Zupa-krem z białych szparagów

Zupa-krem z białych szparagów

Zupa-krem z białych szparagów

Choć do sezonu na szparagi jeszcze mamy chwilkę, ja już na tyle nie mogłam się doczekać, że połakomiłam się na pęczek. A nawet dwa. Miałam ambitny plan przygotować je na wielkanocny obiad, ale jak wiecie trochę mi się pochorowało. I tak sobie owe szparagi jeszcze trochę poczekały na swój czas. Szparagi – dlaczego warto. Białe szparagi (zielone zresztą też, ale dziś przepis na białe) to ciekawe warzywa. Rosną w postaci pędów pod ziemią. Zwykle są dość grube i przed przygotowaniem należy je obrać ze skórki, gdyż ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, boczek, zupa, mięso, pasta, pasty, zupa krem, kapustą, ziemniaki, zielone szparagi, paszteciki, kurczak, żeberka, obiad, skrzydełka, kurczak wędzony , chipsy z ziemniakow, kurczak z warzywami, warzywa na patelnie, paszteciki z kapustą, chrupiące skrzydełka

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.