pasta - 16803 przepisów (strona:608/1121)

Meksykański dip z awokado. Przepis na guacamole 195

najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić z awokado, to meksykański sos guacamole. Pyszny, a przy tym bardzo zdrowy. Można jeść go jako dip, dodatek do mięs i warzyw, a nawet pastę kanapkową. Mamy dla was oryginalny przepis. Przepis na guacamole Składniki: 2 dojrzałe awokado, pół małej cebuli, 1 ząbek czosnku, sok z połowy limonki (ewentualnie cytryny), 1 papryczka chilli, 3 łyżki

Kulinarna Polska
Pesto z liści rzodkiewki 78

Przepis na Pesto z liści rzodkiewki Nie jestem w tym perfekcyjny, ale staram się nie marnować żywności i wykorzystywać wszystko co się da. Tym razem na

Blendman
Hiszpania - Szparagi w sosie migdałowym 118

czosnku. Dodajemy ocet winny, lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy migdały (możemy zostawić kilka płatków na później, do posypania szparagów na talerzu), 1 łyżkę wody i blendujemy na pastę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, bierzemy mikser lub zmieniamy końcówkę blendera na taką do ubijania. Zaczynamy powoli ubijać sos, na zmianę wlewając odrobinę wody i oliwy. Chcemy uzyskać konsystencję sosu lub majonezu

Roślinożerni urlopowicze
Sernik królewski z brzoskwiniami 115

sera z wiaderka u mnie twarożek kanapkowo-sernikowy Wiueluń 4 jajka L 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 40 g bez cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 kopiate łyżki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części 60% na 40% owinąć w folię spożywczą i włożyć

kruche babeczki
Keto naan (wegańskie) 119

zarumieni. Następnie obracamy placek na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę (około 2 minut ). Ogólnie rzecz biorąc keto naan można jeść ze wszystkim – z sałatką , pastą czy też z dipem . W kuchni indyjskiem są częstym dodatkiem do dań z dużą ilością sosu. Według mnie keto naan świetnie smakuje z jogurtem greckim i warzywami takimi jak cebula, papryka

WegePrzepis
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 145

puszki ketchup sól, pieprz Awokado obierz, przełóż do miski, rozgnieć, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Placek tortilli podsmaż przez 2 minuty na patelni. Następnie posmaruj go pastą z awokado. Na niej ułóż roszponkę, pozostałe warzywa pokrojone w paski oraz fasolę. Całość polej ketchupem. Zwiń tak jak tortillę. RAZEM: 2029 kcal

365 dni dookoła kuchni
Prosty makaron z boczkiem 135

Prosty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Curry z kalafiora 79

średniej wielkości kalafior (ok 600-700 g) 300 g pomidorków koktajlowych 400 g gęstego jogurtu naturalnego 200 g passaty pomidorowej 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka zielonej pasty curry lub 2-3 łyżeczki curry w proszku 2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry szczypta słodkiej czerwonej papryki 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz 2 łyżki posiekanej kolendry

Krylowa Kuchnia
Pierogi z serem 76

łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz: - 2 kostki półtłustego twarogu ( 250g) - 4 łyżki cukru - 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy. Zabieramy się za ciasto. Z mąki, wody i jogurtu oraz soli wyrabiamy delikatne

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasteczka migdałowo-waniliowe 58

jego pierwsze ciasteczka :) Zapraszam więc do poczęstowania się :) Ciasteczka migdałowo-waniliowe - 250 g zimnego  masła - 200 g mąki + trochę do podsypania - 100 g zmielonych migdałów - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z laski wanilii - pół łyżeczki ekstraktu migdałowego ( można zastąpić paroma kroplami olejku) - 150 g cukru pudru Wszystkie składniki łączymy ze sobą zagniatając elastyczne ciasto , które po zagnieceniu wkładamy

Kuchnia Pełna Emocji
Kremówka 83

szybko znika :) Zapraszam Was dziś na ciacho :) Kremówka - 2 opakowania ciasta francuskiego - 1 duże jajko lub dwa małe do posmarowania ciasta - 500 ml śmietany kremówki ( 30%) - 1 łyżeczka pasty waniliowej, ekstraktu z wanilii lub laska prawdziwej wanilii ( aby nie cukier) - 0,5 litra mleka ( u mnie 3,2%) - 150g cukru - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 6 żółtek - 100g masła ( miękkiego) - dużo

Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi w syropie karmelowo- cynamonowym 61

łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz: - 2 kostki półtłustego twarogu ( 250g) - 4 łyżki cukru - 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii Syrop: - 1 kopiasta łyżka masła - 2 łyżki cukru ( u mnie brązowy) - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka soku z cytryny Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe

Kuchnia Pełna Emocji
Cytrynowa drożdżówka do odrywania 85

szklanka cukru - 200g masła ( w tym połowa miękkie) - dwie duże cytryny - ok 100ml mleka ( ciepłego) -szczypta soli - ok 100ml wody - cukier wanilinowy lub ekstrakt z wanilii ( pół łyżeczki) albo pasta waniliowa Cytryny sparzamy a następnie ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Skórkę mieszamy z połową cukru i odstawiamy.  Mąkę mieszamy z połową cukru, drożdżami w misce. Mleko podgrzewamy

Kuchnia Pełna Emocji
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami 75

ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Na początek wstawiam wodę na makaron a gdy się zagotuje wrzucamy makaron i gotuję al dente. W czasie kiedy oczekuję na naszą pastę, cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Czosnek  i pomidory kroję w plastry . Na patelni rozgrzewam olej pomidorowy. Na rozgrzany wrzucam czosnek. Ja smażę ten czosnek

Kuchnia Pełna Emocji
Jadalne owady. Makaron z konikami polnymi i pesto 88

które z łatwością mogą znaleźć się na talerzu jako zamiennik w każdym przepisie w którym występują np. krewetki koktajlowe. W Meksyku stanowią przysmak. Spożywane są smażone lub w postaci pasty, którą smakuje się chleb. Taki smalczyk z konika polnego. Koniki polne to pyszna uczta, pełna zdrowych składników odżywczych: witaminy A, B, D2 i wysoki procent białka. Przedstawiamy genialny przepis

ProstePesto.pl