pasta - 17303 przepisów (strona:577/1154)

Brokuły w sosie czosnkowym. Świetne jako dodatek lub samodzielne danie. PRZEPIS 267

wodzie, odcedź po kilku minutach, gdy zmiękną, ale nadal będą „na ząb”, czyli lekko twardawe. Czosnek drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj przy pomocy noża lub widelca na pastę. Bułkę pokrój w małą kostkę, zrumień na patelni. W garnku rozpuść masło, wsyp mąkę, od razu dokładnie wymieszaj, tworząc zasmażkę. Wlej mleko, jednocześnie intensywnie mieszając trzepaczką. Kontynuując mieszanie, zagotuj

Kulinarna Polska
Zupa krem z dyni i mango! 53

nacisnąć na okrywę i wychodzi całe upieczone "masełko" czosnkowe, czosnek- jest naturalnym antybiotykiem, więc warto po niego sięgać dość często) - 2 łyżki oliwy - 2-4 listki szałwii świeżej - łyżka pasty z imbiru, czosnku i chilli (gotowa w słoiczku do kupienia w sklepie) Całość umieść w garnku, zagotuj, zmiksuj na krem. Podaję z; - garścią rukoli - grubym solidnym plastrem łososia wędzonego

SMYKWKUCHNI
Larb 43

łyżek Sok z limonki Sos sriracha 1 łyżeczka Cukier 1-2 łyżeczki Mięso Piersi z kurczaka 2-3 sztuki Szalotka 2-3 sztuki Czosnek 1-2 ząbki Pasta z krewetek 0 /5 łyżeczki Sos sojowy 1-2 łyżeczki Olej rybny 1-2 łyżeczki Liście kaffir 5 sztuk Trawa cytrynowa 1-3 łyżeczki Płatki chili 1 łyżeczka Olej rroślinny

RafalCook
Kakaowo-waniliowe ciasto jogurtowe 40

mnie jogurt domowy z Zakwaski Vivo 2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa) + 1,5 łyżki do masy waniliowej 1,5 łyżki naturalnego kakao około 3/4 łyżeczki pasty waniliowej (zamiennie ekstrakt waniliowy lub mały cukier wanilinowy) 2 łyżeczki sody 2 jajka M 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju rzepakowego Uwaga! Jajka i jogurt powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie

Słodkie okruszki
Pyszna przekąska śledziowa – śledzie z grzybami i papryką 234

przechowywać przez kilka dni. Pyszna przekąska śledziowa – śledzie z grzybami i papryką   Zobacz inne przepisy na przekąski ze śledzi: Śledzie w sosie musztardowym – prosty i szybki przepis Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa Śledzie po kaszubsku – przepis na śledzie z suszonymi śliwkami Najlepsze śledzie w śmietanie Śledzie korzenne w oleju – śledzie z przyprawą do piernika   Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Curry słodko-kwaśne z kurczakiem i jogurtem 43

Lubię kuchnię wschodnią, indyjska. Szczególnie ukochałam szybkie curry na mleczkach koksowych i pastach curry. Z kawałka mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw zawsze wyjdzie szybki i pyszny obiad dla wielbicieli indyjskich smaków. Zapraszam na curry słodko-kwaśne z kurczakiem i jogurtem. My uwielbiamy takie obiady. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik pistacjowy (bez cukru białego i glutenu) 50

pełna łyżka oleju kokosowego Sernik -800g twarogu lub zwartego mielonego sera na sernik -30g budyniu w proszku (u nas pistacjowy) -2 jajka -120g ksylitolu -ok 120g pasty z pistacji Nutura -1/3 łyżeczki soli Polewa - tabliczka białej czekolady bez cukru+ 1 łyżka oleju -garść pistacji do ozdoby SPÓD 1. Ciastka zblendować na proszek i dodać do nich

Candy Pandas
Ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady 112

pojemności 250 ml): 180 masła w temperaturze pokojowej, 1/2 szklanki białego cukru (może być troszkę mniej), 1/2 szklanki brązowego cukru, duża szczypta mielonej wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym lub pastą waniliową albo ekstraktem) 2 jajka, płaska łyżeczka sody, 2 i 3/3 szklanki mąki, 2 czubate łyżki kakao, 100 g gorzkiej czekolady 60-70 %, garść ziaren słonecznika lub posiekanych orzechów

Lekcje w kuchni
Jakie sprzęty są najbardziej przydatne w profesjonalnej gastronomii? 51

rybami, to w kutrze obrabiać można również mięso i warzywa. Urządzenie służy do precyzyjnego rozdrabniania oraz dokładnego mieszania składników. Jest bardzo przydatny podczas tworzenia różnych rodzajów farszu i past. Kotleciarki W zakładach gastronomicznych, cateringach i restauracjach świetnie sprawdzają się również kotleciarki. Są to urządzenia, które zmiękczają mięso i pozwalają uzyskać odpowiednią formę. Dzięki nim można rozbijać mechanicznie plastry mięsa

ProstePesto.pl
Domowe chipsy jabłkowe 43

bursztynowym kolorze, jeśli jest to mieszanka większej ilości jabłek, odrobinę gruszek i śliwek. Taki kompot powinien stać minimum 2 godziny.    Owoce po kompocie można wykorzystać do zrobienia pasty do ciast, naleśników, placków, do kanapek, owsianki i co Wam przyjdzie jeszcze do głowy. Pomysłów może być o wiele więcej. Miksujemy owoce na mus przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy

Leśny Zakątek
Boczniaki w panierce 69

minut lub do momentu, w którym mają złotawy kolor z każdej strony. Usmażone grzyby wykładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Smażone boczniaki podawać z dodatkiem ketchupu, sosu chili, pasty ajvar , sosu peri-peri lub kremu z pieczonej papryki . Domowa przyprawa kreolska Warto wiedzieć robiąc boczniaki w panierce. Kępki boczniaków należy rozciąć i podzielić na indywidualne sztuki, gdyż panierujemy pojedyncze boczniaki

MeCooks
Szybka babka mleczna z polewą 172

pojemności 250 ml: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 i 3/4 szklanki mąki, szczypta mielonej wanilii (można zastąpić ekstraktem lub pastą z wanilii), 2 jajka na polewę: 30 g masła, 20 ml mleka, płaska łyżka kakao, 25 g cukru pudru (lub do smaku) Szybka babka mleczna z polewą, przygotowanie: W misce

Lekcje w kuchni
Hity Niedzielnego Kucharza: Grzeszne i bezgrzeszne śniadania 44

zestaw śniadań wytrawnych, warzywnych pełnych witamin i lekko słodkich, rozkosznie przyjemnych przekąsek do porannej kawy i herbaty. Polecamy i jedne i drugie!   BAGIETKI Z PIECZONYM CAMAMBERTEM I PASTĄ POMIDOROWO-KAPAROWĄ Idealne danie na niedzielne leniwe śniadania, najlepiej podane do łóżka. Szczególnie o tej porze roku kiedy nic człowieka nie motywuje do wstawania z ciepłej pościeli. Czytaj dalej Dutch baby

Niedzielny kucharz
Curry z groszkiem i indykiem 46

śmietanką 30% również jest bardzo smaczna, gdyż śmietanka spełnia swoją funkcję i zatrzymuje smak i aromat. Głównym elementem, bez którego nie ma curry to właśnie zestaw przypraw zawartych w paście lub proszku curry. Przyprawę można kupić lub zrobić samemu. W składzie curry powinien być: barwnik naturalny (kurkuma), czosnek, gorczyca, kozieradka, imbir, lubczyk, kardamon, kolendra, pieprz czarny, chili, cząber, cynamon, goździk

Kuchcik gotuje
Dżem z jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu 55

jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu Składniki: pigwa po odsączeniu syropu (ja do soku użyłam 2 kg pigwy - przepis znajdziecie tutaj ) 2 kg nieobranych jabłek 0,5 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie) Przygotowanie: Jabłka obieramy i kroimy na kostkę o szerokości mniej więcej 1-2 cm. Wrzucamy do garnka i zlewamy wodą, tak aby lekko przykryła poziom jabłek. Gotujemy

Kuchnia moimi oczami