pasta - 17303 przepisów (strona:580/1154)

Domowa masa makowa 70

dodaniu aromatu, który powiąże ze sobą wszystkie smaki. W moim wypadku jest to amaretto, ale możesz sięgnąć również po różnego rodzaju aromaty do ciast (np. rumowy lub migdałowy) albo pastę waniliową. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute

okolicepalnika.pl
Ciasto Marysieńka z konfiturą wiśniową 903

wsypać cukier i utrzeć mikserem prawie do białości. Dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Mleko zagotować w rondelku z cukrem waniliowym, zestawić z ognia, wlać około 100 ml do pasty jajecznej i zmiksować na wysokich obrotach. Zahartowaną masę jajeczną wlać do reszty zagotowanego mleka i postawić na palnik i cały czas mieszając ugotować gęsty budyń. Zestawić ognia, gdy tylko przestanie

Wanilia i Kardamon
Sałatka z owocami, kozim serem i zielonym sosem 81

powodzeniem zastąpić go fetą lub innym serem sałatkowym. Olej z pestek dyni oprócz charakterystycznego smaku barwi sos na zielono. Możemy również przygotować z dodatkiem takiego oleju zieloną serową pastę . Składniki SAŁATKA 3 garście zielonych liści – mieszanka sałat, u mnie: rukola, szpinak, jarmuż, mangold 2 świeże figi 1 owoc kaki (persymona) 1 mała szalotka 1 łyżka pestek dyni

Tajemnice Smaku
Sałatka z makaronu orzo, indyka i pesto z awokado 104

studzimy. Mięso z indyka kroimy w kostkę. Pesto: Pietruszkę, tymianek, cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki, czosnek, parmezan, oliwę oraz sól i pieprz wrzucamy do kielicha blendera. Miksujemy na gładką pastę. Następnie dodajemy papryczkę chilli oraz miąższ awokado. Krótko miksujemy, tak aby w pesto pyły wyczuwalne drobne kawałki awokado i papryczki. Makaron, mięso oraz pesto mieszamy ze sobą. Wierzch sałatki posypujemy

Qchnia po prostu
CO DZIŚ NA ŚNIADANIE? 62

był dla mnie miłym początkiem. Pysznym. Dlatego też towarzystwo kawy wzbogacam czymś smacznym, czasami wręcz rozpieszczającym, jeżeli kroję słodką chałkę i smaruję ją ulubioną konfiturą… Croissant wypełniony pastą z awokado i z jajkiem z patelni ? Jest idealny. Bardzo szybko się go przygotowuje. Awokado wymaga jedynie rozgniecenia, posolenia i odrobiny majonezu lub hummusu, jajko trzeba usmażyć ze szczyptą soli

Raj dla Podniebienia
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami. 90

Składniki mineralne to: wapń, cynk, żelazo, magnez, fosfor, potas. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym działaniem przeciwzapalnym i przeciwutleniającym. Sezam korzystnie wpływa na układ nerwowy

Zdrowy Styl Joanny
Sernik zebra wg Aleex 94

masa jest już jednolita). Nie miksować na dużych obrotach, aby nie napowietrzyć masy. 6. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać przesiane kakao i mieszać – do drugiej pastę waniliową Dr. Oetker i także krótko mieszać do połączenia. 7. Na podpieczony spód (może być ciepły) wykładać na zmianę – zawsze na sam środek, po 3 łyżki masy kakaowej, a następnie

W mojej kuchni
MARCHEWKOWY SERNIK (bez glutenu i białego cukru) 78

obranej marchewki - 100g pł. owsianych (bzgl) lub mąka owsiana - 50g orzechów laskowych - 50g pestek dyni - 100g suszonych fig/moreli/daktyli - 1 pomarańcza - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki pasty (masła) orzechowej - cynamon, imbir Sernik - 200g jogurtu naturalnego - 200g twarożku naturalnego typu Piątnica - erytrytol/ksylitol - 3 łyżeczki żelatyny (ale sprawdź na opakowaniu swojej żelatyny podane proporcje) - kilka kostek gorzkiej czekolady

Candy Pandas
Krakersy na zakwasie wg Aleex 86

Odkąd znalazłam przepis na krakersy, niewiele się marnuje.  Krakersy na zakwasie są bardzo zdrowe. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do piwa. Można je jeść z różnymi dipami i pastami – jak nachosy czy chipsy. Przy ich przygotowaniu ogranicza nas wyłącznie nasza wyobraźnia. Możemy dodać do nich przyprawy, za każdym razem zmieniając ich smak. Możemy nawet, dzięki odpowiednim dodatkom, zmieniać

W mojej kuchni
Hummus 54

Dlatego hummus tak bardzo kochaj ą wegetarianie i weganie i jest on ich nieodzownym elementem diety. Istotn ą kwesti ą jest po łą czenie ziaren ciecierzycy z past ą z sezamu (tahini)- ta ostatnia dostarcza aminokwasu metioniny, czyni ą c bia ł ko z ca ł ej potrawy bardziej przyswajalnym dla organizmu.   Przepis na hummus w trzech

Z Kuchni Do Kuchni
Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix 77

jest rodzajem sosu, który łączy w sobie pomidory, cebulę, czosnek i inne warzywa np. paprykę lub zioła. francuskie pinçage (wymawiane pin-sage) to francuska święta trójca mirepoix z dodatkiem pasty pomidorowej. To świetna opcja dodawania mirepoix do sosów.  niemiecki suppengrün  obejmuje marchew, pory i korzeń selera. Może również zawierać zioła, takie jak natka pietruszki lub tymianek, a także

Cztery Fajery
Jak udekorować tort i inne słodkie wypieki? Inspiracje + przepisy 130

odpowiednią tylką. Przepis na prosty krem śmietankowy z mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36% (powinna być dobrze chłodzona) 250 g serka mascarpone (schodzonego) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Śmietanę kremówkę, serek mascarpone, wanilię i cukier puder przekładamy do miski. Wszystko miksujemy do powstania gęstego kremu. Gotowe dekoracje do tortu Ozdoby

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania