Sernik dyniowy; gruszka (na kakaowym spodzie z polewą czekoladową) Jak co poniedziałek, ciasto na wynos. Powoli staje się to jakąś moją tradycją. A oprócz sernika pieczonego w niedzielne popołudnie(wieczór?) lubię "pobawić" się drożdżami, tak, że tego
More food, love and dreamswyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować - wlać ciasto i piec w 200C około 45-50 minut zupełnie wystudzone ciasto dopiero wyjąć z blaszki i posypać cukrem pudrem - jogurtowy sernik jest bardzo delikatny i wilgotny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciasto: 1 szklanka mąki 2 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 limonka Składniki na nadzienie: 400 g serka na sernik 3 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 ml słodzonego mleka skondensowanego 1 limonka + odrobina zielonego barwnika spożywczego (opcjonalnie) Masło kroimy na mniejsze kawałki i zostawiamy w temperaturze pokojowej żeby
Ciastkozercyświątecznym stole :) Pierwsza propozycja to babka z nadzieniem pół-sernikowym, pół piernikowym, oblana białą czekoladą. Babka ta jest pewnego rodzaju kompromisem - mój Ukochany nie lubi pierników, natomiast uwielbia serniki :) Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki. Zapraszam do pieczenia! Składniki na masę piernikową: 180 g płynnego miodu 100 g cukru 80 g masła 2 łyżki kakao 2 jajka
My Culinary Artwysokości ok 60 cm upuszczamy blachę z ciastem na podłogę. Wstawiamy do uchylonego piekarnika aby wystygło. Kiedy jest już zimny przekrawamy go na pół. Warstwy: 1 opakowanie jogurtowego sernika na zimno Dr. Oetker 600 ml mleka 400g borówek lub jagód 3 galaretki w kolorze fioletowym 1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 300 ml mleka wlewamy(...)wysokiego naczynia dodajemy pokrojoną galaretkę. Ja za pomocą blendera zrobiłam z niej maleńkie kawałeczki. Wsypujemy połowę opakowania sernika i ubijamy ok 5 min na najwyższych obrotach. Blachę w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią aluminiową. Wkładamy połowę biszkoptu pamiętając aby wzór był widoczny po wyjęciu ciasta. I wykładamy na niego powstałą masę. Wsypujemy borówki i zalewamy tężejącymi 2 galaretkami. Rozrobionymi
Malinowe PocałunkiWszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób. Jeden sernik wpadł tak w oko mojemu mężowi (nadwornemu testerowi), że nie było zmiłuj! Musiałam go zrobić. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła go po swojemu. Więc pomysł zaczerpnęłam z bloga Kuchnia
Malinowe Pocałunkibardziej zainspirować się już nie można. Świetny deser obrazujący ten kraj samym sobą. Truskawkowo - waniliowy smak i delikatność jogurtu. Całość zamknięta w bardzo pomysłowej wersji. Flaga Szwajcarii - sernik. Składniki: 600 g jogurtu greckiego 3 łyżeczki żelatyny cukier waniliowy cukier 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Żelatynę zalewamy pół szkl zimnej przegotowanej wody, odstawiamy na kilka min. Jogurt słodzimy
Malinowe Pocałunkiczęści dodać resztę ciasta i resztę nadzienia lekko wciskając w masę piec w 200C około 40 minut i zostawić do całkowitego wystudzenia i zimne ciasto posypać pudrem cukrem ten sernik jest bardzo wilgotny, delikatny i ma jedną wadę: szybko się zjadł........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnajlepiej na kilka godzin lub na noc w chłodnym miejscu do wystudzenia za mało ostudzone ciasto przy wyjmowaniu się połamie ciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!! inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielem wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast
W Mojej Kuchni Lubiępieczenia i dać biszkopty do blaszki wlać ciasto i wsypać opłukane, osuszone borówki ciasto piec w 200C około 40-45 minut - z blaszki wyjąc jak będzie zimne oszukany sernik jest smaczny z borówkami...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasę piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem: cukier puder utrzeć z gęstą śmietaną polecam smaczny w połowie oszukany sernik...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębudyń i wyrobić z 1 minutę masę serową wlać do blaszki, poukładać duże śliwki połówki i na śliwkach kruszonkę zrolować na płaskie paski piec w 200C około 45 minut, sernik wyjąć z blaszki jak wystygnie.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPróbowanie ciast siostry Anastazji ciąg dalszy :) do tego ciasta zmusiło mnie zdjęcie, które zobaczyłam na grupie na fb " Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " :) Serniki uwielbiam więc nie mogłam się doczekać efektu końcowego , bo niestety zajmuje dość dużo czasu jego przygotowanie . Uwagę przyciąga wygląd jak i znakomity smak połączonych ze sobą ciast ;) Wymiary blaszki
Słodkości i nie tylkoSkładniki na tortownicę o średnicy 15 cm: · 0,5 kg sera na serniki - z wiaderka · 4 jajka · 1 szklanka cukru pudru różanego · 100 ml śmietanki 30 % lub 36 · 2 łyżki mąki pszennej · świeże maliny Przygotowanie: · spód tortownicy
Anioły w kuchnijuż kolejny nasz przepis inspirowany przepisem z blogu MojeTworyPrzetwory:) Wypróbujcie... serniczek pycha...Polecamy sernik i blog;) Składniki: • 2 żółtka • 100 g zimnego masła • 125 g mąki tortowej • 3 łyżki cukru pudru • 1 czubata łyżka gorzkiego kakao • 1 łyżka kwaśnej śmietany • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • 400 g trzykrotnie mielonego twarogu - dałam tłusty • 1,5 łyżki mąki
Anioły w kuchni