pasta - 16803 przepisów (strona:577/1121)

Indyjska zupa dahl z soczewicy 82

wody. Z pewnością pokochasz to proste danie. Składniki: 200 g czerwonej soczewicy 2 cebule szalotki 4 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru 1 łyżka masła ghee (klarowanego) 1 łyżeczka pasty chili lub świeża papryczka chili kurkuma, kmin rzymski, mielona kolendra, szczypta cynamonu 400 ml mleczka kokosowego 1 puszka krojonych pomidorów 1,5 szklanki wody sól Indyjska zupa dahl z soczewicy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarpana wieprzowina 66

oleju łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 1 cebula 300 ml soku z pomarańczy Szarpana wieprzowina – jak zrobić Wszystkie składniki marynaty zmieszaj ze sobą, tak aby powstała dosyć gęsta pasta. Posmaruj nią dokładnie mięso, wmasowując w nie przyprawy. Na dno naczynia żaroodpornego włóż przekrojoną na pół cebulę. Ułóż na nich mięso, tak aby nie dotykało dna. Wlej sok z pomarańczy

okolicepalnika.pl
Pieczone polędwiczki w marynacie z miodem 56

żyłek. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Odłożyć na bok. Przygotować marynatę. Do niewielkiego naczynia przełożyć wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać, aż powstanie dość gęsta pasta. Polędwiczki umieścić w misce. Na wierzch wylać marynatę, a następnie  dokładnie obtoczyć w niej każdy kawałek mięsa. Całość szczelnie przykryć folią spożywczą i umieścić w lodówce na minimum 3 godziny

Świat Domowej Kuchni
Pierś z kurczaka pod pierzynką warzywną / Baked Chicken Breast with Vegetables 68

Pour some behamel on top of that and add more cheese. Bake for about 10 to 15 minutes in 180C or until fully cooked through. Serve with potatoes, pasta or rice and some salad on the side. Enjoy

Lekcje w kuchni
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Przepis na słynne danie kuchni chińskiej 58

dość dużym ogniu 3 minuty, obróć, smaż kolejne 3 minuty. Mięso zdejmij i odłóż. Czosnek i imbir posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na desce przy pomocy noża lub widelca na pastę. Przełóż na patelnię i wymieszaj z gorącym tłuszczem. Po 30 sekundach dodaj cebulę pokrojoną w dużą kostkę, marchewkę pokrojoną w małe słupki, ananasa pokrojonego w kostkę i paprykę pokrojoną

Kulinarna Polska
Sałatka z mango i serem brie 86

innym ulubionym smaku np z pieprzem kiełki rzodkiewki listki natki pietruszki sos: 1 łyżka miodu sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka posiekanego imbiru pół łyżeczki pasty sambal oelek lub szczypta chili 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry Jak zrobić sałatkę z mango i serem brie: Najpierw sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie mango obieramy, odkrajamy

Dorota Smakuje
Deser wiśniowy z kremem waniliowym 55

żelatyna się rozpuści zdjąć z palnika i odstawić do przestudzenia. Frużelina powinna mieć konsystencje żelu. Składniki na krem waniliowy 2 żółtka 3 łyżki drobnego cukru 60 ml mleka łyżeczka pasty z wanilii 1 ½ (6g) łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki kremówki 30% schłodzonej Ciasteczka owsiane pokruszone Wykonanie Żelatynę w proszku zalać mała ilością wody, tylko do jej przykrycia, odstawić

Pomysłowa kuchnia
Sernik dyniowy 104

Składniki: 750 g sera 3 jajka 300 g musu z dyni 150 g zmielonego erytrolu 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 budyń waniliowy 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 80-100 g biszkptów Przygotowanie: … Czytaj dalej Sernik dyniowy

czarrna od kuchni
Tosty z fasolą i jajkiem sadzonym 60

wolnym ogniu aż się zetną. Potem kromki chleba opiekamy w tosterze lub piekarniku. Fasolę dokładnie odsączamy, mieszamy z oliwą i doprawiamy do smaku. Jeśli lubimy można ją ugnieść na pastę. Zaraz potem gorące tosty pocieramy ząbkiem czosnku i układamy na talerzu. Następnie tosty obkładamy fasolą i kiełkami. Wieńczymy jajkiem sadzonym, całość oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy od razu! Artykuł

Dorota Smakuje
Boczniaki z koreańską kiszonką kimchi. Pełne smaku danie wegańskie 84

pióra, smaż na dużym ogniu prawie cały czas mieszając przez 2-3 minuty. Czosnek i imbir posiekaj, następnie rozetrzyj z odrobiną soli przy pomocy noża lub widelca na pastę. Dodaj do boczniaków, smaż jeszcze minutę. Kapustę pokrój dość grubo, także wrzuć na patelnię, smaż kolejną minutę, dodaj kimchi, wymieszaj. Mąkę ziemniaczaną rozrób w połowie szklanki wody, wlej na patelnię cały

Kulinarna Polska
Halibut na warzywnym curry 74

fasolki szparagowej ½ cebuli ½ czerwonej cebuli 3 ziemniaki 2 marchewki 1 zielona papryka 1 por (biała część) 1 papryczka pepperoni 1 głąb brokułu 100 g dyni piżmowej 100 g żółtej pasty curry 250 ml mleka kokosowego 100 ml bulionu warzywnego 5 łyżek oleju sezamowego     Ryba:   500 g halibuta 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Dieta na zdrowe jelita 67

papryki 2 cm kawałek świeżego imbiru starty na tarce 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę szczypiorek lub dymka drobno posiekane 3 łyżki sosu sojowego łyżka sosu rybnego łyżka ostrej pasty chili Pełny przepis: Surówka z topinamburem i rzodkiewką w stylu kimchi KISZONA KAPUSTA Z CZARNUSZKĄ Składniki: garść kiszonej kapusty łyżka oleju lnianego lub rydzowego duża szczypta nasion czarnuszki Pełny przepis

Ugotowane pozamiatane
SZAKSZUKA ( SHAKSHOUKA ) ZE SZPINAKIEM, CIECIERZYCĄ I HARISSĄ – kuchnia tunezyjska 73

problemu dostępna w polskich sklepach – np. TUTAJ! Pikantna i aromatyczna. Wspaniale wzbogaca smak gulaszu i dań jednogarnkowych. Świetnie komponuje się z pomidorami i kuskusem. Może mieć również postać pasty. Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * jajko – 2 szt * cebula czerwona – 1 szt * pomidory w puszce – 400 g * ugotowana ciecierzyca – 0,5 szkl * świeża cukinia – 0,5 szt * szpinak

Ostra na Słodko
Płaski chleb ziemniaczany. Chleb bez glutenu. 59

magnez, mangan, selen, miedź. W maku znajdziemy również błonnik i kwasy omega – 6. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym działaniem przeciwzapalnym i przeciwutleniającym. Sezam korzystnie

Zdrowy Styl Joanny