pieczarki - 22978 przepisów (strona:710/1532)

na szybko pyszny, prosty bigos... 253

sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cząber 5 sztuk smalec 1/4 kostki, kiełbasa toruńska 3 sztuki, boczek wędzony ze skórą 25 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, pieczarki 8 sztuk średnie, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, cukier 2-3 łyżki Kapustę kiszoną nie za mocno kwaśną, (przepłukałam raz zimną wodą) włożyć do szybkowara, wlać wodę, dodać(...)wędzonego, gotować po zasyczeniu pary 35 minut. W garnku na smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę obraną z flaka, boczek wędzony, pod koniec dodać pokrojoną cebulę i czosnek i pieczarki, co jakiś czas zamieszać z 5 minut podsmażając. Do kiełbasy dodać ugotowaną kiszoną kapustę, do smaku dodać cukier, paprykę ostrą, pieprz mielony, gotować z 15 minut na średnim ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane angielskie śniadanie 114

jeśli macie na niego ochotę, plastry boczku zależy wyłożyć na wierzchu naczynia. Poniższa porcja jest dla jednej osoby.  1/2 puszki fasolki w sosie pomidorowym 3 cienkie kiełbaski 2 pieczarki 2 jajka  kilka pomidorków koktajlowych  sól, pieprz  1. W małym naczyniu żaroodpornym umieszczamy fasolkę. Na niej układamy kiełbaski, jajka, pokrojone pieczarki i pomidorki koktajlowe, wszystko obok siebie

Szefowa kuchni
SMACZNY BIGOS Z MIĘSEM, GRZBAMI I ŚLIWKAMI 224

liście laurowe 4 ziela angielskie kilka ziarnek pieprzu 1/2 łyżeczka kminku sól, pieprz do smaku 1,5 l wody 4 łyżeczki przecieru pomodorowego  1 marchew, kawałek selera, kilka pieczarek     PRZYGOTOWANIE :  Kapustę wkładamy do garnka, dodajemy mięso i przykrywamy je kapustą. Dodajemy również jarzynkę, liście, ziele i pieprz. Gotujemy około 40 minut i wyjmujemy mięso. Kości wyrzucamy(...)kostkę, przyprawiamy słodką papryką, solą i podpiekamy na oleju na złoto.  Do kapusty dodajemy śliwki, grzyby, przecier, kminek i przyprawy, startą na tarce marchew, seler i pokrojone pieczarki. Gorujemy na małym ogniu około 1 godziny, co jakiś czas mieszając.  Cebulę, boczek i kiełbasę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Całość dodajemy do bigosu i mieszamy, chwilkę jeszcze gotujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegańskie mini corn dogi PRZEPIS – przekąska bez mięsa 129

wcale nie musi być wyzwaniem! Istnieje wiele propozycji na wegetariańskie i wegańskie przekąski idealne na imprezę. Najprostszymi przepisami są przekąski z ciasta francuskiego – wystarczy smaczne nadzienie np. z pieczarkami i papryką, aby przygotować wytrawne ciasteczka. Warto wykorzystać również tofu, z którego można przygotować wiele past, czy też „serków”. { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name(...)przekąsek wcale nie musi być wyzwaniem! Istnieje wiele propozycji na wegetariańskie i wegańskie przekąski idealne na imprezę. Najprostszymi przepisami są przekąski z ciasta francuskiego - wystarczy smaczne nadzienie np. z pieczarkami i papryką, aby przygotować wytrawne ciasteczka. Warto wykorzystać również tofu, z którego można przygotować wiele past, czy też \"serków\". " } } ] } Mini corn dogi PRZEPIS Wegańskie mini corn dogi Via Gusto Pomysł

Via Gusto
ZUPA GYROS (keto, LCHF, redukcja) 111

redukcji. Natomiast przy zwiększeniu ilości tłuszczu śmiało może znaleźć się także w menu na adaptacji. Składniki – zupa gyros 650 g piersi kurczaka 100 g cebuli 200 g pieczarek 100 g papryki żółtej 100 g papryki czerwonej 100 g papryki zielonej 3 ząbki czosnku 100 g oliwy z oliwek lub masła klarowanego 30 g passaty pomidorowej 100% 120 g śmietany(...)minut. Gotowe mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni. Cebulę obrać i drobno posiekać a następnie zeszklić na pozostałej części tłuszczu. Do duszącej się cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i wyłożyć na patelnię. Grzyby dusić aż się skurczą. Paprykę umyć, wydrążyć pestki i pokroić w średniej wielkości kawałki. Następnie warzywa przełożyć na patelnię, dodać passatę pomidorową

Ola la LCHF
Zupa gulaszowa z kalarepą 87

Składniki: 195 g pindżuru 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1,5 litra bulionu warzywnego 300 g wędzonego boczku 250 g małych pieczarek 500 g łopatki wieprzowej 110 g białej fasoli z puszce 60 g czerwonej fasoli z puszki 1 duża kalarepa 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Przygotowanie: Mięso kroimy(...)podduszone. Usmażone mięso przekładamy do miski. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażamy pokrojony w kostkę lub słupki, boczek. Również przekładamy do miski. Pokrojone marchewki oraz kalarepę (najlepiej w kostkę), pieczarki (mniejsze w całości, większe kroimy tak, jak lubimy), zalewamy bulionem warzywnym, zagotowujemy, dodajemy podsmażone mięso i boczek. Gotujemy przez około kwadrans, zmniejszamy płomień i wrzucamy fasole, pokrojoną paprykę, dodajemy pindżur

R'n'G Kitchen
Karkówka po cygańsku 133

lubiących pikantniejsze potrawy. Czytaj dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka po cygańsku składniki 5 dużych plastrów karkówki (około 800 g) 4 zielone papryki spiczaste 4 małe ogórki kiszone 150 g pieczarek 3 duże cebule 2 średniej wielkości marchewki szklanka sosu passaty pomidorowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka po cygańsku wykonanie Karkówkę solimy, pieprzymy i zostawiamy na 2 – 3 godziny w lodówce(...)Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Papryki kroimy w drobne paseczki, ogórki w drobną kostkę, pieczarki i marchewkę w pół plasterki, a cebulę w piórka. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie warzywa, następnie plastry karkówki, poprzekładane warzywami. Wierzch ma być nakryty w całości warzywami. Na patelnię po smażeniu karkówki przekładamy sos z cukinii

Do Garów!
Sałatka biesiadna 96

wykonaniu. Idealna jako przystawka na wszelkie przyjęcia i imprezy. Danie pyszne, uniwersalne i bardzo lubiane przez gości. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jajek na twardo. 420 g marynowanych pieczarek z cebulką i marchewką puszka groszku konserwowego 200g żółtego sera pęczek szczypiorku 1 łyżka śmietany 12% 1 łyżka majonezu sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka ugotować na twardo. Białka(...)oddzielić od żółtek. Pieczarki z marchwią i cebulką , ser żółty i białka pokroić w kosteczkę. Całość mieszamy z majonezem i śmietaną. Solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miski . Na wierzchu posypujemy startymi żółtkami a wokoło poszatkowanym szczypiorkiem.Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka biesiadna pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Drobiowe poduszki -pychota 92

Przepis jest bardzo łatwy, sprawdzony i fantastycznie smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});    Składniki: 1 cały filet z piersi kurczaka (z jednej piersi wyszło mi 6 ładnych porcji) 8 pieczarek  1 cebula  parę plasterków sera  2 jajka  50 ml mleka bułka tarta do panierki  sól, pieprz olej do smażenia   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Pieczarki

Olcia gotuje!
Śledzie Proboszcza 124

marynowanych grzybków. Prosty i szybki przepis na śledzie w oleju z dodatkami . Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sledzie proboszcza składniki: ok.200 g marynowanych grzybków(u mnie pieczarki ) 4 płaty śledziowe ala matias  1 cebula 2 łyżki pietruszki siekanej 1 łyżka soku z cytryny około 60 ml oleju rzepakowego do smaku sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Następnie każdy kawałek fileta kroimy w paseczki o szerokości 3 cm. Cebulkę kroimy w piórka .Najlepiej przelać ją wrzątkiem na sicie ,aby trochę zmiękła. Ostudzić. Grzybki marynowane (u mnie pieczarki ) pokroić w kosteczkę. Pietruszkę drobno posiekać. Do miski wrzucamy śledzie ,grzybki ,cebulkę ,pietruszkę oraz olej .Doprawić solą i pieprzem..Wymieszać. Zamknąć śledzie w pojemniczku lub słoiku i odstawić do lodówki

Olcia gotuje!
SAŁATKA Z GOTOWANYCH PIECZAREK. EXPRESOWA I PYSZNA 120

Składniki: 400 g pieczarek 5 jajek kilka rzodkiewek 4 ogórki konserwowe biała część z 1 pora sól pieprz zielenina: natka, szczypiorek majonez Wykonanie: W garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. na wrzątek wrzucamy oczyszczone pieczarki. Gotujemy je  10 minut, po czym odcedzamy , studzimy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy również w kostkę. Podobnie postępujemy

Walijskie Pichcenie
Beef Stroganow, boeuf Strogonow 82

Strogonow” poleca dodać , sardele, słoninę i sos Cabul. W książkach innych autorów dodawano śmietanę, musztardę, przecier pomidorowy, paprykę w proszku... Nie dodawano do „strogonowa” ogórków kiszonych i pieczarek, również w Polsce powojennej. Beef Stroganow podawany był w PRL-owskich restauracjach według przepisu z „Kucharza gastronoma” książki dla zakładów gastronomicznych. Tak pisano w przedmowie do wydania pierwszego (1961): „Książka ta powinna(...)podstawowy materiał do szkolenia”. Według przepisu z „Kucharza gastronoma” boeuf strogonow przygotowuje się z polędwicy wołowej, cebuli, śmietany, papryki w proszku, soli, pieprzu, mąki i oczywiście tłuszczu do smażenia. Pieczarki ani ogórki nie znajdują się na liście składników. W Leksykonie sztuki kulinarnej z 1983 roku, Maciej Halbański tak pisze o tym daniu : „ potrawa rosyjska pochodząca z początku XIX wieku, przyrządzona

królestwo garów
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 136

gulasz wieprzowy inaczej Chyba w każdym domu mama czy babcia miała swój własny przepis na gulasz wieprzowy . W Polsce to danie najczęściej przygotowuje się z dodatkiem marchewki, cebuli i pieczarek, a doprawia zielem angielskim, liściem laurowym, papryką i czasami również majerankiem. Afelia , czyli cypryjska wersja gulaszu, wygląda zupełnie inaczej. Nie znajdziemy tu ani marchewki, ani pieczarek, ani popularnych

Na-talerzu.pl
Quiche z boczkiem i pieczarkami 100

Quiche z boczkiem i pieczarkami oraz maleńkimi pomidorkami to proste danie, które z łatwością przygotujecie w domu. Quiche (czytaj: kisz) … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Quiche</span> z boczkiem i pieczarkami pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania