pasta - 16803 przepisów (strona:591/1121)

PUREE Z DYNI 99

dyni oraz sernik.Ale na razie pokażę Wam jak zrobić takie puree z dyni. Jest bardzo proste w wykonaniu.A kiedy zrobimy sobie takie puree możemy je dodać do zupy,pasty do smarowania pieczywa lub ciasta. Kolor i gęstość takiego puree  zależy od rodzaju dyni.Najlepsza według mnie jest dynia Hokkaido ma bardzo intensywny pomarańczowy kolor i nie zawiera dużo soku jest

Mała w garnku miesza
Oryginalne przetwory z grzybów - Gatita w Pytanie na Śniadanie 55

Zobaczcie jakie oryginalne propozycje przygotowałam do programu telewizyjnego Pytanie na Śniadanie 💗.     Oryginalne przetwory z grzybów - Gatita w Pytanie na Śniadanie Bakłażan i świeże grzyby? Oczywiście, że tak! Pasta grzybowa ze śliwkami? To zdecydowanie jest pyszne połączenie. Zostawiam  Wam link do programu: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/50072566/oryginalne-przetwory-zgrzybow-proste-przepis

Kulinarne przygody Gatity
Paprykarz z makreli 79

marchewka będzie miękka dodać makrelę, a następnie ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą. Paprykarz świetnie smakuje na ciepło, jak i po schłodzeniu. Zobacz również: pasta z wędzonej makreli

Kuchcik gotuje
Cynamonowe bułeczki z dynia. 65

formy do pieczenia Posypka: 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Pomada: 2 łyżki śmietankowego serka, typu Philadelphia 1 łyżka bardzo miękkiego masła 1 łyżeczka cukru waniliowego lub pasty waniliowej 2 łyżki cukru pudru 1 – 2 łyżeczki mleka Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Wszystkie składniki na ciasto, oprócz masła, wrzucić do miski. Wyrobić ręcznie lub za pomocą miksera

Pani M - kuchnia smakowita
KURCZAK W SOSIE POMIDOROWYM 87

cytrynową. Na tej samej patelni, na której wcześniej zostały usmażone kawałki kurczaka, rozgrzać odrobinę oleju, dodać laskę wanilii, anyż, goździki, podgrzewać, aż zacznie ładnie pachnieć. Następnie dodać zmiksowaną wcześniej pastę z cebuli i czosnku. Całość zagotować, zmniejszyć ogień i powoli podgrzewać, do momentu, aż olej oddzieli się od sosu. Krok 3. Na patelnię wlać passatę pomidorową oraz mleko kokosowe, dodać

Moja Książka Kucharska
Pasta z dyni i tahini 66

się zeszkli dodajemy pokrojony w plastry czosnek, kumin, chili i resztę wędzonej papryki. Następnie na patelnię dajemy upieczoną dynię, mieszamy całość, przekładamy do blendera, dodajemy tahini i miksujemy. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodajemy nieco więcej oliwy i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Mołdawska placinta z serem 93

obsypaną mąką stolnicę i  zagniataj podsypując mąką. Ciasto powinno być bardzo miękkie i lekko lepkie, ale nie klejące. 4. Przygotuj farsz serowy. Pokrusz sery, nie rób z nich pasty, powinny być wyczuwalne malutkie kawałki sera. Najlepiej sprawdzi się oryginalna twarda feta albo inny dość zwarty ser solankowy np. turecki ser Gazi (jest dostępny m.in. w tureckisklep.pl) Nasza polska feta

Cztery Fajery
Dyniowe cynamonki (bez lakozy, wegański) 84

już zmiękną). 2. Na koniec dodać cukier lub ksylitol (ilość zależy od tego jak bardzo słodkie chcecie bułeczki) oraz cynamon i wymieszać. Nadzienie ma być gęste i przypominać pastę. CIASTO DROŻDŻOWE 1. Mąki wymieszać z drożdżami. 2. Mleko roślinne, cukier kokosowy i zwykły, olej i puree zmiksować na gładko blenderem. 3. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem

Candy Pandas
Sałatka paprykowa z ciecierzycą 44

korzystania w kuchni ze strączków, np. soczewicy, ciecierzycy, czy też fasoli. Jeśli brakuje Wam inspiracji na dania z tymi produktami, to chętnie podzielę się z Wami moimi sprawdzonymi przepisami: pasta z czerwonej fasoli, zupa z soczewicy i pieczarek, bajaderki z ciecierzycy. Spróbuj także: sałatka pomarańczowa z miętą i pistacjami, sałatka z zielonym ogórkiem i suszonymi pomidorami. Jeśli chcesz być

Natka Pietruszki
Sałatka z awokado i jajkiem 74

przepisie. Innym udanym zestawieniem jest awokado i jajko – tym właśnie przypadkiem zajmę się w poniższym przepisie. Na moim blogu jest już przepis na pastę z awokado z dodatkiem jajka, teraz przyszedł czas na sałatkę. Oprócz gotowanego jajka w mojej sałatce znalazły się też: soczyste jabłko i ogórek kiszony – wnoszą kwaśny smak, do tego czerwona cebula i czosnek

Wiszniówka
Chlebek ziołowy 71

Idealny na imprezę do podania z sosami, pastami lub hummusem. Chlebek ziołowy sprawdzi się też jako dodatek do sałatek. Jest pyszny i można go za każdym razem trochę modyfikować dodając inne przyprawy wedle uznania. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/chlebek-ziolowy-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/chlebek-ziolowy-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020

Bardzo Gruby Smok
Rożki francuskie z pieczarkami 83

wegetarian lub na postne dni, ponieważ rożki są bez mięsa. Świetnie smakują podane z zimnym sosem, np. czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 12 rożków: 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 300 g pieczarek

Kulinarny S.O.S.
Keto sernik dyniowy (Paleo, LowCarb, Vegan) 120

Hokkaido) 0,3 szklanki erytrytolu (zmielony na puder) 160 g gęstego jogurtu kokosowego 0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego 5 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego w formie płynnej 2 łyżki pasty migdałowej (masła migdałowego) 1 łyżeczka ekstraktu klonowego lub aromatu imitującego syrop klonowy 1 łyżeczka przyprawy do piernika 14 sztuk orzechów pecan do dekoracji (opcjonalnie) Sposób przygotowania Orzechowy spód Orzechy rozdrobnić

Modern Cave Girl
Pikantna zupa dyniowa 67

krem z białych szparagów –  zupa krem z fenkuła –  krem z papryki z tequilą –  krem z pieczonej papryki – góralska  kwaśnica –  bruschetta z dynią –  pasta z dyni i koziego sera PIKANTNA ZUPA DYNIOWA Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji : 3-4 Składniki: 1 kg dyni 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki mielonej

nietylkopasta.pl