Cześć! Ostatnio natknęłam się na gryczaki. Kupiłam kilka na spróbowanie mając w pamięci smak piroga biłgorajskiego. Kiedyś będąc w tamtych okolicach skosztowałam tego przysmaku i zakochałam się w jego prostocie. Do tej pory jeszcze go nie upiekłam, ale chyba jestem już temu bliska. Córka uwielbia kaszę gryczaną i właściwie to dla niej ją przyrządzam. Zasięgnęłam języka na temat tych gryczaków. Składem bardzo przypominają piróg, ale chyba są o niebo szybsze w wykonaniu. W tym wszystkim najbardziej czaso... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.