Jajka ugotowane na twardo są pysznym składnikiem wielu potraw. Także same w sobie podane z majonezem są prostym i szybkim pomysłem na domowe śniadanie lub kolację. Jak dobrze ugotować jajka na twardo, z czym je podawać, do czego dodać, co z nich przygotować. Dziś kilka porad na temat gotowania jajek na twardo oraz sposobu podania. SKŁADNIKI: jajka Zanim zaczniesz gotować jajka na twardo wyjmij je wcześniej z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Te wyjęte prosto z lodówki wrzucone na wrzątek zawsze popęk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...