pieczarki - 22435 przepisów (strona:723/1496)

Sałatka Wątróbkowa 50

dotychczas sposób, to ten przepis na sałatkę wątróbkową na pewno przypadnie Ci do gustu. Składniki oraz sposób przygotowania: 0,5 kg wątróbki drobiowej marchewki po koreańsku ogórki kiszone pieczone pieczarki ze słomkami (opcjonalnie) majonez olej do smażenia sól, pieprz do smaku Przygotowaną wątrobę pokroić w paski, podsmażać, na końcu pieprzyć i dodać trochę soli (niewiele, bo wszystko inne jest słone(...)Pozostaw do ostygnięcia. Dodać pokrojone ogórki, pieczarki, marchewkę, doprawić majonezem. Pozostaw do zaparzenia na około 2-3 godziny i posmakuj. Ogórki, marchewkę i grzyby, dodać do smaku. Marchew po koreańsku: marchewki – 1 kg czosnek – 2 głowy mielony czarny pieprz – 0,5 łyżeczki mielona czerwona papryka – 0,5 łyżeczki sól – 0,5 łyżeczki cukier

Wasze Przepisy
Szybka pizza z patelni 8213

drożdże świeże: 1 łyżeczka ciepła woda: 1/3 szklanki olej: 2 łyżki sól: 1/3 łyżeczki cukier: 1/3 łyżeczki szczypta pieprzu oregano: 1 łyżeczka Dodatki: szynka: kilka plasterków pomidor: 1 szt. pieczarki: 2 – 3 szt. ser żółty: 100 g przecier pomidorowy lub passata: 2 – 3 łyżki masło: 1 łyżeczka Szybka pizza z patelni Przygotowanie: Przesianą mąkę mieszamy z solą(...)mąką i rozciągamy – rozklepujemy ciasto na rozmiar spodu patelni o średnicy minimum 28 cm. Przykrywamy patelnię pokrywką i zostawiamy na ok 20 minut. W tym czasie przygotowujemy składniki. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie masła. Szynkę kroimy w paski, a pomidora w plasterki. Ser ścieramy na tarce na grube pazurki. Gdy ciasto lekko podrośnie, odpalamy palnik

Kuchnia Na Wypasie
Duszona wołowina w sosie słodko-kwaśnym 89

Składniki:     500 g wołowiny (łopatka) 2 szalotki 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju sezamowego 1 trawa cytrynowa 125 g pieczarek 500 ml wrzątku 1 szklanka ryżu jaśminowego 1 pęczek szczypiorku 2 ostre papryczki chili 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 ananas 100 g cukru palmowego 1/3 łyżeczki soli 90 ml octu ryżowego 1 łyżka mielonej czerwonej papryki(...)którą kroimy w kostkę (rozmiar dowolny, aczkolwiek im mniejsze kawałki, tym szybciej przygotujemy danie). Wołowinę obsmażamy na oleju, dodajemy posiekane szalotki, a po chwili posiekany czosnek. Oczyszczone i pokrojone pieczarki dodajemy po 2 minutach, mieszamy, dusimy na średnim ogniu wraz z rozgniecioną trawą cytrynową. Po 5 minutach dodajemy wrzątek, dusimy na wolnym ogniu przez około godzinę (po tym czasie usuwamy

R'n'G Kitchen
Drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem 59

pieczemy około 45 minut z termoobiegiem. Drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem Zobacz inne przepisy na wytrawne drożdżowe wypieki: Chlebek pizza – pyszny i prosty do zrobienia Bułki drożdżowe z pieczarkami Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami Bułki pszenno-żytnie z serem żółtym i cebulą Swojskie bułki drożdżowe z nadzieniem Artykuł Drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Łazanki 54

Łazanki to proste i pożywne danie, uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Składniki: makaron łazankowy kapusta kiszona pieczarki cebula parówki sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną ugotować na miękko. Pieczarki z cebulką i parówką podsmażyć na patelni. Makaron łazankowy ugotować według sposobu podanego na opakowaniu. Wszystko ze sobą połączyć doprawić solą pieprzem do smaku i wymieszać. Autor przepisu: Sandra

Wasze Przepisy
Polędwiczka wieprzowa z makaronem soba 60

sposób orientalny! Przepis inspirowany smakami Tajlandii! <WJ>               Składniki:      500 g polędwiczki wieprzowej 2 marchewki 150 g pieczarek 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 1 trawa cytrynowa 3 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosu ostrygowego 150 g makaronu soba cukier palmowy sól, pieprz(...)Przygotowanie:   Cebulę siekamy. Paprykę, marchewkę i pieczarki kroimy. Lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną polędwiczkę, wlewamy sosy, wrzucamy posiekamy czosnek, rozgniecioną trawę cytrynową. Dusimy przez chwilę na wolnym ogniu. Kapustę szatkujemy. Osobno gotujemy makaron, który wraz z kapustą dodajemy do dania. Całość doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.     Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Roladki z piersi kurczaka 69

piersi kurczaka z marchewkowo pieczarkowym wnętrzem to idealna propozycja na rodzinny obiad. Składniki na 6 roladek: podwójna cała piers z kurczaka 1 duża marchewka 1 duża cebula 7 pieczarek por tylko biala część 1 serek topiony śmietankowy przyprawa curry lub do kurczaka słodka papryka sól pieprz masło klarowane olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso umyłam osuszyłam, podzieliłam na 6 części(...)rozbiłam tłuczkiem posoliłam. Marchewkę, cebulę starłam na tarce jarzynowej, pieczarki, por pokroiłam, dodałam przyprawy wszystko smażyłam na maśle klarowanym do zarumienienia, na koniec do warzyw dodałam ser topiony pokrojony w kostkę wymieszałam do rozpuszczenia sera. Zimny farsz nakładałam na rozbity plaster mięsa i zawinęłam. Panierowałam w mące, jajku i bułce smażyłam z każdej strony na maśle klarowanym. Autor przepisu: Sylvia

Wasze Przepisy
Chłopski garnek (danie jednogarnkowe) 118

tego piwo, najlepiej ciemne, jak nie przy ognisku to może przy kominku. Warto spróbować i się zrelaksować. Składniki: 3 łyżki oleju rzepakowego cebula 3 ząbki czosnku 250 gram brązowych pieczarek  fasola np.z puszki( wegenie), kiełbasa (mięsożercy) 1/2 dyni  czerwona papryka cukinia puszka pomidorów 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2-3/4 szklanki białego wytrawnego wina przyprawy(...)tymianek, 1/2 łyżeczki papryki chili  Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno. Rozgrzewamy olej i szklimy na średnim ogniu. Dodajemy ziele, liście laurowe oraz przecięte na ćwiartki pieczarki ( na tym etapie można dodać pociętą kiełbasę). Następnie dodajemy pociętą w kostkę paprykę i dynię. Solimy. Wlewamy wino i odpompowujemy. Dodajemy pomidory, resztę przypraw mieszamy i przykrywamy pokrywką

AZgotuj!
Pierogi z kapustą i pieczarkami – smażone 70

Pierogi z kapustą i pieczarkami miały się pojawić przed świętami. Jednak nie miałam czasu na publikację i tak dopiero teraz pojawiają się na blogu. Zresztą pierogi to nie tylko na Wigilię. Ja jestem za tym, by pierogi z kapustą robić nawet przez cały rok ;) To były moje pierwsze pierogi, jakie zrobiłam sama. Nie mam ... Czytaj dalej Artykuł Pierogi z kapustą(...)pieczarkami – smażone pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pizzerinki dla dzieci na imprezę 86

mąki pszennej tortowej lub specjalnej do pizzy 0 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku Zioła prowansalskie Dodatki: salami pieczarki ser (może być mozzarella w kulkach) oliwki kukurydza Zobacz jak krok po kroku zrobić pizzerinki Krok 1. Przygotowuję ciasto na pizzerinki. Zrobienie ciasta rozpoczynam oczywiście od nastawienia zaczynu. W tym celu(...)więc nie żałuję świeżo zmielonego pieprzu. Sos duszę na małym ogniu, żeby odparował i stał się gęsty. Krok 3. Przygotowuję dodatki do pizzerinek. W tym czasie przygotowuję oczywiście dodatki: pieczarki obieram i kroję na bardzo drobne plastry, kukurydzę osadzam na sitku, ser tarkuję na grubych oczkach, a oliwki kroję na plastry. Krok 4. Wałkuję ciasto i wykrawam kółka. Ciasto dzielę

Ania gotuje
Bigos 149

przygotowania potrzebujemy: Kapusta kiszona- 2000g Wieprzowina łopatka- 1000g Kiełbasa- 400g Boczek- 300g Kapusta biała- 300g Pieczarki- 250g Szynka- 200g Cebula- 180g Śliwka suszona- 80g Koncentrat- 70g Smalec- 100g Masło- 100g Grzyby suszone- 40g Ziele angielskie- 3 ziarna Liść laurowy- 3 sztuki Sól, pieprz, papryka ostra Śliwki przekrawamy na pół i razem z grzybami zalewami gorącą wodą na całą noc. Kapustę(...)szynka w paski, kiełbasa, boczek w kostkę. Łopatkę w kostkę 1×1 cm- przyprawić. Podsmażyć łopatkę na smalcu (50g) do zrumienienie, odłożyć i smażyć wędliny oraz cebulę i pieczarki. Całość przełożyć do kapusty, przyprawić, dodać koncentrat, 50g masła i smalcu i na małym ogniu gotować 2h. Wystudzić przez noc i na drugi dzień znów gotować 1.5h, na drugi

serzmiesem
Duszona wieprzowina w kapuście kiszonej 147

przygotowania potrzebujemy: Łopatka wieprzowa- 800g Kapusta kiszona- 500g Cebula- 100g Czosnek- 15g Masło- 100g Pieczarki- 100g Smalec- 80g Śmietana 30%- 50g Sól, pieprz, papryka ostra Mięso oczyszczamy i kroimy w kawałki 1.5cm x 1.5cm, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 1h. Mięso obsmażamy na 40g smalcu do zrumienienia następnie wyjmujemy i dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę. Dorzucamy polowe

serzmiesem
Przekąski z ciasta francuskiego 110

serkiem śmietankowym i dodatkami Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami Ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem szpinaku i mozzarelli

Kulinarne przygody
Kiszpsuja 116

kolację. Składnik: ·        1 /2 kg fileta z indyka ·        1 cebula ·        ½ kg pieczarek ·        ½ kg kapusty kiszonej ·        1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej ·        200 g śliwek suszonych(...)obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa 3.    Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania