pasta - 16803 przepisów (strona:619/1121)

Gillowany bakłażan z hummusem 92

Zajmuje to ok. 20 minut. Czasem używam smakowej oliwy, najczęściej z pestek dyni, bo lubię jej smak. Delikatnie solę dopiero po upieczeniu. Podaję je z hmmusem lub inną warzywną pastą. Jednak z hummusem i serkiem ricotta smakuje mi najbardziej

Kucharzyca
Pasta łososiowa 132

Pasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie. Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3. Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Parówkowe serce w ramce 115

Matki, Dzień Ojca lub Dzień Dziecka) lub po prostu bez okazji Jest łatwe w przygotowaniu, niedrogie i ładnie wygląda na talerzu. Zapraszam!   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej

Kulinarny S.O.S.
Parówkowe serce w ramce 115

Matki, Dzień Ojca lub Dzień Dziecka) lub po prostu bez okazji Jest łatwe w przygotowaniu, niedrogie i ładnie wygląda na talerzu. Zapraszam!   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej

Kulinarne S.O.S.
Jak przyrządzić kolację z resztek? 110

szybką kolację. Przepisy na kolację z resztek obiadowych Moja rodzina uwielbia kanapki, zapiekanki, tarty i sałatki na kolację. Jeśli mam na myśli kanapki to mowa o kanapkach z pysznymi pastami do chleba lub pożywnymi sałatkami. Sałatki, którymi nadziewam kanapki przygotowuję prawie zawsze z resztek obiadowych. Zawsze mam jakieś resztki mięsa, które łączę z warzywami i majonezem. Jeszcze jakieś zioła, przyprawy

codojedzenia
Domowe pesto z rukoli 59

cały proces), płatki migdałowe i przyprawy umieśćcie w blenderze. Miksujcie aż całość będzie rozdrobniona. Parmezan pokrójcie w mniejsze plastry i razem z odrobiną oliwy dodajcie go do otrzymanej zielonej pasty. Całość raz jeszcze utrzyjcie do otrzymania w miarę jednolitej konsystencji – możliwe, że będziecie musieli dodać więcej oliwy. I nie oszukujmy się, takiej gładkiej konsystencji jak w pesto ze słoika

Szybko Tanio Smacznie