pieczarki - 22435 przepisów (strona:719/1496)

Ryż smażony z kimchi 63

powiem Wam, że bardzo się mylicie. Przypieczone białko i płynne żółtko jest tu tzw "wisienką na torcie". Polecam Wam gorąco to danie. Składniki: 1 szklanka ryżu 400 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 cebula, drobno pokrojona 1 marchew, pokrojona w słupki lub tarta 2 ząbki czosnku, drobno posiekane słoik  kimchi (około 200 g) 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu(...)sojowego 3-4 jajka szczypior i czarny sezam Przygotowanie: Ryż gotujemy na sypko, najlepiej dzień wcześniej. Na dużej patelni na oleju smażymy pokrojoną cebulę, pieczarki, marchew i czosnek. Do warzyw dodajemy kimchi, sos sojowy i ryż. Mieszamy i podgrzewamy kilka minut. W tym czasie na drugiej patelni smażymy jajka sadzone, gdy będą gotowe układamy je na ryżu, posypujemy sezamem

Smakowity Blog Kulinarny
Cukinie faszerowane soczewicą i dwoma serami: fetą i mozzarellą 64

warzywa z farszem i często je robię. Zapiekać można wszystko i wychodzą z tego zazwyczaj cuda. Na przykład cukinie faszerowane mięsem , ogórki zapiekane z bazyliowym persto, mozzarellą i pomidorkami , pieczarki faszerowane kaszą czy ostatnio przygotowywałam dla Ascensia Diabetes Care przepis na okrągłe cukinie faszerowane pieczarkami . Farsz można przygotować na milion sposobów i dlatego to jest takie piękne! Moja propozycja

Dietolog
Zapiekanka z młodej kapusty z filetami z kurczaka i boczkiem 71

Najlepiej smakuje podana z gotowanymi młodymi ziemniaczkami , lub chrupiącym pieczywem. Smacznego!! Zapraszam również po inne moje przepisy na szybki obiad: Zielone kluski ze szpinakiem i pieczarkami Tortille po meksykańsku Schab pod pierzynką z pieczarek i sera Pieczeń z karkówki - przygotujesz ją w kilka minut Udka z kurczaka pieczone z czosnkiem Racuchy na kefirze z jabłkami Oraz wiele innych w zakładce

Swojskie jedzonko
Solianka Andzi 117

łyżki koncentratu pomidorowego 4-5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 ząbki czosnku papryka słodka  pieprz Kilka łyżek zalewy z ogórków kiszonych Opcjonalnie mały słoiczek pieczarek marynowanych  oliwki Mięso kroimy w kostkę i oprószamy solą papryką i pieprzem, następnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu gdy mięso się przyrumieni dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę chwilę smażymy. Wlewamy około(...)miękkie. Wędliny, boczek kroimy w paseczki, kiełbasę w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy do garnka. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, zalewę z ogórków i ogórki pokrojone w paseczki opcjonalnie pieczarki i oliwki pokrojone na połowę. W razie potrzeby uzupełniamy płyn. Gotujemy jeszcze około 10 -15 minut aby smaki się połączyły . Można lekko zaciągnąć mąką. Podajemy z plasterkiem cytryny i śmietaną

Andzia Pichci
Pieczarkowa pasta na maśle 76

Dziś prosta i  smaczna propozycja do chleba. Składniki : 50 dag pieczarek ok. 10 - 15 dag masła 1 cebula sól, pieprz Przygotowanie: Umyte pieczarki pokroić w kostkę, tak samo cebulę- usmażyć razem na maśle Doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować póki ciepłe Przełożyć do czystych, suchych słoiczków, zamknąć, wystudzić Przechowywać w lodówce nawet do dwóch tygodni (jeśli zamkną się

Proste Potrawy
Domowy Bigos z Kiszonej Kapusty 67

bigos z kiszonej kapusty z dodatkiem mięsa wieprzowego, kiełbasy zwyczajnej i grzybów. Jeśli w danym momencie nie mam grzybów suszonych, a mamy ochotę na domowy bigos, czasem zastępuję je pieczarkami, nie smakują one tak świetnie, jak prawdziwe, suszone grzyby, ale bigos z pieczarkami jest także bardzo smaczny. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na domowy bigos z kiszonej kapusty

Przepiski.pl
Gulasz curry 114

Mięso z warzywami, doprawione curry to pyszny i aromatyczny obiad jednogarnkowy.   Składniki: 1 kg mięsa z szynki, duża zielona papryka, dwie średnie cukinie, cebula, 350 g pieczarek, 2 pomidory, łyżka masła, 2 łyżeczki curry, sól, pieprz Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę 2 x 2cm, podsmażamy na łyżce masła przez 4-5 minut. Zalewamy letnią wodą, trochę ponad poziom mięsa(...)Przykrywamy, ustawiamy mały ogień, dusimy przez 30 minut. Cebulę, paprykę, cukinie, pieczarki  kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Pomidora należy sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników wraz z przyprawami. Dusimy na małym ogniu - co jakiś czas mieszając jeszcze przez 30 minut, aż mięso będzie miękkie

Lena Gotuje
Jednogarnkowiec a’la Strogonow 100

później. Oczywiście przechowywać należy go w lodówce jeśli zrobiłeś więcej lub na kilka dni składniki na około 4- 5 osób: 0,5 kg schabu bez kości 0,5 kg pieczarek najlepiej małych 0,6 kg małych ziemniaków 2-3 średniej wielkości cebule 2 łyżki musztardy stołowej lub deserowej (łagodnej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 liście laurowe kilka kulek ziela(...)pewno nie będzie to komfortowe Schab o grubości palca, bez palca Podsmaż na złoty kolor, jeśli schab będzie blady sos nie będzie wyrazisty. Przełóż do garnka do zapiekania (kociołka). Pieczarki i cebulę również mocno zrumień na smalcu i dodaj do mięsa. Ziemniaki obierz, jeśli są małe to dodaj w całości, jeśli duże pokrój w duże kawałki, surowe wrzuć do pozostałych

Ogrodnik w podróży
Tosty z pieczarkami i Mimolette 61

Mimolette to jeden z moich ulubionych serów. Ma orzechowy, głęboki smak i idealnie nadaje się do zapiekania. Tutaj podałam go z pieczarkami, połączenie bardzo trafione, polecam. Kanapki z pieczarkami i serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka tatarska z grzybkami, groszkiem i korniszonem 59

Zjesz go do jajeczka na twardo i do wędzonki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 słoik podgrzybków w marynacie z octem (lub innych marynowanych grzybków, nie pieczarek) 1/2 słoiczka ogórków konserwowych 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 4 łyżki majonezu Kielecki 2 g gęstej, kwaśnej śmietany 18 % 1 łyżka musztardy sól, mielony pieprz (adsbygoogle(...)misa"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"90 cal"},"recipeIngredient":["1 puszka groszku konserwowego","1 s\u0142oik podgrzybk\u00f3w w marynacie z octem (lub innych marynowanych grzybk\u00f3w, nie pieczarek)","1\/2 s\u0142oiczka og\u00f3rk\u00f3w konserwowych","1 \u0142y\u017cka posiekanego szczypiorku","1 \u0142y\u017cka posiekanej natki pietruszki","4 \u0142y\u017cki majonezu Kielecki","2 g g\u0119stej, kwa\u015bnej \u015bmietany

ProstePesto.pl
Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek 61

pyszne mięso na obiad lub do kanapek   Zobacz inne przepisy na pieczone mięso wieprzowe: Schab pieczony w ketchupie – przepis na obiad Łopatka wieprzowa pieczona w sosie Karkówka z pieczarkami i cebulą Karkówka po cygańsku z pieczarkami i papryką Szynka z warzywami pieczona w rękawie .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

e-PrzepisyKulinarne
AROMATYCZNY KURCZAK PO PROWANSALSKU PIECZONY Z WARZYWAMI 79

ziół prowansalskich 2 gałązki tymianku 2 łyżki masła  słodka papryka mielona sól i świeżo zmielony pieprz DODATKOWO: 250 g brokułu 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 200 g pieczarek 9 średnich ziemniaków 2 średnie marchewki 3 łyżki oleju 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C . Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia(...)Teraz posyp kurczaka ze wszystkich stron słodką papryką oraz ziołami prowansalskimi. Tak przygotowanego kurczaka ułóż na środek blachy.  5. Brokuły pokrój na różyczki, papryki w większą kostkę, pieczarki na ćwiartki, ziemniaki w ósemki, a marchewki w grubsze plasterki. Wrzuć warzywa do miski, dolej olej i posyp ziołami prowansalskimi. Całość dokładnie wymieszaj. Ułóż warzywa równomiernie wokół kurczaka. 6. Piecz kurczaka

Słodko-Słony Świat Ilony
Hrabioske roladki 90

minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu ·        1 cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Olej do smażenia ·        Sól pieprz ·          Mąka pszenna do panierki Składniki(...)myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola. 2.    Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz sola. 3.      Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. Obtaczamy w mące pszennej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej

Kulinarna Chwila
Rolady z karkówki w sosie musztardowym 11449

razie potrzeby danie doprawiam solą i pieprzem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich sposobów na karkówkę ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. klik Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. klik   Karczek, karkówka pieczona na kanapki i na obiad. klik

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania