pasta - 17303 przepisów (strona:587/1154)

MARCHEWKOWY SERNIK (bez glutenu i białego cukru) 64

obranej marchewki - 100g pł. owsianych (bzgl) lub mąka owsiana - 50g orzechów laskowych - 50g pestek dyni - 100g suszonych fig/moreli/daktyli - 1 pomarańcza - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki pasty (masła) orzechowej - cynamon, imbir Sernik - 200g jogurtu naturalnego - 200g twarożku naturalnego typu Piątnica - erytrytol/ksylitol - 3 łyżeczki żelatyny (ale sprawdź na opakowaniu swojej żelatyny podane proporcje) - kilka kostek gorzkiej czekolady

Candy Pandas
Krakersy na zakwasie wg Aleex 70

Odkąd znalazłam przepis na krakersy, niewiele się marnuje.  Krakersy na zakwasie są bardzo zdrowe. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do piwa. Można je jeść z różnymi dipami i pastami – jak nachosy czy chipsy. Przy ich przygotowaniu ogranicza nas wyłącznie nasza wyobraźnia. Możemy dodać do nich przyprawy, za każdym razem zmieniając ich smak. Możemy nawet, dzięki odpowiednim dodatkom, zmieniać

W mojej kuchni
Hummus 41

Dlatego hummus tak bardzo kochaj ą wegetarianie i weganie i jest on ich nieodzownym elementem diety. Istotn ą kwesti ą jest po łą czenie ziaren ciecierzycy z past ą z sezamu (tahini)- ta ostatnia dostarcza aminokwasu metioniny, czyni ą c bia ł ko z ca ł ej potrawy bardziej przyswajalnym dla organizmu.   Przepis na hummus w trzech

Z Kuchni Do Kuchni
Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix 58

jest rodzajem sosu, który łączy w sobie pomidory, cebulę, czosnek i inne warzywa np. paprykę lub zioła. francuskie pinçage (wymawiane pin-sage) to francuska święta trójca mirepoix z dodatkiem pasty pomidorowej. To świetna opcja dodawania mirepoix do sosów.  niemiecki suppengrün  obejmuje marchew, pory i korzeń selera. Może również zawierać zioła, takie jak natka pietruszki lub tymianek, a także

Cztery Fajery
Jak udekorować tort i inne słodkie wypieki? Inspiracje + przepisy 103

odpowiednią tylką. Przepis na prosty krem śmietankowy z mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36% (powinna być dobrze chłodzona) 250 g serka mascarpone (schodzonego) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Śmietanę kremówkę, serek mascarpone, wanilię i cukier puder przekładamy do miski. Wszystko miksujemy do powstania gęstego kremu. Gotowe dekoracje do tortu Ozdoby

Słodkie okruszki
Ile gotować jajko na twardo 71

teraz za każdym razem ugotujesz idealnie jajko na twardo . Bardzo często wykorzystuję je w swojej kuchni. Począwszy od tradycyjnych jajek z majonezem poprzez jajka faszerowane , a skończywszy na pastach jajecznych, sałatkach i dodatkach z zupy . Pieczeń rzymska to jedna z popularniejszych potraw wielkanocnych z wykorzystaniem jajka ugotowanego na twardo. Sprawdź także jak zrobić jajko na miękko w koszulce : Jajko

Ania gotuje
Tacos z grillowanym kurczakiem 56

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij do miseczki cały miąższ. Awokado skrop sokiem wyciśniętym z limonki i wymieszaj. Za pomocą widelca rozdrobnij awokado na jednolitą pastę. Dodaj do awokado bardzo drobno posiekaną czerwoną cebulę i bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku. TACOS: Po 30 minutach odrywaj z ciasta części

nietylkopasta.pl
Bułki z ziarnami 61

bardzo przyjemnie chrupią - są bardzo sycące i naprawdę smaczne. To jedne z lepszych bułek, które piekłam ostatnio, a piekę ich mnóstwo :) Bułeczki z ziarnami wspaniale smakują z wędlinami, jajkami, pastami warzywnymi i serami. Są pyszne nawet z samym masłem. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie wiele innych moich przepisów na domowe bułeczki :) Polecam również moje najlepsze bułeczki śniadaniowe (bardzo chrupiące): Kliknij

Lekcje w kuchni
Sałatka z figami i kozim serem 73

sałatki. Ciasto z figami i migdałami Placek drożdżowy z figami Sałatka z figami i mozzarellą Świeże figi z szynką Sałatka z figami i serem pleśniowym Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) z figami Składniki na 1 porcję sałatki z figami i kozim serem , która ma ok.75 kalorii 1 figa rukola lub mix sałat 1 łyżeczka twarożku koziego szczypta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka z sosem kurkowym 59

kurkowy podawaj na ciepło z podsmażonymi kopytkami. Zobacz też inne przepisy z grzybami grzybami Tosty z boczniakami i hummusem Marynowane rydze Pierogi z kapustą i grzybami Sos kurkowy Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Kopytka z sosem kurkowym Ciasteczka z lemon curd Sernik z marakują Wrapy z szarpanym kurczakiem Placki z cukinii Ewy Wachowicz Artykuł Kopytka z sosem

okolicepalnika.pl
Piers z indyka w ajwarze z wolnowaru 104

indyka z wolnowaru w miksie przypraw z ajwarem to naprawdę idealne rozwiązanie nie tylko na niedzielny obiad. Pierś wychodzi miękka i soczysta dzięki długiego wolnowarzeniu, a dodatek bałkańskiej pasty ajwaru powoduje, że mięso zyskuje niebanalny smak. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pesto z grzybów leśnych 114

Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą. Jeżeli nie macie grzybów leśnych to można zrobić z pieczarek albo z kurek. Można przechowywać w słoiczku w lodówce do kilku

Smaczny zeszyt
Flaczki z żołądków drobiowych. Konkretnie doprawione, smakują wyśmienicie. PRZEPIS 23811

oddziel od kości i chrząstek, pokrój w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę, dodaj do zupy. Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj, oprósz solą i rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub noża, również dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez około 10 minut. Artykuł Flaczki z żołądków drobiowych. Konkretnie doprawione, smakują wyśmienicie. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska

Kulinarna Polska
Kurczak tikka masala. Przepis na pyszne indyjskie danie z kurczaka 391

razy. Mięso zdejmij i odłóż. Teraz na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulę, a po kilku minutach czosnek i imbir, które wcześniej trzeba posiekać i rozetrzeć na pastę z odrobiną soli – najłatwiej zrobić to na desce przy pomocy krawędzi noża lub widelcem albo w moździerzu. Smaż kolejne 2 minuty. Dodaj 2 łyżki garam masala, łyżkę papryki w proszku

Kulinarna Polska