pasta - 16803 przepisów (strona:613/1121)

Wielkanocne menu - 15 przepisów na słone dania 128

zbyt dużej ilości upieczonego schabu. 10. Roladki drobiowe ze szparagami i boczkiem . Danie idealne jako niedzielny czy też świąteczny obiad. 11. Najlepsza i najprostsza przekąska wielkanocna - szynka konserwowa nadziana pastą jajeczną . Szybka i łatwa do przygotowania. 12. Jajka w szynkowych kubeczkach . Do galaretki dodałam marchewkę oraz groszek, dzięki którym poniższa przekąska na zimno jest jeszcze bardziej syta. 13. Pasztet

Ugotować
[Wielkanoc] Jajka faszerowane na 6 sposobów 83

pierwszym przepisie. Żółtka miksujemy z masłem, musztardą i sokiem z cytryny, a następnie doprawiamy do smaku wg uznania. Powstałą masą nadziewamy połówki jajek i posypujemy zielenieną. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 5 jajek 100 g wędzonego łososia Sok z połówki cytryny 1 łyżka masła Sól Szczypta pieprzu cayenne Koperek Kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Jajka gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym

Kate's Kitchen
Jajka faszerowane pieczarkami. 105

Jajka faszerowane pieczarkami, to klasyk pojawiający się u mnie na śniadaniu wielkanocnym.  Bardzo lubię faszerowane jajka, ale robię je tylko na Wielkanoc. Przez resztę roku robię pasty jajeczne. Tajemnicą przepisów na faszerowane jajka jest użycie niewielu składników, ale takich które są wyraziste w smaku. Ot cała sztuka ;) Składniki: 5 jajek eko 0,5 kg pieczarek 1 łyżka masła klarowanego

Codziennik Kuchenny
Senegal - Jaglanka z baobabem i masłem orzechowym (Ngalakh) 110

pominąć) - szczypta gałki muszkatołowej  - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka cynamonu - odrobina ekstraktu z wanilii - 1 łyżka rodzynek - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżka sproszkowanego owocu baobabu (można zastąpić pastą tamaryndową) - banany i masło orzechowe (do podania; trzeba przyznać, że banany to dodatek raczej mało ortodoksyjny, ale według nas znakomicie łączy się z pozostałymi składnikami) Przygotowanie: 1) Do garnka wsypujemy

Roślinożerni urlopowicze
Mazurek kokosowy 80

pisałam w składnikach, dodałam aromat własnej roboty, który sporządzam na rumie. Dało to dodatkowy smak. Jeśli nie mamy takiego aromatu, spokojnie możemy dodać sklepowy czy to w paście czy w proszku i dodać dodatkowo łyżkę rumu do masy, ale nie jest to wymagane. Do dużej miski przekładamy mascarpone i chwilę ubijamy je mikserem. Miksując, dodajemy do serka masę kokosową

Smaczna Strona
Sałatka z makaronem ryżowym 66

sałatek. Nie wiem, czy to kwestia wiosny i galopującego w naszą stronę lata, ale chodzą za mną ostatnio „lekkie” dania. To właśnie teraz jest najlepszy czas na pasty, dipy, sałatki, chłodniki i inne hiciory, które jemy na zimno. Kilka dni temu delektowałem się sałatką tajską , a dzisiaj czas na coś podobnego, ale jednak… innego 😂 Sałatka z makaronem

Blendman
Sos pomidorowy 102

zdecydowanie za szybko. Do czego go użyć: do makaronu z dodatkiem parmezanu lub mozzarelli do zapiekanki warzywnej do duszonych warzyw np. fasolki szparagowej, kalafiora z fasolą lub ciecierzycą jako pasta do chleba Przydatne wskazówki: zimą korzystaj z pomidorów krojonych w puszkach lub passaty z butelek lub kartonów latem polecam wybierać świeże pomidory , najlepiej różnych odmian i w różnych kolorach jeśli

wiecejwarzyw.pl
Jajka na Wielkanoc – dekoracje z jajek gotowanych 106

proste, a po drugie do ich wykonania potrzebujecie zaledwie kilku składników, więc mamy nadzieję, że nie sprawią wam trudności! Jeśli macie jakieś pytania – piszcie śmiało w komentarzach. Najlepsze pasty jajeczne na wielkanocne śniadanie Wielkanocna babka w wersji fit! 7 prostych i lekkich przepisów na Wielkanoc Zdrowe brownie z fasoli, idealne ciasto na Wielkanoc. Artykuł Jajka na Wielkanoc – dekoracje

Czynniki pierwsze
Jajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku 76

każdy go zrobi. Zielony majonez z tego przepisu jest prostszy wystarczy wybrane zioła w tym wypadku szczypiorek zmiksować z gotowym majonezem. Często też miksuję szczypiorek z serkiem tworząc pyszna pastę do kanapek. Przepis na jajka jest idealny na święta wielkanocne, oraz na inne okazje. Bo Polacy uwielbiają jajka z majonezem. Robi się je w zasadzie jak zwykłe jajka z majonezem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielkanocne jajeczka faszerowane 106

drobno siekamy, a rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy *** *** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka *** *** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA

Blog z Apetytem
Puszysta babka na oleju 106

się ją błyskawicznie i ze składników, które praktycznie zawsze mamy w domu. Dla smaku dodałam naturalny ekstrakt migdałowy, ale można również dodać skórkę z pomarańczy lub cytryny, kakao czy pastę z wanilii. https://youtu.be/D1CG9xAmvf0   Składniki na puszystą babkę na oleju: 200 g mąki pszennej typ 450 (1,5 szklanki) 80 g mąki (skrobi) ziemniaczanej (0,5 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Puree z brokuła – super zdrowe! 99

zjeść po prostu, możemy jako dodatek do sztuki mięsa, ryby czy kotleta warzywnego. Możemy je tez potraktować jako jarzynkę do obiadu. Świetnie sprawdza się jako dip do chipsów, pasta do kanapek, sos do makaronu. Naprawdę ma wiele super zastosowań! Możemy przygotować je z brokuła świeżego lub mrożonego. Brokuła w takiej formie często jedzą nawet osoby, które nie przepadają

Dorota Smakuje
Buraczane placuszki z łososiem i kaparami - bez glutenu 145

mała czerwona cebula 1 mały słoiczek kaparów świeżo mielony pieprz cżastki cytryny do podania Sposób przyrządzenia: 1. Buraka obierz ze skórki i drobno posiekaj ale nie miksuj na pastę. 2. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki placuszków i dodaj buraka, ocet oraz jajko - wymieszaj. 3. Dolewaj stopniowo wodę do momentu, aż masa osiągnie konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. 4. Smaż

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 89

idealne nadzienie do pączków. W przypadku warzyw i grzybów, oferta jest również zasilona gotowymi włoskimi produktami z importu. Krojone trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu

Codogara