pieczarki - 22435 przepisów (strona:727/1496)

4 pomysły na pieczone pierogi 82

Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Moja smaczna kuchnia
Czebureki z mięsem 116

Kolejne pyszne wyzwanie, czebureki z mięsem  :) Danie kuchni tatarskiej najczęściej z mięsnym nadzieniem. Ale oczywiście można przygotować je również w wersji wegetariańskiej z ziemniakami i serem lub pieczarkami  :) Chrupiące i aromatyczne smażone na oleju. Najlepiej smakują podawane na gorąco.   Składniki 3szklanki mąka poznańska Basia 200-250ml gorąca woda 500g mięso mielone 1szt cebula 1żółtko 1łyżka spirytusu(...)ciasto szybko się przypali a mięso nie zdąży się usmaży ale też nie może być za mało nagrzany wtedy ciasto zbyt nasiąknie tłuszczem... Czebureki można przygotować z farszem z pieczarek, prażonych jabłek lub sera z ziemniakami.         Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

W garach u Gosi
Czebureki z mięsem 110

Kolejne pyszne wyzwanie, czebureki z mięsem  :) Danie kuchni tatarskiej najczęściej z mięsnym nadzieniem. Ale oczywiście można przygotować je również w wersji wegetariańskiej z ziemniakami i serem lub pieczarkami  :) Chrupiące i aromatyczne smażone na oleju. Najlepiej smakują podawane na gorąco.   Składniki 3szklanki mąka poznańska Basia 200-250ml gorąca woda 500g mięso mielone 1szt cebula 1żółtko 1łyżka spirytusu(...)ciasto szybko się przypali a mięso nie zdąży się usmaży ale też nie może być za mało nagrzany wtedy ciasto zbyt nasiąknie tłuszczem... Czebureki można przygotować z farszem z pieczarek, prażonych jabłek lub sera z ziemniakami.         Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

W garach u Gosi
Biała kiełbasa w sosie chrzanowo pieczarkowym 63

patrzy i prosi. Przygarnąłem!               Składniki:        2 pętka surowej białej kiełbasy 5oo ml wody 2 liście laurowe 100 g pieczarek 1 łyżka chrzanu 1 łyżka musztardy imbirowej 1 łyżka mąki Sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)language:#0400;} Przygarnięte kiełbasy gotujemy w wodzie (500 ml) z dodatkiem liści laurowych. Wyjmujemy i kroimy w „talarki”. Wywar przecedzamy przez drobne sito, dodajemy chrzan i musztardę oraz pokrojone pieczarki. Zagotowujemy.   Mąkę mieszamy z wodą (100 ml), dodajemy do całości, chwilę podgrzewamy.   Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Chrupiące naleśniki zapiekane z cukinią 84

szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 1 niewielka cukinia pół łyżeczki masła 6-10 plasterków żółtego sera opcjonalnie szynka, wędlina lub pieczarki podsmażone z cebulką DODATKOWO: 3 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanego szczypiorku ketchup i sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ         *** Wszystkie składniki ciasta umieszczamy(...)roztapiamy masło i podsmażamy na nim plasterki cukinii przez około 2 minuty *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera i kilka plasterków cukinii (dodatkowo możemy też użyć wędliny albo pieczarek) *** *** Naleśniki z farszem rolujemy *** *** Gotowe ruloniki układamy w żaroodpornym naczyniu i posypujemy startym żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200’C przez 20 minut – bez przykrycia. Po wyjęciu

Blog z Apetytem
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 80

chleb. Tylko chwila naszej pracy a resztę to już wykona za nas piekarnik :) Składniki: * około 500 g karkówki wieprzowej (u mnie było 5 plastrów) * 2 średnie cebule * 6 pieczarek * pół czerwonej papryki * 2 płaty czerwonej konserwowej papryki (użyłam  Moryń ) * 3 łyżki mąki * olej do smażenia * sól, pieprz czarny mielony do przyprawienia mięsa * papryka słodka do przyprawienia mięsa Na zalewę(...)każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, mięso obsmażyć z obu stron. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Paprykę świeżą i konserwową pokroić w cienkie paski, pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Wszystkie warzywa rozłożyć na mięsie.  Teraz pora na zalewę. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Całość wylać na mięso z warzywami. Piekarnik nagrzać

Zrób to smacznie
Zapiekane ziemniaki z pieczarkami w serze i jajku - doskonały dodatek do obiadu 54

większą wersję w formie zapiekani na główne danie. W moim domu są świetnym dodatkiem do mięsa :) Składniki:  200 g ziemniaków (obranych i pokrojonych w łódeczki) 400 g świeżych pieczarek  2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano  150 g sera cheddar 1 łyżka oleju rzepakowego  3-4 jajka  sól i pieprz do smaku Przygotowanie:  Ziemniaki gotuj(...)minut w lekko osolonej wodzie, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, następnie na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż je z ziemniakami na złocisty kolor. Dodaj sprasowany czosnek i oregano. Wszystko dopraw i wymieszaj ze startym serem, przełóż do naczynia przeznaczonego do zapiekania zrób 3 wgłębienia i wbij w nie jajka. Wszystko zapiekaj przez 13-15 minut, aż jajka się zetną

Niezły Młynek
RoloPizza 71

cukru 250 ml mleka ciepłego 500 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju 2 łyżki bazylii suszonej Farsz 1 cebula 1 łyżka masła 450 g pieczarek 500 g mielonego mięsa (użyłam wołowego) 3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego Papryka ostra, papryka słodka , bazylia, sól i pieprz do smaku 400 g startego żółtego sera (użyłam goudy) Odrobina(...)bazylię, pozostałe ciepłe mleko i olej. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem aby powiększyło swoją objętość. Farsz 1. Cebulę kroimy w kostkę i na patelni szklimy na maśle, dodajemy pieczarki pokrojone w paski i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Na tej samej patelni na oleju podsmażamy mięso, dodajemy sprasowany czosnek oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy

Niezły Młynek
Gulasz z sarny - dziczyzna 78

razem wjechała sarna. Porcja 6-10 Składniki: 1 kg mięsa z  sarny (użyłam udźca) 3 cebule czerwone 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 średni seler 250 g pieczarek 50 g suszonych grzybów 1 pietruszka 1 czerwona papryka 20 g suszonej żurawiny 50 g suszonych śliwek 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka musztardy dijon 3 łyżki przecieru pomidorowego(...)wyciśniętym czosnkiem, następnie przelej do garnka. Dodaj liść laurowy, owoce jałowca, ziele angielskie i tymianek.  Na wolnym ogniu duś ok 20 minut. Dodaj pokrojoną marchewkę, seler, paprykę, pieczarki i suszone grzyby.   Zalewamy to pozostałym winem. Po 10 minutach dodaj przecier pomidorowy, miód z musztardą oraz suszone śliwki i żurawinę.  Dopraw niewielką ilością przypraw i na małym

Niezły Młynek
Zapiekanka z pieczarkami i serem 44

Zapiekanki to szybka propozycja na obiad, gdy nie mamy czasu na przygotowanie bardziej czasochłonnych potraw. Składniki oraz sposób przygotowania: Bagietka posmarowana masłem. Na to pieczarki usmażone, ser starty, można dodać salami. Rozgrzać piekarnik do 180 st i piec do stopienia serka z 10 min. max żeby bułka nie była za twarda. Na górę keczup i szczypiorek. Autor przepisu: Magdalena Magda(...)Artykuł Zapiekanka z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Zapiekane spaghetti bolognese / Baked Bolognese 68

także penne, fusilli (świderki) czy farfalle (kokardki). Jeśli chcecie, możecie wzbogacić zapiekankę o inne składniki. W sosie z mięsa mielonego dobrze sprawdzi się pokrojona w kostkę cukinia, papryka albo pieczarki.  Jeśli nie macie ochoty włączać piekarnika, nasze serowe bolognese może być przygotowane na patelni z pokrywką - po przykryciu ser się rozpuści i połączy z makaronem. Zapiekane spaghetti bolognese świetnie(...)które przygotujecie w parę chwil. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów z mięsem mielonym, a TUTAJ więcej przepisów z makaronem :) Jeśli lubicie zapiekanki makaronowe, polecam również moją zapiekankę spaghetti z pieczarkami i kiełbasą : Przepis na zapiekane spaghetti bolognese, składniki: ok. 250 g makaronu spaghetti, na sos: 400 g mięsa mielonego, mała marchewka, mała cebula, 1-2 ząbki czosnku, opcjonalnie gałązka selera

Lekcje w kuchni
Zapiekanka na bogato -bardzo syta 101

zapiekanki . potrzebne składniki miałam ziemniaki z poprzedniego dnia więc ich wykorzystałam do zapiekanki klopsiki podobnie były z poprzedniego dnia wystarczyło ugotować kalafior zetrzeć jedną marchewkę mieć usmażone pieczarki 25 dag 25 dag startego żóltego sera 3 jajka kubek śmietany kolejność układania ziemniaki na to kalafior a miejscami klopsiki na to zetrzeć marchewkę i miejscami porozkładać pieczarki a na koniec

Moje Wyroby
Kotlety Mielone z Warzywami 77

ziemniakami a w drugi w formie burgerów. PRZEPIS NA KOTLETY MIĘSNE Z WARZYWAMI Składniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 40 g papryki czerwonej 40 g papryki żółtej 3 pieczarki kilka różyczek brokuła 1/2 cebuli garść kukurydzy mała marchewka kapusta pekińska (mała ilość) 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka słodka zioła prowasalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso(...)doprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką oraz ziołami. Wedle smaku możecie użyć innych, ulubionych przypraw, które zazwyczaj dodajecie do mięsa mielonego. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z mięsem. Pieczarki umyć i pokroić w paseczki. Paprykę czerwoną, żółtą oraz cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w półplasterki. Mały kawałek kapusty pekińskiej posiekać. W moim przypadku była

Przepiski.pl
Zupa grzybowo-pieczarkowa 86

Mieliśmy dylemat: ja chciałem zupę pieczarkową, Ania chciała typowo grzybową (to znaczy z grzybów leśnych, bo w sumie pieczarki to też grzyby). Jak najłatwiej rozwiązać taki spór? Można wybrać jeden z dwóch sposobów: albo zrobić dwie zupy, albo jedną pieczarkowo-grzybową. Jako, że zawsze lubimy sprawdzać nowe smaki, postawiliśmy na to drugie rozwiązanie. I wiecie co? To był dokonały pomysł(...)Zupy starczyło nam na 4 dni, a z każdym dniem zmieniała smak. Pierwszego dnia zdecydowanie przebijały się pieczarki, grzyby leśne były gdzieś daleko w tle. Ale każdego kolejnego dnia coraz bardziej się wybijały. A czwartego dnia to była już po prostu zupa grzybowa. Tym sposobem każdy był zadowolony, każdy miał swoją zupę. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania