pasty - 13297 przepisów (strona:166/887)

sernik piankowy 91

wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół szklanki moreli pół szklanki żurawiny 1,5 szklanki wiśni z soku Wykonanie wszystko zblendować na pastę . Posypka kokosowa Składniki 120 g wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła(...)kolor . Złożenie ciasta Przekroić biszkopt na dwie części. Na spód blaszki położyć jedną część-- opcjonalnie posypać wiórkami kokos prażonymi -- ,na to wyłożyć masę serową. Przykryć drugim biszkoptem . Wierzch posmarować pastą owocową i obsypać rumianym kokosem. Włożyć do lodówki do stężenia masy serowej. Smacznego:)) duzo pisania ,a szybko sie robi --inspiracja

mojej kuchni
DayUp Pearls – Arteta 182

wiórki kokosowe 1%. Z rokitnikiem – purée bananowe 35,8%, purée jabłkowe 34,8%, śmietanka kokosowa 12,3%, sok z rokitnika 9%, perły tapioki 4%, wiórki kokosowe 2,5%, pasta z rodzynek 1,5%, wanilia 0,1%. Z makiem   i jeżynami – purée jabłkowe 62%, purée jeżynowe 13%, śmietanka kokosowa 12%, perły tapioki 4%, pasta z daktyli 2%, wiórki kokosowe(...)biały mak 2%, niebieski mielony mak 1%. Z cynamonem i śliwką – purée śliwkowe 40%, purée jabłkowe 34,7%, śmietanka kokosowa 14%, pasta z rodzynek 5%, tapioka 4%, wiórki kokosowe 2%, cynamon 0,3%. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: Z granatem – 100g/ 132 kcal, tłuszcz – 5,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,5g, węglowodany – 20,2g w tym cukry

Candy Pandas
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 197

Gofry z Ajvarem  Podravka możecie też przygotować w wersji mini, wtedy będą idealną i bardzo ciekawą przekąską na niejedną imprezę karnawałową. Warto podkreślić, ze Ajvar Podravka to pasta warzywna, która powstaje w oparciu o oryginalną recepturę chorwacką. Jej bazę stanową papryka i bakłażany. Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów i dodatków. Dostaniecie ją w słoiku o dwóch różnych pojemnościach, mniejszy(...)wyjazdy, jako dodatek do wielu dań, do pracy czy uczelnię; bądź w większej bardziej rodzinnej formie o pojemności 350 g, jak na zdjęciach poniżej.  Polecam Wam gorąco tą pastę, jest pyszna, bardzo aromatyczna i ma ogromnie szerokie pole do zastosowania w kuchni, jako dodatek do kanapek, wrapów, naleśników, poprzez dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą

SMYKWKUCHNI
Salsa z awokado, łososia wędzonego, pomidorów i kopru 104

pyszny chlebek i nie miałam z czym go jeść. Nie mam serów, nie mam wędlin, nie mam nawet masła w domu. Musiałam mieć coś innego, zatem padło na salso- pastę.  Jest wędzony łosoś, którego ostatnio nadużywam. Jest awokado, które kocham. Jest pomidor suszony i oliwki dla umami. I pomidor malinowy dla zdrowia. I koper dla zapachu. I sól(...)pieprz i granat dla dekoracji. Jak dla mnie bomba, a jak dla Was?  Składniki na pastę; 50 gramów wędzonego łososia  3/4 DOJRZAŁEGO awokado  10 czarnych oliwek  2 suszone pomidory  pół pęczka kopru  2 pomidory malinowe  2 łyżki oleju lnianego  sól, pieprz 1/2 łyżeczki miodu  sok z 1/2 cytryny granat do dekoracji

Mango Papaja
Zupa krem z buraków i batatów 156

Buraki czerwone uwielbiamy, szczególnie zimą. Zajadamy się nimi w postaci kiszonki, sałatki, pasty oraz kremowej zupy, którą wprost uwielbiamy! Wszyscy. To znaczy zarówno dzieci, jak i dorośli. Bardzo pożywne i smakowicie doprawione połączenie buraków i słodkich ziemniaków, które pozytywnie zaskoczy największych sceptyków buraków Polecam! Ciekawe pomysły na wykorzystanie buraków czerwonych to kiszonka , sałatka do obiadu , pasta do kanapek , sałatka(...)Składniki: 500 g batatów (jedna duża sztuka) 800 g buraków czerwonych (około dwie większe sztuki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 cm korzenia imbiru (lub 1 łyżka domowej pasty imbirowej ) przyprawy: 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżka oleju 4 szklanki wody 1 łyżka sosu sojowego 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki

Lamarida.pl
Pasta z wędzonej makreli 203

Zapraszam na smakowitą pastę rybną do pieczywa. Idealna na śniadanie lub kolację. Polecam Składniki: 150 g mięsa z wędzonej makreli 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu pęczek szczypiorku od dymki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy, odkładamy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso z ryby również drobniutko kroimy(...)dokładamy do jajek. Następnie do miseczki wkładamy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy pastę, dokładamy szczypiorek (troszkę odkładamy do ozdoby) i jeszcze raz mieszamy. Górę pasty z makreli posypujemy resztą szczypiorku

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Makaron konjac z suszonymi pomidorami i rukolą 108

opublikuje chciałem sprawdzić jak smakuje. Dlatego dodałem do niego suszone pomidory oraz rukolę. Trzeba przyznać, że wyszedł bardzo smaczny obiad w dosłownie 10 minut! Składniki 1 opakowanie Diet Pasta Makaron konjac – spaghetti 80 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami (po odsączeniu) 20 g rukoli (garść) Sól, pieprz Przygotowanie Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy(...)patelnię z odrobiną oleju z ziołami, którym są pokryte. Podsmażamy je kilka minut, aż zaczną bardzo ładnie pachnieć. Otwieramy paczkę z makaronem konjac Diet Pasta i wrzucamy go na durszlak. Musimy go dokładnie przepłukać ciepłą wodą. Następnie dodajemy go do naszych pomidorów i podsmażamy razem przez około 3-4 minuty. Całość doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Na ostatnią minutę smażenia

Programista w kuchni
Drożdżowy wieniec z nadzieniem daktylowym, z orzechami i tahini - Weihnachtskranz 181

dodatku w zdrowszym wydaniu - bez cukru i bez nabiału. Ciasto drożdżowe zrobiłam na mleku kokosowym z dodatkiem miodu, jest mięciutkie, delikatne i puszyste, natomiast słodycz nadzienia płynie z daktyli. Pastę daktylową wzbogaciłam dodatkiem tahini i orzechami laskowymi i jest przepysznie. Do zajadania w okresie adwentu i do postawienia na stole w okresie świąt. Zniknie w oka mgnieniu! Składniki(...)brzegów misy ciasto. Przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość daktyle odcedzić z wody, następnie zmiksować razem z tahini przy pomocy blendera na gładką masę. Jeśli pasta jest bardzo gęsta dodać trochę mleka kokosowego lub wody z moczenia. Wymieszać z mielonymi orzechami do uzyskania smarownej pasty wyrośnięte ciasto drożdżowe powtórnie zagnieść (odgazować), następnie rozwałkować na stolnicy podsypanej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kakaowe smoothie z bananem, orzechami i tahini 139

macie rano czasu na śniadanie? To kakaowe smoothie z bananem i orzechami spokojnie może zastąpić śniadanie. Wystarczy wieczorem zalać orzechy wodą a rano zmiksować z bananem, pastą tahini, daktylami i wodą. Podobne patenty już wcześniej były na blogu np gryczane smoothie z bananem i orzechami laskowymi lub gęste smoothie z orzechami, nasionami i gryką . ale takich pomysłów nigdy dość. Przygotowanie(...)dnia po przyrządzeniu. Kakaowe smoothie z bananem, orzechami i tahini   Drukuj Prep time 10 min Cook time Total time 10 min   Śniadaniowe smoothie z bananem, orzechami laskowymi, pastą tahini z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki Author: Cooking for Emily Serves: 2 Ingredients 1 banan ½ szklanki orzechów włoskich 3 daktyle 1 łyżeczka kakao 1 łyżka pasty tahini

Cooking for Emily
Drożdżowe galette z kapustą i suszonymi grzybami (Galette di pasta lievitata con crauti e funghi secchi) 177

calzone della cucina russa, e dall'altra la galette, la crostata rustica comunemente diffusa nella tradizione culinaria francese, che non necessita di cottura con lo stampo. La sua pasta lievitata è stata arricchita con farina di grano saraceno e parmigiano reggiano grattugiato. Sarà proprio la loro presenza a rendere più scuro e allo stesso tempo più saporito l'impasto. Buon(...)kapusty i grzybów 350 g kiszonej kapusty 40 g suszonych grzybów 1 cebula 1 liść laurowy 2 łyżki oliwy z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Galette di pasta lievitata 150 g di farina 00 70 g di farina di grano saraceno 30 g di parmigiano grattugiato 8 g di lievito di birra fresco 1/2 cucchiaino di zucchero

La grande e la piccola cuoca
MOJA ULUBIONA WEGE PIZZA / NA CIENKIM CIEŚCIE 134

cienkie i chrupiące! Dziś mam nadzieję, że moja pizza „przemówi” zarówno do jednych, jak i do drugich! Zapraszam na przepyszną pizzę z zielonymi dodatkami! Mamy tutaj pyszną pastę warzywną z grillowaną cukinią i curry, zielony groszek, fasolkę szparagową, świeżą roszponkę i przepyszną, włoską burratę. Fantastyczne połączenie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: ( 1 pizza o średnicy ok. 35 cm ) * mąka(...)pszenna – 250 g * drożdże świeże – 15 g * letnia woda – 125 ml * oliwa z oliwek – 30 ml * sól – 1 płaska łyżeczka * cukier – 1 płaska łyżeczka DODATKI: * pasta warzywna z cukinii z curry * burrata /ew. mozzarella * groszek zielony * fasolka szparagowa * świeża roszponka * sól, pieprz, bazylia, oregano SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Świeże drożdże kruszymy do miski. Dodajemy wodę i olej, mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą

Ostra na Słodko
Wtorek: Bucatini all’Amatriciana 118

Łatwa i szybka do zrobienia pasta z zawiesistym sosem pomidorowym, którego bazę stanowi zasmażony boczek. Bucatini amatriciana to jedno z najpopularniejszych dań w Rzymie. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Cztery są główne pasty kuchni rzymskiej (nie tego starożytnego, ale mieszkańców Rzymu): amatriciana, carbonara, gricia oraz cacio e pepe. Podstawę każdej stanowi oczywiście makaron, zazwyczaj spaghetti(...)raczej złe słowo. Charakterystyczną cechą amatriciano jest to, że makaron gotuje się w wodzie tylko do momentu kiedy jest mocno al dente i dogotowuje w sosie. Polecamy Wam tę pastę, bo jest łatwa, szybka do zrobienia i bardzo sycąca. Zamiast podgardla możecie użyć boczku wędzonego, lub jeśli chcecie ograniczyć do minimum ilość tłuszczu suszonej szynki. Niestety, w Polsce niełatwo jest

Niedzielny kucharz
Słodkie, chałwowe kulki owsiane z orzechami czyli poWeekendowe Łakocie odc.182 122

najlepiej górskich 50 g uprażonych np. w piekarniku orzechów laskowych (bez skórki) 160 g daktyli bez pestek (jeśli macie suszone daktyle namoczcie je 10 minut w wrzątku) 130 g pasty tahini spora szczypta soli kakao do obtoczenia Do pojemnika (z ostrzem) blendera wrzucamy płatki i orzechy, i rozdrabniamy na grube okruszki. Przesypujemy je w miski. Blenderem rozdrabniamy również daktyle(...)tahiną i solą. Powinna powstać z nich gęsta pasta. Pastę przekładamy do miski z płatkami i dokładnie łączymy. Możemy to zrobić dłonią lub łyżką. Masa jest lepka i będzie się kleić do ręki. Z masy formujemy kulki (zwilżonymi dłońmi) i obtaczamy je w kakao. Autorka książki zaleca przechowywanie kulek w zamrażarce, ja myślę, że w lodówce w szczelnym pojemniku również

Dzieje kuchennej Wiewióry
Hummus – przepis podstawowy + 3 modyfikacje 71

Pasta z ciecierzycą, czyli hummus jest znana już od tysięcy lat. W Internecie możesz spotkać wiele modyfikacji, jednak kilka składników jest zawsze niezmiennych: ciecierzyca, oliwa, tahina (czyli pasta z sezamu), czosnek i sok z cytryny. Moją pierwszą pastę z ciecierzycy przygotowałem sam – mimo

Vegan Taste
JAGLANKA Z PASTĄ ORZECHOWĄ I BANANAMI 93

dzieci. Z jaglanką tak samo jak i owsianką można kombinować i za każdym razem dodać inne dodatki. Dziś na śniadanie przygotowałam sobie jaglankę gotowaną na mleku z dodatkiem pasty orzechowej. Wyszła obłędna w smaku. Mogłabym ją jeść codziennie ;) Składniki na 2 porcje: * 1/2 szklanki kaszy jaglanej (użyłam  Skworcu ) * 1,5 szklanki chudego mleka * 1 łyżeczka miodu * 3 łyżki pasty(...)orzechowej (użyłam  Radix- bis ) * 1 dojrzały banan * garść migdałów w płatkach  Wykonanie: Do garnka wlać mleko, dodać miód i pastę orzechową.  Kaszę jaglaną wsypać na sitko, przepłukać kilka razy zimną i ciepłą wodą na zmianę. Następnie kaszę wsypać do mleka, postawić na palniku grzewczym ustawionym na minimum. Kaszę gotować do momentu, aż wchłonie całe mleko, co chwilę

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania