pieczarki - 22435 przepisów (strona:730/1496)

Risotto 73

tego dania wykorzystałam resztki pieczonego kurczaka z poprzedniego dnia. ☺️ Składniki -poszarpane mięso z kurczaka - ryż - cebula - pieczarki -groszek -czerwona papryka -przecier pomidorowy -przyprawy- sól, ostra papryka, bazylia, oregano, natka pietruszki Przygotowanie Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę marchew i paprykę. Zalać wodą, dodać groszek, kurczaka, ryż, przecier, doprawić solą. Gotować na małym ogniu do miękkości ryżu

Kulinarne blogowanie
Zapiekanka kalafiorowa 115

dzięki czemu ryż jest kolorowy.-ryż ugotować 2 szklanki mleka 50 g masła przyprawa do kurczaka 2 łyżki mąki olej,sól, pieprz szpinak ok100g przyrumienić na patelni doprawić przyprawami pieczarki 250g obrać ,oczyścić i usmażyć przygotowanie sosu Mąkę zarumienić na roztopionym masełku i mieszać aby się nie przypaliło na małym ogniu ,potem zalać mlekiem w momencie jak zaczyna gęstnieć(...)nadal mieszamy aż zgęstnieje wtedy zdjąć z palnika i doprawić przyprawami . Do naczynia żaroodpornego układamy ryż na to mięso i potem pieczarki . Teraz kalafior i zalewamy sosem z patelni . Na sos kładziemy miejscami szpinak i na całości kładziemy ser żółty zapiekamy 40min . piecz w temp 180st

Moje Wyroby
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 110

swoją faszeruję surowym mięsem, nie smażę go wcześniej. Piekę ją w lekkim sosie pomidorowym, bez śmietany. Jest lżejsza, mniej kaloryczna, taką lubimy najbardziej. Czasem do farszu dodaję potarte pieczarki, czasem pokrojoną drobniutko paprykę. Przeważnie posypuję ja po wierzchu tartym serem i zapiekam, ale nie jest to konieczne. Polecam :) Składniki - 2 duże cukinie - 0,5 kg mięsa mielonego ( u mnie wieprzowe(...)Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka

Kuchnia z widokiem na ogród
Udka Polonezy 104

pieprz ·        Olej do smażenia ·          1 cebula ·        ½ kg pieczarek ·        2 łyżki ketchupu pikantnego ·        2 łyżki musztardy sarepskiej Sposób przygotowania: 1.    Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej(...)około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.    Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy. 5.    Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby

Kulinarna Chwila
Kotlety boczkowo- rybne z kapustą po cygańsku 157

przygotowania potrzebujemy: Kapusta biała- 1kg Boczek- 400g Filety z mintaja- 400g Pieczarki- 280g Brokuł- 100g Pomidory suszone- 100g Smalec- 140g Śmietana 18%- 110g Cebula- 70g Papryka czerwona- 60g Koncentrat pomidorowy- 20g Jajko- 1 sztuka Sól, pieprz, pieprz ziołowy, sok z cytryny Poszatkowaną kapustę wraz z pokrojonymi w plasterki pieczarkami wrzucamy do garnka wraz z 120g smalcu. Doprawiamy solą i pieprzem

serzmiesem
Patison z farszem ryżowym 119

faszerowane patisony  SKŁADNIKI: - 4 patisony średniej wielkości - 1 woreczek Trendy Lunch (ryż, vermicelli, groszek, marchew, bazylia) - 100g boczku wędzonego - 1 duża papryka malinowa - 2 duże cebule - 200 g pieczarek - kilka plasterków żółtego sera - sól, pieprz, kminek, ostra papryka, czosnek KROK 1: Patisony myjemy, wycinamy górną część (dookoła ogonka). Usuwamy nasiona łyżką wydrążając środek. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy(...)gotujemy do miękkości. KROK 2: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. KROK 3: Boczek, cebulę, pieczarki i paprykę drobno kroimy i smażymy na patelni. KROK 4: Po ugotowaniu ryż łączymy z pozostałymi składnikami i doprawiamy do smaku. KROK 5: Ostrożnie wyciągamy patisony i zostawiamy na parę minut do ostygnięcia. Następnie wkładamy farsz, na spód, a na górę dajemy ser żółty. KROK

Związek na patelni
Pierożki Kebabowe z Sezamem 142

łyżeczki drożdży suszonych 450 ml ciepłej wody 2 i 1/2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli sezam – do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Farsz: 500 g pieczarek cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 500 g pierś z kurczaka 200 sera żółtego starego na tarce 1/2 pora 4 łyżki ketchupu(...)drożdży. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Farsz Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy. Smażymy na patelni z czosnkiem. Pieczarki i pora kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem smażymy na patelni. Odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Wykonanie Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek

Przepiski.pl
Omlet z warzywami 64

pyszny omlet z warzywami? Po takim śniadaniu będziecie mieli dużo siły i energii na długi sobotni spacer. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Omlet z warzywami Składniki 2 jajka 8 małych pieczarek pół papryki czerwonej 2 łyżki posiekanego szczypiorku garść pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki (możemy pominąć) sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki, przesmażamy

To co lubię - gotuję i polecam
Drożdżowe ślimaczki a'la pizza 104

mleka 1 szklanka ciepłej wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki ziół do pizzy lub prowansalskie   Dodatki : 0,5kg podsmażone na maśle pieczarki z dodatkiem drobno posiekanej cebulki i łyżeczki tymianku 200g   ulubionej szynki 250g żółtego sera u mnie gouda z ziołami Szynkę oraz ser miałam w plastrach więc pokroiłam w drobną(...)pięścią) .  Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować na duży prostokąt u mnie 50x60cm. Ciasto jest elastyczne i bardzo dobrze się wałkuje. Posmarować ketchupem lub sosem pomidorowym, wyłożyć ser, pieczarki oraz szynkę. Zrolować ciasto od dłuższego boku. Ciąć ostrym nożem na 1,5cm plastry i układać je na wyłożonej papierem blachę z wyposażenia piekarnika, w odstępach. Piec w nagrzanym piekarniku

W garach u Gosi
Mini pizze ze szparagami 68

Składniki na sos: 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego czosnku sól do smaku cukier do smaku Dodatkowo: wiązka szparagów 250 pieczarek 5 dag salami 1 mozzarella Instrukcje Ciasto: W misce rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier, łyżeczkę mąki i wlewamy część wody. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na kilka minut. Do dużej(...)średnicy około 10 cm. Ciasto smarujemy sosem i układamy składniki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i obgotowujemy około 2-3 minut w lekko osolonej wodzie. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i lekko rumienimy na niewielkiej ilości masła. Salami kroimy na mniejsze kawałki, pokrojoną mozzarellę układamy na wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni

To co lubię - gotuję i polecam
Potrawka jesienna z kurczaka i kapusty pekińskiej. 87

Pyszne danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu. SKŁADNIKI: PIERŚ Z KURCZAKA PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK SZKLANKA BULIONU 1 CEBULA 2 ZĄBKI CZOSNKU 1 LIŚĆ LAUROWY 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO 1 PŁASKA ŁYŻKA

Pani M - kuchnia smakowita
Przepis na Domowe Pierożki Kebabowe 1772

pszennej typu 450 10 dag drożdży świeżych 500 ml mleka 100 g masła 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka przyprawy do ziemniaków Farsz: 500 g pieczarek 2 małe cebule lub 1 duża 1 papryka 400 g kukurydzy 500 g pierś z kurczaka 200 g sera żółtego startego na tarce 4 łyżki ketchupu łyżka przyprawy do gyrosa(...)roztopione masło i rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto, a następnie pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Nadzienie Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy. Smażymy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem smażymy na patelni. Odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkowujemy, kuflem

Przepiski.pl
Co zrobić na obiad bez mięsa? 168

potrawkę, która przygotowuję zawsze, gdy nie mam pomysłu na obiad Warzywna potrawka z ciecierzycą Porcja dla dwóch osób: 200 g ciecierzycy z zalewy ząbek czosnku mała cebula 200 g pieczarek 300 g cukinii pęczek botwinki (ok. 2/3 sztuki) pomidory w puszce 150 ml mleka kokosowego z puszki sól, pieprz, kminek sproszkowany, szczypta ostrej papryczki, szczypta kurkumy oliwa Sposób przygotowania(...)rozgrzej ok. łyżeczki oliwy. Podsmaż na niej kminek sproszkowany, ostrą papryczkę oraz kurkumę przez ok. 1 minutę. Następnie dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmażaj aż się zarumienią. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w półplasterki, cukinię pokrojoną w kostkę oraz botwinkę pokrojoną w niewielkie kawałki. Całość zalej pomidorami z puszki. Gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut. Potem dodaj ciecierzycę odsączoną

365 dni dookoła kuchni
Zawijaski z pieczarkami 149

Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 700 g pieczarek 1/2 średniej cukinii 2 kulki mozzarelli 2 duże cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. … Czytaj dalej Zawijaski z pieczarkami

czarrna od kuchni
Karkówka duszona winie z pieczarkami i warzywami 89

karkówki 1,5 szkl wina czerwonego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 150 g pieczarek 1 czerwona papryka sól pieprz pieprz ziołowy oregano 200 ml śmietany  tłuszcz do smażenia (smalec) łyżka mąki kukurydzianej lub ryżowej do zagęszczenia sosu. Karkówkę myjemy i osuszamy, w głębokiej patelni rozpuszczamy łyżkę tłuszczu, u mnie jest to smalec. Kładziemy karkówkę i osmażamy ze wszystkich(...)stron. Dodajemy posiekaną cebulę, paprykę, marchewkę i pietruszkę. Podsmażamy warzywa i podlewamy obficie czerwonym winem, następnie dodajemy przyprawy i pokrojone na plasterki pieczarki, dusimy ok godzinę, w razie potrzeby dolewamy wodę obracamy karkówkę i dusimy kolejną godzinę. Po tym czasie można jeszcze raz obrócić mięso i dusimy jeszcze ok pół godziny. Mięso wyjmujemy a sos podprawiamy śmietaną rozmieszaną z mąką

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania