pasta - 17303 przepisów (strona:613/1154)

Rodzaje japońskiej zupy ramen 91

gęsta oraz kremowa zupa, często dodatkowo przyprawiana rosołem drobiowym i słoniną. Dodatkiem do tonkotsu zazywczaj są kawałki mięsa oraz różne warzywa. Miso Zupa miso-ramen doprawiona jest sporą ilością pasty sojowej (jap. miso). Dzięki dodaniu tego składnika powstaje gęsta, brązowa zupa o bogatym, złożonym smaku. Sposób podania w ten sposób zupy ramen wywodzi się z miejscowości Hokkaido, gdzie długie oraz

Słodkie okruszki
Kilka pomysłów na dekorowanie świątecznych wypieków 79

pełni jadalne.    Proste maślane ciasteczka Składniki (na ok 50-60 sztuk): 120g masła 100g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią albo 1/4 łyżeczki pasty waniliowej 250g mąki 1 jajko 15g mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: cynamon, drobno posiekane orzechy, mak, kakao, mielone migdały, strata skórka cytrynowa Wszystkie składniki powinny być

Obiad gotowy
Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym 77

tuńczykiem i serem pleśniowym Polecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki.   Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 2 porcje lub półmisek: 100 g mixu sałatowego

Kulinarny S.O.S.
Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi 83

lodówki na całą noc. Składniki muszą się przegryźć. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Śledzie w sosie tatarskim → Śledzie korzenne → Sałatka z buraków i śledzi → Pasta figowa z orzechami włoskimi → Ciasteczka korzenne Artykuł Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Śledź z wędzoną makrelą 125

dokładnie oczyścić z ości. Zemleć przez maszynkę razem z cebulą i grzybami. Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę.  Wszystko razem dokładnie połączyć, dodać koncentrat. Doprawić do smaku. Pastą smarować płaty śledziowe, zawinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczką. Ułożyć na talerzu. Polać oliwą, posypać świeżo mielonym pieprzem. Na każdym rolmopsie kładziemy odrobinę majonezu i natkę pietruszki. Wstawiamy

Słodki Zakątek
Krakersy z pastą z tuńczyka 141

puszki tuńczyka 3 jajka 1/2 awokado 2 łyżki jogurtu lub skyru 1 pomidor listki bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać … Czytaj dalej Krakersy z pastą z tuńczyka

czarrna od kuchni
Sernik dyniowy z cynamonowym popcornem (bez glutenu) 73

proszku) -100g ksylitolu Nutura -2 duże jajka Karmel -60g cukru kokosowego Nutura -40g syropu ryżowego -30g oleju kokosowego -50g mleka kokosowego -60-80g pasty orzechowej Nutura -sól Cynamonowy popcorn -olej rzepakowy -garść kukurydzy Nutura -sól - cynamon Nutura SPÓD 1. Mąki, skrobię i ksylitol wymieszać razem. 2. Dodać olej i gorącą wodę. Całość dobrze wymieszać

Candy Pandas
Jak zawsze mieć w kuchni gotową ciecierzycę 97

Stories na bieżąco pokazuję kadry z mojej kuchni i gotowania. Ciecierzyca zwana też cieciorką czy groszkiem włoskim to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej hummusy i pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Ciecierzycę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania soczewicy suszonej. Możecie ugotować więcej

Dorota Smakuje
Uszka do barszczu – 6 pomysłów na farsz 78

soczewicy możemy podać dziecku od 1 roku życia. Uszka z farszem z białej fasoli Farsz z białej fasoli to po postu “wegański smalec” – sprawdź przepis tutaj . To rodzaj pasty do chleba, która jednak świetnie sprawdzi się też jako nadzienie do uszek. By zrobić taki farsz, wystarczy ugotować białą fasolę (można też użyć fasoli z puszki), zmielić i wymieszać

Wiszniówka
Likier bożonarodzeniowy 69

likier bożonarodzeniowy 400 ml whisky 100 g białej czekolady 400 ml śmietanki 30% 100 ml soku pomarańczowego skórka starta z 1 pomarańczy 150 g zagęszczonego mleka słodzonego 1 łyżeczka pasty waniliowej pół płaskiej łyżeczki cynamonu Jak zrobić likier bożonarodzeniowy Przelej do rondelka śmietankę. Dodaj skórkę i sok pomarańczowy, wanilię, cynamon oraz mleko skondensowane. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj

okolicepalnika.pl
Ryby głosu nie mają? 93

wiedzieć, skąd pochodzi ryba, kto ją hodował. Kupuj lokalnie. Będziesz miał/miała pewność, że ryba jest świeża. Jemy! A osobiście polecam bardzo mocno wędzonego karpia jako dodatek do past kanapkowych i sałatek. Jeśli tylko macie okazję nabyć wędzonego. Ja osobiście jadam tylko w tej formie, jednak mam też postanowienie, by w tym roku jeszcze otworzyć się na smażonego

Kucharzyca
Pomysły na niedzielny obiad – 10 przepisów 72

sosem i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika, żeby ładnie się podpiekły. Efekt gwarantowany! Czytaj dalej ODROBINA LUKSUSU: Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Do zrobienia w 15 minut. Fastfood, który może zakasować inne niedzielne, czasochłonne, wyszukane obiady. Nie lubimy nadużywać tego powiedzenia, ale “niebo w gębie” jest

Niedzielny kucharz
Kruche waniliowe ciasteczka z orzechami laskowymi 81

przygotować na prezent. Warto do pomocy zaprosić dzieci, będą miały dużo radości z przygotowywania takich słodkości.   Potrzebujemy:   Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 2 żółtka 2 łyżeczki pasty waniliowej 20 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 80 g orzechów laskowych od HELIO Wykonanie pysznych ciasteczek świątecznych:   1. Z podanych

Izabelawkuchni
Sernik z żurawiną / Cheesecake With Cranberry 73

jajek 250 g. cukru drobnego 1 kg. twarogu sernikowego z wiaderka 100 g. świeżej żurawiny 80 g. miękkiego masła ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżka pasty waniliowej 2 łyżki mąki pszennej Oraz 1 łyżeczka masła do posmarowania tortownicy 1 łyżka mąki pszennej do wysypania tortownicy Piekarnik rozgrzej do 170°C. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem

Delicious Place
Piernikowe drożdżówki z nadzieniem migdałowym / Gingerbread buns with almond filling 95

ciasto aż będzie głoe i elastyczne. Przykryj miskę z ciasta ściereczką lnianą i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Składniki na nadzienie migdałowe wymieszaj miksrem na gładką pastę. Wyrośnięte ciasto wyłóż na posypaną mąką stolnicę. Rozwałkuj prostokąt długości około 50 cm. Na całej powierzchni ciasta rozsmaruj nadzienie. Zwiń ciasto w roladę, składając je trzykrotnie. Powinien wyjść Ci wałek

Delicious Place