pieczarki - 22435 przepisów (strona:701/1496)

Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami! 48

Sprawdź pomysły na pyszne jajka wielkanocne! Znajdziesz tu 8 sprawdzonych przepisów na wielkanocne jajka, a wśród nich: jajka faszerowane sałatki z jajkami wielkanocne przekąski Jajka faszerowane pieczarkami Pyszne jajka faszerowane z pieczarkami! Prosty przepis, który musisz wypróbować! ZOBACZ PRZEPIS Wielkanocna sałatka z chrzanem Warstwowa sałatka z jajkami, kukurydzą i groszkiem. Sałatka przełożona sosem z parmezanem. ZOBACZ PRZEPIS Jajka faszerowane

Via Gusto
Śledzie po tatarsku 38

skorzystania z naszego przepisu na śledzie w sosie tatarskim . Polecamy! Śledzie po tatarsku Składniki: filety śledziowe: ok. 300 – 400 g ogórki konserwowe: 3 szt. cebula: 1 szt. pieczarki lub leśne grzyby marynowane: 8 – 10 szt. posiekany koperek: 2 łyżki śmietana 18 %: 2 łyżki majonez: 2 łyżki Śledzie po tatarsku przepis Przygotowanie: Jeśli filety śledziowe są bardzo słone, należy(...)wymoczyć je w wodzie, a następnie osuszyć przy pomocy ręczników papierowych. Śledzie kroimy na 2 – 3 cm kawałki. Ogórki konserwowe oraz pieczarki kroimy w niewielką kostkę. Podobnie postępujemy z cebulką. Pokrojone składniki przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekany koperek, śmietanę oraz majonez (lub zamiennie jogurt grecki). Dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin, aby składniki dokładnie się przegryzły. Zobacz również

Kuchnia Na Wypasie
Boeuf bourguignon 34

cebula 80 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki 750 ml wytrawnego czerwonego wina (Pinot Noir lub Chardonnay) 750 ml bulionu wołowego 4 ząbki czosnku 4 liście laurowe 500 g pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz       Przygotowanie:         Pokrojony w kostkę boczek smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do dużej brytfanki. Na tym samym tłuszczu (partiami(...)smażymy pokrojoną na duże kawałki, wołowinę. Przekładamy do brytfanki. Marchew kroimy w talarki, cebulę w piórka, smażmy i przekładamy do mięsa. Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy na kawałki. Smażymy na rumiano, na rozgrzanym maśle. Dodajemy do całości. Oprószamy solą, pieprzem i mąką. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230°C, zapiekamy  kilka minut. Wyjmujemy, mieszamy i dodajemy rozgnieciony czosnek

R'n'G Kitchen
Szybki i tani obiad z niczego 69

zrobienia wystarczy zamrożony szczaw lub w sezonie zebrany na łące. pomidorowa z przecieru , którą dosłownie wykonasz w chwilę. pieczarkowa z ziemniakami Na talerzu zupa gulaszowa podana z pieczarkami Tanie i szybkie obiady z niczego dla dzieci Gdy robię obiad z myślą o dzieciach, zwracam uwagę na ich upodobania kulinarne. Dzieci na ogół są niejadkami, ale oryginalne dania potrafią zaskoczyć(...)które przypadnie do gustu dzieciom i dorosłym są bez wątpienia: pieczone ziemniaki . Sprawdzą się idealnie jako samodzielne danie lub jako przystawka do mięsa. kopytka kotlety jajeczne kotlety jajeczne z pieczarkami placki z gotowanych ziemniaków pizza domowa to tanie i syte danie obiadowe, które uwielbiają moi domownicy. kotlety schabowe zapiekane w piekarniku z serem Gdy nie mam czasu „stać przy

Ania gotuje
Warstwowa sałatka na Wielkanoc z jajkiem, chrzanem i parmezanem 48

soku z cytryny. Taka sałatka to idealny dodatek do klasycznych dań wielkanocnych, ale również świetnie sprawdzi się jako samodzielne danie. sałatka bez mięsa Sałatka bez mięsa z marynowanymi pieczarkami Sałatka z kotletami sojowymi w przyprawie do gyrosa. Dodatkowo w sałatce znajdziecie marynowane pieczarki, kapustę pekińską, kukurydzą i porem. Przepis na tę sałatkę znajdziesz tutaj – https://viagusto.pl/salatka-bez-miesa-przepis-na-gyrosa/ Sałatka

Via Gusto
Śniadanie Wielkanocne – jajka 35

awokado Jajka marmurkowe Pasta z jajek i makreli wędzonej Naleśniki z jajecznicą Omleciki owsiane – 3 składnikowe Mini omlety biszkoptowe Omlet z cukinią Mini omlety z piekarnika Pasta jajeczna z pieczarkami i boczkiem Jajka faszerowane wiosenne Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Wiosenna surówka – zielone gniazdo Sałatka

Dorota Smakuje
Sałatka Big Mac 91

czosnku z ogórkami. Ten dressing pod ręką, ponieważ świetnie pasuje do prawie wszystkiego! Na moim blogu kulinarnym znajdziesz wiele ciekawych przepisów na pyszne sałatki. Dla osób które uwielbiają pieczarki są sałatki z pieczarek. Delikatnie ostra sałatka pieczarkowa z porem, a swoją ostrość zawdzięcza właśnie dodatkowi pora. Ale jest też coś dla wielbicieli sałatek z kurczakiem sałatka Cezar. Sałatka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tatar ze śledzi 23

Składniki na 4 porcje: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? sok z 1/2 cytryny ? 4 ogórki konserwowe ? 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek ? 3 plastry marynowanej papryki ? 1/2 słoiczka czarnych oliwek bez pestek ? 1 cebula ? pęczek zielonej pietruszki ? 3 łyżki oliwy ? sól, pieprz Wykonanie: ? Śledzia pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. ? Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić. ? Ogórki(...)pieczarki, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę. ? Składniki sałatki połączyć z cebulą i posiekaną natką pietruszki. ? Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę. ? Sałatkę wyłożyć do metalowej obręczy i delikatnie ucisnąć. ? Na wierzchu położyć pokrojonego śledzia w kostkę. ? Można również wymieszać wszystkie składniki razem i nakładać porcje tatara kulką do lodów

To co kocham
Zupa gulaszowa 26

Składniki: Warzywa ? 1 seler ? 4 marchewki ? 2 pietruszki ? 5 ziemniaków ? 2 łyżki vegety Mięso ? 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości ? 4 cebule ? 1 papryka czerwona ? 25 dkg pieczarek ? 3 liście laurowe ? kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia oraz ? 1 puszka groszku konserwowego ? 1 mały koncentrat pomidorowy ? 100 ml keczupu ? oregano, bazylia, lubczyk(...)gotować do miękkości. Zmiksować. ? Wołowinę pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. ? Podlać wodą ok. 3 szklanki, dodać przyprawy i dusić 30 minut. ? Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić i dodać pod koniec duszenia mięsa. ? Połączyć zmiksowane warzywa z mięsem i dalej dusić, aż mieso będzie miękkie. ? Na koniec dodać koncentrat, keczup, groszek i resztę przypraw

To co kocham
Kurczak w czerwonym winie 24

francuskiej. To danie często pojawia się w niedzielnym jadłospisie, kiedy to obiad jest celebrowany przez kilka godzin. U mnie w roli koguta występuje kurczak. Składniki: ? 2 udka kurczaka ? 6 pieczarek ? 1 mała cebula ? 4 plastry boczku ? 2 ząbki czosnku ? 2 łyżki masła ? kieliszek winiaku ? 3/4 szklanki wina czerwonego ? 1 szklanka bulionu ? 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ? gałązka tymianku ? pęczek natki pietruszki(...)Wykonanie: ? Boczek pokroić na paseczki, obsmażyć na maśle. Dodać nogi kurczaka podzielone na udźce i podudzia, przesmażyć. ? Dodać cebulę i czosnek pokrojone w plasterki oraz pieczarki, każda pokrojona na 6 części. ? Polać winiakiem i podpalić. ? Gdy zgaśnie ogień zalać czerwonym winem i bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, przykryć i gotować do miękkości mięsa ok. 30 minut. ? Przyprawić ziołami, solą i pieprzem

To co kocham
Niby pizza na cieście francuskim 26

też pomysł na czyszczenie lodówki z zalegających resztek. Składniki: ? 1 płat ciasta francuskiego ? 2 łyżki keczupu ? 1 kulka mozzarelli 100 g ? 3 plastry szynki konserwowej lub innej ? 2-3 pieczarki ? 3-4 pomidorki koktajlowe ? zioła prowansalskie ? 1 łyżka parmezanu Wykonanie: ? Ciasto francuskie rozwinąć i położyć na papierze do pieczenia. ? Rozsmarować keczup pozostawiająć na obwodzie ok. 2 cm wolnego ciasta(...)rozłożyć plastry mozzarelli. ? Następnie ułożyć na wierzchu szynkę, pokrojone pieczarki i połówki pomidorów. ? Posypać ziołami i parmezanem. ? Zawinąć dookoła ciasto do środka mocno dociskająć w rogach. ? Piec w 180 st.C przez 30 minut

To co kocham
Królik w śmietanie z marchewką i pieczarkami 26

zresztą do dzisiaj. Mój królik wyszedł bardzo mięciutki, mięso wprost rozpływało się ustach. Bardzo smakowity królik! Składniki: ? 1 królik podzielony na porcje ? 5 marchewek ? 500 g pieczarek ? 3 łyżki natki pietruszki ? 1 łyżka koperku ? 1 cebula ? 3 ząbki czosnku ? 1 łyżeczka soli, pieprz do smaku ? 1/2 łyżeczki kurkumy ? 1 szklanka śmietanki 30% ? 1 łyżka mąki ziemniaczanej ? 4 łyżki oliwy Wykonanie(...)dodać do królika, podsmażyć. ? Czosnek drobno posiekać, dodać do królika, podlać 2 szklankami wody, dodać sól, kurkumę, przykryć i dusić ok. 20 minut na wolnym ogniu. ? Obraną marchewkę i pieczarki pokroić w plastry i dodać do królika. Dusić dalej ok. 40 minut. ? Gdy królik będzie miękki, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i mąkę ziemniaczanę wymieszaną ze śmietanką. ? Zagotować i podawać

To co kocham
Zupa pieczarkowa z dynią 29

dużo, aby nie zmieniła smaku i dało się wcisnąć chłopakom, że to marchewka. Zupka pyszna i bardzo sycąca dzięki dodatkowi w postaci makaronu orzo. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 1 cebula ? 1 marchewka ? 1 pietruszka ? kawałek pora ? 2 szklanki dyni pokrojonej w kostkę ? sól, pieprz do smaku ? 1/2 szklanki śmietanki 30% ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich ? pęczek natki pietruszki ? 3 łyżki oliwy(...)Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i pora, zalać wodą, aby przykryła warzywa, i gotować 10 minut z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich. ? Następnie dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i dynię, i gotować, aż pieeczarki będą miękkie, a dynia rozgotuje się – ok. 15 minut. ? Na koniec zmiksować i wlać śmietanę. ? Doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki. ? Podawać

To co kocham
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 32

rosołu – 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 pory, 3 cebule ? tłuszcz z rosołu ? 1 szklanka rosołu ? 500 g wątróbki z indyka ? garść suszonych grzybów leśnych ? 250 g pieczarek ? 2 garści orzechów włoskich + do dekoracji ? 3 jajka ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżeczki majeranku ? gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: ? Po ugotowaniu rosołu z kaczki zdjąć z wierzchu tłuszcz. ? Wątróbkę(...)gotować z wodzie ok. 10 minut, dodać suszone grzyby i gotować jeszcze 15 minut. Dorzucić pieczarki jeszcze na 5 minut. ? W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, warzywa z rosołu – marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę oraz wątróbkę z grzybami. ? Zmieloną masę doprawić solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową. ? Wymieszać mięso z orzechami, jajkami, tłuszczem z kaczki

To co kocham

Proponowane wyszukiwania