pieczarki - 22435 przepisów (strona:773/1496)

Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 120

naszym codziennym jadłospisie. Dlaczego? Są niskokaloryczne, bogate w witaminy, minerały, błonnik i antyoksydanty! Spożywa się je na surowo, gotowane, pieczone, ale też grillowane. Jakie warzywa się nadają na ruszt? Pieczarki (np. farsz z fety i szczypiorku), cukinia, bakłażan, szparagi, papryka, bakłażan, cukinia, kukurydza … Przyrządź z nich szaszłyki lub grilluj faszerowane. Z surowych warzyw zrób sałatki, które będą doskonałym dodatkiem(...)przesadzaj też z solą! Na bazie ziół i jogurtu naturalnego przygotuj aromatyczne sosy. Menu na grill – przepisy na dania Szaszłyki Składniki: czerwona i żółta papryka cukinia cebula 10 średnich pieczarek przyprawy ziołowe i pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek pierś kurczaka lub indyka Przygotowanie: Umyte warzywa pokrój na cząstki, mięso na małe kawałki. Nabijaj warzywa i mięso na patyczki

Strefa Zdrowego Żywienia
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 131

dzisiaj dla Was, zapraszam //   Składniki (2 – 3 porcje): Farsz: 1/2 średniej główki kapusty (po ugotowaniu ok. 400 g) 100 g kapusty kiszonej 1 – 2 cebule 3 pieczarki olej lub oliwa przyprawy (suszona włoszczyzna, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy) Ciasto: 200 g mąki 1 łyżka oliwy/oleju ok. 90 ml ciepłej wody Sposób przygotowania: Kapustę pokrój na mniejsze części(...)maszynki i naprawdę super się spisał! ). Na dużej patelni rozgrzej olej lub oliwę, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę, świeżą kapustę, posiekaną kapustę kiszoną oraz starte na tarce (duże oczka) pieczarki. Całość podsmażaj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie dopraw – farsz powinien być dobrze doprawiony, odpowiednio słony i ostry. Czas podsmażania jest różny, ale jest to około

Via Gusto
Placuszki z kurczaka z cukinią i pieczarkami 121

sprawiają, że obiad jest zdrowy, idealny dla dzieci. U nas zagoszczą jeszcze nie raz. 1 filet z kurczaka ½ młodej cukinii 100 g żółtego sera 1 pęczek świeżego koperku 5 pieczarek 1 biała cebula 4 duże jajka ¼ szklanki mleka 2 łyżki mąki ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany Przyprawa do mięsa Filet z piersi kurczaka kroimy w bardzo mała kosteczkę. Doprawiamy przyprawą(...)mięsa. Cukinię obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ser oraz pieczarki ścieramy również na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy nożem. Cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Po tym czasie smażymy placuszki na rozgrzanej patelni. Najlepiej usmażyć

VioletoweKucharzenie
Pochrzanione gołąbki 140

twardy, żeby nie dało się go pogryźć, ale jest twardszy niż reszta :) Ja akurat zrobiłem wypełnienie z kaszy jaglanej i grzybów, ale możecie je wypełnić czymkolwiek. Składniki: - kasza jaglana - pieczarki - liście chrzanu Wykonanie: Kaszę gotujemy. Pieczarki trzemy na tarce i podsmażamy, a następnie mieszamy z kaszą. Kładziemy na umyte liście chrzanu i zawijamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Pizzerinki pełnoziarniste 121

szklanka ciepłego mleka 4 łyżki rozpuszczonego masła 2 jajka Sos: 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku suszona bazylia sól i pieprz Farsz: 12 plasterków salami 2 duże pieczarki 0,5 małej czerwonej papryki  0,5 cebuli ok. 100 g startego żółtego sera suszona bazylia   Mąki, drożdże, sól i cukier wymieszać w dużej misce. Dodać masło, jajka(...)części, z każdej z nich uformować placek wielkości pizzerinki, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego placka rozsmarować sos. Na nim poukładać salami, plasterki pieczarek, paseczki czerwonej papryki, piórka cebuli, posypać suszoną bazylią. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na około 15 minut, po tym czasie wierzch pizzerinek posypać startym żółtym serem i włożyć

Simply Food
Pizza calzone z pysznym farszem 206

wyrośnięcia. FARSZ Z udek z kurczaka odkrawamy mięso i kroimy je na mniejsze kawałki. Grzyby zalewamy wrzątkiem i czekamy by zmiękły. (jeśli nie chcecie używać suszonych grzybów możecie użyć pieczarek ok 200g) Do garnka dajemy olej, cebulę siekamy na małe kawałki, podsmażamy, dodajemy grzyby lub pieczarki i dalej smażymy. Dodajemy mięso, startą na dużych oczkach marchewkę, i wszystko chwilę dusimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Leczo zapiekane z kopytkami 90

zrobi się, to na gorąco do słoika, kładziemy pokrywką do spodu i jak wystygnie, to do lodówki. Składniki 1 mały kalafior 1 zielona papryka 1 żółta papryka 250 g pieczarek 500 g cukinii 2 pętka kiełbasy śląskiej 500 g pomidorów malinowych 300 g mrożonego groszku 500 g kopytek 350 ml passaty pomidorowej 200 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie Kalafior(...)dzielimy na różyczki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Cukinie kroimy na plasterki, lub dużą kostkę. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy groszek, kopytka, passatę i bulion. Całość zapiekamy pod przykryciem 90 min w temperaturze 190°C . Co jakiś czas

R'n'G Kitchen
Toskański gulasz z kurczaka z grzankami 138

lodem…mniam .. Może jakoś da się przetrwać te upały Składniki na około 5-6 osób: 1 kg filetów z udek drobiowych ( udka bez skóry i kości ) 5-6 pieczarek 1 kartonik passaty pomidorowej( b.pełna szklanka ) 1/2 szklanki białego wina półsłodkiego 1 biała papryka , jak macie małe to dwie 3 szalotki , można zastąpić jedną cebulą 1 łyżeczka siekanego czosnku(...)oliwek do skropienia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyfiletowane udka kroimy na dość duże kawałki . Na patelni , podsmażamy posiekaną w piórka szalotkę , jak zmięknie , dodajemy pokrojoną i pozbawioną nasion paprykę . Dokładamy pieczarki , pokrojone w plasterki , nadal smażymy , aż wszystko delikatnie się zrumieni . Następnie , wkładamy mięso , mieszamy , wsypujemy czosnek niedźwiedzi , wlewamy wino , dusimy na małym ogniu około 6 minut . Po tym czasie , wlewamy

Ogrodnik w podróży
Leczo z cukinii 160

duszon ą cukini ę , a w takiej postaci w szczeg ó lno ś ci. Leczo jest wyraziste w smaku, dobrze doprawione. 2 m ł ode cukinie 1 cebula 10 pieczarek ½ czerwonej papryki 3 m ł ode marchewki 2 z ą bki czosnku ½ p ę czka natki pietruszki 200 g kie ł basy (np. ś l ą skiej) 1,5 szklanki(...)Pieprz Ostra czerwona papryka Li ść lubczyku M ł od ą cukini ę kroimy w kosteczk ę ś redniej wielko ś ci. Cebul ę kroimy w pi ó rka, pieczarki w plasterki. M ł od ą marchewk ę dok ł adnie myjemy i kroimy w kr ąż ki. Papryk ę kroimy w kostk ę lub cienkie paseczki

VioletoweKucharzenie
Drobiowe curry z ryżem i jogurtowym sosem czosnkowym 129

chłodnym sosem czosnkowym okazało się strzałem w dziesiątkę. Danie jest bardzo aromatyczne, sycące i rozgrzewające.  4 woreczki ryżu 2 filety z kurczaka 2 papryki czerwone 1 cebula 200g pieczarek 1 puszka pomidorów  1-2 łyżeczki curry sól, pieprz Sos czosnkowy: 300 ml jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1. Ryż gotujemy zgodnie(...)przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażamy fileta do zarumienienia, następnie dodajemy warzywa, wlewamy pomidory, sól, pieprz i curry (1-2 łyżeczki w zależności od preferencji). 2. Przygotowujemy sos czosnkowy: jogurt łączymy z przeciśnietym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki, solą i pieprzem. Chłodzimy. 3. Na talerz wykładamy ryż, drobiowe

Szefowa kuchni
Rolada ziemniaczana w waflu 150

obiadu? Mam dla Was taką inną propozycję ich podania. Smaczne i wbrew pozorom proste w wykonaniu. Pychotka Składniki: 2 wafle 1 kg ugotowanych ziemniaków pęczek koperku sól, pieprz 300g pieczarek 1 cebula olej 3 jaja bułka tarta Sposób przygotowania: Przysmażamy na niewielkiej ilości oleju posiekane pieczarki z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Do świeżo ugotowanych ziemniaków dodajemy posiekany koperek, sól

Cukiernia Pychotki
Portobello a'la pizza z szynką włoską Hańderek 176

wspaniałą szynką włoską, polecam :)                                          Składniki: 3 duże pieczarki portobello  150 g szynki włoskiej  Hańderek 1 średni pomidor   garść listków bazylii 1/2 łyżeczki tymianku kilka listków oregano 1 szalotka 100 g sera mozzarella 50 g sera parmezan(...)sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym, oderwać korzonki. Szynkę włoską, mozzarellę i  pomidora  pokroić w kosteczkę, szalotkę i zioła  drobno posiekać. Parmezan zetrzeć na tarce.  Wszystkie składniki oprócz parmezanu, przełożyć do miski, wymieszać i tak przygotowanym farszem nafaszerować grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas grillowania opadnie

Gosia gotuje
Makaron z cukinii z piersią z kurczaka i suszonymi pomidorami 175

oliwek i pieprzu ziołowym pierś z kurczaka pomidory brokuły Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka suszone pomidory cukinia Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami pierś z indyka szpinak pieczarki

Fit&Fast Kitchen
Leczo 140

Leczo, smaczne danie. średnia cukinia 1 duża cebula 30 dkg kiełbasy 2 papryki [ czerwona i zielona] 200 g pieczarek 1 pomidor słoiczek koncentratu pomidorowego  około 1 szkl.wody smalec sól, pieprz, papryka ostra, majeranek Warzywa umyć i  pokroić w kostkę.  Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę,kiełbasę a następnie pieczarki. Całość podsmażać około 5 minut. Następnie dodać paprykę

Moje domowe kucharzenie
Pulpety w sosie pieczarkowym z koperkiem i ziołami 153

wieprzowego 1 mała cebula 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól i pieprz mąka do obtoczenia Sos: ok. 1 litra wody 250 g pieczarek 2 liście laurowe mała śmietana 18% sól i pieprz łyżka suszonego majeranku łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki sosu sojowego mąka do zagęszczenia sosu pęczek koperku   Mięso, pokrojoną w drobną(...)Ulepić niewielkie pulpeciki, każdy z nich obtoczyć w małej ilości mąki i podsmażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu.   W garnku zagotować wodę, wrzucić podsmażone pulpety, pokrojone w półplasterki pieczarki oraz liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie w miseczce wymieszać śmietanę, mąkę, zioła, sos sojowy, sól, pieprz, połowę posiekanego koperku oraz kilka

Simply Food