pieczarki - 22435 przepisów (strona:191/1496)

Polędwica wieprzowa nadziana kapustą, pieczarkami i serem 101

Pierwszy raz nafaszerowałam polędwicę kapustą z grzybami i wyszło bardzo smacznie. Spróbujcie Składniki: – 1 polędwica wieprzowa (ok 450g) – 1 cebula czerwona (mała) – 300g kapusty – 200g pieczarek – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki musztardy (u mnie rosyjska) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka słodka wędzona, sól, pieprz, czubryca zielona) Cebulę pokroić(...)drobną kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną tłuszczu, dodać pieczarki starte na tarce na dużych oczkach i smażyć przez około 5-7 minut. Następnie dodać cienko posiekaną kapustę i smażyć przez około 10-12 minut, aż kapusta całkowicie zmięknie. Gotowe nadzienie zdjąć z ognia, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie wystudzić, dodać ser starty na tarce

Smaki Armine
Kotleciki a’la pizza 278

Kotleciki a’la pizza Lekko pikantne, kruche, delikatne i wspaniale rumiane kotlety drobiowe z serem i pieczarkami. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 10dkg startego żółtego sera (użyłam gouda) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 10dkg pieczarek pół cebuli 1 papryczka chilli (można pominąć(...)łyżka posiekanej świeżej bazylii i oregano (lub łyżeczka suszonych ziół) 2 płaskie łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia     *** Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem na niewielkiej ilości oleju *** *** Pieczarki odkładamy do przestudzenia. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Pokrojone mięso przekładamy

Blog z Apetytem
Pierogi z pieczarkami i serem żółtym. 152

Lubicie pierogi? Dziś proponuję z pieczarkami i serem. Fajnie się sprawdzą  na piątkowy obiad. Bardzo lubimy naleśniki z takim farszem.  Postanowiłam wypróbować ten farsz do pierogów. Wyszło bardzo smacznie.  Odkąd jestem posiadaczką wspaniałego robota, który zagniata ciasto za mnie  w 2 minuty, robię pierogi dużo chętniej :)  Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody(...)łyżeczki soli 3-4 łyżki oleju Farsz: 600 g. pieczarek 1 cebula 200 g. sera żółtego masło do smażenia Wykonanie: Pieczarki zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle,  dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, smażyć aż woda odparuje.  Odstawić do przestudzenia.  Ser zetrzeć na tarce. Dodać do wystudzonych pieczarek i wymieszać

Agusiowe smakołyki
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 111

schabu w kawałku ok. 1 szklanka mleka + 2 łyżki 2 cebule 1 główka czosnku 1 łyżka rozmarynu 8 ziaren ziela angielskiego 6 liści laurowych duża garść pieczarek 1 pęczek natki pietruszki 6 plastrów żółtego sera mielone chili (lub płatki w młynku) 1 łyżka masła 2 jajka sól i pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania wykałaczki Przygotowanie: Kawałek schabu(...)mleka, mieszamy i wkładamy kotelty. W razie potrzeby dolewamy jeszcze mleka - całe mieso powinno być w nim zanurzone. Odstawiamy do lodówki na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin. Pieczarki kroimy w pół-plastry, 1 cebulę w piórka, a czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło i smazymy na nim pieczarki z cebulą i czosnkiem przez ok. 7 minut. Natkę pietruszki

Prosto z Kotła
Naleśniki Z Farszem Brokułowo - Pieczarkowym 155

jajka kl L trzy szczypty soli 1/2 szkl wody gazowanej 3/4 szkl mleka lub napoju migdałowego, sojowego lub ryżowego 2 łyżeczki roztopionego masła Farsz: 1/2 drzewka brokuła 250 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 łyżki startego sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz 1. Składniki na naleśniki miksujemy i odstawiamy na 10-15 minut(...)czasie gotujemy brokuł (10-15 min) szklimy cebulkę, oraz czosnek oraz przesmażamy razem z nimi pieczarki. Pieczarki w trakcie smażenia solimy i pieprzymy. 2. Teraz smażymy naleśniki.  Naleśniki aby nie pękały przykrywamy talerzem i odstawiamy na czas przygotowania farszu. 3. Do przesmażonych pieczarek dodajemy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki lub rozgniatamy go i taki dodajemy do pieczarek. Możemy jeszcze

Gotowanie...to proste !
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym 165

pracy/szkoły. Polecam :) Składniki ( na ok.10 sztuk krokietów ) Naleśniki  - 2 i 1/2szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli, szczypta cukru Farsz - 400 gram pieczarek - 1 duża cebula - 1 jajko - 150 gram sera żółtego np. gouda - 1 płaska łyżka bułki tartej - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ( opcjonalnie ) - czosnek mielony, sól, pieprz do smaku Dodatkowo - jajko(...)miksuję, odstawiam na ok. 10 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim ogniu cienkie naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Pieczarki kroję w drobne kawałki ( kostka, paski ), cebulę w drobniutką kosteczkę. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewam olej dodaję pieczarki, krótko przesmażam, tylko do odparowania wody

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotleciki Z Kurczaka Z Pieczarkami I Serem 147

szybko się je robi, nie wiele składników a smakują wybornie i są świetna alternatywą dla schabowych ! Składniki na około 4-6 kotlecików: 250 g pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1/3 główki cebuli 1 duży ząbek czosnku 1 jajko kl L lub XL 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki startego żółtego sera ulubiona wasza przyprawa do kurczaka(...)pieprz do smaku 1. Fileta myjemy osuszamy i kroimy w kostkę,  następnie przekładamy do miski solimy i pieprzymy i doprawiam przyprawą do kurczaka i odstawiam na czas smażenia pieczarek jakieś 10-15 minut. 2. Następnie obieram i kroje pieczarki.  Przesmażam oleju z cebulkę, dodaje czosnek czosnkiem,  a kiedy lekko się podsmażą dodaje pieczarki doprawiając lekko solą

Gotowanie...to proste !
Sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem + film 109

Pyszna sałatka z kalafiorem, marynowanymi pieczarkami, jajkiem i zielonym groszkiem to efektowna propozycja na letnią kolację. Kalafior, pieczarki, jajka i zielony groszek idealnie się ze sobą komponują a dodatek sosu jogurtowego i koperku nadaje jej ciekawego smaku.     składniki na 3 porcje 1 kalafior 5 ugotowanych na twardo jajek mały słoiczek marynowanych pieczarek 2-3 garście zielonego groszku(...)gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Opłukany koperek drobno siekamy. Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, marynowane pieczarki oraz ćwiartki jajek, na wierzchu sałatki umieszczamy zielony groszek. Całość polewamy sosem jogurtowym i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.   Artykuł Sałatka z kalafiorem

Smakowite Dania
Pieczarki z warzywami w rustykalnym wydaniu - pizza pełnoziarnista 183

Wakacje to słońce które mocno grzeje, a ja w wolnej chwili w kuchni szaleję. Wspaniały chlebek rustykalny przygotowałam w którym farsz z pieczarek, sera i pasty warzywnej z grillowaną cukinią i curry schowałam. Ni to pizza pełnoziarnista, ni chlebek rustykalny, ale zapewniam Was, że smak ma idealny. Zakręcone danie na wspólne biesiadowanie.  Składniki: nadzienie: 3 łyżki oleju rzepakowego rozmaryn(...)oregano, bazylia KUJAWSKI, 1 biała cebula, 500 g białych pieczarek, 1 słoiczek pasty warzywnej z grillowaną cukinią i curry WAWRZYNIEC, 100 g startego żółtego sera mozzarella, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ciasto: 20 g świeżych drożdży, 200 ml ciepłej wody, 2 łyżki oleju rzepakowego rozmaryn, oregano, bazylia KUJAWSKI, ½ łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 200 g mąki

Moniki Smakołyki
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalarepą, cukinią, kapustą i pieczarkami 86

zupa jarzynowa powinna zawierać warzywa, które dopiero pojawiły się na grządkach, są młodziutkie, pełne witamin i smaku lata. Tak powstaje pyszna zupa. Co potrzeba: 3 udka kurczaka, 8 dużych pieczarek, 1 mała cukinia, 1/4 dużego selera, Duża garść fasolki szparagowej, 2 duże marchewki, 1 większa kalarepa, 1/4 główki mniejszej młodej kapusty, 3 średnie ziemniaki, 3 ząbki czosnku, 2 płaskie łyżki(...)pokrojoną w drobniejszą kostkę, marchewkę pokrojoną w ćwierćplasterki. Wlewamy 2 litry wody, doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy kucharka, zmniejszamy płomień. Przykrywamy pokrywką, gotujemy na mniejszym płomieniu. W tym czasie obieramy pieczarki, kroimy drobno, smażymy na patelni z 1 pełną łyżką masła. Pod koniec smażenia dodajemy 2 szczypty soli i 1 szczyptę pieprzu. Gotowe pieczarki przekładamy do zupy. Cukinię kroimy w drobną

Bułka z Chlebem
KOTLECIKI PIECZARKOWO-JAJECZNE 136

Bardzo lubię takie lekkie, bezmięsne kotleciki .  Dziś kolejna ich wersja z dodatkiem  pieczarek oraz kolorowej papryki. Takie kotleciki mogą być fajnym bezmięsnym daniem obiadowym albo pyszną kolacją. Smakują tak samo pysznie zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: (na 11 niewielkich kotlecików) 7 jaj ek ugotowanych na twardo 2 jajka (surowe) 300 g pieczarek 2 cebule(...)ścieramy na tarce, na oczkach.  Na łyżce oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, kiedy się zezłoci dodajemy posiekany czosnek i pokrojone drobno papryki. Smażymy całość chwilę po czym dodajemy pokrojone pieczarki. Mieszamy podsmażamy, aż woda, która puściły pieczarki odparuje. Lekko solimy i pieprzymy. Studzimy. W dużej misce mieszamy starte jajka, przesmażone pieczarki z cebulką i papryką, posiekany szczypiorek oraz przyprawy: sól

Walijskie Pichcenie
Wołowina po burgundzku 124

Magda Wołowina po burgundzku może nie należy do najszybszych możliwych sosów, ale zdecydowanie jest warta czekania. Jej pyszny, wyrazisty, z rozpadającymi się kawałkami mięsa, słodką marchewką i aromatyczną pieczarką. Wszystko to łączy sos na bazie czerwonego, wytrawnego wina i to cały sekret tego wspaniałego dania. Dla mnie to propozycja na naprawdę wyjątkowy obiad, podany z jedwabistym purée z ziemniaków(...)masłem i mlekiem. Składniki (na 4 duże porcje): 1kg wołowiny 150g wędzonego boczku 400g średniej wielkości pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 cebulki dymki 3 marchewki 250ml czerwonego, wytrawnego wina – użyłam 500ml bulionu wołowego 100ml passaty pomidorowej 2 listki laurowe sól i pieprz do smaku 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju posiekana natka pietruszki do posypania łyżka

Smaczna Strona
Risotto z pieczarkami w occie balsamicznym 71

Przepis na risotto z pieczarkami w occie balsamicznym Risotto, jest to dla mnie jedno z tych dań, które przygotowuje się najprzyjemniej. W trakcie, gdy ryż spija bulion, ja mam czas, żeby przygotować dodatki, które wzbogacą całe danie. Tym razem postawiłem na risotto z pieczarkami w occie balsamicznym. Towarzystwa pieczarkom dotrzymały suszone pomidory i zielona pietruszka. Jak dla mnie… Petarda(...)Risotto z pieczarkami – kilka porad Masło roślinne możesz zrobić samodzielnie lub kupić. Jeśli nie masz masła, możesz użyć np. zwykłego oleju rzepakowego. Ilość octu balsamicznego zależy od tego, czy i jak bardzo go lubisz. U mnie były to 2 łyżki. Do zdjęcia trafiło tylko kilka plasterków pieczarek. Ty sobie ich nie żałuj, bo WYMIATAJĄ! Jeśli lubisz takie dania

Blendman
Bakłażany faszerowane kaszą i warzywami 89

Bakłażany faszerowane kaszą i warzywami. Lubicie bakłażany? Dzisiaj w wyjątkowej wersji obiadowej bakłażany faszerowane kaszą bulgur i warzywami (cebula czerwona, pieczarki, papryka, pomidory koktajlowe i ajvar), oraz odrobiną boczku . Całość doprawiłam skomponowana przeze mnie mieszanka przypraw z płatków chili, ziarnistego pieprzu, różowej soli, tymianku i oregano), wykorzystałam też twardy ser z ziołami, który przywiózł mi syn z Holandii. Faszerowany bakłażan(...)Zdrowy, smaczny, wygląda apetycznie, a nie wymaga dużo pracy. Składniki na 3 porcje po 2 połówki bakłażana na osobę: 3 średnie bakłażany ½ szklanki bulgur 1 kopiasta łyżka ajvaru puszka pieczarek 1 czerwona cebula 1 żółta papryka 1-2 łyżki chudego, siekanego boczku wędzonego domowa ognista mieszanka przypraw (płatki chili, pieprz ziarnisty, sól różowa, oregano, tymianek) olej twardy ser Jak zrobić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki zapiekane z wędliną, serem i pieczarkami 165

podanych składników przygotowałam ok. 8 naleśników. Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajko 3 łyżki oleju szczypta soli 16 plastrów wędliny 16 plastrów żółtego sera ok. 16 pieczarek 1 duża cebula 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżki sosu sojowego olej do smażenia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1.   Łączymy ze sobą mleko(...)mąkę, jajko, olej i sól - smażymy naleśniki. 2.   Pieczarki kroimy w pół-plastry, a cebulę w piórka. 3.   Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. 4.   Dodajemy pieczarki i smażymy ok. 3 minuty. 5.   Dodajemy bazylię, granulowany czosnek, sos sojowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6.   Smażymy

Prosto z Kotła

Proponowane wyszukiwania