SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska

SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska

SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska

Przepis na : obiad

Jak wiecie jestem totalnie zakochana w krajach arabskich i krajach Bliskiego Wschodu. Właśnie teraz miałam wracać ze swojej 2 tygodniowej podróży po Palestynie I Izraelu. Z wiadomych powodów to się nie udało, ale z całego serca kciuki trzymam, żebym niedługo mogła tam wyruszyć! Dziś jednak zabieram Was w kulinarną podróż do Tunezji.   Jednym z najbardziej popularnych przepisów kuchni tunezyjskiej jest znana wielu osobom i lubiana Szakszuka ( nazywana też shakshouka, shakshuka, ş akşuka, tchoutchouka, choucho... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.