pasta - 17303 przepisów (strona:625/1154)

Chleb potrójnie żytni 85

żytni: za zakwasie żytnim, z mąki żytniej chlebowej, z mąki żytniej razowej. Przepyszny i bardzo zdrowy. Długo zachowuje świeżość. Idealnie pasuje do hummusu, serów, warzyw i wszelkiego rodzaju wytrawnych past. Mąka żytnia zawiera bardzo mało glutenu, dlatego struktura ciasta na chleb nie utrzymuje się sama. Stąd też chleby żytnie prawie zawsze piecze się w formach. Dodatkowo brak glutenu sprawia

Chleby Rolfa
Mleczny chleb z Hong Kongu 86

Słodki mleczny chleb. Idealny do domowych konfitur i słodkich past. Uwielbiany przez dzieci! Chleby tego typu są bardzo popularne w Azji, a w Polsce często niedoceniane. Ten przepis jest dokładnie z Hong Kongu i na prawdę warto go spróbować jako ciekawej odmiany od typowo wytrawnych wypieków. Jest bardzo dekoracyjny i można go rwać ręką, co wprowadza urozmaicenie do codziennych ciętych

Chleby Rolfa
Jajka faszerowane pieczarkami I 76

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo

To co lubię - gotuję i polecam
Suszone pomidory 71

Dodajemy kilka gałązek rozmarynu i tymianku. Całość zalewamy oliwą z oliwek i szczelnie zamykamy. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup domowy Ketchup z cukinii Pasta paprykowa – ketchup Przecier pomidorowy Artykuł Suszone pomidory pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Ketchup domowy 58

zakręcamy i wekujemy około 10-15 minut. Jeśli chcemy uzyskać ketchup pikantny wtedy dodajemy paprykę ostrą ew. chili. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup z cukinii Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup ketchup domowy to co lubię gotuję i polecam Artykuł Ketchup domowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Przecier pomidorowy 72

warstwy ręcznika papierowego, wkładamy słoiki, dolewamy wodę do ¾ wysokości. Zagotowujemy i od chwili zagotowania pasteryzujemy 10 minut. Gotowe. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup z cukinii Ketchup domowy Suszone pomidory Pasta paprykowa – ketchup przecier pomidorowy to co lubie gotuje i polecam Artykuł Przecier pomidorowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe chlebki naan 83

potrawami kuchni indyjskiej. I z tej właśnie okazji pojawił się i u mnie kiedy miałam przyjemność testować produkty firmy Patak's która w swojej ofercie posiada aromatyczne indyjskie sosy, pasty przyprawowe, chutnej oraz pikle kuszące przyprawami, kolorami i niezwykłymi aromatami Składniki na 8 niedużych chlebków: 300g mąki pszennej 1 opakowanie drożdży instant 7g 1/3 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki jogurtu

W garach u Gosi
Ketchup z cukinii 77

papryką. Gorący ketchup przelewamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut i odstawiamy do góry dnem. Smacznego. Zobacz także inne podobne przepisy: Ketchup domowy Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup Artykuł Ketchup z cukinii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 82

wody 5 płaskich łyżek brązowego cukru 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki marynaty 3 liście laurowe Instrukcje Składniki na marynatę umieszczamy w blenderze i całość miksujemy na pastę. Składniki na solankę wkładamy do garnka i całość zagotowujemy, odstawiamy do wystudzenia. Umyte mięso przekładamy do dużego garnka i zalewamy solanką, wstawiamy do lodówki lub w zimne miejsce i zostawiamy na całą

To co lubię - gotuję i polecam
Mini kanapeczki na krakersach 92

dodatków: bez konserwantów i barwników), bez dodatku cukru i o obniżonej zawartości soli w porównaniu do innych produktów z tej kategorii. Zapraszam po smaczne inspiracje! Smacznego! Zobacz też: Pasta kanapkowa z tuńczykiem Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Roladki z tortilli z szynką i serem Przepis na mini kanapeczki na krakersach Drukuj przepis Składniki krakersy bazylia lub inne zioła

Kuchnia Bazylii
Jak zrobić chlebek naan bez drożdży 82

bardzo prosty. Mój przepis jest idealny na lato gdyż ciasto wyrabia się bardzo szybko, a smażenie 4 placków zajmuje zaledwie kilka chwil. Te naan wspaniale smakuje jako dodatek do past, sałatek, zup, czy mięsa z grilla. Składniki na 4 chlebki naan: 3 łyżki jogurtu greckiego 4 łyżki mąki pszennej + ewentualnie do podsypania 1 łyżka oliwy ½ proszku do pieczenia odrobina soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Błyskawiczna pasta z wędzonej makreli 85

Bardzo często jemy to samo na śniadanie tłumacząc się brakiem czasu na przygotowanie czegoś innego. Mam dla Was dziś przepis na pastę, która u mnie na stole gości niezwykle często- robi się ją w 3 minuty , potrzeba do niej tylko 3 składników i coś nowego do posiłku jest.  Jeśli jesteście zapracowani a chcecie zjeść coś bogatego w kwasy Omega

Kuchnia Pełna Emocji
Placuszki jogurtowe 74

Placuszki jogurtowe to sposób na pyszne śniadanie, przekąskę lub podwieczorek. U nas sprawdzają się zawsze! Podaję je najczęściej z dodatkiem pasty orzechowej i świeżymi, sezonowymi owocami. Wtedy smakują najlepiej i w zasadzie jest to nasz deser Jak widzicie zastosowanie placuszków jogurtowych jest ogromne, zatem czas podzielić się z Wami tym prostym przepisem! Placuszki jogurtowe – składniki (10 sztuk): 250g jogurtu

Natka Pietruszki
Gulasz warzywny w sosie orzechowym 137

Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchewki 1 mały kalafior 1/2 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 40 g masła orzechowego 40 g pasty tahini słodka papryka, zioła … Czytaj dalej Gulasz warzywny w sosie orzechowym

czarrna od kuchni
Kruche ciasto z budyniem i owocami 64

ciasto: 4 szklanki mąki krupczatki (poj.250 ml) 4 żółtka 1 całe jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 400 g zimnego masła 1 łyżka pasty waniliowej Na budyń: 4 budynie waniliowe z cukrem (po 60 g każdy) 1 litr mleka Ponad to: 300 g mrożonych truskawek (waga po rozmrożeniu) 700 g czarnej porzeczki z syropu (waga

Krylowa Kuchnia