pieczarki - 22920 przepisów (strona:755/1528)

Pęczak z kiełbasą i warzywami 127

pęczak  kiełbasą :) Zwykły a taki niezwykły w smaku. Składniki: * 20 dkg kaszy pęczak * 1 laska długa kiełbasy np. podwawelskiej * kilka papryk z zalewy octowej * 1 marchew * 6-8 pieczarek * 1 cebula * natka pietruszki * sól * pieprz * opcjonalnie papryka ostra Ugotowałam 2 torebki kaszy pęczak. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kostkę i przesmażyłam na suchej patelni. Starłam marchew na tarce(...)dużych oczkach, pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na patelni.  Wsypałam kaszę pęczak, wymieszałam i wszystko razem smażyłam jeszcze chwilkę.  Paprykę wyciągnęłam z zalewy. Potrzebowałam ok. 7 kawałków. Pokroiłam w kostkę i dodałam do potrawy.  Na koniec przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Przykryłam pokrywką i odstawiłam na 10 - 15 minut.  Przed podaniem oprószyłam natką pietruszki

Pieprzyć z Fantazją
Zupa krem z pieczarek 120

język. Lubię to ciepło spływające po gardle i rozpływające się po żołądku. A już zupy-kremy do darzę miłością nieskończoną. Dlatego też dzisiaj mamy dla Was zupę-krem z pieczarek. Skondensowany, płynny i gorący smak pieczarek. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Drożdżowe bułeczki odrywane z pieczarkami 162

Ulubione ciasto, ulubiony farsz z pieczarkami i cebulką, ale tym razem nie w formie pasztecików , tylko w formie puszystych bułeczek do odrywania. Paluszki lizać :) Składniki: Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki 30 g drożdży świeżych 3 łyżki stopionego masła (45 g) 2 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Farsz grzybowy/pieczarkowy: 500 g grzybów (pieczarek, mrożonych lub świeżych

Kocham..lubię..gotuję..
Zapiekane mini tortille 102

przygotowałam to z naleśnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: naleśniki -140 g mąki gryczanej -1 jajo -1 łyżka oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek -1 cebulka -170 g mięsa gotowanego -50 g sera żółtego startego -przyprawy -1 łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: 1. Smażymy naleśniki, polecam swój przepis- link . 2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce(...)grubych oczkach lub rwiemy ręcznie. 3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch. 5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy

zdrowo i aktywnie
Naleśniki z twarogiem, papryką i pieczarkami 101

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: naleśniki: -140 g mąki orkiszowej -1 jajo -1 łyżka oleju  -woda  farsz: -200 g twarogu chudego -1 papryka -200 g pieczarek -łyżka tłuszczu do duszenia warzyw (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Składniki na naleśniki mieszamy ze sobą i dolewamy stopniowo wody do powstania lejącej konsystencji. Odstawiamy na 10 min i smażymy(...)naleśniki.  2. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie dusimy pod przykryciem.  3. Ostudzone warzywa wrzucamy do blendera razem z twarogiem, dodajemy przyprawy wedle uznania i rozdrabniamy do konsystencji pasty. Wypełniamy naleśniki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 956 kcal

zdrowo i aktywnie
Zapiekanka gryczana z mięsem, mozzarellą i warzywami 121

prawda? :) Wartość odżywcza: 906 kcal B 60 g W 95 g T 31 Składniki na 2 porcje: ▸ 140 g kaszy gryczanej ▸ 1 duża cukinia ▸ 1 papryka czerwona  ▸ parę pieczarek ▸ 100 g mozzarelli ▸ 100 g mięsa mielonego  ▸ przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól) ▸ 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy. 2. Cukinie trzemy(...)tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę. 3. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce. 4. Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut

zdrowo i aktywnie
Risotto z kurczakiem i kurkami 176

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz cielęcy 125

language:#0400;} Fakt, troszkę przy nim roboty. Fakt, nie jest tani. Fakt, jest przesmaczny. Składniki: 500 g łopatki cielęcej 300 ml soku pomarańczowego 300 ml cydru wytrawnego 300 g pieczarek 1 cebula 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła ghee 700 ml bulionu cielęcego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)oprószamy solą, mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Odcedzamy z zalewy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Odkrywamy dodajemy posiekany czosnek, oprószamy mąką i chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy bez przykrycia przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Kurczak w serowym sosie ze szczypiorkiem 386

serowym sosie ze szczypiorkiem składniki: 2 piersi z kurczaka 1/3 sera camembert 1/2 pęczku szczypiorku 250 ml creme fraiche (lub pół na pół gęstej i słodkiej śmietany) 250 g pieczarek  2 łyżki mąki 1/2 szklanki bulionu 1 szklanka makaronu penne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w serowym sosie ze szczypiorkiem wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy słodką i ostrą papryką(...)curry i imbirem. Podsmażamy na oliwie z oliwek. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy kurczaka. Dodajemy ser, śmietanę i podsmażamy. Kolejno dodajemy mąkę wymieszaną z zimnym bulionem. Dodajemy do reszty. Doprawiamy tymiankiem, bazylią, solą  i pieprzem, płatkami chili. Gotujemy do momentu aż sos zacznie gęstnieć, dodajemy makaron, całość dokładnie mieszamy

Delusional Trine
Gulasz po węgiersku 173

Gulasz po węgiersku Gulasz po węgiersku Składniki: ½ kg szynki z kulki 3 papryki kolorowe 2 średnie marchewki 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 6 pieczarek 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku ostra i łagodna, kminek mielony 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju Gulasz po węgiersku Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić(...)Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Na tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki, pieczarki pokrojone w pół talarki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być

Pomysłowa kuchnia
Leczo czyli zwiewny, lekki obiad 111

równie pysznego jak leczo z sezonowych warzyw. Do tego upychamy to, co nam w lodówce zostaje, bo po co wyrzucać, jak można wykorzystać. Składniki: 1 cebula 150 g pieczarek 600 g cukinii 1 duża papryka szpiczasta 2 pomidory malinowe 200 g baleronu  plastrach 1 łyżka smalcu z kaczki 300 ml bulionu warzywnego 90 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej(...)bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę. Paprykę kroimy w paski. Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki. Baleron kroimy w paski. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i wędlinę. Smażymy kilka

R'n'G Kitchen
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 105

Brokuł 4 zł Ziemniaki 1 kg 6,9 zł Bataty 1 szt 500 g 4,5 zł Ogórek 1 szt 2,4 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 5 zł Pieczarki 250 g 3,5 zł Mix sałat 6 zł Bazylia 6,5 zł Orzechy włoskie 50 g 4 zł Cytryna 1 szt 1,4 zł Sery/jaja/nabiał Ser grana padano(...)Olej Oliwa Sól Pieprz Razem: 147 zł Ostateczna cena ma charakter orientacyjny, gdyż niektóre produkty wykorzystaliśmy tylko częściowo, np. zużyliśmy połowę brokuła, podobnie rzecz się ma z groszkiem, fetą, pieczarkami i szparagami. To co nam zostało albo zamroziliśmy (brokuł) lub zjemy na kolacje i śniadania. Artykuł Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 106

pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać – użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone(...)mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo 2 duże boczniaki lub pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 141

pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać – użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone(...)mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo 2 duże boczniaki lub pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu

Niedzielny kucharz