Składniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Leczo z dynią
czarrna od kuchnipaluchami sezamowymi? polubicie to na pewno. Ciasto zarabia się wieczorem, wsuwa do lodówki a rano wyrośnięte czeka na uformowanie i pieczenie. Paluchy są aromatyczne, pulchniutkie, idealne z plastrem sera, pastą z awokado czy co tam lubicie. Śniadaniowe paluchy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniealternatywę do bułeczek cynamonowych (cynamonek). Na drugi dzień świetnie smakuje stostowany albo podgrzany na patelni. Ja zwykle go jem solo, ale można go też podać ze wszelkiego rodzaju słodkimi pastami. Smacznego
Chleby Rolfaoznacza, że i tak nie ukoimy dobrze zmysłów. Mój makaron aglio olio przygotowałam z zielonej i czerwonej papryczki chili co uczyniło go nieco bardziej pikantną lecz nadal idealną pastą. Dla złamania oczywistych reguł spaghetti przyrządziłam bez odcedzania makaronu a pietruszkę zastąpiłam siekaną kolendrą. INNE PYSZNE PRZEPISY NA MAKARONY: CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM CALAMARI Z SOSEM ALFREDO
globuskulinarnyrogaliki są pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu. Są jedynie lekko słodkie i idealnie nadają się do jedzenia z dżemem, słodkimi pastami czekoladowymi, masłem orzechowym. Idealnie smakują od razu po upieczeniu podane ze szklanką mleka. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – kajzerki – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – chlebek z pesto – focaccia
nietylkopasta.plfolią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Składniki na masę śmietanową: 1,2 l śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 laski wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 łyżki mąki pszennej 4 białka Dodatkowo: 250 g mrożonych jagód, lub innych owoców cukier puder do posypania Śmietanę, cukier, mąkę i ziarenka wanilii ubić mikserem, do połączenia
UgotujmyTo.plkrem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta laska wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 żółtka 200 g bardzo miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder Zimne mleko (musi być pasteryzowane bo inaczej się zwarzy…) wymieszać z sokiem z cytryny. Odlać
UgotujmyTo.plbakłażana to teraz na pewno się w nim zakochacie, jeśli przygotujecie te marynowane bakłażany i marynowaną paprykę Na blogu również znajdziecie inne przepisy na bakłażana: Bakłażan w sosie jogurtowym , Pasta z bakłażana i pomidorów , Cannelloni – zapiekanka z bakłażana , Bakłażan smażony i inne… Marynowane bakłażany z papryką Składniki: 2 bakłażany 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka
UgotujmyTo.plZupa grzybowa z pesto Aromatyczna, smaczna, rozgrzewająca, sycąca – nic więcej do szczęścia nie trzeba. Pesto bazyliowe to włoska pasta z bazylii, orzechów, oliwy, sera dojrzewającego. Ma niesamowicie bogaty smak i aromat. Świetnie podbija smak wielu dań, będąc tą kropką nad i, wzmacniając go i odmieniając zarazem. Spróbujcie tu poeksperymentować. Słoiczek pesto w lodówce może stać bardzo długo. Ugotujcie od razu
Dorota Smakujeskładniki: 200 g makaronu gryczanego 1 cukinia mała 1/3 brokuła 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 200 g pieczarek 200 g tofu wędzonego 50 g czerwonej pasty curry 1 limonka sól, pieprz 300 g łososia świeżego filet natka pietruszki olej kokosowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 400 ml mleczka kokosowego
wesoła kuchniałączyć pomidora z ogórkiem, bo nie wpływa to korzystnie na nasze zdrowie. Czy to prawda? Pisałam o tym tutaj , zapraszam do krótkiej lektury i rozwiania wszelkich wątpliwości. Spróbuj także: pasta z czerwonej fasoli, sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe
Natka Pietruszkioferuje na marka Patak's. Dzięki produktom marki Patak's smaki Indii możemy przenieść do naszej kuchni. Do wyboru mamy sporą gamę sosów o niezwykle intensywnych smakach; past, które są idealne jako przyprawa lub baza do każdego dania; pikli oraz chutney. Moja propozycja znanej z dzieciństwa potrawy z nutą orientu zabierze Was w kulinarną podróż. Aromaty i smaki
Projekty ze smakiemgęstej masy. Jeśli to możliwe, to nie podlewamy wodą, grzyby same puszczą sok. Jeśli lubimy gładką konsystencję grzyby blendujemy lub mielimy w maszynce. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gorącą pastę przekładamy do czystych słoiczków i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia i następnego dnia powtarzamy pasteryzację
Kulinarne przygody Gatityjajka ugotowane na twardo 8 pomidorków koktajlowych 1 pęczek rzodkiewek 1 opakowanie sera tofu 100 g wędzonego łososia Główka sałaty rzymskiej Szczypiorek 1 łyżka oleju Sos 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Odciśnij ser tofu z nadmiaru wody, pokrój w kostkę. Rozgrzej
Niedzielny kucharzrozprowadź równomiernie. Wstaw do piekarnika, piecz 10 minut – wyjmij wcześniej gdyby nasionka zaczęły się przypalać. Wyjmij z pieca, wystudź. Krok 2 Przesyp nasiona do miksera i zmiksuj na gładką pastę. Dodaj oliwę i ponownie zmiksuj. Przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika. Przechowuj w lodówce 3-4 tygodnie. Artykuł Tahini – najprostszy przepis pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz