Przepis na : śniadanie
Tak podane jajka będą pyszną imprezową przystawką. A na wielkanocne śniadanie stanowią u mnie punkt obowiązkowy. 10 jajek Sos tatarski: duży słoik marynowanych pieczarek 5 ogórków konserwowych średni słoiczek majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Pieczarki i ogórki bardzo drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin aby smaki się przegryzły. Podawać z połówkami jajek. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...