pieczarki - 22435 przepisów (strona:745/1496)

Pikle warzywne 123

znikają ze spiżarni! A jak jest u Was? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mały kalafior 1 papryka czerwona 1 papryka biała lub żółta 1 mała cukinia 300 g małych pieczarek 4 cebulki 12 małych ogórków 2 marchewki do każdego słoika po 1 łyżeczce gorczycy, 5 ziarenkach ziela angielskiego, 1 liściu laurowym Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu(...)Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w większą kostkę. 3. Cebulki obrać, pokroić na pół lub w ćwiartki. 4. Cukinię umyć, pokroić w plasterki lub półplasterki. 5.  Pieczarki umyć, gotować w osolonej wodzie przez 5 minut i odcedzić na sitku. 6. Marchew obrać, pokroić w plasterki. 7. Ogórki umyć. 8. Do słoików wrzucić przyprawy i układać warstwami przygotowane warzywa

Danka Pichci
Roladki drobiowe zawijane w boczku wędzonym 87

rozpadają się. Całość smakuje wyśmienicie, polecam je zrobić na najbliższy obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 100 g boczku parzonego 1 cebula 5 większych pieczarek 50 g żółtego sera 150 g boczku wędzonego w plastrach sól, pieprz olej do smażenia  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Boczek parzony pokroić w drobną kostkę. Włożyć na rozgrzaną patelnię(...)zrumienić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem. Dodać starty żółty ser. Smażyć do roztopienia sera i połączenia się składników. Odstawić do przestudzenia. 2. Filet rozdzielić na dwa i każdy kawałek jeszcze przekroić na dwa płaty. Każdy kawałek mięsa delikatnie

Danka Pichci
Filety z kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym 52

wcześniej, ponieważ następnego dnia smakuje jeszcze lepiej. Podawać z ulubionym makaronem lub kaszą, albo z ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g filetu z kurczaka 1 cebula 300 g pieczarek 1/2 szklanki bulionu  2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% lub 36% sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)mięso z każdej strony na złoty kolor. Wyjąć na talerz.  3. Na tej samej patelni zeszklić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażyć przez 2-3 minuty. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę na patelnię. Dodać kawałki mięsa, podlać bulionem, przykryć i dusić około 7 minut. W międzyczasie przewracać mięso. Następnie zdjąć pokrywkę

Danka Pichci
Kurczak po meksykańsku 4619

minut i podać z ryżem, kaszą albo pieczywem. Mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 400 g filetu z kurczaka 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli 3-4 łyżki kukurydzy z puszki 1 puszka koncentratu pomidorowego (160 g, mogą być pomidory w puszce) 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka cukru(...)patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Następnie dodać mięso. Smażyć około 5 minut, aż mięso się zrumieni. Następnie na patelnię dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę. Całość chwilę poddusić, dodać kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, paprykami, kminem rzymskim. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę cukru. Dusić około 5 minut

Danka Pichci
Kuskus z warzywami i kurczakiem 95

smaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka 100 g kaszy kuskus 1 mała cukinia 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 5-6 pieczarek sól, pieprz 1/2 łyżeczki przyprawy curry szczypta kminu rzymskiego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i curry. Pieczarki

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania