Kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną i pieczarkami

Kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną i pieczarkami

Kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną i pieczarkami

   Składniki: (porcja na 14 sztuk, szklanka 250 ml) Ciasto: Ziemniaki 1kg Jajka 2 Mąka pszenna szklanka Sól łyżeczka Farsz: Kapusta kiszona 300 g Pieczarki 200 g Cebula mała Sól Pieprz Panierka: Jajko Bułka tarta Przygotowanie: Kapustę ugotować do miękkości.  Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem, dodać ugotowaną kapustą kiszoną i chwilę podsmażyć.  Ziemniaki ugotować do miękko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.