Pieczone polędwiczki w marynacie z miodem

Pieczone polędwiczki w marynacie z miodem

Pieczone polędwiczki w marynacie z miodem

Soczyste i mięciutkie polędwiczki, pieczone w marynacie z dodatkiem miodu - to idealna propozycja na udany rodzinny obiad. Mięso w tym przepisie marynujemy w aromatycznej mieszance przypraw, miodu, czosnku i sosu sojowego, co nadaje mu niepowtarzalnego smaku oraz sprawia, że polędwiczki wychodzą soczyste i delikatne.  Składniki: 1 kg polędwiczki wieprzowej, olej rzepakowy (do smażenia). Marynata: 2 łyżeczki słodkiej papryki, ½ łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, ½ łyżeczki oregano... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.