleju  podsmażamy(...)pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dorzucamy pokrojone pieczarki, a następnie pokrojone na 1 cm kawałki kiełbaski. Smażymy mieszając, aby kiełbaski ładnie się przyrumieniły. Następnie dorzucamy ziele angielskie, liść laurowy, przyprawy i zalewamy całość pomidorową passatą. Dusimy na małym ogniu od 15 minut, aby smaki wzajemnie przeszły. Na koniec możemy dodać 2-3 łyżki śmietany, jeśli lubimy ładodniejsze smaki. Przed podaniem posypujemy

Walijskie Pichcenie