Składniki: 1 kostka tofu naturalnego marynowanego w chili 1 opakowanie passaty pomidorowej 400 g 250 g fasolki szparagowej 1 papryka 150 g cukinii 1 cebula 1/2 łyżki pstrej pasty paprykowej … Czytaj dalej Leczo z tofu
czarrna od kuchnigarnka wlej wodę i pół szklanki octu. Postępuj tak jak wcześniej, zagotuj i podgrzewaj wodę przez 15 minut. Kolejnym krokiem jest pozbycie się zanieczyszczeń za pomocą delikatnej gąbki. Przygotuj pastę z sody oczyszczonej, czyli wsyp do miseczki dwie łyżki proszku, a następnie dodaj odrobinę wody. Wymieszaj, aby powstała papka. Umieść ją na zanieczyszczeniach i pozostaw na kilkanaście godzin
Rozdomowionazimę. Zaraz po ogórkach kiszonych, korniszonach, czy papryce konserwowej. Domowy ketchup z cukinii ma bardzo uniwersalny smak, może być nie tylko zamiennikiem tradycyjnego ketchupu, ale może również posłużyć jako pasta na kanapkę czy dodatek do sosu na spaghetti. Ketchup z tego przepisu ma bardzo fajną konsystencję, nie jest ani za gęsty, ani za rzadki, w sam raz. Możemy nim także
Przepiski.plpodaliśmy przykładowy zestaw przypraw, które sprawią, że wege curry z kalafiora będzie smakowicie pachnące. Wege curry z kalafiora wzorowaliśmy na przepisie z Minimalistbaker.com. Składniki: 1 główka kalafiora 4 łyżki pasty curry, albo zamiennie 2 łyżeczka garam masala, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki tartego imbiru Ostra papryczka (jeśli lubisz ostre smaki
Niedzielny kucharzpodaliśmy przykładowy zestaw przypraw, które sprawią, że wege curry z kalafiora będzie smakowicie pachnące. Wege curry z kalafiora wzorowaliśmy na przepisie z Minimalistbaker.com. Składniki: 1 główka kalafiora 4 łyżki pasty curry, albo zamiennie 2 łyżeczka garam masala, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki tartego imbiru Ostra papryczka (jeśli lubisz ostre smaki
Niedzielny kucharzfasolką szparagową Kukurydziana sałatka z fetą Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką Tabbouleh Zobacz też nowe przepisy Panzanella – sałatka chlebowa Gin z tonikiem Sos kurkowy Kotlety z bobu i bryndzy Pasta z bobu Artykuł Panzanella – sałatka chlebowa pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plzeszłą niedzielę wybrałyśmy się z siostrą świętować Urodziny Łodzi 🙂 Dzień rozpoczęłyśmy od Festiwalu śniadań na Piotrkowskiej. Wybrałyśmy bistro The chef i brioszkę z pastą z bobu, jajkiem, chipem … Czytaj dalej Urodziny Łodzi
czarrna od kuchnikurczaka? Mięso pokrój w paski o szerokości około 1 cm, przełóż do miski. Czosnek drobno posiekaj, dodaj płaską łyżeczkę soli, rozetrzyj przy pomocy noża lub widelca na pastę, dodaj do mięsa. Dodaj również proszek curry, sos sojowy i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki na minimum godzinę, aby mięso się zamarynowało. Zamarynowane miso nabij na patyczki do szaszłyków, każdego
Kulinarna Polskawymieszaj i grzej, aż poczujesz fantastyczny zapach. Po drugie dodaj pomidory, świeżą kolendrę i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Ostrożnie przełóż zawartość patelni do blendera i zmiksuj na jednolitą pastę. W międzyczasie wlej olej na rozgrzaną już patelnię i wrzuć pokrojone mięso, chwilę podsmaż. Dodaj obrane ziemniaki, zawartość blendera i tyle wody by lekko zakryć całość. Gotuj pod przykryciem
RafalCookNalewka truskawkowa Nalewka z pigwy Nalewka z czerwonych porzeczek Świąteczna nalewka Ekspresowa cytrynówka Nalewka kawowa Zobacz też najnowsze przepisy Gin z tonikiem Sos kurkowy Kotlety z bobu i bryndzy Pasta z bobu Ciasto Maxi King bez pieczenia Artykuł Gin z tonikiem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plpomarańczowa, żółta), oczyszczona i pokrojona na niewielkie kawałki 1 mała cukinia, posiekana około 200g ciecierzycy, ugotowanej w domu, albo odcedzonej z jednej 400g puszki 75g suszonych moreli, drobno posiekanych pasta harissa, do smaku - oryginalnie 2 łyżki, u mnie 2 łyżeczki, de gustibus , ale trzeba uważać, bo niektóre są naprawdę ogniste sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki (oryginalnie
Lejdi of the houseduża cebula szczypior z dwóch cebul dymek 1 papryczka chili 2 łyżki posiekanego czosnku 1 łyżka siekanego imbiru 6 łyżek orzeszków ziemnych prażonych SOS 250 ml wody 1 łyżka pasty chili 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego łyżeczka cukru 1 łyżka sosu ostrygowego łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + szczypiorek z 3 cebul dymek, orzeszki
Kuchnia na wzgórzusosy i dipy Sos marinara Dressing zielonej bogini Sos czosnkowy Sos tzatziki Sos holenderski Ostry sos barbecue Zobacz też nowe przepisy Sos kurkowy Kotlety z bobu i bryndzy Pasta z bobu Ciasto Maxi King bez pieczenia Makaron ze szczawiem i botwinką Artykuł Sos kurkowy pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plPóki mamy na targach i straganach bób, te pyszne zielone ziarenka bardzo często pojawiają się na naszym stole. Przygotowuję z nich pastę z białym serem , zielony hummus , pierogi , makaron i różnego rodzaju sałatki. Jest ich na blogu chyba kilkanaście. Dziś zapraszam Was po kolejny przepis. Ziemniaczana sałatka z bobem to zaledwie kilka składników
Kulinarne przygody Gatityczas i pieniądze. Dieta pudełkowa / catering dietetyczny - dziś prezentuję jej tańszą, domową wersję:). Na zdjęciach widoczne (kliknij w link by poznać przepis): 1. ŚNIADANIE Obazda (obasta) bawarska / pasta serowa z sera camembert z preclem 2. LUNCH Tortilla z warzywami i serem 3. OBIAD Kurczak w sosie teriyaki z sezamem i smażony ryż z warzywami 4. KOLACJA Penne
Szefowa kuchni