Lawasz z mięsem mielonym, serkiem halloumi i warzywami

Lawasz z mięsem mielonym, serkiem halloumi i warzywami

Lawasz z mięsem mielonym, serkiem halloumi i warzywami

Odkąd prowadzę własną stronę internetową o charakterze kulinarnym, widzę, jaką popularnością cieszą się przepisy na dania z dodatkiem mięsa mielonego. Dlatego dziś także dorzucam do swojego kulinarnego portfolio przepis na tego typu potrawę. Tym razem lawasz – czyli ormiański typ chlebka, podpłomyka, w którym po zwinięciu lub złożeniu można zamknąć pyszne dodatki. Ja użyłam serka halloumi, świeżej papryki, pomidora, kiszonego ogórka oraz sałaty. Całości dopełniał sos na bazie jogurtu naturalnego z dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, pieczarki, placki, tortilla

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.