pieczarki - 22920 przepisów (strona:734/1528)

Patison z farszem ryżowym 145

faszerowane patisony  SKŁADNIKI: - 4 patisony średniej wielkości - 1 woreczek Trendy Lunch (ryż, vermicelli, groszek, marchew, bazylia) - 100g boczku wędzonego - 1 duża papryka malinowa - 2 duże cebule - 200 g pieczarek - kilka plasterków żółtego sera - sól, pieprz, kminek, ostra papryka, czosnek KROK 1: Patisony myjemy, wycinamy górną część (dookoła ogonka). Usuwamy nasiona łyżką wydrążając środek. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy(...)gotujemy do miękkości. KROK 2: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. KROK 3: Boczek, cebulę, pieczarki i paprykę drobno kroimy i smażymy na patelni. KROK 4: Po ugotowaniu ryż łączymy z pozostałymi składnikami i doprawiamy do smaku. KROK 5: Ostrożnie wyciągamy patisony i zostawiamy na parę minut do ostygnięcia. Następnie wkładamy farsz, na spód, a na górę dajemy ser żółty. KROK

Związek na patelni
Pierożki Kebabowe z Sezamem 176

łyżeczki drożdży suszonych 450 ml ciepłej wody 2 i 1/2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli sezam – do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Farsz: 500 g pieczarek cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 500 g pierś z kurczaka 200 sera żółtego starego na tarce 1/2 pora 4 łyżki ketchupu(...)drożdży. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Farsz Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy. Smażymy na patelni z czosnkiem. Pieczarki i pora kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem smażymy na patelni. Odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Wykonanie Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek

Przepiski.pl
Omlet z warzywami 106

pyszny omlet z warzywami? Po takim śniadaniu będziecie mieli dużo siły i energii na długi sobotni spacer. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Omlet z warzywami Składniki 2 jajka 8 małych pieczarek pół papryki czerwonej 2 łyżki posiekanego szczypiorku garść pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki (możemy pominąć) sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki, przesmażamy

To co lubię - gotuję i polecam
Drożdżowe ślimaczki a'la pizza 134

mleka 1 szklanka ciepłej wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki ziół do pizzy lub prowansalskie   Dodatki : 0,5kg podsmażone na maśle pieczarki z dodatkiem drobno posiekanej cebulki i łyżeczki tymianku 200g   ulubionej szynki 250g żółtego sera u mnie gouda z ziołami Szynkę oraz ser miałam w plastrach więc pokroiłam w drobną(...)pięścią) .  Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować na duży prostokąt u mnie 50x60cm. Ciasto jest elastyczne i bardzo dobrze się wałkuje. Posmarować ketchupem lub sosem pomidorowym, wyłożyć ser, pieczarki oraz szynkę. Zrolować ciasto od dłuższego boku. Ciąć ostrym nożem na 1,5cm plastry i układać je na wyłożonej papierem blachę z wyposażenia piekarnika, w odstępach. Piec w nagrzanym piekarniku

W garach u Gosi
Mini pizze ze szparagami 103

Składniki na sos: 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego czosnku sól do smaku cukier do smaku Dodatkowo: wiązka szparagów 250 pieczarek 5 dag salami 1 mozzarella Instrukcje Ciasto: W misce rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier, łyżeczkę mąki i wlewamy część wody. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na kilka minut. Do dużej(...)średnicy około 10 cm. Ciasto smarujemy sosem i układamy składniki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i obgotowujemy około 2-3 minut w lekko osolonej wodzie. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i lekko rumienimy na niewielkiej ilości masła. Salami kroimy na mniejsze kawałki, pokrojoną mozzarellę układamy na wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni

To co lubię - gotuję i polecam
Przepis na Domowe Pierożki Kebabowe 1810

pszennej typu 450 10 dag drożdży świeżych 500 ml mleka 100 g masła 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka przyprawy do ziemniaków Farsz: 500 g pieczarek 2 małe cebule lub 1 duża 1 papryka 400 g kukurydzy 500 g pierś z kurczaka 200 g sera żółtego startego na tarce 4 łyżki ketchupu łyżka przyprawy do gyrosa(...)roztopione masło i rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto, a następnie pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Nadzienie Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy. Smażymy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem smażymy na patelni. Odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkowujemy, kuflem

Przepiski.pl
Co zrobić na obiad bez mięsa? 212

potrawkę, która przygotowuję zawsze, gdy nie mam pomysłu na obiad Warzywna potrawka z ciecierzycą Porcja dla dwóch osób: 200 g ciecierzycy z zalewy ząbek czosnku mała cebula 200 g pieczarek 300 g cukinii pęczek botwinki (ok. 2/3 sztuki) pomidory w puszce 150 ml mleka kokosowego z puszki sól, pieprz, kminek sproszkowany, szczypta ostrej papryczki, szczypta kurkumy oliwa Sposób przygotowania(...)rozgrzej ok. łyżeczki oliwy. Podsmaż na niej kminek sproszkowany, ostrą papryczkę oraz kurkumę przez ok. 1 minutę. Następnie dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmażaj aż się zarumienią. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w półplasterki, cukinię pokrojoną w kostkę oraz botwinkę pokrojoną w niewielkie kawałki. Całość zalej pomidorami z puszki. Gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut. Potem dodaj ciecierzycę odsączoną

365 dni dookoła kuchni
Zawijaski z pieczarkami 219

Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 700 g pieczarek 1/2 średniej cukinii 2 kulki mozzarelli 2 duże cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. … Czytaj dalej Zawijaski z pieczarkami

czarrna od kuchni
Karkówka duszona winie z pieczarkami i warzywami 127

karkówki 1,5 szkl wina czerwonego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 150 g pieczarek 1 czerwona papryka sól pieprz pieprz ziołowy oregano 200 ml śmietany  tłuszcz do smażenia (smalec) łyżka mąki kukurydzianej lub ryżowej do zagęszczenia sosu. Karkówkę myjemy i osuszamy, w głębokiej patelni rozpuszczamy łyżkę tłuszczu, u mnie jest to smalec. Kładziemy karkówkę i osmażamy ze wszystkich(...)stron. Dodajemy posiekaną cebulę, paprykę, marchewkę i pietruszkę. Podsmażamy warzywa i podlewamy obficie czerwonym winem, następnie dodajemy przyprawy i pokrojone na plasterki pieczarki, dusimy ok godzinę, w razie potrzeby dolewamy wodę obracamy karkówkę i dusimy kolejną godzinę. Po tym czasie można jeszcze raz obrócić mięso i dusimy jeszcze ok pół godziny. Mięso wyjmujemy a sos podprawiamy śmietaną rozmieszaną z mąką

Gotowanie jest łatwe
krokiety z tortilli... 150

Składniki: tortilla placki 4 sztuki-1 opakowanie, kasza bulgur 1 woreczek 100 gram, kiszona kapusta 50 dag, cukier 1 łyżka, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka, olej 4 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 1/2-3/4 szklanki jajka 4 sztuki, olej 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól 3/4 łyżeczki, tarta bułka 1,5 szklanki, olej(...)potrzeba Kiszoną kapustę drobniej pokroić i ugotować do miękkości w wodzie z cukrem, następnie wylać na sito i dobrze odcedzić. Pieczarki drobno posiekane usmażyć z drobno posiekaną cebulą na oleju, dodać do kiszonej kapusty. Kaszę bulgur ugotować do miękkości, odcedzić na sitku z wody, dodać do kapusty, wsypać kucharka, paprykę ostrą, tartą bułkę i wszystko wymieszać. Nakładać farsz na każdy

W Mojej Kuchni Lubię
Tortilla z kurczakiem, serem i pieczarkami 136

przekąsek imprezowych, która zawsze cieszy się wśród gości dużą popularnością. Smakuje dobrze na zimno i na ciepło.  4 tortille pszenne 2 filety z kurczaka gotowy dip serowy 250g pieczarek 200g tartego sera sól, pieprz, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi olej do smażenia 1. Filety kroimy w paski, umieszczamy w misce, posypujemy solą i przyprawami, dokładnie mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości(...)oleju do zarumienienia. 2. Wszystkie tortille smarujemy dipem serowym. Na dwóch wykładamy kurczaka z pieczarkami. Przykrywamy pozostałymi plackami.  3. Tortille zapiekamy w piekarniku przez około 10 minut. Kroimy na 8 części

Szefowa kuchni
Kotlety zapiekane w sosie 145

Potrzebne składniki 6 kotletów bez kości już przygotowanych posolonych i popieprzonych zalewa potrzebne składniki (można ją zrobić dzień wcześniej) 6 cebul pokroić w kostkę oraz 15 dag pieczarek oczyścić i pokroić w plastry ,Cebulę przyrumienić i dodać pieczarki ,przysmażyć. Potrzebne jeszcze 280 ml pasaty pomidorowej 1 łyżeczka czosnku sproszkowanego sok z jednej cytryny 2 łyżeczki papryki mielonej łagodnej lub ostrej

Moje Wyroby
SIEKANE KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA I PIECZAREK 110

kliknij tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na  Instagramie  -->  kliknij tutaj Składniki: * 0,5 kg piersi z kurczaka * około 100 g pieczarek * 1 cebula * 2 łyżki śmietany 30% * 1 jajko * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka soli * pół łyżeczki pieprzu czarnego (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki czosnku granulowanego (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy(...)kurczaka (użyłam  Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Wszystko umieścić w misce, dodać całe jajko, śmietanę, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz, czosnek granulowany i przyprawę do kurczaka, dobrze wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść masę na olej formując kotleciki. Smażyć na złoty kolor

Zrób to smacznie
Schab w sosie pieczarkowym podany z kaszą gryczaną białą. 146

szybkie i smaczne danie obiadowe. Takie domowe jedzenie lubimy najbardziej. A Wy jaką kuchnię gotujecie na co dzień?  Składniki; 50 dag schabu 2 marchewki 20 dag pieczarek 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe ok.2 łyżki oleju kasza gryczana biała Kupiec, do podania Przygotowanie; Mięso myjemy(...)szklanką ciepłej wody. Dodajemy marchew pokrojoną w kostkę, cebulę posiekaną w piórka i dusimy około 40 minut. Co jakiś czas uzupełniamy płyn. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pieczarki posiekane w plastry. Dolewamy wody, tyle aby utworzył się sos. Danie dusimy do miękkości mięsa. Co jakiś czas mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeśli jest potrzeba, sos możemy zagęścić łyżką maki

Radość kipiąca uśmiechem.