Środa: Risotto z kaszy orkiszowej z boczniakami i orzechami

Środa: Risotto z kaszy orkiszowej z boczniakami i orzechami

Środa: Risotto z kaszy orkiszowej z boczniakami i orzechami

Sposób przyrządzania jest taki sam jak klasycznego risotto, ale skład zupełnie inny. Zamiast ryżu bazę dania stanowi orkisz, jedna z najzdrowszych kasz, smaczna i aromatyczna. Bardzo łatwo ją przyrządzić. Risotto z kaszy zrobi każdy, nawet jeśli wcześniej nigdy tego nie robił. Czas : 30 minut Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji: 2 duże Risott w starym, mediolańskim dialekcie oznacza miszmasz , mieszanina , mieszanka . I prawdopodobnie od tego słowa wywodzi się nazwa risotto, a nie od słowa riso , czyli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, kasza orkiszowa, ryż, szynka, grzyby, tarta, pieczarki, rosół, szynka gotowana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.