pieczarki - 22435 przepisów (strona:197/1496)

Kurczak z pieczarkami w delikatnym sosie pomidorowym 70

Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym.  Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad.  Pierś z kurczaka w formie kotletów już nam się trochę ujadła, jeśli już kupuję ten rodzaj mięsa staram się urozmaicić jego podanie. Tym razem po powrocie z pracy zrobiłam kurczaka w lekkim sosie pomidorowym. Dodatkiem do tego był ryż w formie risotto(...)zielonym groszkiem i marchewką. Składniki: *50 dkg piersi z kurczaka *15-20 dkg pieczarek  *1 cebula * 2-3 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego * 1/2 szklanki śmietanki 30% *sól, papryka ostra i słodka, pieprz * 3 łyżki masła * natka pietruszki Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i obsmażyłam z każdej strony na patelni z rozpuszczonym masłem. Pieczarki pokroiłam w plasterki, cebulę

Pieprzyć z Fantazją
Siekane kotleciki z piersi kurczaka i pieczarek 81

obróbki. Łatwo jest je wysuszyć. Jednak w tych kotlecikach nic takiego się nie dzieje. Kotlety są soczyste i przede wszystkim pyszne! Składniki: * 50 dkg mięsa z piersi kurczaka * 6 pieczarek * 10 dkg sera żółtego * 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki *2 jajka * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * sól, pieprz ziołowy i naturalny * olej do smażenia Na tarce o dużych oczkach starłam(...)pieczarki i ser żółty. Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i połączyłam z pieczarkami i serem. W kubeczku rozbełtałam jajka z mąka ziemniaczaną. Dodałam do miski z mięsem, pieczarkami i serem. Dołożyłam natkę pietruszki. Doprawiłam solą, pieprzem ziołowym i czarnym. Wymieszałam dokładnie.  Łyżką nakładałam placuszki na gorący olej na patelni. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Świetnie

Pieprzyć z Fantazją
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 97

Kochani dziś częstuję Was pasztecikami z kapustą i pieczarkami. Na moim stole wigilijnym goszczą co roku. Najlepsze z kubkiem gorącego barszczu. Miękkie, puszyste bułeczki nadziane farszem z kapusty kiszonej i pieczarek to pyszna przekąska nie tylko na święta, ale i na każdą inną okazję. Zapraszam :) Składniki na ciasto drożdżowe: * 1/2 kg mąki * 1 jajko * 40 g świeżych drożdży bądź(...)stolnicę i dokładnie zagniatać około 4-5 minut, podsypując mąkę. Ciasto jest gotowe. Składniki na farsz: * pół kg kapusty kiszonej (użyłam kapusty kwaszonej z marchewką  Orzech ) * 250 g pieczarek * 1 nie duża cebula * 3 liście laurowe (użyłam  Skworcu ) * 4-5 ziarenek ziela angielskiego (użyłam  Skworcu ) * sól i pieprz do smaku * pół łyżeczki kminku (użyłam  Skworcu

Zrób to smacznie
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami 118

tych pyszności. Składniki (na około 16 małych sztuk): 150g mąki 15g świeżych drożdży 75ml ciepłego mleka pół łyżeczki cukru łyżka oleju 1 małe jajko szczypta soli Na farsz: 400g pieczarek 3 grzybki suszone, wcześniej namoczone w odrobinie wody 1 średnia cebula sól i pieprz do smaku łyżka oleju łyżka masła   Zaczynamy od zaczynu – do ciepłego mleka wykruszamy drożdże(...)blat i rozciągamy około 8-10 minut. Formujemy kulkę, wkładamy ją do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.   W międzyczasie przygotowujemy farsz – oczyszczone pieczarki z grubsza siekamy. Grzyby suszone odcedzamy, ale wodę zostawiamy i także siekamy z grubsza. Cebulę siekamy na drobno. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy na niej cebulę aż zmięknie, stanie

Smaczna Strona
Sałatka śledziowa z pieczarkami 231

Sałatka śledziowa z pieczarkami. Tu użyłam pieczarek marynowanych, jednak smakowo nie stoi na przeszkodzie by dodać pieczarki pokrojone w plastry i podduszone na oleju. O tej sałatce mogę tylko powiedzieć, że zyskała uznanie w moim domu i wśród młodzieży. Polecam w takim razie zrobić taką! Składniki: * 8 płatów śledziowych a'la matias *1 puszka kukurydzy * 8-10 łyżek marynowanych pieczarek(...)czasie. Odsączyłam i pokroiłam w paski ok. 1,5 cm. Skropiłam octem i odstawiłam do lodówki na 2 godziny. Cebulę pokroiłam w kostkę i wymieszałam z odsączoną kukurydzą oraz pieczarkami. Ogórki pokroiłam w plastry (jak są większe można drobniej). Wymieszałam wszystko i dodałam śledzie. Dołożyłam 3 łyżki majonezu, oprószyłam pieprzem, dosypałam soli i wymieszałam. Przełożyłam do naczynia, w którym miałam

Pieprzyć z Fantazją
Opiekacz Dezal-Recenzja urządzenia wielofunkcyjnego 146

Osączone z marynaty mięso, kłaść na rozgrzany opiekacz, ułożyć po gałązce rozmarynu , zamknąć i opiekać około 7-8 minut z każdej strony. Podawać na ulubionej sałatce . Zapiekane bułeczki z pieczarkami i serem Składniki: 6 małych podłużnych bułeczek pszennych ½ kg świeżych pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 10 dag żółtego sera(...)cheddar lub gouda Sposób przygotowania: Oczyszczone pieczarki pokroić na cieniutkie plasterki, obraną cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić   pieczarki z cebulą i dusić aż woda i masło odparuje, doprawić dobrze do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Odstawić do wystygnięcia. Wystudzone pieczarki wymieszać ze startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym. Z bułeczek odciąć

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i szpinakiem 79

Makaron z pieczarkami i szpinakiem. Składniki: 1 opakowanie 500g makaronu rurki (mogą być świderki) 500g pieczarek 250g świeżego szpinaku 2 cebule 4 ząbki czosnku 5 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka bulionu 100g startego sera żółtego sól, pieprz imbir gałka muszkatołowa Przygotowanie: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę(...)Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. W garnku podgrzać 2 łyżki masła, dodać cebulę i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Zeszklić. Następnie dodać pieczarki i dusić do momentu aż odparuje nadmiar płynu. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać szpinak i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. 4. Makaron podzielić

Danka Pichci
Kaszotto z pieczarkami i szpinakiem 56

Jakiś czas temu robiłam risotto z kurkami ( przepis ), które nam bardzo smakowało. Dzisiaj ryż zamieniłam na kaszę, a kurki zastąpiłam pieczarkami i z dodatkiem szpinaku powstało pyszne kaszotto. Robiąc tę potrawę postępujemy tak samo jak w przypadku robienia risotta. Możemy do tego dania dodać również pokrojonego w kostkę podsmażonego kurczaka. Kasza w takim wydaniu może być świetnym pomysłem na piątkowy(...)obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 200 g pieczarek 150 g szpinaku 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku starty żółty ser do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Szpinak opłukać, osuszyć. Pieczarki oczyścić

Danka Pichci
Muszle conchiglioni z Morlińskim farszem 115

Kolorowe duże muszle nadziewane farszem z cienkiej kiełbasy,  pieczarek, cebulki oraz żółtego sera. Takie połączenie to zawsze strzał w dziesiątkę, nie ma opcji by komuś nie smakowało. Zapach unoszący się w domu podczas   zapiekania jest cudowny. Takie muszle są doskonałe nie tylko na ciepłą kolację, ale   również idealna pozycja na przyjęcia.  Elegancka przystawka z prostych(...)składników. Kiełbasy Morlińskie w tym daniu sprawdzą się znakomicie. Składniki na 3-4porcje/ 30 dag kolorowych muszli conchiglioni 30 dag kiełbasy Morlińskiej z piersi kurczaka 40 dag świeżych pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 10 dag ostrego żółtego sera np. cheddar Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypta chili do smaku Natka

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka z mięsem i makaronem 122

Witam i zapraszam na pyszną zapiekankę Mięsną z pieczarkami oraz makaronem w pysznym sosie pomidorowym ;) Robi się ją szybko i smakuje bardzo fajnie ;) Idealna propozycja na obiad czy kolację ;) Wszystkie przyprawy znajdziecie jak zawsze w  Sklepie Skworcu Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ Gotowanie Patki  Składniki dla 4 osób:  Mięso(...)łyżka Papryki Mielonej Słodkiej Skworcu  1 łyżeczka Suszonej Bazyli Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka czosnku granulowanego Skworcu  2 łyżki oleju rzepakowego  Pieczarki: 30 dag pieczarek Sól i pieprz  Dodatkowo:  150 g makaronu  1 kulka sera mozzarella 500 ml przecieru pomidorowego  Sól i pieprz  2 łyżeczki Suszonej Bazyli

Gotowanie Patki
Zapiekanka Włoska z mozzarellą 148

Zapiekanka Włoska z mozzarellą Dziś zapiekanka z ryżem, kurczakiem oraz pieczarkami w pysznym sosie włoskim. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1 brokuł ·        ½ kg pieczarek ·        2 torebki ryżu ·        Pomysł na kurczaka(...)kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 4.   Doprawiamy solą oraz przyprawą. 5.   Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na drugiej patelni. 6.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola. 7.   Ryż po ugotowaniu przekładamy na dno naczynia żaroodpornego. 8.   Na ryżu układamy pieczarki. 9.   Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i połowie

Kulinarna Chwila
Błyskawiczna zupa pieczarkowa wg Aleex 103

tego cudownego czasu zostało jeszcze kilka tygodni. W oczekiwaniu na ten wyjątkowy czas dziś zrobiłam pyszną zupę pieczarkową. Gotuje się ją błyskawicznie, a smakuje naprawdę wyjątkowo. Polecam. Składniki: • ½ kg pieczarek • 1 duża cebula • 2 średnie marchewki • 1 pietruszka • 4-5 ziemniaków • 2 łyżki śmietany 18% • sól, pieprz • olej • 2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego • natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Pieczarki(...)obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. 2. Przygotować garnek z grubym dnem. 3. W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z pieczarkami. 4. Do pieczarek dodać warzywa: marchew I pietruszkę starte na dużych oczkach tarki, ziemniaki pokrojone w małą kosteczkę. Wymieszać z pieczarkami I cebulą. Krótko podsmażyć. 5. Warzywa I grzyby zalać bulionem. Gotować do miękkości warzyw

W mojej kuchni
kotlety ziemniaczane z pieczarkami 229

Głosów:2    Średnia:5/5] składniki: 1500 g ziemniaków 2 jajka 1 szkl mąki ziemniaczanej 500 g pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera natka pietruszki sól, pieprz dodatkowo: tłuszcz do smażenia bułka tarta jajka wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków lub prasą. Odstawiamy do wystudzenia. Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Ścieramy(...)tarce o grubych oczkach i przekładamy na patelnie. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na tłuszczu, aż odparuje woda. Usmażone pieczarki odstawiam do wystudzenia a następnie mieszamy z startym serem oraz posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki dokładnie mieszamy z jajkami oraz mąką ziemniaczaną. Odrywamy po kawałku masy ziemniaczanej, forujemy płaskie placuszki

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety wyśmienite... 141

Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem... Potrzebne będą : schab  pieczarki  ser  sól, pieprz  jajko  bułka tarta  smalec do smażenia  Schab myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, jajko rozkłócamy widelcem, kotlety moczymy w jajku, później w bułce tartej i smażymy na smalcu, jak tradycyjne schabowe. Pieczarki oczyszczamy lub obieramy(...)kroimy w plasterki lub pół plasterki w zależności od wielkości pieczarek, przesmazamy na odrobinie oleju lub masła klarowanego. Kotlety kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na kotlety wkładamy podsmazone pieczarki a następnie starty na dużych oczkach ser, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 10 minut, do rozpuszczenia sera. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Orkiszowe bułki drożdżowe z dymką i pieczarkami 110

Pyszne drożdżowe bułeczki z dymką i pieczarkami sprawdzą się jako osobny posiłek lub np. dodatek do jesiennych zup. Przepis wraz z artykułem o mnie pojawił się w najnowszym numerze magazynu Durszlak. Zachęcam do zakupu :) ciasto: 350 g mąki orkiszowej typ 630 150 ml ciepłej wody 100 ml kefiru opakowanie suchych drożdży 7 g łyżeczka soli łyżeczka cukru 3 łyżki oleju(...)rzepakowego nadzienie: 250 g pieczarek łyżka masła łyżka soku z cytryny szczypta soli spora szczypta pieprzu dodatkowo: łyżka roztopionego masła klarowanego łyżka posiekanej natki pietruszki dymka Mąkę przesiewamy i mieszamy z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy do niej mokre składniki. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy, aż podwoi objętość. W tym czasie obrane pieczarki skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy

Mienta blog