pasta - 16803 przepisów (strona:599/1121)

Ogórkowa na żeberkach i wiejskie bułeczki – dwa przepisy 150

wersji bułeczek czas na jaki go musimy odstawić jest długi, dlatego warto to zrobić na wieczór. Zaczyn musi stać około 12 godzin, po tym czasie powinie przypominać gęstą pastę.   Do zaczynu dodajemy 450 g mąki pszennej, resztę drożdży (2/3 łyżeczki), 250 ml ciepłej wody i 1,5 łyżeczki soli. Całość wyrabiamy do otrzymania gęstego, troszkę lepkiego, ale sprężystego ciasta

Słodkie okruszki
Dlaczego śniadaniownia to świetny biznes? 84

wyciskane soki. O jakich potrawach nie należy zapomnieć? Jajka w wielu postaciach; Tosty oraz grzanki; Omlety wytrawne oraz na słodko; Boczek oraz kiełbasa z grilla; Wiele wariantów różnych kanapek; Pasty oraz wędliny do pieczywa; Wszelkiego rodzaju dodatki warzywne. Wyposażenie śniadaniowni Zanim otworzymy nasz lokal, konieczne jest sporządzenie stosowanego biznesplanu. Powinniśmy w nim zawrzeć wszelkie potrzeby rynku oraz całą konkurencję

ProstePesto.pl
Tarta z sosem pomidorowym i tuńczykiem 83

tarta będzie pięknie zarumieniona). Podajemy ze świeżą rukolą. Sprawdź również przepis na; Sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą Makaron z tuńczykiem i pomidorami Torcik placuszkowy z łososiem Pastę z makreli i twarogu

Czarnawisienka
Badridżani - gruzińskie bakłażany z pastą orzechową 92

Badridżani - bakłażany po gruzińsku to bardzo popularna przekąska w tym kraju, a jaka pyszna! Nic dziwnego, skoro Gruzja szczyci się ponad 300 bakłażanowymi przepisami. Roladki z bakłażana z pastą orzechową polecam szczególnie. Bakłażanowe zawijasy są sycące i bardzo aromatyczne, a całość orzeźwia dodatek pestek granata

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody bananowe z tahini 112

kilka minut mamy lody. Na lody z bananów i tahini potrzebujemy: 5 zamrożonych bananów (mrozimy obrane i pokrojone w plasterki) – najlepsze są banany z ciemną skórką 5 łyżek jasnej pasty tahini około 100 g jogurtu naturalnego sok z jednej pomarańczy opcjonalnie – miód lub cukier do dosłodzenia. Przygotowanie lodów: Do mrożonych bananów dodajemy, tahini, sok, jogurt i mielimy na gładką masę

ladykitchen
Aromatyczna bruschetta po mężowsku. Pyszna, świeża i orzeźwiająca przekąska czy kolacja na swieżym powietrzu. 77

Przygotowanie: Sparzone pomidory kroimy w kostkę. Czosnek przecieramy na drobnej tarce bądź przepuszczamy przez praskę. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i świeżym pieprzem. Robimy grzanki. Nakładamy naszą pomidorową aromatyczną pastę na najlepiej  ciepłe grzanki. Gotowe.  Czas się delektować. Było pysznie. Pomidory, oliwa z oliwek, świeża bazylia...mega aromatycznie. Byłam naprawdę zaskoczona, że to tak pysznie wyszło Mężowi. Super

Kuchnia po mojemu
Pasta jajeczna z cukinią 62

Pasta jajeczna z cukinią i białym serem. 6 jajek ugotowanych na twardo, 250 g sera białego półtłustego, 1 nieduża cukinia – około 200g, pęczek szczypiorku lub garść solanki , 1 ząbek czosnku, kilka plasterków ostrej papryczki, sól, pieprz świeżo zmielony, Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać z łyżeczką soli i odstawić na 15 minut. Jajka rozgnieść. Dodać do nich

królestwo garów
Bazyliowy chłodnik z rukoli i ogórków - graj w zielone! 88

drobną kosteczkę pieprz  ilowa z oliwek Sposób przyrządzenia: 1. Ogórki obierz ze skórki, wydrąż miąższ awokado. 2. Umieść w blenderze ogórki, awokado, rukolę i bazylię - zmiksuj na pastę. 3. Dodaj oliwę i sok z cytryny i miksuj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. 4. Dopraw solą do smaku i schłodź w lodówce. 5. Podawaj chłodnik z kleksem śmietany, kostkami ogórka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z grillowana piersią z kaczki i czerwonymi porzeczkami. 120

biała część dymki - natka pietruszki - sok z 1/4 pomarańczy lub cytryny opcjonalnie na bogato tj. nie fit:  oliwa z oliwa, miód, sok z cytryny  lub  pasta tahini wymieszana z wodą, miodem i sokiem z cytryny *płatki migdałowe prażone na suchej patelni/ orzechy nerkowa lub parmezan starty na tarce Mięso zamarynuj na minimum 2 godziny w przyprawie

SMYKWKUCHNI
Kanapka z awokado i jajkiem 108

przy tym jajko gorącą wodą z patelni za pomocą łyżki. Jajko wyjąć łyżką cedzakową, podobnie postąpić z drugim jajkiem. Takie jajko przypomina jajko w koszulce. 4. Na kanapki wyłożyć pastę z awokado, na to jajka, lekko oprószyć pieprzem i posypać szczypiorkiem. Smacznego!!! Źródło: Kinga Paruzel

Kuchnia domowa Ani
Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Muffiny 220

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Muffiny Składniki na 12 dużych babeczek: Ciasto: 130ml mleka 110ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią skórka starta z 1/2 cytryny 130g cukru 270g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 350g umytych

Mała Cukierenka
Risotto pomidorowe 97

mieszamy. Posypujemy bazylią. Sprawdź również przepis na: Wege burrito Makaron z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Sałatkę z pomidorów ze smażoną mozzarellą Zupę z pieczonej papryki i pomidorów Pastę z soczewicy i suszonych pomidorów Hummus pomidorowy

Czarnawisienka
Lekka zupa z kurczakiem 136

Składniki: 1 filet z kurczaka 1/3 kapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem

czarrna od kuchni
Zupa krem z patisonów 107

prażone pestki dyni lub słonecznika.     Pomysły na zupy kremy:           (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Parówkowe serce w ramce Sałatka Caprese Pasta z paluszkami krabowymi Nocny chleb pszenny

Kulinarny S.O.S.
Sernik baskijski – najbardziej kremowy sernik na świecie 104

wygniatamy uklepując spód tortownicy. Podpiekamy ok. 6-8 minut. Wystawiamy do ostudzenia. Wszystkie serki (kremowe i mascarpone) ucieramy mikserem wraz z cukrem (i ewentualnie cukrem z wanilią), solą oraz pastą waniliową. Stopniowo dodajemy po jednym jajku, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na końcu, do kremowej masy powoli wlewamy śmietankę kremówkę. Masa powinna być płynna. Bardzo wolno wlewamy ją na upieczony

Poezja smaku