pasta - 17303 przepisów (strona:616/1154)

Humus – super prosty przepis 95

Genialna pasta do smarowania pieczywa lub zagryzania ze świeżymi warzywami, np. pokrojoną w słupki marchewką, cukinią lub rzodkiewką.   Nie kupuj w sklepie humusu – zrób własnoręcznie w domu, to prostsze niż myślisz. Wystarczy kilka składników, mikser kielichowy i super pyszny krem jest gotowy. Doskonale sprawdza się w roli bazy do robienia szybkich przekąsek, czy to na przyjęciu, czy to podczas

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie z sera pleśniowego / Chicken with Blue Cheese Sauce 92

tender. Add the cream or milk and crumbled cheese, season well. Simmer, until thickens (add flour mixed with some cream, if the sauce is to runny). Serve over rice, pasta, barley or potatoes. Enjoy:) Also see my Stir Fry Video Recipe above

Lekcje w kuchni
Dynia pieczona z czosnkiem, oliwą i ziołami 217

Dynia pieczona jest pyszna. Bardzo mięciutka i ziołowa. Można posolić ją do smaku. Taka dynia może być dodatkiem do drugiego dania lub bazą do zupy czy past. Upieczona z czosnkiem będzie wyjątkowo aromatyczna. Przed podaniem czosnek i dynie obieramy z łupin. Warto upiec taką dynię. Smacznych inspiracji Wam życzę :)   Potrzebujemy: połówka średniej dyni kilka ząbków czosnku 2-3 łyżki

Izabelawkuchni
151. Udział w warsztatach kulinarnych, czyli kampania TO JEST NASZ DRÓB! WYSOKA JAKOŚĆ – EUROPEJSKA GWARANCJA 107

zostawiam Wam sprawdzony już przepis wg. Cristiny Catese!  Kolejnym daniem według przepisu Cristiny było tradycyjne  florenckie crostini z pate z kurzych wątróbek. Pate to nic innego jak pasta mięsna o kremowej konsystencji. I taką wersję ze smażonymi na złoto kurzymi wątróbkami z dodatkiem białego wina, kaparów, czarnych oliwek i octu balsamicznego degustowaliśmy na ciepło na chrupiącej bagietce

Symfonia Smaków
Śliwkowa konfitura z grzybami 105

śliwek, dodajemy przyprawy i wino. Dusimy na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.   Jeśli nie chcemy zjeść konfitury od razu, możemy ją zapasteryzować. Gotową gorącą pastę przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy przez 20 minut, a następnie studzimy słoiki odwrócone denkami do dołu, przykryte ściereczką

Kulinarne przygody Gatity
TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI 85

użyj dwóch mniejszych ringów. Print Mój tatar z wędzonej makreli skrywa wiele smaków, które w całości tworzą zgrany zespół. Course Appetizer Cuisine Polska Keyword Tatar z makreli, makrela wędzona, pasta z makreli Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Makrela wędzona – 300g Dymka ze szczypiorkiem – 2 sztuki Cebula biała - mała Sezam biały prażony

globuskulinarny
Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka 183

Składniki: 600 g ziemniaków 350 g dyni 1/2 cebuli 3 jajka 100 ml jogurtu 1/2 łyżki pasty curry sól, pieprz, gałka muszkatałowa sos: 400 g fileta z indyka 1/2 cebuli … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka

czarrna od kuchni
CALAMARI Z SOSEM ALFREDO 95

Jeśli szukacie czegoś pysznego, świeżego, szybkiego i do tego, do cna wciągającego to trafiliście idealnie. Calamari z sosem alfredo obejmuje wszystkie te elementy co sprawia z niego pastę idealną. Idealnie serowy, maślany, lekko słony i nieco pieprzny. Calamari alfredo wzbogaciłam o drobno poszatkowaną kiełbasę dobrej jakości oraz świeżą, skrywającą nieco pikantności pyszną rukolę. Do sosu alfredo możecie użyć zarówno innego

globuskulinarny
SERNIK Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” – nowy cykl na blogu 94

sernikowy ( jeśli używamy sernika wiaderkowego, to wybierzmy gęsty, dobrej jakości ) – 500 g * śmietana 36% – 250 ml * jajko L – 3 szt * cukier drobny – 6-7 łyżek * pasta waniliowa – 1 łyżeczka ( dostępna TUTAJ -KLIK! ) * mąka pszenna – 3 łyżki MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY: * CALLEBAUT czekolada mleczna SELECT 33,6% – 220 g ( dostępna TUTAJ – KLIK! ) * woda

Ostra na Słodko
Makaron konjac w ostrym sosie curry 244

Składniki: 1 opakowanie makaronu kanjac (270g) 200 g fileta z indyka 1/2 czerwonej papryki 1 słoik kiełków fasoli mung 1/2 cebuli 1/2 szklanki mleka 1 łyżka pasty curry 1/2 łyżki … Czytaj dalej Makaron konjac w ostrym sosie curry

czarrna od kuchni
Kurczak w sosie śmietanowo - paprykowym / Chicken in Creamy Red Bell Pepper Sauce 178

minutes, until thickens). If the sauce is too runny, mix some potato starch (or corn starch) with 1/4 cup of water and add it in. Serve over rice, pasta or potatoes. Enjoy:) Also see my Chicken Goulash Video Recipe above

Lekcje w kuchni
Phad thai z kurczakiem 152

jest łatwy w przygotowaniu. Ba! Jest szybki w przygotowaniu. Spróbujcie tego w domu ;)           Składniki:   opakowanie makaronu ryżowego 300g piersi z kurczaka 6 łyżek pasty pad thai 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku duża cebula + zielona cęść cebulki dymki łyżeczka orzechów ziemnych 2 łyżki sosu sojowego 1 łyzka sosu rybnego

ChilliJemy
KRUCHA TARTA Z KREMEM I BORÓWKAMI 124

wystudzenia. Krem waniliowy: - 400g mascarpone (zimne, z lodówki) - 80g kremówki (zimnej z lodówki) - 4 łyżki ksylitolu z wanilią lub cukru z prawdziwą wanilią - 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub łyżeczka pasty waniliowej - ok. 60g konfitury (u mnie domowa wieloowocowa), mogą też być powidła - borówki (dużo) W misie miksera umieszczamy mascarpone z kremówką, dodajemy ekstrakt i ksylitol z wanilią i całość ubijamy

Smaczne Zdrowe
Tikka masala według przepisu Gordona Ramsaya 101

paneer) w kostkę i przełóż do miski. Do blendera wrzuć pokrojony ząbek czosnku i korzeń imbiru. Zblenduj. Dodaj łyżeczkę garam masala i 3 łyżki jogurtu. Mieszaj, aż powstanie jednolita pasta. Zamarynuj kurczaka (lub ser). Przykryj miskę ściereczką lub papierowym ręcznikiem i włóż na godzinę do lodówki. Na 15 minut przed podaniem posiłku rozgrzej olej na patelni, wrzuć pokrojoną cebulę, zmniejsz

smakowitehistorie.com

Proponowane wyszukiwania