pieczarki - 22435 przepisów (strona:712/1496)

Śledzie po francusku 61

kulinarnych, by przygotować poszczególne przepisy, dziś już mam swoje ulubione z których korzystam od lat, robię np. śledzie po żydowsku z dużą ilością czosnku albo śledzie proboszcza z marynowanymi pieczarkami. Dziś pokazuje przepis na śledź po francusku czyli śledź z musztardą francuską, która ma całe ziarenka gorczycy. Śledzie można trzymać w lodówce do 7 dni, więc spokojnie można je przygotować(...)francusku przez Paulina 2021-12-10 Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem przez Paulina 2021-12-08 Śledzie proboszcza – Świąteczny HIT przez Paulina 2021-12-05 Karkówka z pieczarkami przez Paulina 2021-11-14 Ciasto Balladyna przez Paulina 2021-11-12 Zrazy wołowe przez Paulina 2021-10-30 Artykuł Śledzie po francusku pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Barszcz wigilijny 42

dodatku do barszczu, w moim domu odpowiedź jest zawsze jedna i są to klasyczne uszka z grzybami . Możesz również przygotować uszka wigilijne z kapustą i grzybami lub uszka z pieczarkami . Świetnym dodatkiem będą również pierogi , paszteciki lub wigilijne krokiety . Ich nadzienie zależy od ciebie, jednak ja najczęściej stawiam na grzyby lub ich połączenie z kiszoną kapustą. Nic też nie stoi(...)przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Pierogi wigilijne Barszcz wigilijny Uszka z pieczarkami Sernik cytrynowy Wigilijna zupa grzybowa Artykuł Barszcz wigilijny pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Jesienne krokiety 57

Składniki:     2 jajka 1 szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki gazowanej wody 2 szklanki mąki 1 cebula 1 łyżka masła 400 g pieczarek 300 g brukselki 200 g sera gouda sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy(...)gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.     Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki , posiekaną brukselkę, odparowujemy z nadmiaru płynu ,ostudzamy. Mieszamy ze startym serem. Oprószamy solą i pieprzem.   Farsz umieszczamy na naleśnikach, zawijamy i zapiekamy w temperaturze 180°C przez 30 minut.   Podajemy z ulubionym

R'n'G Kitchen
Pierogi z kapustą i pieczarkami 99

Wigilijne danie Składniki ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 50 dkg kapusty kiszonej 1 kg pieczarek 3 duże cebule … Czytaj dalej Pierogi z kapustą i pieczarkami

czarrna od kuchni
Pieczeń z ziemniaków, ryżu i selera 64

Zostało mi trochę gotowanego ryżu i ziemniaków. Postanowiłam wykorzystać do zrobienia czegoś smacznego. Aby podkręcić smak dodałam surowego startego selera, ale uważam, że równie dobrze pasowałyby tu pieczarki, może suszone pomidory, wszystko zależy od naszej wyobraźni i smaku... Składniki : ok. 60 dag ugotowanego białego ryżu  tyle samo ugotowanych ziemniaków ok.15-20 dag startego selera 2 duże jajka 2 łyżki mąki(...)zdąży się znudzić bo szybko zniknie:) Z podobnych składników, ale bez selera zrobiłam kilka kotletów. Usmażyłam na oleju. Zjedliśmy je na ciepło z czerwonymi buraczkami i sosem z pieczarek. Wg mnie pomysł na kotlety prosto z patelni jest niezły. Można tez spróbować odsmażyć pieczeń pokrojoną na grubsze plasterki i podać ją na ciepło. Jeśli mamy fantazję to można dodać

Proste Potrawy
Śledzie z grzybkami marynowanymi, zwane śledziami proboszcza 84

Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszne śledzie z marynowanymi grzybkami, jeżeli nie mamy marynowanych grzybków leśnych to możemy użyć marynowanych pieczarek. Śledziki są bardzo smaczny i idealnie nadają się jako dodatek do pewnych trunków :). Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: około 500 g solonych filetów śledziowych a’la matias około 200-250 gramów marynowanych grzybków, mogą być marynowane pieczarki około

Uwaga Babcia Gotuje
Babcine gołąbki po babcinemu- a nadzienie można zmieniać ,jak kto lubi, 484

Składnik kapusta włoska rozdzielić liście ,każdy jeden liść włożyć do gotującej wody i na 3 min i wyciągnąć , kg boczku ,5 kiełbasek śląskich ,1 kg pieczarek ,woreczek ryżu lub kaszy co kto lubi . przygotowanie kiełbaski i boczek pokroić w kostkę usmażyć, To samo robimy z pieczarkami .ryż ugotować .Gdy mamy wszystko gotowe połączyć doprawić do smaku .Gołąbki układac jeden koło

Moje Wyroby
KROKIETY Z KURCZAKA Z KOŚCIĄ 56

pałek z kurczaka, woda, jarzyna do wywaru liść laurowy, ziele, jarzynka (przyprawa ) pieprz do gotowania 1 flaczarka ugotowanych ziemniaków ( mogą być z poprzedniego dnia )  30 dkg pieczarek, startych na tarce i podsmażonych  1 jajko 100 g sera żółtego, tartego  natka pietruszki  sól, pieprz czosnek świeży (2 ząbki ) lub suszony  słodka i ostra papryka do smaku(...)jarzyną do miękkości, odcedzamy, studzimy i obieramy mięso od kości, skórkę odkładamy. Mięso rozdrabniamy a kości należy opłukać.  Do mięsa dodajemy 1 miseczkę ziemniaków, tarty ser, jajka, pieczarki, przyprawy i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.  Z masy formujemy owalny kotlet w który, w środek wkładamy kość. Obtaczamy je w rozmąconym jajku i bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony, pomidorowy ryż z serem... 60

strony Easy Cheesy Vegetarian . Składniki: (na 3-4 porcje, zależnie z jakimi dodatkami) 1-2 łyżki oliwy, lub oleju 1 cebula, posiekana 4 ząbki czosnku, posiekane 4 średnie pieczarki, posiekane drobno garść jarmużu, drobniutko posiekanego (miałam do zużycia 4 małe gałązki); oryginalnie - duża garść szpinaku 400g puszka siekanych pomidorów 150g surowego, białego ryżu (u mnie ulubiona 'golden sella') 150ml wywaru(...)warzywnego 50g startego żółtego sera Na sporej patelni rozgrzej olej. Dorzuć cebulę, czosnek, pieczarki i jarmuż i smaż na średnim ogniu okolice 10 minut, lub do czasu, aż warzywa będą miękkie. Rozgrzej piekarnik do 190stC. Do patelni z warzywami dodaj ryż, pomidory i wywar. Dobrze wymieszaj, dopraw do smaku (sól, biały pieprz, malutka szczypta cukru) i przełóż do żaroodpornego naczynia

Lejdi of the house
Delikatna Karkówka Pieczona W Marynacie Ketchupowo Musztardowej Z Pieczarkami 68

lubię najbardziej takie obiady i serwuje je najczęściej w weekend aby nie spędzać dużej ilości czasu w kuchni. Składniki na 2-3 osoby 5 plastrów karkówki 2 cebule 6 pieczarek 2 ząbki czosnku pokrojonego w grube plasterki ewentualnie marchewka Marynata: 3 czubate łyżki ketchupu 2 łyżeczki musztardy (np. sarepskiej) 5 łyżek wody 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej(...)karkówkę z obu stron, tak posmarowaną zamykamy w naczyniu w którym będzie pieczona lub nie i odstawiamy do lodówki. Przed pieczeniem kroimy cebulę w piórka i obkładamy nią karkówkę, pieczarki kroimy w grubsze plasterki lub ćwiartki i układamy na wierzchu karkówki razem z plasterkami czosnku. Ja dodatkowo dorzuciłam marchewkę pokrojoną w plasterki i obsypałam ją przyprawą do grillowanych warzyw ;) Pieczemy

Gotowanie...to proste !
Kurczak w sosie pieczarkowo – śmietanowym z papryką 49

Pyszna propozycja obiadowa. Kilka składników i już mamy wyczarowane Uwielbiam i polecam. Co nam trzeba? duża pierś z kurczaka 10 pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 duża marchewka śmietana 36% – 100ml 2 łyżki mąki pszennej przyprawy: po poł płaskiej łyżeczki: curry, słodka papryka, sól, pieprz ziołowy, ostra papryka olej rzepakowy woda Robimy! Kurczaka kroimy w grube paseczki długości(...)Obsmażamy na złoto na łyżce oleju. Zdejmujemy. Na tej samej patelni obsmażamy cebulę pokrojoną w wiórka, paprykę obraną i posiekaną drobno, marchewkę pokrojoną w drobną kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Przesmażamy z łyżką oleju. Po około 10 minutach dodajemy pierś, mieszamy i dodajemy przyprawy. Po 2-3 minutach podlewamy wodą – ok 200ml i dusimy kolejne pół godzinki

Latosiowydom
Fasolka po żarsku 64

świeżej białej fasoli 500 g kiełbasy toruńskiej 500 g kiełbasy śląskiej 500 g łopatki wieprzowej 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 1 łyżka pasty paprykowej 250 g brązowych pieczarek 2 puszki krojonych pomidorów 330 ml soku pomidorowego 10 g mielonego kminku 1 łyżka mielonej kozieradki 1 pęczek natki pietruszki Sól, pieprz     Przygotowanie:   Pokrojone kiełbasy smażymy(...)oleju, do momentu zrumienienia. Wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Przekładamy do dużej brytfany. Pieczarki kroimy, dodajemy do kiełbasy, lekko oprószamy solą, mieszamy i dusimy przez kwadrans pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy. Opłukaną fasolkę przekładamy do gara. Całość zalewamy zimną wodą (na równi z całością), zagotowujemy, płomień zmniejszamy. Całość dusimy pod przykryciem przez 60 minut. Pokrywkę zdejmujemy, dorzucamy pomidory

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania