Jajka na twardo

Jajka na twardo

Jajka na twardo

Jajka ugotowane na twardo są pysznym składnikiem wielu potraw. Także same w sobie podane z majonezem są prostym i szybkim pomysłem na domowe śniadanie lub kolację. Jak dobrze ugotować jajka na twardo, z czym je podawać, do czego dodać, co z nich przygotować. Dziś kilka porad na temat gotowania jajek na twardo oraz sposobu podania. SKŁADNIKI: jajka Zanim zaczniesz gotować jajka na twardo wyjmij je wcześniej z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Te wyjęte prosto z lodówki wrzucone na wrzątek zawsze popęk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

majonez, por , ogórki, śniadania, sałatka, pieczarki, sałatki, pasta, sosy, kolacja, sos czosnkowy, brokuły, papryka, ogórki kiszone, makrela, brokuł, kanapki, tuńczyk, łosoś, sałatka jarzynowa, śniadanie, sałatka z tuńczykiem, ogórki konserwowe, jajka faszerowane , sałatki wielkanocne, papryka faszerowana, sałatka z brokułami

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.