Jajka w kolorowym sosie

Jajka w kolorowym sosie

Jajka w kolorowym sosie

Jajka w kolorowym sosie to pyszne Wielkanocne i nie tylko śniadanie. Można podawać je na zimno jak i na ciepło. Czas wykonania: 20 – 40 min   Ilość porcji: 5 porcji Składniki: 5 jajek 400 ml zimnej wody 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kostka bulionowa 1 puszka kukurydzy 200 g szynki pęczek szczypiorku 3 – 4 łyżki ostrej musztardy 50 g sera żółtego cukier (opcjonalnie) sól pieprz Przytogowanie : Jajka ugotować na twardo, włożyć na chwilę do zimnej wody, po czym obrać i przekroić na połówki. Rozgrzane masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.