czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub 0,7 l passaty pomidorowej 30 dag dobrej kiełbasy (toruńskiej, śląskiej, podwawelskiej) Olej rzepakowy do smażenia Węgierska pasta z ostrej papryki lub pasta gulaszowa do smaku Łyżeczka cukru, sól i pieprz do smaku Przygotować duży rondel o grubym dnie. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor(...)passatę. Wszystko posolić, dodać łyżeczkę cukru i przykryć pokrywką. Całość dusić na małym ogniu ok. 40 – 50 min. Na koniec dodać drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek oraz ostrą pastę paprykową i świeżo mielony pieprz. Podawać ze świeżym chlebem lub bułeczką. Można także serwować z ryżem lub makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotujemy i jemyStek z makaronem soba, wietnamskie noodle z kurczakiem, lasagna z cukinii, strogonoff z boczniaków z makaronem żytnim, pizza pasta z żytniego i cieciorkowe penne – takie dania przygotowaliśmy na ten tydzień. Same makarony, ale wszystkie zdrowe, bez węglowodanów. Po tygodniowej przerwie, kiedy nie gotowaliśmy obiadów do pracy, bo obydwoje z Agnieszką byliśmy w rozjazdach służbowych, wróciliśmy do planowania i przygotowywania lanczy(...)warstwy zapiekanki tworzy bardzo cienko pokrojona, a później obsmażona cukinia. Danie proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym równie smaczne jak oryginał. Przepis już w środę Czartek: Pizza pasta Danie jednogarnkowe i zapiekanka w jednym zrobione z dwóch rodzajów makaronu: z mąki żytniej i z mąki z ciecierzycy. Całość zapieczona w dużej ilości sosu pomidorowego. Element dekoracyjny, ale też
Niedzielny kucharzobróbce i smaczne warzywo. Polecamy dziesięć przepisów na dania ze szparagami: makarony, sałatki, kasze i zapiekanki. Szparagi z makaronem w sosie maślanym Pyszne, wiosenne danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. Do zrobienia w 15 minut. Zobacz przepis Gnocchi z batatów ze szparagami Śliczne, pomarańczowe kluseczki, które można jeść bez wyrzutów sumienia(...)zawierają zbędnych węglowodanów. Zamiast zwykłych ziemniaków gnocchi zostały zrobione z ziemniaków słodkich. Dodatek szparagów dodaje im urody i smaku. Zobacz przepi s Makaron primavera Lekko przekręcony przepis na kultową pastę primavera. Zamiast śmietanowego sosu dodaliśmy do makaronu smakowite pesto. Dzięki temu danie jest lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykły makaron. Zobacz przepis
Niedzielny kucharzdaniu niesamowita jest pasta, którą natarte są polędwiczki. Podstawę stanowi upieczony czosnek, do tego trzy zioła. Tyle wystarczy, żeby niesamowicie zaromatyzować mięso. Jako przystawkę do polędwiczek zawijanych w bekon proponujemy ziemniaczaną sałatkę z muślinowym pesto. Czas przygotowania: 30 minut Czas pieczenia : 10-15 minut Poziom trudności: Raczej łatwe Liczba porcji: 2 W przepisie na polędwiczki zawijane w bekon boczek musi(...)gdyż efekt jest niesamowity. Polędwiczka jest pachnąca, chrupiąca, niesamowicie soczysta a po przekrojeniu różowa w środku. Gorąco polecamy ten sposób pieczenia zaczerpnięty z bloga Tienda.com . Mięso dobre jest natrzeć pastą i odstawić najlepiej na całą noc, żeby przyprawy miały czas uwolnić swoją moc. Do polędwiczek zawijanych w bekon polecamy ziołową sałatkę ziemniaczaną z kremowym pesto. Wart uwagi jest sposób robienia
Niedzielny kucharzsmaku nieco przypomina wegański smalec. Usmażona z czosnkiem i cebulą cukinia jest mazista, może stąd to skojrzenie. Jeśli w waszych ogródkach cukinia obrodziła, to musicie koniecznie wypróbować taką warzywną pastę – jest bardzo prosta do przygotowania, zdrowa, pyszna i można ją długo przechowywać. Ja uwielbiam ją na śniadanie – chleb wsadzam do tostera, wyciągam pastę z lodówki i smaruję podgrzane(...)słoika. Gdy wystygnie chowamy do lodówki. Podajemy ze stostowanym pieczywem. Masło cukiniowe jest doskonałe bez dodatków, można też zjadać razem z serem lub wędliną. Mi najlepiej smakuje jako warzywna pasta do pieczywa na śniadanie czy kolację. Masełko cukiniowe przechowujemy w lodówce do maks. 3 tygodni – moje jednak znika znacznie szybciej. Przepis inspirowany thekitchn.com Post Masełko cukiniowe pochodzi z bloga
Poezja smakustołowa na 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami. Użyłam masła orzechowego , do smażenia oleju kokosowego oraz do podania Daktylli - pasty daktylowej z orzechami laskowymi, czyli produktów pochodzących ze sklepu Woj-Len . W moim domu Daktylla znika ekspresowo, ponieważ oprócz świetnego smaku ma dobry skład, ponieważ zawiera jedynie z pastę daktylową(...)pastę z orzechów laskowych i karob
Di gotujeuwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-) Składniki Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g Jajko 5 jajek Ogórek kiszony 3 większe ogórki Cebula 1 średniej wielkości Majonez 3 łyżki Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan Sól Pieprz The post Pasta jajeczna z wędzoną makrelą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePasta z twarożku i wędzonego łososia – idealna na kanapki, na śniadanie oraz kolację. Składniki: 200 g wędzonego łososia 150 g serka śmietankowego naturalnego, np. Almette 1 mała czerwona cebula 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z The post Pasta z łososia wędzonego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka z fasolką szparagową, ziemniakami i kaparami w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek z bazylią, orzechami i czosnkiem – coś dla wielbicieli wytrawnych, zdecydowanych smaków. Będzie doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs. Pozostałości sałatki można podsmażyć i zjeść z jajkiem sadzonym albo zrobić z nich frittatę. Print Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków w tapenadzie Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków(...)kaparów w tapenadzie czyli paście z czarnych oliwek, orzechów, bazylii i czosnku. Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Ingredients 1 kg młodych ziemniaków 1/2 kg fasolki szparagowej 60 g kaparów TAPENADA 2 ząbki czosnku 2 garście natki pietruszki (lub bazylii) 1/2 szklanki czarnych oliwek 1/3 szklanki orzechów włoskich 80 ml oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz
Cooking for Emilydziale dekoracyjnym. Oczywiście to stamtąd wyszłam najbardziej obładowana. Dario skwitował to tylko znaczącym spojrzeniem, ale nic nie powiedział. Po powrocie do domu odłożyłam dekoracje na bok, by przygotować szybką pastę z kurczakiem i pomidorami. Wyszła pysznie. Dekoracje też są trafione. Kończy się więc udany dzień. Składniki: • 1 pierś kurczaka • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 4-5 plasterków wędzonego boczku(...)składników na patelni. Smażyć kilka minut. 9. W tym czasie ugotować makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, odlewając wodę, a makaron pozostawić w garnku. 10. Do gorącej pasty dodać składniki podsmażone na patelni z częścią rozgrzanej oliwy. Wymieszać. 11. Oliwki i ostrą papryczkę pokroić w plasterki. 12. Parmezan zetrzeć na tarce. 13. Pastę rozłożyć na talerze, doprawić papryczką
W mojej kuchnisól, pieprz do smaku Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Szpinak umyć,osuszyć . Ugotowane jajka i szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami
w mojej kuchnisól, pieprz do smaku Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Szpinak umyć,osuszyć . Ugotowane jajka i szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami
mojej kuchniryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread . Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym i pastą curry (można zastąpić przyprawą curry w proszku), a następnie dolewamy mleczko kokosowe i chwilkę gotujemy. Na koniec, już po odstawieniu z kuchenki, dodajemy listki szpinaku. SKŁADNIKI / 1-2 PORCJE 1 łyżka(...)oliwy 1 duży pomidor, np. malinowy 2 duże ząbki czosnku 1 płaska łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżka łagodnej pasty curry, polecam taką lub 1/2 łyżeczki curry wproszku 1/3 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka soku z limonki przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz opcjonalnie: garść listków szpinaku DO PODANIA: 1/4 papryczki chili, świeża kolendra, czarny sezam
cool and mintyFenomenalna - słodka i zdrowa przekąska! Zblendowane figi delikatnie chrupią dzięki małym ziarenkom. Pasta kokosowa nadaje wyrazistego smaku całości. I w dodatku nie ma w nich grama zbędnego cukru. Idealne do letniej kawy! 300 g suszonych fig 60 g suszonych daktyli 4 łyżki mąki migdałowej 3 łyżki masła orzechowego 6-7 łyżeczek pasty kokosowej Figi oraz daktyle zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy(...)ucieramy blenderem. Masa musi być dość gęsta i zwarta. Jeżeli taka nie jest dodajemy więcej mąki. Z masy formujemy na dłoni małe placuszki. Na środku układamy po pół łyżeczki pasty kokosowej. Zwijamy i formujemy kuleczkę. Chłodzimy przez 30-40 minut w zamrażarce lub przez noc w lodówce. Jeżeli nie mamy w domu mąki migdałowej możemy użyć zmielonych płatków owsianych
VioletoweKucharzenieDelikatne kanapeczki z bułeczek wypiekanych na patelni. Przygotowałam je w zdrowszej wersji, bo ich głównym składnikiem jest mąka pełnoziarnista. Podane z pastą z bobu i jajkami, nie tylko dobrze smakują, ale dostarczają sporo energii. Można je zjeść w domu, a także zabrać do pracy lub piknik. PROZIAKI: 1 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka sodu 3/4 szklanki jogurtu naturalnego szczypta(...)soli PASTA Z BOBU: 500 g bobu 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny sól pieprz czarny DODATKI: margaryna Śniadaniowa Maślany Smak 2 jajka świeży szczypiorek Bób wrzucić na gotującą się, osolona wodę i gotować ok 10 min,aż będzie miękki. Po odcedzeniu włożyć na chwilę do zimnej wody
https:KKuchniaMniam